Beste DeWALT boormachine voor thuiswerk en professioneel werk


Als je in de bouwsector zit of aan veel doe-het-zelfprojecten werkt, heb je waarschijnlijk de waarde geleerd van de beste DeWALTboormachine die je kunt vinden. Er zijn veel van de beste merken op de markt, maar er zijn er maar weinig die zich kunnen meten met deze marktleider op het gebied van kwaliteit, waarde en vindingrijkheid. Het merk heeft een lange weg afgelegd sinds de oprichting in 1923. Klik op als u op zoek bent naar een merk boormachine met snoer.

Momenteel produceren ze meer dan 200 verschillende elektrische gereedschappen van hoge kwaliteit en een indrukwekkende hoeveelheid accessoires. Het bedrijf blijft streven naar de beste standaard van uitmuntendheid waar het bekend om is geworden, waardoor het een van de meest betrouwbare bedrijven is om in te investeren als het gaat om elektrisch gereedschap (klik hier voor bandschuurgereedschap).

Hoewel alle DeWALT-boren voorbeeldige werken van vakmanschap zijn, zijn er een paar die boven de rest staan. We hebben de tijd genomen om een lijst samen te stellen van de 10 beste boren die DeWALT te bieden heeft. Deze boren zijn gemaakt van alleen de stevigste materialen en leveren topkwaliteit. Wij raden u aan om te investeren in een van deze boren als u op de markt bent voor een nieuw elektrisch gereedschap.

Meer informatie over DeWalt Gereedschap

Bekijk de beste DeWALT-boormachine op de markt, hieronder

DeWALT DCD771C2


DeWALT DCD771C2

De DeWALT DCD771C2 boormachine staat bovenaan onze lijst. Deze krachtige boormachine is gemaakt voor het aannemen van zwaar werk en is een grote investering als u regelmatig hoog vermogenstoepassingen moet kunnen uitvoeren. Het ontwerp van de boormachine is onberispelijk en perfect voor aannemers die een betrouwbaar gereedschap nodig hebben om hun werk te doen. De boormachine is klein, compact en licht in gewicht. Deze kwaliteiten helpen hem gemakkelijk in te passen in krappe ruimtes. Bovendien heeft de boormachine de mogelijkheid om 300 watt vermogen op te wekken tijdens het gebruik, waardoor hij ideaal is voor het uitvoeren van grote projecten.

De boormachine heeft ook een hoge snelheidsoverbrenging die snelheden van respectievelijk 0 tot 450 omwentelingen per minuut en 1.500 omwentelingen per minuut kan leveren. Deze combinatie maakt hem ideaal voor bevestigings- en boortoepassingen. De boormachine wordt ook geleverd met een ratelspanboorhouder met één enkele huls die zijn indrukwekkende grijpkracht gebruikt om uw boren vast te zetten. Dankzij deze functie kunt u uw werk snel en effectief uitvoeren. En niet in de laatste plaats kunt u profiteren van de ergonomische greep. De comfortabele boorgreep maakt het gemakkelijk om langdurig met het gereedschap te werken.

Waarom we deze leuk vinden

 • Licht in gewicht
 • Heeft twee hoge transmissiesnelheden
 • Snelheden 0 tot 450 ronden per minuut

Onze beoordeling

De DeWALT DCD771C2 boormachine is een uitstekend gereedschap om in te investeren en een van de beste boren op de markt. De boormachine is perfect voor aannemers die wat extra vermogen nodig hebben om mee te werken. De boormachine heeft twee verschillende hoge transmissiesnelheden die respectievelijk 0 tot 450 ronden per minuut en 1.500 ronden per minuut kunnen bereiken. De boormachine heeft ook een indrukwekkend vermogen en kan tot 300 watt aan vermogen genereren. Het is een van de beste boren op de markt en zal elke operator goed van dienst zijn. We raden het ten zeerste aan.

Bekijk de dagprijs

DeWALT DCD996P2


DeWALT DCD996P2

De DeWALT DCD996P2 boormachine is een uitstekend stuk gereedschap dat zich onderscheidt van de rest van DeWALT’s indrukwekkende line-up. Het gereedschap is voorzien van een premium 3-snelheden hamerboorfunctie en slaagt erin om de industriestandaarden te overtreffen die door de andere gereedschappen van DeWALT zijn vastgesteld. De boormachine is een van de beste investeringen die een aannemer kan doen om de dagelijkse werklast aan te kunnen – en hier is waarom. De DeWALT DCD996P2 boormachine is veel meer dan alleen een strak ontwerp. Hij kan ook bogen op snelheden tot 2.250 omwentelingen per minuut en kan ook qua vermogen beter presteren dan zijn concurrenten.

De boormachine is tot 82% krachtiger dan andere vergelijkbare modellen, ook al komt hij maar 4,7 pond aan! Het is ook in staat om 820 eenheden watt uit te zetten. Dit helpt hem om hogere toepassingssnelheden te bereiken. De boormachine is ook in staat om 2,8 keer meer looptijd te bieden dan oudere modellen. Last but not least is de DeWALT DCD996P2 boormachine ook ontworpen om de elementen te kunnen weerstaan. Als u in een buitenomgeving met veel stof en vocht werkt, helpen de gecoate schakelaars u te beschermen tegen alles wat uw werksnelheid normaal gesproken zou kunnen vertragen.

