Beste Bluetooth gehoorbescherming


Gehoorbescherming kan nuttig zijn voor allerlei verschillende taken en situaties, maar het kan soms lastig zijn om een paar te vinden dat daadwerkelijk aan uw behoeften voldoet. Veel mensen zullen het idee van Bluetooth gehoorbescherming volledig over het hoofd zien – deze helpen u uw eigen audio af te spelen terwijl ze achtergrondgeluiden dempen, allemaal zonder lastige of onhandige kabels die u in de weg kunnen zitten terwijl u werkt, zich verplaatst of gewoon probeert te zitten en te ontspannen voor een tijdje.

Het maakt niet uit welke vorm van Bluetooth-hoorbescherming u ook gebruikt, u wilt er zeker van zijn dat het zo effectief en betrouwbaar mogelijk is: als uw gehoorbescherming niet werkt, kunt u net zo goed de moeite niet nemen om er een te dragen, omdat het u geen voordelen oplevert.

Bekijk hieronder de Beste gehoorbescherming met Bluetooth

3M WorkTunes Connect gehoorbescherming


3M WorkTunes Connect gehoorbescherming

Deze hoofdtelefoon maakt gebruik van een speciaal audiofilter dat u helpt bij het herkennen van stemmen in rommelige achtergrondgeluiden, waardoor het makkelijker is om mensen te horen praten op drukke werkplekken of in luidruchtige industriële omgevingen. U kunt uw eigen muziek en audio afspelen via een Bluetooth-verbinding, maar ook oproepen aannemen of voicemails ontvangen in noodsituaties. Om u hierbij te helpen, gebruiken de oorschelpen een zacht schuim dat de geluidsreductie en het comfort in balans brengt, waardoor het achtergrondgeluid met 24 decibel wordt verminderd zonder dat u zich vastgeklemd voelt op uw hoofd. Wat betreft de stroomvoorziening kunt u de hoofdtelefoon opladen via een standaard USB-kabel, zowel tijdens het gebruik als tussendoor.

Waarom we deze leuk vinden

 • Kan audio en muziek afspelen en spreken via Bluetooth.
 • USB-oplaadbare batterij.
 • Hoogwaardige geluidsweergave.
 • Helpt bij het filteren van stemmen.
 • Automatische batterijbesparende uitschakeling.

Onze beoordeling

Deze hoofdtelefoon is veelzijdig en gemakkelijk te gebruiken, waardoor hij perfect geschikt is voor het beluisteren van een scala aan audio terwijl u zich in een ongemakkelijk luid of rumoerig gebied bevindt. Het comfortabele ontwerp maakt hem ook veel gemakkelijker om langer te dragen.

Bekijk de dagprijs

Peltor Sport Tactical 500 Slimme elektronische gehoorbeschermer


Peltor Sport Tactical 500 Slimme elektronische gehoorbeschermer

Deze Bluetooth-hoorbeschermende hoofdtelefoon is ontworpen om te helpen bij het jagen en schieten, waardoor hij perfect is voor het verminderen van het volume van plotselinge harde geluiden, terwijl hij u toch helpt om subtiele geluiden zoals spraak op te pikken. Dit wordt gedaan met een speciaal filter dat het geluid in balans brengt om het stemvolume te verhogen en de rest te verminderen. De verzonken microfoons in het ontwerp leiden tot een enorme vermindering van de hoeveelheid windgeruis die ze opvangen, en het hele apparaat wordt gevoed door twee AA-batterijen, wat betekent dat u ze op bijna elk moment snel kunt vervangen. Bovendien helpt het dynamische onderdrukkingssysteem echo’s van harde geluiden te voorkomen, waardoor het gemakkelijker is om bij te houden wat er gaande is.

Waarom we deze leuk vinden

 • Geweldig voor het streamen van audio.
 • Ontworpen om het volume van plotselinge, onvoorspelbare geluiden te verminderen.
 • Filtert bij spraak op een hoger volume.
 • Verminderde windruis.
 • Werkt op normale AA-batterijen.

Onze beoordeling

Deze hoofdtelefoon is zeer eenvoudig te gebruiken en dient als een geweldige optie om zich te ontdoen van plotselinge, onverwachte en oncomfortabele harde geluiden.

Bekijk de dagprijs

Mpow HP102A Bluetooth Noise Reduction veiligheids oorkappen


Mpow HP102A Bluetooth Noise Reduction veiligheids oorkappen

Deze hoofdtelefoon is ontworpen om sommige elementen van oorbeschermers te kopiëren, met behulp van hetzelfde over-ear cut-stijl ontwerp dat geluid kan blokkeren zonder een ongemakkelijk gevoel of druk op je hoofd. U kunt niet alleen audio streamen via Bluetooth, maar ze hebben ook een 3,5 mm-ingang voor het fysiek aansluiten van apparaten, evenals een ingebouwde microfoon om telefoongesprekken te voeren of audio op te nemen. Alle gebruikte materialen in het ontwerp zijn bedoeld om zo comfortabel en betrouwbaar mogelijk te zijn – zaken als zacht schuim en PU-leder zijn prettig op de huid zonder irritatie of langdurige pijn te veroorzaken. De oplaadbare batterij kan ze indien nodig 30 uur laten werken.

