Beste Acrylverf in 2021


Het maakt niet uit wat voor soort kunstenaar je bent, of dat nu in een professionele hoedanigheid is of gewoon een hobbyist, het hebben van goede kwaliteit materialen is van vitaal belang. Alle kunstenaars kunnen een goede kwaliteit acrylverf waarderen. Dat gezegd hebbende, de markt voor acrylverven is misschien wel een van de meest complexe. Bij het winkelen voor de beste acrylverven wordt u geconfronteerd met een scala aan merken en opties die overweldigend kunnen zijn.

Het hebben van goede kwaliteit en betrouwbare acrylverven kan zo’n verschil maken voor uw kunstwerk – het maakt niet uit in welke graad u werkt. Er zijn veel dingen die gaan in het vinden van de beste acrylverf voor uw behoeften en veel kunstenaars vinden het hele proces moeilijk te manoeuvreren. Gelukkig hebben we al het harde werk voor u gedaan.

We hebben gebruik gemaakt van klantreviews, video tutorials en merkbekendheid om de tien beste acrylverven te vinden in 2021.

Gerelateerd overzicht; Krijtverf.

Bekijk de Beste Acrylverven, hieronder.

Liquitex BASICS Acrylverf

Liquitex BASICS Acrylverf

Deze acrylverfset heeft een uitgebreid kleurengamma, waardoor het ideaal is voor zoveel verschillende kunstenaars, zowel professioneel als hobbyist. Elke acrylverftube heeft een goede pigmentbelasting en zorgt voor gladde en romige tinten, die gemakkelijk te controleren zijn op doek of papier.

Deze acrylverven zijn veilig te gebruiken en zijn goedgekeurd voor educatief gebruik. Deze verven zijn zware acrylverven die permanente kunstenaarspigmenten bevatten die niet vervagen na verloop van tijd. Ze kunnen worden gebruikt voor een reeks van kunststijlen, waaronder canvaswerk, collage en drukwerk. Deze acrylverven zijn zeer waardevol en van hoge kwaliteit.

Waarom we deze leuk vinden

 • Geweldig kleurbereik
 • Hoog pigment
 • Dikke consistentie
 • Vloeiend
 • Grote waarde

Onze beoordeling

Deze acrylverven zijn van hoge kwaliteit en zwaar belastbaar, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende kunststijlen.

Amsterdam acrylverfset met 12 tubes 20ml

Amsterdam acrylverfset met 12 tubes 20ml

Praktische set met 12 tubes 20 ml acrylverf van de Amsterdam Standard Series. Je kunt de kleuren puur gebruiken, maar je kunt ze ook onderling mengen. De veelzijdige verf heeft een uitstekende lichtechtheid dus de kleur blijft, ook na tientallen jaren, net zo mooi is als op de dag dat jij hem hebt aangebracht. Je kunt de verf met water verdunnen en je kunt je penselen gewoon met wat water schoonspoelen.

Acrylverf is geschikt voor verschillende ondergronden. Naast schildersdoek kan je bijvoorbeeld denken aan het decoreren van wanden, gebruiksvoorwerpen en andere 3D objecten. Probeer het maar eens uit op een fotolijstje of een bloempot. Dunne lagen zijn binnen een half uur droog, dus je kan lekker snel doorwerken.

Waarom we deze leuk vinden

 • Goede kwaliteit
 • veel bruikbare kleuren
 • mooie startset

Onze beoordeling

Heldere kleuren die snel en makkelijk zijn om mee te werken.
Zeker geschikt voor de beginnende schilder die met veel kleuren, maar niet al te veel geld wil starten.

Angelus Leerverf 12 kleuren assortiment set

Angelus Leerverf 12 kleuren assortiment set

Angelus Leerverf set met 12 kleuren
Alle Angelus leerverf kleuren in dit pakket zijn met elkaar te mengen. Zo kun je nog veel meer kleuren maken!

