Beste Polyurethaan Beschermende Coatings in 2021


Bij het werken met hout van welke aard dan ook is het erg belangrijk dat u het beschermd houdt. Er zijn veel dingen die de kwaliteit van het hout kunnen beïnvloeden, dus je moet op alles voorbereid zijn. Hier komt polyurethaan in beeld, omdat het een duidelijke beschermende coating biedt voor al uw houten meubels en oppervlakken.

Dit is een geweldig product om te gebruiken wanneer u te maken heeft met hout van welke aard dan ook, omdat het een beschermende laag biedt om het hout in een goede conditie te houden, zonder de natuurlijke schoonheid van dit materiaal te maskeren. Wanneer u een heldere polyurethaan gebruikt, zult u nog steeds in staat zijn om alle kleuren en nerven in uw houten inrichting te zien zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het feit dat het na verloop van tijd beschadigd raakt.

We hebben gebruik gemaakt van klantbeoordelingen, informatie over de fabrikant en andere diepgaande beoordelingen om de tien beste polyurethanen voor alle soorten hout te vinden.

Bekijk de Beste Polyurethaan, hieronder.

Coelan Hoogwaardige polyurethaan scheepscoating / 750 ml transparant zijdeglans


Coelan Hoogwaardige polyurethaan scheepscoating / 750 ml transparant zijdeglans

Voor hout, metaal en kunststoffen. Een product met grote vordelen t.o.v. conventionele verfsystemen.

Waarom we deze leuk vinden

  • Absoluut UV- en lichtbesting; getest en in gebruik op schepen op bv. de Middellandse Zee.
  • Hoogelastisch, doch zeer slijvast en sterk.
  • Voldoet zeer goed op zwaarden, trappen, banken, vlonders en masten.
  • Dekt scheurjes en verweerd polyester goed af.

Onze beoordeling

De Gids voor Polyurethaan coating

Hout kan erg duur zijn om te kopen en te gebruiken, dus u wilt er zeker van zijn dat u alles wat er in uw huis van gemaakt is, goed verzorgt. Dit is een heel delicaat materiaal dat kan worden beschadigd door de elementen en andere kenmerken. Als het hout eenmaal beschadigd is, zal het zijn waarde verliezen en kan het uw huis schraal doen lijken.

Als u het uiterlijk van uw huis wilt verbeteren en uw houten oppervlakken of meubilair beschermd wilt houden, dan zult u polyurethaan moeten gebruiken. Er zijn veel verschillende soorten polyurethaan beschikbaar, dus het kan heel moeilijk zijn om de beste te vinden voor uw behoeften. Omdat dit zo’n waardevol ding is om aan te schaffen, omdat het veel voordelen heeft, moet u echt goed nadenken over uw opties.

Wat voor soort formule is het beste?

Als het gaat om polyurethaan, zijn er twee soorten formules die u moet overwegen – op waterbasis en op oliebasis. Beide zijn in de loop van dit onderzoek onderzocht en hebben elk hun eigen voordelen op basis van uw behoeften. Een goede zaak om te overwegen wanneer u probeert de beste polyurethaan voor uw huis te vinden is het soort formule dat uw houten vloeren, deuren, sierlijsten of meubels het beste zal beschermen.

Polyurethaan op waterbasis

Polyurethaan op waterbasis heeft doorgaans de voorkeur omdat het duidelijke resultaten kan opleveren die de natuurlijke schoonheid van het hout niet in de weg staan. Veel van de polyurethanen op waterbasis zijn helder en glanzend, waardoor u nog steeds kunt genieten van de natuurlijke kleuren en nerven in uw houten meubels, terwijl u ook een broodnodige laag bescherming biedt.

Polyurethaan op waterbasis kan ook voorkomen dat het hout uitdroogt, omdat het zorgt voor hydratatie. Dit zal zowel het uiterlijk als de kwaliteit van het hout verbeteren, wat de waarde kan verhogen en ervoor kan zorgen dat het lang meegaat.

Polyurethaan op oliebasis

In het verleden was polyurethaan op oliebasis de meest voorkomende soort en werd het gebruikt voor een reeks verschillende houtsoorten. Deze kunnen doorgaans duurder in aanschaf zijn dan polyurethaan op waterbasis, maar kunnen wel een grotere duurzaamheid bieden. Dit soort polyurethaan wordt het best gebruikt voor houten buitenmeubilair en oppervlakken, omdat het een uitstekende bescherming kan bieden tegen verschillende weersomstandigheden.

Polyurethaan op oliebasis heeft de mogelijkheid om uit te zetten en in te krimpen op basis van de temperatuur, wat betekent dat ze in staat zijn om uw hout te beschermen in alle weersomstandigheden, wat de reden is waarom ze ideaal zijn voor buitenmeubilair.

Overwegingen in Polyurethaan

Om het beste polyurethaan voor het hout in uw huis te vinden, zijn er een aantal dingen die u moet overwegen om uw mogelijkheden te beperken. Als het gaat om het vinden van het beste polyurethaan, is het belangrijkste om te overwegen natuurlijk de bescherming die het hout biedt en hoe het gebruikt kan worden. Er zijn echter enkele andere eigenschappen die net zo belangrijk kunnen zijn.

Afwerken en kijken

Gedurende deze evaluatie hebben we alle soorten afwerkingen op het gebied van polyurethaan onderzocht. Er zijn drie hoofdtypen afwerkingen – mat/helder, glanzend en satijn. De afwerking van polyurethaan bepaalt hoe uw houten meubels en oppervlakken eruit zullen zien nadat het is aangebracht, dus het is iets waar u goed over na moet denken.

