Beste verf voor Badkamerplafonds in 2021


Schilderen is veel complexer dan het op het eerste gezicht lijkt, en badkamers zijn een van de moeilijkste gebieden om een goede verf voor te vinden. Waterbestendigheid, duurzaamheid en vochtbescherming zijn slechts drie van de dingen die je moet zoeken bij het vinden van een goed merk, dus er is veel om rekening mee te houden.

Het hangt ook sterk af van hoe je het gebruikt: de materialen waarop je schildert, of er extra lagen onder of bovenop komen als je de badkamer moet gebruiken terwijl de plafondverf aan het drogen is, enzovoort. Het is het beste om zelf te bepalen wat je wilt gebruiken, in plaats van dat je iets wordt aanbevolen dat misschien niet voor jou werkt.

Hieronder vindt u enkele van de beste verven voor plafondreparaties in de badkamer die we konden vinden, geschikt voor zowel de beginnende schilder als de langdurige doe-het-zelvers.

Gerelateerde beoordeling: verf voor keukenkasten.

Bekijk de Beste Verf voor Badkamer Plafond, hieronder.

Dulux Keuken & Badkamer Satin Koffie Verkeerd


Dulux Keuken & Badkamer Satin Koffie Verkeerd

De verf Dulux ‘Keuken en Badkamer’ is een speciale verf voor de decoratie van muren en plafond, speciaal geschikt voor vochtige ruimtes. Het is bestand tegen vestpatten en vocht. Deze verf is gemakkelijk aan te brengen en heeft een hoge dekkracht.

HoC Instant Beton Ciré – Dark Grey


HoC Instant Beton Ciré - Dark Grey

Ontdek de wereld van Home of Concrete. Creëer nu zelf unieke stijlelementen binnen uw interieur. Of dit nu een trap, vloer of badkamer is, met dit product kunt u alles zelf. Kant en klaar geleverd in de gewenste kleur!

Instant Beton Cire is een kant en klare, op kleur gemengde microcement welke geschikt is voor vele toepassingen. Gebruik de Instant Beton Cire voor het vervaardigen van meubels, voor het maken van wanden in uw badkamer of toilet of voor op uw vloer. Door een unieke samenstelling van materialen is de Instant Beton Cire zeer slijtvast en flexibel. Uitermate geschikt voor elk gewenste ruimte in huis!

Doordat Instant Beton Cire van zichzelf waterdicht is, is het zeer goed te gebruiken in de natte ruimte zoals de badkamer. Door de speciale coating maken zelfs kalk en ander vuil geen kans.

Een andere unieke eigenschap van Instant Beton Cire is dat het op elke ondergrond toepasbaar is. Rechtstreeks over gips, cement, hout of sauswerk is geen probleem. Gebruik de HoC primer als voorstrijk en de Instant Beton Cire kan rechtstreeks verwerkt worden.

Ciranova Oculto | Zero Gloss Oil


Ciranova Oculto | Zero Gloss Oil

Milieuvriendelijke PU impregneringsolie op waterbasis voor parket en houten meubelen. Het hout behoudt zijn oorspronkelijke onbehandelde uitstraling en is onzichtbaar. Enkel geschikt voor binnentoepassingen. Bevat een UV-absorber en heeft anti-slip eigenschappen.

Waarom we deze leuk vinden

 • hoge kwaliteit
 • Praktisch
 • duurzaam

Onze beoordeling

Verf uit Noorwegen, want daar weten ze hoe je hout moet behandelen!

Paracem® Deco Ultra Clean Xtra Matt


Paracem® Deco Ultra Clean Xtra Matt

Paracem® Deco Ultra Clean Xtra Matt is een zeer goed afwasbare watergedragen binnenmuurverf met een blijvend extra mat aspect. Deze decoratieve verf is beschikbaar in wit en in bijna alle mogelijke kleuren van lichte tot donkere tinten. Op basis van een alkydemulsie.

Mathys Fassitek Semi-mat Beits “beuk”


Mathys Fassitek Semi-mat Beits beuk

Mathys Fassitek is een terpentinegedragen beits op basis van speciale alkydharsen en gemodificeerde olies. Deze beits is zeer goed te gebruiken voor het impregneren van hout en het beschermen van meerdere houtsoorten tegen weersinvloeden en UV-licht.
Mathys Fassitek is een beschermende en esthetische impregnatie van binnen- en buitenhoutwerk. Opmerking: kleurloze Fassitek alleen voorbehouden voor binnengebruik.

