Beste buitenverf in 2021


Het schilderen van de buitenkant van uw huis, of gewoon het schilderenvan de buitenkant in het algemeen, kan veel moeilijker zijn dan het schilderen van de binnenkant. U moet verven gebruiken die bestand zijn tegen een groot aantal verschillende weersomstandigheden en soorten schade, vooral als u natuurlijk hout schildert of iets dat normaal gesproken vrij kwetsbaar is voor dingen als rotten en kromtrekken.

Het moet niet alleen passen bij uw klimaat en materiaalsoort, maar ook flexibel genoeg zijn om te kunnen omgaan met freakweersomstandigheden zonder uit elkaar te vallen of te barsten – en soms heeft u meer nodig dan alleen de verf om er zeker van te zijn dat deze goed blijft zitten tijdens het droogproces.

De tien verven hieronder zijn die we persoonlijk hebben uitgekozen als een aantal van de beste buitenverf die we konden vinden, samen met een beschrijving van wat ze geweldig maakt.

Bekijk de Beste Buitenverf, hieronder.

Buitenverf Kopershandleiding

Het vinden van de best mogelijke buitenverf is geen eenvoudige opgave en er zijn veel verschillende factoren die kunnen meespelen bij de vraag of een bepaald merk wel of niet aan uw eisen voldoet. Als je blind gaat, kun je uiteindelijk iets kopen dat niet eens bedoeld is om te worden gebruikt in uw klimaat, of zelfs bedoeld om te worden gebruikt buitenshuis op alle – zorg ervoor dat je precies weet wat je verondersteld wordt te zoeken voordat je geld te besteden aan iets, of je zou kunnen eindigen met het overmatig opblazen van uw budget met verf, primer en andere verf– achtige middelen die je niet eens nodig hebt.

De formule

De formule van een verf bepaalt bijna alles over waar en wanneer het moet worden gebruikt, dus het is misschien wel het belangrijkste onderdeel van elke verf die je zou kunnen kopen. Er zijn meer dan twee dozijn verschillende soorten verf op de wereld, waarvan je sommige dagelijks ziet en andere die je misschien nooit in je leven zult tegenkomen. De meest voorkomende – op waterbasis – is meestal het gemakkelijkst schoon te maken, maar kan ook problemen hebben met het drogen in een vochtige omgeving, omdat ze water uit de lucht blijven opnemen: dit kan betekenen dat ze niet goed drogen, of op zijn minst veel langer duren om te drogen.

buitenverf

Verven op oliebasis zijn beter bestand tegen het milieu en tegen algemene slijtage, maar het kan langer duren voordat ze droog zijn en er kan meer voorbereiding nodig zijn voordat u ze goed kunt gebruiken. Sommige formules kunnen meer VOC’s bevatten dan andere, waardoor ze gevaarlijker zijn om te schilderen in afgesloten gebieden zonder veel ventilatie – als u in een drukke stedelijke omgeving woont, moet u voorzichtig zijn met verf met hoge VOC’s, vooral rond huisdieren.

De afwerking

De afwerking van een verf verandert hoe hij eruit ziet als hij gedroogd is en zich vestigt, en kan vaak volledig veranderen hoe een oppervlak eruit ziet, of je dat nu wilt of niet. Matte en ‘platte’ verven voegen niet veel extra glans toe, maar kunnen saai lijken in donker licht of in gesloten ruimtes: als je veel buitenlicht hebt, zal het niet veel helpen om het licht rond te reflecteren, omdat er niets is om het te laten stuiteren, waardoor je een iets donkerder tuin of erf krijgt.

Glanzende verf is precies het tegenovergestelde, het is zeer glanzend – soms tot een standaard die het ongemakkelijk maakt om naar te kijken. Natuurlijk, dit hangt af van uw klimaat en hoe helder de zon meestal is in dat gebied, maar ook hoeveel glanzende verf je daadwerkelijk gebruikt. Dezelfde resultaten kunnen worden bereikt met een vernis na de lak, hoewel deze nooit een verplicht onderdeel van een schilderij zijn. Eierschaal- en satijnvernis zorgen voor een evenwicht tussen beide, omdat ze lichtreflecterend zijn zonder het licht te laten schijnen.

Priming en Extra Coating

Het gronden van uw oppervlak voor het schilderen geeft u een betere kans om het resultaat te krijgen dat u wilt, maar het vereist in wezen dat u een tweede laag aanbrengt (behalve in gevallen waarin de primer kan worden gemengd in bestaande verf), waardoor het twee keer zo lang kan duren om het schilderen van uw huis af te maken. In het algemeen werken primers het beste op ruwe oppervlakken die anders te veel gaten en oneffenheden zouden hebben om de normale verf glad te houden.

Er zijn ook bindmiddelen en vernissen: de eerstgenoemde helpen de verf te hechten aan oppervlakken die normaal gesproken niet zouden worden gebruikt en moeten worden aangebracht voordat u daadwerkelijk begint met het schilderen, terwijl de tweede geweldig is voor het bereiken van een postdroge glansafwerking op een verf die te mat is voor uw smaak.

buiten verf gebruiken

Moet ik deze verf binnenhuis gebruiken?

U kunt technisch gezien elke verf gebruiken waar u maar wilt, maar dat betekent niet dat het er goed uitziet of dat het werkt zoals verwacht. Als je echt dezelfde verf moet gebruiken, zowel binnen als buiten, controleer dan bij de fabrikant of er iets is wat je moet weten – sommige verven kunnen VOC’s afgeven die de kamer onherbergzaam kunnen maken tot je genoeg ventilatie toevoegt of het laat bezinken, terwijl anderen juist schade kunnen veroorzaken aan sommige binnenmuren in je interieur.

Moet ik proberen mijn verven te mengen?

Het mengen van verven voor binnenshuis is moeilijk, maar verven voor buitenshuis verschillen zo sterk dat het mengen van twee verschillende verven van verschillende fabrikanten in bepaalde gevallen bijna onmogelijk kan zijn. Dit komt omdat ze vaak gemaakt zijn om zich aan specifieke materialen te hechten en er veel meer potentiƫle materialen zijn voor de buitenkant van een huis dan voor de binnenkant.

Deskundige tip

Als u een ladder gebruikt, vergeet dan niet om deze altijd te laten rusten op ongelakte delen van de muur – zelfs als uw verf is opgedroogd, kan het volledige gewicht van de bovenkant van de ladder de ladder weer verzwakken, waardoor er duidelijke scheurtjes of verkleurde vlekken ontstaan helemaal bovenin de muur.

Wist u dat?

Als je je verf terugveegt naar onderdelen die je al geschilderd hebt, krijg je een veel gladdere laag als het droogt, in plaats van duidelijk zichtbare verticale strepen.

Recent Posts