Waarom we deze leuk vinden

 • Eindeloos speelplezier
 • Leuk ontwerp
 • Goede kwaliteit

Onze beoordeling

Het is erg leuk kan er leuke dingen mee doen een aanrader als je van verven houd

Crafts & Co Airbrush Set met Compressor Inclusief 5 Kleuren Acrylverf

Crafts & Co Airbrush Set met Compressor Inclusief 5 Kleuren Acrylverf

Deze airbrush is perfect om creaties te maken zoals tekeningen, modelbouw, taarten, bodypaint of make-up. Deze set is inclusief 5 verschillende kleuren airbrush acryl inkt waardoor jij gelijk kunt starten met het maken van de mooiste illustraties. De mogelijkheden zijn oneindig. Laat kinderen <14 jaar oud het product niet gebruiken zonder toezicht van een volwassene.

Waarom we deze leuk vinden

 • Kaarten te bewerken
 • Muurschilderingen te maken
 • Taarten te decoreren
 • Bodypaint aan te brengen

Onze beoordeling

Bevat alle spullen om gelijk te beginnen! Top!

Acrylverf Set Van Bleiswijck Holland

Acrylverf Set Van Bleiswijck Holland

Mooie set met maar liefst 25 kleuren Amsterdam acrylverf in 12ml tubes. Zeer goede hechting en uitstekende dekkracht. Voor kleurrijke kunstwerken en decoratieve toepassingen.

Onze beoordeling

Leuk assortiment kleurtjes

A-color acrylverf – Assortiment, kleuren assortiment

A-color acrylverf - Assortiment, kleuren assortiment

Mooie kwaliteit glanzende acrylverf op waterbasis – geschikt voor bijna elk oppervlak Kan worden gemengd. Borstels schoonmaken met lauw water

Waarom we deze leuk vinden

 • Goede kwaliteit
 • mooie kleuren
 • prijs-kwaliteitverhouding

Onze beoordeling

Deze verf is van redelijk goede kwaliteit, helemaal als je kijkt naar de prijs. De kleuren zijn helder en het smeert fijn uit. Mengen is ook makkelijk.

Magi Acryfverfset 24×22 ml basiskleuren

Magi Acryfverfset 24x22 ml basiskleuren

Acrylverfset van MAGI.
De set bestaat uit 18 basiskleuren en 6 pastelkleuren. De verf is direct klaar voor gebruik. De tubes zijn luchtdicht afsluitbaar en daardoor blijft de verf lang houdbaar.

Waarom we deze leuk vinden

 • redelijk geprijsd
 • veel kleuren
 • mooie kleuren

Amsterdam Specialties Acrylverf 120ml 802 Lichtgoud

Amsterdam Specialties Acrylverf 120ml 802 Lichtgoud

Tube van 120 ml acrylverf uit de Specialties Series van Amsterdam All Acrylics. Ideaal voor grootverbruikers. Een zeer hoge graad van lichtechtheid, dankzij het gebruik van zuivere en lichtechte pigmenten. Zelfs na tientallen jaren behouden werkstukken hun oorspronkelijke kleur. Een uitzonderlijk duurzame verffilm (het bindmiddel bestaat uit een 100% acrylaathars), voor een onvergankelijk resultaat. Alkalibestendig, en daardoor geschikt voor muurschilderingen.
De verf is gemakkelijk met water te verdunnen. De droogtijd is kort: dunne verflagen drogen binnen een half uur. Door de specifieke receptuur is de verf vrijwel geurloos.

Waarom we deze leuk vinden

 • Goede kwaliteit

Onze beoordeling

Goede kwaliteit verf. En fijn om mee te werken.

Vallejo Model Color 72 Basic Color Combinations + brushes

Vallejo Model Color 72 Basic Color Combinations + brushes

Deze mega set Model Color met 72 Basic Color Combinations, bevat ook nog eens 2 mediums, 3 Toray synthetische penselen, een overzichtelijke kleuren combinatie kaart en een fantastiche koffer.

