Beste Dekverf in 2021


Ontspannen met familie en vrienden op uw buitendek kan ervoor zorgen dat u de perfecte zomer beleeft, en dat u tijdens die lange zomeravonden kunt barbecueën en kletsen. Het onderhoud van uw terras kan een eenvoudige en kosteneffectieve taak zijn, maar het is een broodnodige taak, zodat uw terras er uitziet en aanvoelt als een gewenst onderdeel van uw buitenruimte. Het schilderenvan uw terras is een snelle manier om de ruimte te transformeren, zodat u de vrijheid heeft om een verfijnde vlek, een moedige, gedurfde kleur of een combinatie van kleuren te kiezen die u wenst.

Het schilderen van uw terras is een relatief eenvoudige manier om een oud terras te doen herleven en gebruik te maken van de buitenfuncties die u al heeft. We hebben tien van de beste dekverven op dit moment op de markt beoordeeld, zodat u kunt beslissen welke dekverf geschikt is voor u en voor uw buitenruimte.

Bekijk de Beste Dekverf, hieronder.

Hermadix Tuindecoratiebeits 768 Kleurloos


Hermadix Tuindecoratiebeits 768 Kleurloos

Tuindecoratiebeits is speciaal ontwikkeld voor nieuw en oud geïmpregneerd tuinhout, zoals: schuttingen, speeltoestellen, borders, pergola’s en geïmpregneerde blokhutten.

Waarom we deze leuk vinden

 • Ter bescherming en verfraaiing van uw geïmpregneerd houten blokhutten, tuinhuizen, schuttingen, overkappingen, pergola’s en plantenbakken
 • Dringt diep door in het hout
 • Geef uw tuin een moderne look; in 25 sfeervolle kleuren verkrijgbaar
 • Voor een matte uitstraling
 • Een milieubewuste keuze; niet schadelijk voor mens, dier en plant

Hermadix Houtdecor Verfbeits Dekkend


Hermadix Houtdecor Verfbeits Dekkend

Hermadix Houtdecor Verfbeits is een universele, water gedragen beits voor al je houtwerk aan en rond het huis. Je beschermt en verfraait kozijnen, deuren, blokhutten en schuttingen zonder een grondverf te hoeven gebruiken. Door een unieke samenstelling kan deze beits over bestaande verflagen en wordt afbladderen voorkomen.

Onze beoordeling

De Houtdecor verfbeits is toepasbaar op grenen, vuren of met alkydharsverf geschilderd hout. Met deze beits voorkom je bladderend verfwerk. De Houtdecor Verfbeits is gemaakt op basis van watergedragen alkydhars (natuurlijke olie), is oplosmiddelvrij en zonder lood of cadmium. Alkydhars zorgt voor een goede indringing en verankering en geeft een uitstekende bescherming tegen weersinvloeden. Het heeft geen nare verflucht en bevat geen schadelijke stoffen voor mens en milieu.

Rambo Tuinhout pantserbeits zijdeglans transparant berkengrijs


Rambo Tuinhout pantserbeits zijdeglans transparant berkengrijs

Goed onderhoud is het behoud van je tuinhout. Bescherm je tuinhout 3 jaar lang tegen alle weersomstandigheden met Rambo Pantserbeits ‘Tuinhout’ Transparant. Dankzij de UV-F Technologie blijft hout mooier en veel langer beschermd. Pantserbeits is vochtregulerend, dekt extra goed en is makkelijk aan te brengen. Het 1-pot systeem maakt elke beitsklus eenvoudig.

Waarom we deze leuk vinden

 • handig in gebruik
 • duurzaam
 • Goede prijs/kwaliteit

Onze beoordeling

Goede dekking, handig in gebruik, droogt snel! Kortom heel tevreden van dit produkt!

Koopmans Perkoleum Beits Donker Eiken 214 Transparant Hoogglans


Koopmans Perkoleum Beits Donker Eiken 214 Transparant Hoogglans

Koopmans Perkoleum is een duurzame elastische, oplosmiddelarme vochtregulerende hoogglanzende verfbeits op basis van alkydhars en lijnolie. Perkoleum is geschikt om te gebruiken voor houtwerk buiten, zoals ramen, kozijnen, deuren en gevelbetimmering. Tevens kan Perkoleum gebruikt worden als muurolie op steenachtige ondergronden…

Waarom we deze leuk vinden

 • vochtregulerend en waterafstotend
 • een sterk impregnerende werking
 • zeer soepel te verwerken
 • éénpot-systeem
 • iets langzamer drogend dan traditionele lakverf (door lijnoliegehalte)
 • UV-bestendig

Onze beoordeling

Is makkelijk aan te brengen met de juiste kwast. Geeft een mooie dekkende, enigszins glanzende laag.

Dekverf Kopersgids

Onze kopersgids vertelt u alles wat u moet weten over het schilderen van uw dek, te beginnen met de belangrijke stappen die nodig zijn om uw dek voor te bereiden op de taak die voor u ligt. Het zal de beslissingen die u moet nemen voor het schilderen van uw dek, naast professionele schildertips om u te helpen een deskundige afwerking voor uw buitenruimte te bereiken, in detail beschrijven.