Waarom we deze leuk vinden

 • Duurzame oplaadbare batterij.
 • Verrassend licht van gewicht.
 • Gemaakt van comfortabele materialen.
 • 29dB geluidsreductie.
 • Verzegelde oorschelpen voor een betere geluidsdemping.

Onze beoordeling

Bij gebruik als Bluetooth-hoorbeschermer bieden deze hoofdtelefoons een groot niveau van comfort, functionaliteit en veelzijdigheid om ze nuttig te maken voor een groot aantal verschillende plaatsen en situaties.

Bekijk de dagprijs

3M WorkTunes Connect + AM/FM Gehoorbeschermer


3M WorkTunes Connect + AM/FM Gehoorbeschermer

Deze Bluetoothstreaming hoofdtelefoon kan worden aangesloten op een breed scala aan apparaten, zodat u gemakkelijk meerdere soorten audio kunt streamen terwijl u toch uw oor beschermt tegen plotselinge geluiden en irritante geluiden. Dankzij de hoogwaardige luidsprekers zit u niet vast aan blikkerig klinkende audio, wat u ook helpt bij het afstemmen van achtergrondgeluiden als u zich op iets anders probeert te concentreren. En dat niet alleen, maar het heeft ook een geïntegreerde microfoon die perfect is voor het aannemen van gesprekken of het opnemen van informatie zonder dat u uw headset hoeft te verwijderen. Daarnaast is er een volledige AM/FMradio-functie, die u kunt gebruiken als een stand-alone manier om muziek af te spelen of naar het nieuws te luisteren als u geen ander apparaat bij de hand hebt.

Waarom we deze leuk vinden

 • Ingebouwd AM/FM-radiosysteem.
 • Geïntegreerde volumeregeling en audio-assistentie.
 • Geweldige audiokwaliteit.
 • 24dB ruisonderdrukking.
 • Microfoon voor het aannemen van telefoongesprekken.

Onze beoordeling

Deze Bluetooth-hoorbeschermende headset is een uitstekende keuze voor het luisteren naar audio, gestreamd of via de radio – zelfs als u dit doet op of in de buurt van een werkplek waar veel luidruchtig gereedschap en apparatuur wordt gebruikt.

Bekijk de dagprijs

Bluetooth Gehoorbescherming Kopersgids

Bluetooth-hoorbeschermers kunnen ongelofelijk nuttig zijn voor een groot aantal verschillende redenen en situaties, maar dat betekent niet dat elk ontwerp, elke stijl en elk model even nuttig voor u is. Sommige zijn alleen nuttig op specifieke plaatsen en in specifieke situaties, terwijl andere misschien in staat zijn om elke mogelijke situatie aan te pakken ten koste van een beetje te algemeen om gespecialiseerde hulp te bieden. Als u een goede gehoorbescherming koopt, wilt u iets dat past bij uw behoeften en overeenkomt met de situaties waarin u ze verwacht te gebruiken.

Handenvrij gebruik

Veel mensen vergeten dat een hoofdtelefoon een nuttige manier is om dingen handsfree te doen, zelfs als het alleen maar om het luisteren naar audio gaat. Er is echter zelden een soort hoofdtelefoon die volledig handsfree is: de echte vraag is hoeveel handsfree gebruik u verwacht nodig te hebben.

Ten eerste zijn niet alle hoofdtelefoons in staat om microfoons te monteren of gesprekken goed te ontvangen. Daarom zult u, als u een gesprek aanneemt, ofwel de koptelefoon moeten verwijderen, ofwel proberen te hopen dat uw gehoorbescherming u nog steeds normaal kan laten bellen. Dit alles vergt wat gedoe met de volume-instellingen, wat een groot probleem kan zijn als u op dit moment iets doet waarvoor één of beide handen nodig zijn. Als uw telefoon is aangesloten op uw headset en een microfoon heeft, wordt het veel gemakkelijker om het gesprek te starten, uw telefoon neer te leggen of in uw zak te stoppen en verder te gaan met wat u doet.

Aan de andere kant, als er geen fysieke controles zijn, kan het vervelend zijn om te proberen het volume van bepaalde dingen te verminderen. Een headset zonder knoppen heeft over het algemeen geen volumeknoppen, dempingsopties, alternatieve instellingen of zelfs een manier om de Bluetooth-verbinding snel uit te schakelen, wat een probleem kan zijn als u probeert te jongleren met meerdere dingen tegelijk. Toch, als dit niet een situatie is waar u zich vaak in zult bevinden, is het niet iets om u zorgen over te maken.

Het kan zijn dat u een vorm van geluidsisolatie wilt gebruiken terwijl u taken uitvoert zoals het kappen van bomen met kettingzagen of het gebruik van een bladzuiger in uw achtertuin.

Geluidsreductie

De Noise Reduction Rating (NRR) is het aantal decibels waarmee uw Bluetooth-hoorbeschermer geluiden kan reduceren. Het is nooit exact omdat sommige koptelefoons proberen om spraak minder te dempen of het volume van specifieke geluiden te egaliseren, maar het is een algemene regel van wat u kunt verwachten in termen van de ruisonderdrukking ten opzichte van andere koptelefoons.