Waarom we deze leuk vinden

 • Kan 820 eenheden watt genereren
 • Lichtgewicht (slechts 4,7 pond)
 • snelheden 2.250 ronden per minuut

Onze beoordeling

De DeWALT DCD996P2 boormachine is een krachtig gereedschap dat uitstekend geschikt is voor toepassingen met een hoog vermogen. Deze boormachine is ontworpen met alleen de beste en krachtigste materialen en is perfect voor elke aannemer die dagelijks een grote werklast aankan. De boormachine wordt aangedreven door een indrukwekkende borstelloze motor die efficiënter en betrouwbaarder kan werken dan de meeste gereedschappen. Bovendien is hij 82 procent krachtiger dan andere vergelijkbare modellen, ook al weegt hij slechts 4,7 pond. U zult in staat zijn om het beste van beide werelden te krijgen met deze boormachine, waardoor het een van de slimste investeringen is die een aannemer kan doen.

Bekijk de dagprijs

DeWALT DWD112


DeWALT DWD112

Als u stroom nodig heeft waar u op kunt vertrouwen, dan heeft de DeWALT DWD112 boormachine u gedekt. Deze boormachine is gemaakt voor zwaar werk – er is geen klus die je kunt klaren die hij niet aankan. De DWD112 boormachine is in staat om een enorme hoeveelheid kracht te produceren zonder dat hij te sterk of overweldigend aanvoelt als hij wordt gehanteerd. Bovendien maakt de handgreep van de pistoolboormachine het gemakkelijk om langdurig met het apparaat te werken. Het ontwerp van de softgrip handgreep draagt alleen maar bij aan dit comfort. De DeWALT DWD112 boormachine is een uitstekend hulpmiddel om uw werk tijdig en efficiënt uit te voeren.

Het apparaat wordt aangedreven door een acht-ampèremotor die hoge prestatiestandaarden kan leveren bij toepassing op zware projecten. U zult in staat zijn om snelheden te bereiken tot 2.500 ronden per minuut, terwijl de veelzijdigheid in uw vermogensselectie behouden blijft dankzij de variabele snelheidsregeling. Bovendien zorgt de 3/8 inch ratelende sleutelloze klauwplaat voor een eenvoudige overgang wanneer het tijd is om uw bits uit te schakelen. Dankzij het doordachte ontwerp van de DeWALT DWD112 boormachine werkt u soepel en zonder onderbrekingen.

Waarom we deze leuk vinden

 • Heeft een hoog vermogen 8 ampère motor
 • Heeft een 3/8 inch ratelende sleutelloze klauwplaat…
 • Kan snelheden bereiken tot 2.500 ronden per minuut

Onze beoordeling

De DeWALT DWD112 boormachine is een indrukwekkend gereedschap dat zorgt voor alle kracht die je nodig hebt tijdens het werk. Deze draadboormachine is voorzien van een 8 Ampère motor die een indrukwekkende snelheid en vermogen kan genereren. U kunt tot 2.500 ronden per minuut bereiken dankzij de variabele snelheidsreactie. Bovendien wordt de boormachine ook geleverd met een 3/8 inch metalen ratel, waarmee u snel en efficiënt uw bits kunt verwisselen. Het is een van de beste gereedschappen op de markt en is een echte aanrader. Het zou elke aannemer goed van pas komen.

Bekijk de dagprijs

DeWALT DWD210G


DeWALT DWD210G

De DeWALT DWD210G boormachine is een indrukwekkend gereedschap dat perfect geschikt is voor zware toepassingen op uw werkplek. Dankzij het indrukwekkende vermogen van de 10 ampère motor kunt u elke taak die op uw weg komt, aan. Dit ontwerp slaagt erin om 50 procent meer vermogen te genereren dan de standaardmodellen. Bovendien kan het ook een indrukwekkende hoeveelheid snelheid genereren. De boormachine kan tot 1200 ronden per minuut halen en dankzij de variabele snelheidsregeling kunt u de snelheid aan uw wensen aanpassen.

De DeWALT DWD210G boormachine is ook zeer eenvoudig te bedienen. Hij is voorzien van een softgrip-handgreep om het werken met de boormachine voor langere tijd te vergemakkelijken. Bovendien heeft de boormachine een tweevingerige trekker en een voorhandgreep voor een eenvoudigere bediening en meer comfort. U hoeft zich nooit zorgen te maken dat u de controle over deze boormachine verliest. Het heeft een van de beste ontwerpen op de markt en is een echte aanrader.