Waarom we deze leuk vinden

 • Transparant en lichtecht
 • Behandelt en beschermt het hout in de diepte
 • Niet filmvormend
 • Accentueert de houtstructuur
 • Microporeus, laat het hout ademen
 • Uitstekende buitenduurzaamheid
 • Goede bescherming tegen UV-stralen
 • Lichtvaste houttinten – standaard kleuren
 • Decoratieve kleuren te verkrijgen vanuit de transparante versie

Onze beoordeling

Muurkrijtverf Moleskin


Muurkrijtverf Moleskin

De kleur van de ultra deftige dameshandschoen uit het begin van de vorige eeuw, een mooie zachte luxueuze leerkleur.
Frenchic muurkrijtverf is een; unieke, beeldschone en luxueuze, volledig wasbare krijtverf voor op de muur! Een luxe, ultra matte krijtverf die oogt als fluweel, vrijwel geurloos is, rijk in pigment met een superieure dekking (over het algemeen zal één laag voldoende zijn), de krijtverf ademt, is slijtvast en duurzaam, maar heeft toch de unieke eigenschappen die je van Frenchic mag verwachten: NEN-EN: 71-3 gecertificeerd (kindvriendelijk), niet roeren, niet schudden, geen giftige stoffen, geen oplosmiddelen, geen vervliegende stoffen en milieuvriendelijk, ondanks al deze geweldige eigenschappen is de verf niet alleen afneembaar met een vochtige doek, hij is WASBAAR! Hoe geweldig is dat?!?

Onze beoordeling

Verf kun je natuurlijk overal kopen maar het gaat om het eindresultaat. Voor een mooi eindresultaat ben je altijd veel tijd kwijt. Schuren, eventueel plamuren, stofvrij maken, afplakken, eventueel grondverf, etc. Veel werk maar uiteindelijk bepaald de kwaliteit van de verf het eindresultaat.

Verf voor badkamer plafond kopershandleiding

Het kiezen van de beste verf voor het herontwerp en de reparatie van het badkamerplafond kan moeilijk zijn op korte termijn, vooral omdat er veel verschillende factoren zijn die een anders perfecte keuze kunnen maken die volledig onverenigbaar is met wat u doet.

Een betere grip op wat u werkelijk nodig hebt, kan het veel gemakkelijker maken om uw potentiële keuzes te beperken, waardoor u een kleinere hoeveelheid opties overhoudt die precies voldoen aan de eisen die u nodig hebt.

Het plafondmateriaal

Niet alle soorten verf zullen met elk materiaal werken, dus zorg ervoor dat u precies weet van welk materiaal uw plafond is gemaakt voordat u zich vastlegt op een bepaald soort verf. Het kiezen van een geschikte verf zal ervoor zorgen dat het langer meegaat, beter plakt en niet schilfert of barst als het wordt blootgesteld aan vochtige lucht, waardoor u een betere kwaliteit badkamer plafond in het proces.

Hout is vaak de ergste overtreder – zonder behandeling of lijm en prepping middelen, het is uiterst beperkt in wat het kan worden geschilderd met, dus het is een goed idee om te vervangen of te behandelen elke houten balken of planken die je hebt op het plafond voordat u het neerleggen van uw eerste laag verf voor hout.

verf plafond badkamer

Een sterk hechtend middel kan u helpen deze problemen te voorkomen door incompatibele verven en materialen samen te laten werken, terwijl het ook fungeert als een extra laag voor meer bescherming, maar het zal geen gegarandeerd succes zijn.

De meeste soorten verf voor de badkamer zullen veelzijdig genoeg zijn om zich aan ten minste één onderlaag te hechten, dus in het ergste geval moet u misschien eerst een dunnere laag basisverf aanbrengen voordat uw voorkeur goed aan het plafond kan blijven hangen.

Het type verf

Er zijn een paar basissoorten verf die je bijna overal kunt krijgen, met een aantal van de meest voorkomende badkamer verven zijn acryl, satijn, latex. De beste verf voor de dekking van het badkamersplafond is een die goed reageert op water, dus acrylverf op waterbasis kan snel drogen en glad blijven, zelfs in vochtige omstandigheden, en kan zelfs worden gereinigd met water als ze vuil worden.