U hebt niet altijd het hoogst mogelijke niveau van ruisonderdrukking nodig, afhankelijk van de situatie. Als je bijvoorbeeld ergens werkt waar veel zeer luide apparatuur wordt gebruikt, is een hogere NRR over het algemeen goed. Aan de andere kant, als je werkt in een gebied waar af en toe harde geluiden voorkomen en je over het algemeen alleen maar te maken hebt met omgevingsgeluiden (zoals voorbijrijdend verkeer), kan een hogere NRR het eigenlijk moeilijker maken om mensen te horen die tegen je praten zonder je koptelefoon af te zetten.

Kies altijd een gehoorbescherming die geschikt is voor de situaties die u verwacht aan te pakken. U wilt een NRR die echt harde geluiden kan blokkeren en dempen tot een comfortabel niveau, terwijl u toch stille geluiden doorlaat als ze belangrijk zijn. Een balans is belangrijk, vooral als u van plan bent ze te gebruiken op de werkplek waar fouten meer dan alleen persoonlijke problemen kunnen veroorzaken.

Comfort

Als je voor langere tijd iets op je hoofd gaat dragen, moet het comfortabel zijn. Dit geldt vooral als je een baan hebt waar veel beweging en lichaamsbeweging aan te pas komt: ruwe materialen of te veel gewicht kunnen het moeilijker maken om te bewegen en kunnen zelfs huidirritatie of verwondingen veroorzaken als je niet voorzichtig bent. Uw nek is bijzonder kwetsbaar, vooral voor zware hoofdtelefoons.

Probeer altijd te gaan voor zachte materialen als dat mogelijk is, meestal schuim. Idealiter wilt u het op zijn minst aan de onderkant van het hoofdbandgedeelte en aan de binnenkant van de oorschelpen hebben. Hoe zachter de materialen hier zijn, hoe minder druk er op uw hoofd wordt uitgeoefend, waardoor ze veel comfortabeler zijn, zonder dat de hoeveelheid geluidsreductie die ze kunnen leveren daadwerkelijk afneemt.

Bij comfort gaat het ook om het volume. Volumeregelaars maken een enorm verschil in hoe comfortabel u zich eigenlijk voelt als u uw headset draagt, vooral als u tijdens uw werk (zoals op een bouwplaats) te maken hebt met een enorm scala aan verschillende geluiden. Als uw muziekvolume alleen rechtstreeks op het apparaat kan worden geregeld, moet u misschien uw telefoon uit uw zak halen telkens als er een nieuw nummer wordt gestart.

Andere functies

Bluetooth-hoorbeschermers hebben uiteraard Bluetooth-mogelijkheden, maar het is soms ook een goed idee om zich te richten op het verkrijgen van een paar met regelmatige verbindingen. Zelfs als u niet van plan bent om het te gebruiken, kan het nuttig zijn om een manier te hebben om apparaten zonder Bluetooth-opties aan te sluiten, en u weet nooit wanneer het misschien gewoon makkelijker is om tijdelijk een kabel aan te sluiten om naar een voicemail of een audiobericht te luisteren. Deze verbindingen kunnen soms ook nuttig zijn voor andere zaken, zoals aparte volumeregelaars die moeten worden aangesloten, of uitbreidingen voor het werken in gebieden waar een bepaald deel van het gebouw niet toestaat dat Bluetooth correct werkt.

Een ander belangrijk element om rekening mee te houden is de stroombron. Batterijgevoede apparaten zijn vaak erg handig als u lange tijd onderweg bent, maar sommige mensen geven de voorkeur aan oplaadbare modellen. Deze hebben beide hun voor- en nadelen, maar uiteindelijk gaat het erom welke methode voor u het meest toegankelijk en handig is.

Tot slot is er de AM/FM-radio – een ingebouwde optie die wordt gebruikt op een verrassend groot aantal moderne versies van deze hoofdtelefoons. Hoewel ze uiteraard geen verband houden met Bluetooth-functies, kunnen ze u helpen om normale radiokanalen en -zenders op te pikken, waardoor ze geweldig zijn voor mensen die liever naar een doorlopende set muziek en interviews luisteren dan steeds weer dezelfde afspeellijsten. In bepaalde situaties, zoals tijdens het jagen in open bossen of het werken in een afgelegen gebied, kun je ze zelfs gebruiken om af te stemmen op radiostations om elkaar te helpen coördineren.

Deskundige tip

Hoofdtelefoons die AM/FM-radio’s bevatten, kunnen nuttig zijn voor mensen die liever naar het nieuws luisteren dan naar muziek – op die manier kunt u radiokanalen direct oppakken in plaats van ze via uw telefoon te moeten streamen, wat de levensduur van de batterij ten goede komt.

Wist u dat?

Bluetooth-hoorbescherming is een van de weinige manieren waarop u omgevingsgeluiden kunt dempen terwijl u mensen nog steeds hoort spreken, vooral als ze gebruik maken van externe microfoons en filters die het volume van uw stem kunnen verhogen.

Recent Posts