Waarom we deze leuk vinden

 • Heeft een krachtige 10 ampère motor
 • Heeft 50 procent meer vermogen dan andere modellen
 • Kan snelheden bereiken tot 1.200 ronden per minuut

Onze beoordeling

De DeWALT DWD210G boormachine is een uitstekend gereedschap met veel vermogen om mee te werken. Deze snoerboormachine heeft een ponsmachine en is zeer geschikt voor toepassingen met een hoog vermogen die vaak door aannemers worden uitgevoerd. Dankzij de 10 ampère motor kunt u een indrukwekkende hoeveelheid vermogen opwekken. Hij wordt geleverd met 50 procent meer vermogen dan andere standaardmodellen. Bovendien is de DWD210G boormachine vrij eenvoudig en ongecompliceerd te bedienen.

U zult in staat zijn om een indrukwekkende hoeveelheid werk te doen dankzij de softgrip-handgreep die het gemakkelijker maakt om voor langere tijd te werken. U kunt ook gebruik maken van de twee vingertrekker en de voorste handgreep die het makkelijker en comfortabeler maken om het apparaat tijdens het werk onder controle te houden.

Bekijk de dagprijs

DeWALT DCD791D2


DeWALT DCD791D2

De DeWALT DCD791D2 boormachine is een indrukwekkend apparaat met voldoende vermogen om ervoor te zorgen dat u zich nooit zorgen hoeft te maken dat u niet genoeg energie hebt om een klus te klaren. Dankzij het doordachte ontwerp en de vindingrijkheid van de boormachine kunt u een indrukwekkende hoeveelheid werk op u nemen. Dankzij het indrukwekkende ontwerp kunt u snel en efficiënt werken en hoeft u zich geen zorgen te maken over vermoeidheid of vermoeidheid in een vroeg stadium van het project dankzij het lichte gewicht. De DCD791D2-boormachine weegt slechts 3,4 pond en is dus ideaal voor langdurige werkzaamheden en krappe ruimtes. De DCD719D2 boormachine is niet alleen licht van gewicht, maar ook uiterst efficiënt met kracht.

Deze boormachine is voorzien van de nieuwe XR Lithium-Ion accu’s, die 33 procent meer vermogen hebben dan de standaardpacks. Het rendement van deze accu’s gaat nog verder dan bij normaal gereedschap mogelijk is, dankzij het efficiënte borstelloze motorontwerp dat in het apparaat is ingebouwd. De motor is in staat om het apparaat zijn accu’s tot 57 procent effectiever te laten gebruiken dan andere modellen, wat betekent dat u zich nooit meer zorgen hoeft te maken over het feit dat de accu’s leeg raken! De DeWALT DCD719D2 boormachine heeft ook een ergonomische handgreep die het gemakkelijker maakt om langdurig te werken.

U kunt de hele dag door werken zonder dat u uw handen hoeft te onderbreken en uit te rusten. De boormachine is ook uitgerust om u te voorzien van voldoende verlichting voor het geval u zich in een situatie met weinig tot geen licht bevindt. Hij wordt geleverd met een 3-modus LED-lampje dat werkt om u te verlichten terwijl u werkt. Deze lampen zijn ook 20 keer helderder dan oudere modellen waren, waardoor ze geweldig zijn voor aannemers die de neiging hebben om veel werk te doen in kruipruimtes en andere donkere plaatsen.

Waarom we deze leuk vinden

 • Batterijen zijn 33 procent efficiënter dan andere modellen
 • Borstelloze motor is 57 procent efficiënter dan standaardmotoren
 • LED-lampen schijnen 20 keer helderder dan standaardlampen

Onze beoordeling

De DeWALT DCD719D2 boormachine is een uitstekend hulpmiddel dat het werken met contracten voor veel aannemers aanzienlijk zal vergemakkelijken. U zult langer kunnen werken dankzij het lichte gewicht en het ergonomische ontwerp van de handgreep. Bovendien zal het LED-verlichtingssysteem ervoor zorgen dat u kunt werken, ongeacht het tijdstip van de dag of de omgeving. De meest indrukwekkende kenmerken van de DCD719D2 boormachine zijn echter het accuvermogen en de motorefficiëntie. De accu’s houden 33 procent meer energie vast dan de meeste standaardmodellen kunnen leveren.

De borstelloze motor kan de energie van de accu’s 57 procent efficiënter gebruiken dan andere apparaten. Deze combinatie maakt de DCD719D2 boormachine tot een van de beste modellen op de markt en een van de slimste investeringen die een aannemer kan doen.

Bekijk de dagprijs

DEWALT DW130V


DEWALT DW130V

Als u een apparaat nodig heeft dat voldoende koppel kan genereren en toch makkelijk te bedienen is voor langere tijd, dan is de DeWALT DW130V boormachine een geweldig hulpmiddel voor u. Hij is ontworpen om optimaal vermogen te leveren voor aannemers die een extra boost nodig hebben om de klus te klaren. De DW130V boormachine is gebouwd voor zware toepassingen zoals houtboren en staalboren – vooral in een neerwaartse hoek. Het apparaat wordt zelfs geleverd met een spadegreep die het gemakkelijker maakt om het apparaat tijdens het werk vast te pakken.