Angelus Basis Set voor leer verven

Angelus Basis Set voor leer verven

Deze basis set van Angelus is ideaal voor iedereen die leer wil gaan verven van onder andere schoenen, tassen, banken, riemen, portemonnees en meer! De set bevat alle essentiële producten die nodig zijn om te beginnen met het beschilderen van leer. Alle kleuren zijn met elkaar te mengen dus je kunt veel kleurvariaties maken.

Waarom we deze leuk vinden

 • Zwart – 29,5ml Leerverf
 • Wit – 29,5ml Leerverf
 • Rood – 29,5ml Leerverf
 • Geel – 29,5ml Leerverf
 • Blauw – 29,5ml Leerverf
 • Preparer & Deglazer – 29,5ml Voorbehandeling
 • Set van 5 Angelus penselen

KREUL Glow in the Dark acryl verf

KREUL Glow in the Dark acryl verf

Deze KREUL glow in the dark acryl verf is geschikt bij gebruik voor diy hobby projecten. Met deze gele acrylverf geef je het oppervlak een licht in het donker effect.

Geschikt voor op hout, papier, steen, canvas en textiel.

Waarom we deze leuk vinden

 • Acrylverf op waterbasis
 • romige bekleding
 • lichtecht
 • waterverdunbaar
 • sneldrogend
 • met nachtlichteffect

Onze beoordeling

Leuk als muurverf, goed te verdunnen met water. Let op, als je er over heen heeft, reageert de onderlaag nog steeds op UV licht!

Acrylverf Kopersgids

Kunstenaars van elke rang en elk vermogen kunnen profiteren van acrylverf van hoge kwaliteit. Dit soort verven zijn veelzijdig, flexibel en geschikt voor verschillende projecten. Door hoe populair en veelzijdig ze zijn, is de markt voor acrylverven complex en kan deze verwarrend zijn voor kunstenaars. Dit is vooral het geval als u een beginner bent van de hele scène.

Het gebruik van acrylverf kan een groot verschil maken in uw kunst en zal u in staat stellen om te experimenteren met verschillende stijlen. Acrylverf is voor iedereen beschikbaar en kan in alle hoedanigheden worden gebruikt. Dit is waarom het vinden van de beste acrylverf voor uw behoeften vrij moeilijk kan zijn, want er is zoveel om uit te kiezen. Om de beste acrylverven te vinden, zijn er een aantal dingen die je moet overwegen van jezelf en het product.

Acrylverf

Kwaliteit en Vermogen

Het is waarschijnlijk dat de acrylverf die je onderzoekt op twee manieren wordt beoordeeld; professioneel (ook wel bekend als artist grade) of student. De meeste verven in deze recensie zijn professioneel. Acrylverven zoals de MyArtscape Acrylverfset zijn professioneel geklasseerd.

Professionele kwaliteit acrylverf wordt beschouwd als een superieur product vanwege het feit dat ze meer kleuren en een hoge kwaliteit van pigmentatie bieden. Dit soort acrylverven zijn meer verzadigd en zien er waarschijnlijk beter uit wanneer ze worden aangebracht.

Professionele kwaliteit acrylverven zijn het meest geschikt voor ervaren kunstenaars, bijvoorbeeld degenen die werken aan het werk in opdracht. Dit soort verf is duurder, maar kan een leven lang meegaan als het goed wordt verzorgd.

Als je een beginner bent in het schilderen, iets nieuws wilt proberen of met kinderen werkt, dan zijn studentenrang acrylverven wat je nodig hebt. Acrylverf zoals Liquitex BASICS Acrylverf Tubehave is goedgekeurd voor gebruik in het onderwijs, wat betekent dat ze veilig zijn en geschikt voor kinderen om te gebruiken.