De beste afwerking is afhankelijk van de houtsoort die u met polyurethaan bedekt. Houten tafelbladen zouden bijvoorbeeld gebaat zijn bij een glanzende toplaag, omdat dit het uiterlijk verbetert en de natuurlijke kleur versterkt. U kunt ook de kleur van het polyurethaan overwegen, hoewel de meeste duidelijk zijn, en of het na verloop van tijd zal vergelen.

Droogtijd

De tijd die nodig is om het polyurethaan te drogen kan erg belangrijk zijn, vooral als u binnenshuis werkt of op een deadline zit. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden als het gaat om sneldrogend polyurethaan en veel producten kunnen in minder dan twee uur drogen zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit.

Duurzaamheid

Zoals we al hebben gezegd, is het belangrijkste als het gaat om polyurethaan de bescherming en duurzaamheid die het biedt. Hoewel alle polyurethaan is ontworpen om hetzelfde te doen, betekent dat niet dat ze allemaal gelijk zijn. Als het gaat om het vinden van het beste polyurethaan voor uw huis, moet u rekening houden met de houtsoort die u zal beschermen, bijvoorbeeld, of het nu gaat om vloeren, deuren of meubels.

Dit zal u helpen bij het bepalen van het soort bescherming dat u nodig heeft en wat de grootste oorzaken van schade zijn. Er zijn een aantal polyurethanen in deze beoordeling die zijn gemaakt met extra duurzaamheidskenmerken, zoals slijtvastheid of bescherming tegen huishoudchemicaliën. U moet overwegen wat voor soort bescherming nodig is in uw huis op basis van de belangrijkste oorzaken van schade om de beste polyurethaan te vinden.

Gebruiksgemak

Het gebruik van polyurethaan is erg belangrijk voor uw houten oppervlakken en meubels, dus u moet ervoor zorgen dat u het goed kunt toepassen. Als u zelf polyurethaan kunt aanbrengen, bespaart u tijd en geld in plaats van dat u op een professional moet vertrouwen. Dit betekent dat u rekening moet houden met polyurethaan dat gemakkelijk te gebruiken is.

De meeste polyurethaan is gemaakt om op houten oppervlakken te worden geverfd, maar er zijn nog enkele andere soorten beschikbaar. Doorheen deze review hebben we veegbare polyurethaan gezien dat snel kan worden aangebracht met behulp van een doek en aërosolproducten die snel kunnen worden gespoten op kleine houten meubels. U zult er zeker van willen zijn dat u het door u gekozen polyurethaan kunt gebruiken en dat u het juiste gereedschap bij de hand heeft.

Als het gaat om gebruiksgemak, moet u ook rekening houden met hoe gemakkelijk het zal zijn om te reinigen na het aanbrengen. Hoe voorzichtig u ook bent, het is waarschijnlijk dat u bij het aanbrengen van polyurethaan zult morsen of overdrijven, dus u wilt misschien een product kiezen dat gemakkelijk kan worden gereinigd. Polyurethaan op waterbasis zal het gemakkelijkst te reinigen zijn, omdat dit kan worden gedaan met warm water en zeep.

Is polyurethaan op waterbasis het beste voor mij?

De beste formule voor polyurethaan zal verschillen op basis van het soort hout waarop u het gebruikt, maar er zijn enkele extra voordelen aan het gebruik van formules op waterbasis. Deze soorten polyurethaan hebben de neiging om een beter uiterlijk te hebben dan op basis van olie, omdat ze helder zijn en na verloop van tijd niet zouden moeten vergelen. Deze soorten polyurethanen zijn ook sneller aan te brengen en zijn gemakkelijker schoon te maken na gebruik, omdat ze geen vlekken achterlaten.

Een bijkomend voordeel van het gebruik van polyurethaan op waterbasis is het feit dat ze voornamelijk geurloos zijn, zodat ze binnenshuis kunnen worden gebruikt en ze ook sneller zullen verdwijnen, wat goed nieuws is voor het milieu. Toch kan polyurethaan op oliebasis beter geschikt zijn voor houten oppervlakken buitenshuis, omdat het het hele jaar door kan uitzetten en inkrimpen om bescherming te bieden tegen het weer.

Waarvoor kan Polyurethaan worden gebruikt?

Polyurethaan is speciaal ontworpen om hout te beschermen, zodat het kan worden gebruikt op alles wat van dit materiaal is gemaakt. Er zijn enkele polyurethanen die misschien beter geschikt zijn voor verschillende soorten hout, maar het is iets dat je moet toepassen op alles wat is gemaakt van dit materiaal om bescherming te bieden en het uiterlijk te verbeteren.

Conclusie

Polyurethaan moet worden toegepast op alle houten oppervlakken om bescherming te bieden tegen de elementen. Het kan ook het uiterlijk verbeteren door het benadrukken van de natuurlijke kleuren en nerven in hout, die waarde kunnen toevoegen aan uw huis of inrichting.

Wist u dat?

Polyurethaan op waterbasis is een inhaalslag voor versies op basis van olie, omdat het goedkoper is en dezelfde duurzaamheid kan bieden.

Deskundige tip

De glanzende afwerking van polyurethaan kan worden gebruikt voor een reeks van binnenmeubelen, zoals tafels en toonbanken, om de natuurlijke kleur en korrel te versterken.

Gerelateerde berichten

We hopen dat u heeft genoten van ons artikel over “Beste Polyurethaan Beschermende Coatings in 2021”, als dat zo is, deel het dan en beoordeel het.

Recent Posts