Naast het boren van hout en staal kan de DW130V boormachine ook worden gebruikt voor het mengen van modder. Het apparaat is uitstekend geschikt om te mengen zonder dat er luchtbellen ontstaan, dankzij de omkeerbare variabele snelheidsregelaar. Dankzij deze geweldige functie kunt u al uw mengwerkzaamheden zonder problemen uitvoeren. Als het mengen van modder een vast onderdeel is van wat je doet, is de DW130V boormachine een van de beste apparaten waarin je kunt investeren.

Waarom we deze leuk vinden

 • Zeer geschikt voor zware toepassingen
 • Werkt met hout en staal
 • Mengt modder zonder luchtbellen te creëren

Onze beoordeling

De DeWALT DW130V boormachine is het ideale gereedschap voor elke krachtige toepassing. Het apparaat is ontworpen om robuuste materialen zoals staal en hout zonder problemen te kunnen verwerken. Hij is zelfs uitgerust met een spadegreep om de aannemer meer controle te geven om mee te werken. Met de DW130V boormachine komt u in een handomdraai door uw werkdag heen. U zult dit gereedschap vooral waarderen als u voor uw werk regelmatig modder moet mengen.

De DW130V boormachine is in staat om modder te mengen zonder luchtbellen te creëren dankzij de omkeerbare variabele snelheidsschakelaar. Het apparaat heeft een van de beste ontwerpen op de markt, en zal u goed van dienst zijn, ongeacht welke taak u op zich neemt.

Bekijk de dagprijs

DEWALT DCK299P2


DEWALT DCK299P2

De DeWALT DCK299P2 boortoolkit is een van de beste sets waarin u kunt investeren als u net begint of een krachtige set boren nodig hebt waarop u kunt vertrouwen. De set wordt geleverd met een aantal indrukwekkende boren die gebruikt kunnen worden om elk project aan te nemen dat u tegenkomt. De hamerboor heeft drie verschillende snelheidsniveaus en kan dankzij de variabele snelheidsregeling snelheden tot 2000 ronden per minuut bereiken. Het apparaat heeft ook een volledig metalen transmissie die handig is bij zware toepassingen. Het apparaat wordt ook geleverd met een 20 volt impactdriver die een indrukwekkende hoeveelheid vermogen kan genereren.

Het apparaat kan tot 1.825 inch/lbs maximaal koppel leveren bij de hoogste instelling en kan met de variabele snelheidsregeling snelheden van 0 tot 3250 ronden per minuut bereiken. Het apparaat is ook in staat om overal te bereiken van 0 tot 3600 slagen per minuut wanneer op volle snelheid ook. Het is een van de beste toepassingen op de markt en wordt sterk aanbevolen.

Waarom we deze leuk vinden

 • Wordt geleverd met twee krachtige eenheden
 • Beide eenheden hebben een variabele snelheidsregeling en genereren een indrukwekkend vermogen.
 • Krachtige XR-lithium-ionenbatterijen

Onze beoordeling

De DeWALT DCK299P2 boormachine is een krachtig apparaat dat perfect geschikt is voor aannemers die krachtige gereedschappen aan hun kit willen toevoegen of een betrouwbare set startgereedschap nodig hebben. U zult in staat zijn om een indrukwekkende hoeveelheid werk gedaan te krijgen dankzij het krachtige koppelvermogen. De bijgeleverde impact driver is in staat om tot 1.825 inch/lbs pure kracht te produceren. Bovendien kan hij met zijn variabele snelheidsregeling tot 3.250 ronden per minuut halen.

De hamerboormachine kan met zijn drie verschillende snelheidsniveaus tot 2.000 ronden per minuut bereiken en heeft een krachtige volledig metalen transmissie. Beide zijn uitstekende investeringen, waardoor de DCK299P2 boormachine is gemaakt van de beste gereedschapssets die u kunt kiezen.

Bekijk de dagprijs

DEWALT DCD791B


DEWALT DCD791B

De DeWALT DCD791B boormachine is een solide apparaat dat ideaal is voor het uitvoeren van krachtige toepassingen. Hij is vooral nuttig voor contracten die over een langere periode moeten worden uitgevoerd. De DCD791B wordt aangedreven door een krachtige borstelloze motor. Deze motor is in staat om energie 57 procent nauwkeuriger te gebruiken dan andere gereedschappen, waardoor hij ideaal is voor langdurig gebruik, vooral door professionals. U kunt snel en effectief werken dankzij de hoge transmissiesnelheid en twee instelbare snelheidsinstellingen.

Het apparaat wordt ook geleverd met een 3-modus LED-lampje om u te helpen uw werk voort te zetten, zelfs onder unidirectionele instellingen. U kunt deze verlichting gebruiken om snel en efficiënt te werken in donkere gebieden zoals kruipruimtes en kelders. U kunt de verlichting ook gebruiken om tot in de late uurtjes door te werken. U hoeft zich geen zorgen te maken over het verlaten van uw werkplek totdat u tevreden bent dat de klus met succes is geklaard.