Latexverf is niet zo duurzaam en kan worden beschadigd als er water in wordt opgevangen tijdens het drogen, maar u kunt het ook gebruiken op niet geprimede materialen als onderlaag, waardoor het een goede keuze is voor situaties waarin een gewone primer niet zou werken.

Satijnverven zijn bedrieglijk duurzaam, kunnen veel lichamelijke schade aanrichten voordat ze tekenen van schade vertonen, maar zijn het meest geschikt voor een omgeving met weinig vocht en niet veel waterdamp.

Voorbereiding

Sommige verf zal veel voorbereidend werk nodig hebben om toe te voegen, vooral als het wordt verondersteld te worden gebruikt na een specifieke soort onderlaag of basisverf. U kunt technisch gezien elke verf op elk gewenst moment aanbrengen, maar het resultaat zal er niet altijd even goed uitzien, dus zorg ervoor dat u alle instructies die bij uw verf kunnen zijn gekomen heeft gelezen.

Zelfs als het niet aan te raden een bepaalde onderlaag, verlijmende verf of kit, moet u controleren en zien of uw muur ze nodig heeft – ze kunnen de kwaliteit van uw schilderwerk te verbeteren en zowel het en het oorspronkelijke materiaal van de muur veel langer duren, vooral als het wordt bedreigd door schimmel of vochtschade. U kunt ook in deze gevallen een schimmelverwijderaar gebruiken.

Badkamers worden vaak het meest getroffen door deze problemen, om voor de hand liggende redenen, zodat elke vorm van verdediging tegen deze problemen op de lange termijn een groot verschil kan maken, zelfs als het niet meteen iets lijkt te doen.

Moet ik een bindmiddel gebruiken?

Het gebruik van een bindmiddel kan het gemakkelijker maken om te schilderen over minder conventionele materialen zoals glas, gelakte oppervlakken en bepaalde kale metalen. Het werkt echter ook in wezen als een tweede laag, wat betekent dat u twee keer zoveel werk moet doen om uw verf goed te laten aanbrengen en drogen.

badkamer plafond

Idealiter zou u een verf willen gebruiken die ‘out of the box’ werkt, in plaats van nog een stap te moeten zetten om het compatibel te maken met uw plafond, maar als er geen andere optie is, is een bindmiddel vaak makkelijker dan het bouwen van een aparte fysieke laag of het laten behandelen van het materiaal.

Houd er rekening mee dat een bindmiddel niet noodzakelijkerwijs perfect werkt, en mogelijk niet werkt met bepaalde soorten verf, afhankelijk van wat het is, dus je moet ook je onderzoek doen naar hen om een te vinden die je verf goed zal laten kleven aan het.

Moet ik plafond afdichtingsverf gebruiken als onderlaag of overlaag?

Bepaalde verven zullen uw plafond afdichten tegen scheuren, schilfers en vochtschade, en sommige zelfs uitbreiden naar zaken als schimmel. U hoeft ze echter niet altijd als een aparte laag te gebruiken – sommige zijn dik genoeg om als een één-op-één-verflaag te werken, terwijl andere kunnen werken als een toevoeging die u aan een bestaande verf toevoegt om er een afdichtingsmiddel van te maken.

Als je er een gebruikt die als een zelfstandige laag werkt, kan het het beste zijn om deze eerst te gebruiken in plaats van hem als toplaag te laten staan: de kit werkt het beste als hij tegen de muur zit in plaats van aan de andere kant van een verflaag te plaatsen, al kan hij nog steeds werken, als hij op de juiste manier wordt aangebracht.

Deskundige tip

De meeste oppervlakken in een badkamer zullen licht weerkaatsen, vooral tegelwanden en vloeren, dus verf met een hoge glans kan worden gebruikt om kunstlicht levendiger te laten lijken als het licht ook naar boven schijnt.

Wist u dat?

Je kunt lange stukken tape vastplakken voordat je gaat schilderen om een duidelijk afgebakende rechte rand te creëren, wat geweldig is als je wilt voorkomen dat er verf op de muren aan de randen terechtkomt.

Gerelateerde berichten

We hopen dat u heeft genoten van ons artikel over “Beste verf voor Badkamerplafonds in 2021”, zo ja, deel het dan en beoordeel het.

Recent Posts