Dit soort acrylverf kan nog steeds levendige pigmenten en een goede consistentie bieden, maar ze zijn goedkoper en beter geschikt voor informeel gebruik. Dit soort verven komen waarschijnlijk in grote sets met een scala aan kleuren, zoals de ARTEZA Acrylverf die ACMI-goedgekeurd is en wordt geleverd met 60 kleuren. Dit is een geweldige kans voor u om te experimenteren met uw stijl en een techniek te ontwikkelen met acrylverf.

Om de beste acrylverf voor uw behoeften te vinden, moet u rekening houden met het soort kunst dat u doet en uw vermogen. Als u een hobbyist bent die gewoon wil experimenteren met acrylverf, dan moet u overwegen om de verf voor studenten te gebruiken. Deze zijn het meest geschikt voor dit niveau, omdat ze beter betaalbaar zijn en een beter kleurbereik hebben.

Lichtbestendigheid of duurz aamheid

De lichtechtheid in de kunst verwijst naar de mate waarin de kleur in de loop van de tijd zal vervagen bij blootstelling aan licht. De duurzaamheid van de schilderkunst verwijst naar lange perioden, wat betekent dat het iets is waar niet elke kunstenaar die op acrylverf koopt, rekening mee hoeft te houden. Acrylverf heeft over het algemeen een hogere duurzaamheid dan andere media, wat betekent dat elke graad waarschijnlijk jaren kan duren.

Als u werkt aan een professioneel standaard kunstwerk, zoals in opdracht van een klant, dan zal de duurzaamheid van de acrylverven voor u belangrijk zijn. Verven zoals de Matisse Structure Sampler Set van 12 hebben een professionele kwaliteit en zijn zwaar belastbaar, wat betekent dat ze niet vervagen na verloop van tijd en een hoge duurzaamheid hebben.

Er zijn verschillende manieren om de lichtechtheid van acrylverf te bepalen. Hoewel fabrikanten hun eigen unieke manieren zullen hebben om dit cijfer uit te leggen, is het gebruikelijk dat acrylverf een AA, A en dergelijke beoordeling krijgt. In het geval van lichtechtheid is AA de hoogste beoordeling, en dit is iets waar je naar moet kijken als je aan professionele kunst werkt.

Viscositeit

Viscositeit

Viscositeit is de term die verwijst naar de dikte van de acrylverf. Aangezien acrylverf voor verschillende doeleinden kan worden gebruikt, is de consistentie iets waar rekening mee moet worden gehouden. Afhankelijk van waar u de acrylverf gebruikt, zoals op een doek of ander materiaal, zal de viscositeit waarschijnlijk verschillen.

Verven met de meeste viscositeit worden vloeibare acrylverf genoemd. Verven zoals de Golden Fluid Acryl verfset zijn dun van consistentie en kunnen worden gebruikt voor het beitsen, airbrushes en andere kunstvormen op verschillende materialen. Heavy duty verven, zoals de Sennelier Abstract Innovative Heavy Body, zijn vergelijkbaar met olieverf. Dit betekent dat ze dik zijn, niet druipen en gebruikt kunnen worden met borstels of knutselmessen.

Tint, pigment en kleurbereik

Misschien wel het leukste deel van het vinden van de beste acrylverf is het kiezen van de kleur. Het soort kleuren dat je nodig hebt en hoe gepigmenteerd ze zijn, zal verschillen afhankelijk van uw stijl en welk project u werkt. Als u een hobbyist bent of een beginner in acrylverf, dan is het aan te raden om te beginnen met de basis.

Verfsets zoals de Sennelier Abstract Innovative Heavy Body zijn ideaal voor beginners tot acrylverf omdat het primaire kleuren zijn. Dit specifieke product heeft vijf kleuren die met elkaar gemengd kunnen worden om een reeks van tinten te creëren.

Als alternatief kunt u als beginner een grotere set gebruiken die al uw basiskleuren bedekt zonder dat u uw eigen palet hoeft te mengen. De Winsor & Newton 2190517 Galeria Acrylverf bevat tien universele kleuren die voor verschillende projecten kunnen worden gebruikt.