Waarom we deze leuk vinden

 • Krachtige borstelloze motor
 • Is 57 procent energie-efficiënter
 • Wordt geleverd met 3-modus LED-verlichting

Onze beoordeling

De DeWALT DCD791B boormachine is een indrukwekkend apparaat dat uitzonderlijk goed werkt. Hij heeft een hoge snelheidsoverbrenging die in twee verschillende snelheidsinstellingen kan functioneren en goed werkt voor zware toepassingen. Bovendien is het apparaat zeer energiezuinig. Dankzij de indrukwekkende borstelloze motor kan het apparaat 57 procent efficiënter gebruik maken van energie dan andere concurrerende modellen. Het is een geweldige investering die iedereen goed van dienst zou zijn – we raden het ten zeerste aan.

Bekijk de dagprijs

DEWALT DCD985M2


DEWALT DCD985M2

De DeWALT DCD985M2 boormachine is een indrukwekkend apparaat dat perfect geschikt is voor zware toepassingen. Het apparaat is gebouwd met stevige materialen die zijn gebouwd om lang mee te gaan en de klus te klaren. Het komt met drie verschillende snelheden om uit te kiezen en een stevige volledig metalen transmissie die het mogelijk maakt om enkele van de snelste toepassingssnelheden op de markt te hebben. Het apparaat heeft een 20 volt Max XR lithium-ionenbatterij uit het gepatenteerde ontwerp van DeWALT. Deze batterijen zijn een herziene versie van DeWALT’s toch al indrukwekkende batterijontwerp en zijn in staat om nog meer energie te leveren voor gebruik tijdens uw werkdag.

Ze zijn ook ontworpen om langer mee te gaan, waardoor ze een ideale optie zijn voor iedereen die regelmatig contractwerk doet waarbij geboord moet worden. De DCD985M2 boormachine wordt ook geleverd met een metalen ratelhouder van ½ inch die wordt geleverd met stevige hardmetalen inserts. Deze gereedschappen helpen u om de grip op uw boormachines te vergroten en uw totale controle over het apparaat te vergroten. Met dit indrukwekkende apparaat kunt u tot 535 watt uit het maximale vermogen genereren – meer dan genoeg om uw doelen te bereiken.

Waarom we deze leuk vinden

 • ½ inch metalen ratelhouder
 • led-verlichtingssysteem
 • Max. XR-lithium-ionenbatterijen

Onze beoordeling

De DeWALT DCD985M2 boormachine is een indrukwekkend apparaat dat u helpt uw doelen snel en efficiënt te bereiken. Het apparaat is in staat om een indrukwekkende hoeveelheid vermogen te produceren en kan tot 535 watt uit het maximale vermogen genereren. U hebt meer dan genoeg vermogen om mee te werken, ongeacht in welke branche u zich bevindt. Het apparaat wordt ook geleverd met DeWALT’s gepatenteerde Max XR-lithium-ionenbatterijen die in staat zijn om nog meer vermogen te produceren dan het oorspronkelijke ontwerp kon produceren. De DCD985M2 is een indrukwekkend apparaat dat elke aannemer of operator goed van dienst zal zijn. We raden het ten zeerste aan.

Bekijk de dagprijs

Vragen van de kopersgids

Wie maakt DeWalt Boren?

wie maakt dewalt boormachines

DeWALT heeft een interessante geschiedenis sinds zijn oprichting in 1923. Het bedrijf werd opgericht door Raymond E. DeWalt toen hij de radiaalzaag uitvond. Dit gereedschap zorgde voor een revolutie in de houtbewerkingsindustrie en maakte het mogelijk voor timmerlieden en andere aannemers om hun werk sneller en effectiever uit te voeren.

Dit ongelooflijke nieuwe gereedschap bracht het bedrijf direct succes en maakte het een van de meest gerespecteerde merken van zijn tijd. Dit succes bracht het bedrijf nationaal onder de aandacht van andere prominente gereedschapsbedrijven uit die tijd.

In 1949 werd DeWALT Inc. verkocht aan de Amerikaanse Machine & Foundry Co. Dit bedrijf werkte aan de uitbreiding van het merk en het imago van DeWALT. Na meer successen in de wereld van bouw- en elektrisch gereedschap werd het bedrijf in 1960 overgenomen door Black & Decker. Tot op de dag van vandaag blijft Black & Decker eigenaar van het merk DeWALT. De missie van het bedrijf is echter verschoven. Terwijl het oorspronkelijke bedrijf alleen werkte aan de verkoop van radiaalzagen, nam Black & Decker het merk in 1992 een nieuwe richting aan – boormachines.

Sinds deze verandering in marketing en branding is DeWALT weer een van de meest vertrouwde en gewilde merken op de markt geworden. Ze produceren nu meer dan 200 verschillende elektrische handboormachines die alleen nog maar de hoogste kwaliteit leveren. Daarnaast produceert het bedrijf ook nog eens meer dan 800 verschillende accessoires.

Hoe kiest u de beste Dewalt boormachine voor uw behoeften?