Voorbereiding

Voordat u uw dek schildert, moet u het hout en de ruimte eromheen volledig voorbereiden, zodat u een professionele prestatie kunt leveren. Begin met de voorbereiding door eventuele versplinterde plekken te schuren en zorg ervoor dat het hout glad en gebruiksvriendelijk is. Zorg ervoor dat u een masker draagt bij het schuren van het hout, zodat u het stof niet inademt. Veeg het stof weg en reinig vervolgens effectief tussen de terrasplank met een plamuurmes. Was het oppervlak van uw terras met een hogedrukreiniger of een dekreiniger en laat het terras vervolgens een paar dagen goed drogen.

Het kiezen van de beste verfkwasten en de beste verf zijn belangrijke beslissingen die u moet nemen voordat u aan een taak begint om uw dek te schilderen. Synthetische penselen zijn de perfecte keuze voor het beitsen van een formule op waterbasis op hout, waardoor er telkens weer een natuurlijke en authentieke uitstraling ontstaat. Het gebruik van een kwast met natuurlijke haren zal er dus toe leiden dat het water in de haren wordt geabsorbeerd en kan de stijfheid ervan beschadigen, wat een zwakkere keuze is bij het schilderen van uw terras.

Een roller kan ook een goede keuze voor u zijn, zodat u een groot oppervlak snel en professioneel kunt afdekken. Kies een roller met een ¼-inch dutje of korter voor het beste resultaat over uw dek. Kies de beits of de verf die de materiaalsamenstelling van uw dek aanvult. Als uw dekoppervlak relatief oud is en het hout is versplinterd, is een massieve beits de beste keuze en zorgt ervoor dat uw dekoppervlak nog een paar jaar meegaat voordat er een vervanging nodig is.

Een massieve beits zal de scheuren opvullen en de splinters zekeren. Een nieuwer dek kan veel baat hebben bij een heldere of halftransparante beits, afhankelijk van uw smaak. Als uw dek al eerder is bevlekt met een vaste vlek, dan bent u beperkt tot welk type vlek u kunt kiezen voor uw nieuwe vacht.

Een semi-transparante vlek of een heldere vlek zal niet goed werken op zo’n dekoppervlak als de eerder gebruikte vaste vlek zal de poriën hebben geblokkeerd en zal nieuwe vlekken van dit type niet meer werken. Echter, als uw dekoppervlak eerder is gekleurd met een heldere of transparante vlek, staat u open om elke vorm van vlekken te proberen.

Schilderen

Als je het dek volledig hebt voorbereid en bovendien hebt besloten welke verf en kwasten je gaat gebruiken, ben je in staat om te beginnen met het schilderen van je dek. Sommige soorten verf moeten misschien worden gemengd, dus het is een goed idee om de totale hoeveelheid verf die nodig is voor de hele klus te mengen. Dit zorgt ervoor dat de verf die u gebruikt van dezelfde kleur en consistentie is in elke fase van het project. Het mengen van uw verf met verschillende intervallen van de taak kan ertoe leiden dat sommige delen van uw dekgebied een iets andere kleurschakering krijgen.

Bij het schilderen van uw dek, gebruik dan lange, gladde streken en zorg ervoor dat u twee of drie dekplanken tegelijk schildert. Als u een effen beits op uw dek aanbrengt, is het aan te raden om een dunne laag verf te gebruiken gedurende de hele taak. Als u een heldere of halftransparante beits gebruikt, kunt u ook een nog dunnere beits gebruiken. Bij het aanbrengen van een dikkere beitslaag ontstaan er plassen over het dek, die niet volledig in het hout worden opgenomen. Dit resulteert in het afbladderen van de kleur als de beits eenmaal droog is.

Voor een professionele afwerking neemt u de tijd en brengt u twee dunne lagen aan, waarbij u de instructies van de fabrikant volledig opvolgt met betrekking tot de benodigde droogtijd voordat u een tweede laag aanbrengt. Laat het dek ook volledig drogen volgens de instructies van de fabrikant voordat u het dek gebruikt.

Deskundige tip

Controleer voor het schilderen van uw dek de weersvoorspelling. Vochtig hout mag niet geverfd worden en u moet ervoor zorgen dat uw dek voldoende tijd heeft om volledig te drogen voordat er regen valt. De beste omstandigheden voor het schilderen van uw dek zijn wanneer de temperatuur tussen 50 graden Fahrenheit en 90 graden Fahrenheit ligt, wanneer er twee dagen geen regenval is en wanneer er voor de volgende dagen geen regenval wordt verwacht.

Wist u dat?

Dekken binnen de buitenruimte in de jaren negentig van de vorige eeuw hun hoogtepunt bereikten als een relatief economische manier om uw tuin te transformeren en een sociale ruimte voor zitplaatsen te creëren.

Recent Posts