Als u een ervaren kunstenaar bent, dan weet u al wat voor kleuren u nodig heeft. Afhankelijk van uw stijl kunt u specifieke acrylverven voor uw werk aanschaffen. De Golden Open Acryl Landscape is een gespecialiseerde set van acht aardse tinten die gebruikt kan worden voor een scala aan landschapskunst.

Hoe krijgt u Acrylverf uit kleding?

Het maakt niet uit uw rang, leeftijd of vermogen is het waarschijnlijk dat u te maken krijgt met acrylverfvlekken op een bepaald punt. Omdat acrylverf dik van consistentie is, kunnen ze gemakkelijk vlekken maken en het is soms lastig om ze eruit te krijgen. Het is gemakkelijker om acrylverf uit uw kleding te verwijderen als deze nat is, omdat u dan onder koud water moet spoelen en de vlek moet verwijderen.

Het is echter waarschijnlijk dat u de acrylverf pas op uw kleding zult merken als u klaar bent met werken, wat betekent dat het tijd heeft gehad om te drogen. Gedroogde acrylverf kan uit kleding worden verwijderd door een of ander product op alcoholbasis te gebruiken om de bindingen af te breken.

Elk product zoals nagellakverwijderaar, wrijvende alcohol of zelfs sommige haarlak kan worden gebruikt om de vlek weg te wrijven en te laten optillen. Nadat de vlek met de hand is opgetild, wast u de kleding in de wasmachine met een vlekverwijderend wasmiddel.

Acrylverf verdunnen

Hoe kan ik Acrylverf verdunnen?

Sommige schildertechnieken werken beter met een dunnere verfconsistentie. Acrylverf is meestal een vrij dik product, maar het kan gemakkelijk worden verdund om te worden gebruikt in meerdere projecten. Acrylverf kan worden verdund met water. De meeste fabrikanten van dit medium raden aan om uw verf te mengen met een maximale verdunning van 25% met water.

Hoe gebruik je Acrylverf?

Acrylverf is een van de meest veelzijdige verven en kan gebruikt worden voor verschillende kunstvormen of projecten. Dit soort verven zijn ook vrij gemakkelijk te gebruiken, en veel kunstenaars zijn vrij snel om de nodige technieken te leren. Hier zijn enkele belangrijke technieken om te onthouden bij het schilderen met acrylverf:

 • Gebruik kleine hoeveelheden in één keer, want acrylverven kunnen vrij snel drogen en leiden tot afval.
 • Maak uw penselen regelmatig schoon om kleur en vocht te verwijderen.
 • Meng kleuren snel als acrylverf droogt snel en je hebt tijd nodig om de perfecte tint voor uw project te krijgen
 • Zoals bij elke kunstmedia kan het leren gebruiken van acrylverf tijd kosten. Hoe meer u oefent met acrylverf, hoe beter u in de loop van de tijd zult worden. Het belangrijkste om te onthouden is de dikke consistentie van acrylverven, hoe snel ze kunnen drogen en hoe veelzijdig ze zijn.

Laatste gedachten

Acrylverven behoren tot de beste die er zijn. Veel kunstenaars, zowel ervaren als hobbyisten, genieten van de veelzijdigheid en flexibiliteit die deze verven bieden. Acrylverf kan worden gebruikt voor verschillende projecten en is geschikt voor gebruik op doek, papier, hout en soms zelfs glas.

Om de beste acrylverf voor uw behoeften te vinden, moet u rekening houden met uw ervaring en vermogen. Acrylverf wordt geclassificeerd als professioneel of als student, wat een goede manier is om te bepalen wat voor soort u nodig heeft, evenals het overwegen van de tinten en de consistentie.

Wist u dat?

Acrylverf wordt geclassificeerd als professioneel of als student, wat de tint en de consistentie ervan bepaalt.

Deskundige tip

Acrylverf kan gemakkelijk worden verdund met behulp van water, zodat ze kunnen worden gebruikt voor een verscheidenheid aan verschillende projecten.

Recent Posts