Wanneer u op zoek bent naar de beste boormachine voor uw behoeften, is het noodzakelijk om na te denken over alle kwaliteiten die u zoekt in uw beste gereedschap. DeWALT vervaardigt hun boren met een hoge standaard van uitmuntendheid waarop kan worden vertrouwd om werk van hoge kwaliteit te leveren. Maar hoewel elk DeWALT-gereedschap de beste kwaliteiten heeft die in staat zijn om topprestaties te leveren die de industriestandaarden definiëren, zijn er nog steeds vele unieke kwaliteiten die bepalen welk gereedschap het beste voor u is.

Om de beste boor voor uw behoeften te kiezen, moet u de tijd nemen om te overwegen welke voordelen elk gereedschap kan bieden en hoeveel kracht u nodig hebt om uw projecten af te ronden. Deze informatie zal u helpen om te bepalen hoe u het beste gereedschap kunt kiezen. Het eerste wat u moet overwegen is het soort werk dat u doet. Bent u op zoek naar een boormachine om u te helpen bij uw bouwwerkzaamheden? Of heeft u het gereedschap nodig voor eenvoudigere taken zoals thuisreparatie of doe-het-zelf projecten?

Als u het gereedschap nodig heeft voor meer eenvoudige klussen, dan kunt u zich waarschijnlijk redden met een goedkoper model dat niet zoveel koppel of borstelloze technologie heeft. Als u echter een aannemer bent, zult u betere resultaten hebben als u kiest voor de borstelloze modellen die meer vermogen kunnen genereren en efficiënter kunnen werken. Heeft u een werklast die enigszins tussen beide opties in ligt? Een zorgvuldige afweging moet het enige zijn dat u nodig heeft om te bepalen welke opties goed voor u werken.

hoe kan je de beste dawalt boormachine kiezen

Als u de neiging hebt om een zware werkbelasting te hebben, te werken met verschillende materialen (vooral materialen met een hoge dichtheid), of de neiging hebt om regelmatig lange werkuren te maken, dan kunt u waarschijnlijk beter een boormachine gebruiken die de borstelloze technologie heeft.

Met de borstelloze technologie kunt u efficiënter werken en uw accuvermogen beter benutten dankzij de printplaten die in het ontwerp zijn verwerkt. Dit komt omdat borstelloze motoren in staat zijn om te voelen met wat voor soort materiaal u werkt en hun snelheid dienovereenkomstig aan te passen.

Geborstelde modellen daarentegen hebben geen enkele manier om materiaal aan te voelen of hun snelheid aan te passen. Ze werken op dezelfde snelheid, ongeacht het materiaal waarmee u werkt, waardoor hun batterijen sneller leeglopen dan bij de borstelloze modellen. Als u geen lange uren hoeft te registreren met uw boormachine en u kunt zich redden met een minimaal vermogen en een minimale levensduur van de batterij, dan is het geborstelde model waarschijnlijk de betere optie voor u.

Deze boren zijn krachtig, hoewel ze niet zo efficiënt werken. U hoeft zich echter geen zorgen te maken over de efficiëntie – u zult het waarschijnlijk niet merken. Dit zou alleen een verschil maken als u aannemerstype werk doet. Bovendien moet u in staat zijn om ongeveer 30% te besparen door te kiezen voor een geborstelde optie in plaats van een borstelloos model.

Hoe lang gaan Dewalt batterijen mee?

De gemiddelde lithium-ion 18 volt batterij kan tot 12 uur meegaan. Dat is genoeg energie om een werkdag door te komen en toch nog voldoende energie te kunnen sparen. De NiCd-batterijen werken echter een beetje anders. U zult een andere aanpak moeten hebben als het gaat om het werken met deze twee verschillende accutypes. Lithium-ionbatterijen zijn zeer efficiënt en kunnen bij correct gebruik een indrukwekkende hoeveelheid energie produceren. Onder de juiste omstandigheden kan de batterij tot 12 uur meegaan.

Dit zou meer dan genoeg tijd moeten zijn om uw werkdag door te komen en toch genoeg vermogen te hebben om een behoorlijke lading te behouden. Dit zal echter alleen het geval zijn als u de juiste boormachines voor uw werk gebruikt. Als u probeert een moeilijkere taak op zich te nemen, zoals het bouwen van een dek en het gebruik van een standaard boormachine in plaats van een gespecialiseerd gereedschap, zullen uw accu’s veel sneller leeglopen. Een ander ding om in gedachten te houden over lithium-ionbatterijen is dat ze een volledige lading nodig hebben (of bijna een volledige lading) als u ze een paar maanden moet opslaan.

Als u dit niet doet, kan dit ertoe leiden dat ze in een winterslaap gaan, wat betekent dat ze geen lading accepteren. Dit is een dure vergissing – een vergissing die gemakkelijk kan worden vermeden door ervoor te zorgen dat uw batterijen te allen tijde opgeladen en klaar voor gebruik blijven. NiCd-batterijen werken daarentegen heel anders. Ze zijn nog steeds in staat om een behoorlijke hoeveelheid energie te leveren – hoewel niet op hetzelfde niveau als een lithium-ionbatterij – zolang ze worden gebruikt voor werk dat is ontworpen voor de boormachine die u toevallig gebruikt.

Als het echter om opslag gaat, moeten NiCd-batterijen op een lader worden bewaard. Deze accu’s verliezen een aanzienlijk deel van hun lading wanneer ze uit een lader worden opgeslagen. Gemiddeld verliezen ze na de eerste 24 uur 15 tot 20 procent van hun lading.

hoelang gaan dewalt batterijen mee

De volgende dag kunnen ze tussen 7 en 10 procent van hun lading verliezen. Elke extra dag dat ze van hun lader af zijn, verliezen ze nog eens 1 procent van hun lading. Dat is 31 procent van de batterij in 72 uur verdwenen!

Als u al begint met een onvolledige lading, is dit het laatste waar u zich zorgen over wilt maken. U kunt gemakkelijk zien hoe het opslaan van deze batterijen uit een lader voor een paar maanden ze kan verpesten. Naast speciale opslagbehoeften hebben NiCd-batterijen ook extra aandacht nodig als het gaat om het opladen. Wanneer u klaar bent met uw boormachine en merkt dat uw NiCd-batterij nog een keer moet worden opgeladen, moet u deze eerst minstens twee uur uit de lader laten zitten.

Deze tijd laat de batterij afkoelen tot een normale kamertemperatuur voordat u hem weer oplaadt. Als u deze procedure niet volgt, kan uw batterij mogelijk beschadigd raken, dus u kunt het beste een routine uitzoeken waarmee u deze praktijk in uw schema kunt opnemen zonder dat het een ongemak wordt.

Dewalt vs Makita

Er zijn veel herkenbare en respectabele merken op de markt, maar twee van de meest bekende boormachinebedrijven zijn DeWALT en Makita. Veel mensen hebben moeite om te bepalen welke boormachine het hoogst staat in de algemene prestaties. Beide bedrijven staan bekend om hun hoge kwaliteit boren en innovatieve ontwerpen, maar als het erop aankomt moet er altijd een eerste en tweede beste zijn. Dus welk bedrijf heeft de betere producten? Laten we eens kijken. Beide bedrijven hebben een indrukwekkende hoeveelheid ervaring als het gaat om het maken van boren.

DeWALT begon in 1924 toen de eigenaar van het bedrijf de radiaalzaag uitvond om de productiviteit van de houtbewerkers te helpen verhogen. Ze brachten een revolutie teweeg op de markt en creëerden verbazingwekkende boren die de productiviteit van aannemers overal helpen te verhogen. De wortels van Makita begonnen elders. Makita Corporation werd in 1915 in Japan opgericht. Ze begonnen als een elektrisch reparatiebedrijf, maar gingen in het midden van de jaren dertig over op de productie van elektrisch gereedschap.

Aangezien beide bedrijven rond dezelfde tijd begonnen met hun bedrijf, kunnen we geen van beide kanten de ervaring opdoen. Vervolgens kijken we naar de innovatie van de twee bedrijven. Beide merken staan bekend om hun hoge kwaliteit powerboormachines, maar is er een verschil als het gaat om de creativiteit achter de kwaliteit? Makita heeft onmiskenbaar creatief succes gehad met hun lijn van powerdrills. Ze zitten bovenop de nieuwste technologische trends en reageren snel om ervoor te zorgen dat hun merk de concurrentie voorblijft.

Dit blijkt uit hun lijn van accuboormachines (klik voor 18v-opties). Sommige van deze gereedschappen werden al in de jaren zeventig van de vorige eeuw gefabriceerd en in de handel gebracht. DeWALT daarentegen is pas begin jaren negentig begonnen met de productie en verkoop van accuschroefboormachines.

deWALT vs Makita

Ondanks dit ervaringsverschil van 20 jaar slaagden zij er echter in om de concurrentie in alle opzichten te overtreffen toen zij hun accuschroefboormachines op de markt brachten. Daarom geven wij DeWALT punten voor innovatie. Laten we nu eens kijken naar het productontwerp.

Er zijn er die zouden zeggen dat Makita in deze categorie toonaangevend is, omdat ze erin slagen om consequent gereedschappen te produceren die minder volumineus en onhandig zijn om mee te werken. Ze zijn echter alleen in staat om dit te doen omdat ze de beschermende metalen behuizing vervangen door plastic materialen. Het kan zorgen voor een lichtere boor tijdens de werkdag, maar als alles gezegd en gedaan is, willen de meeste aannemers de stevige metalen kooi niet hoeven op te offeren – vooral niet als ze op ruwe werklocaties werken.

DeWALT offert nooit op aan bescherming en integreert een metalen kooi in al hun gereedschap, waardoor ze een veel betrouwbaardere optie zijn. Bovendien is het verschil in gewicht in het beste geval marginaal, waardoor DeWALT hier de betere keuze is. Tot slot, maar niet in de laatste plaats, zullen we het vermogen onderzoeken. Immers, dit is de make it or break it factor voor veel verschillende aannemers. In deze categorie is er geen concurrentie.

Terwijl Makita een indrukwekkende boorlijn heeft samengesteld en af en toe een gereedschap met een hogere werksnelheid kan produceren, domineert DeWALT de industrie als het gaat om koppel en maximaal vermogen. Ze houden hun gereedschap op een andere standaard als het gaat om vermogen en prestaties – en dat is te zien. Als u een gereedschap nodig heeft dat zich nooit terugtrekt uit een uitdaging, dan is dit het bedrijf om in te investeren.

Uiteindelijk komt DeWALT in elke categorie als beste uit de bus. Ze houden zich aan een strikte norm van uitmuntendheid bij het maken van hun gereedschap en werk om ervoor te zorgen dat elke aannemer, huiseigenaar of doe-het-zelver die investeert in hun boormachines de beste werkervaring heeft. Als u moet investeren in de meest betrouwbare boren op de markt die u niet in de steek laten, moet u kiezen voor DeWALT.

Wat te zoeken bij het kopen van een Dewalt boormachine?

wat te zoeken bij het kopen van een Dewalt boormachine

Als u wilt investeren in een boormachine, zijn er een heleboel factoren waarmee rekening moet worden gehouden. Je zal er zeker van willen zijn dat je elke hoek in overweging neemt bij het nemen van een beslissing. Het kan zijn dat een haakse boor het meest geschikt is voor het werk. Wat voor soort boor heb je nodig?

Heeft u de verschillende variaties van de gereedschappen onderzocht en ervoor gezorgd dat er geen betere alternatieven zijn? U moet rekening houden met elke functie als u er zeker van wilt zijn dat u met de beste investering wegloopt.

Type

Een van de belangrijkste dingen waar je rekening mee moet houden is het type gereedschap dat je nodig hebt. In veel gevallen kan een standaard gereedschap prima werken. Als u echter met zwaardere materialen werkt, zult u waarschijnlijk moeten investeren in een robuuster en gespecialiseerder gereedschap. Dit zal een indrukwekkend verschil maken als het gaat om het doen van uw werk.

Batterij Ampère-uur

Een ander ding waar je rekening mee moet houden is het vermogen van de batterij. Er zijn veel gerenommeerde en betrouwbare leveranciers op de markt. Echter, om ervoor te zorgen dat u een goede deal te krijgen, moet u de batterij ampère-uren te controleren. U wilt er ook zeker van zijn dat u een lader gebruikt die ontworpen is om uw accu’s veilig te bewaren terwijl ze worden opgeladen – vooral als u een snelle oplaadbeurt hebt. Dit zorgt ervoor dat uw accu’s niet oververhit raken of kortsluiting krijgen tijdens het opladen.

Afmetingen

Veel mensen zien de dimensies van de tool waarin ze geïnteresseerd zijn over het hoofd bij het doen van hun onderzoek. Dit is jammer, want de dimensies van het gereedschap waarin u investeert, kunnen een grote impact hebben op de prestaties van het apparaat. Als u een te groot en volumineus gereedschap hebt, zal het voor u moeilijk zijn om het in uw gereedschapskist in te pakken of er langdurig mee te werken.

Accucapaciteit

Hoeveel energie kunnen de batterijen bevatten? Dit is een van de belangrijkste vragen die je jezelf moet stellen. Naast deze vraag moet u zich afvragen hoeveel stroom u nodig heeft. Een doe-het-zelver zal aanzienlijk andere behoeften hebben dan een professionele aannemer.

Gewicht

Ten slotte, maar niet in het minst, neem de tijd om na te denken over het gewicht van de boor waar je in investeert. Je wilt niet investeren in boren die niet krachtig genoeg zijn om je werk te doen, maar je wilt ook niet investeren in een krachtige boormachine die te zwaar is om mee te werken. Als u de boormachine slechts af en toe gebruikt, kunt u zich misschien wel redden met een zwaarder model. Als u het gereedschap echter dagelijks moet gebruiken, zult u veel meer gebruik kunnen maken van een lichtere boormachine die gemakkelijk te gebruiken is voor langere periodes.

Beste keuze

Dewalt DCD771C2 20V MAX Cordless Lithium Ion

De DeWALT DCD771C2 is een van de meest betrouwbare en indrukwekkende boormachines die dit bedrijf te bieden heeft. Het apparaat is gemaakt om een van de stevigste boormachines te zijn die een aannemer of operator bij de hand kan hebben. Het apparaat is zeer licht in gewicht en komt binnen bij slechts 3,6 pond. Bovendien heeft het een stevig maar toch compact ontwerp dat u zal helpen om elke vorm van standaardwerk aan te nemen dat u kunt tegenkomen.

De boormachine heeft ook een indrukwekkende hoge snelheidsoverdracht. Hij kan snelheden van 0 tot 450 ronden per minuut en 1.500 ronden per minuut genereren. Het apparaat is een van de beste op de markt en wordt geleverd met onze hoogste aanbeveling als top pick.

Premium keuze

DEWALT DCD996P2 20V MAX XR Lithium Ion boorhamer

De DeWALT DCD996P2 is een van de meest indrukwekkende boormachines op de markt waarin aannemers kunnen investeren. Het apparaat is gemaakt met zorgvuldige aandacht voor alle behoeften die een aannemer kan hebben en vervolgens gemaakt om de werkeisen van elk van deze behoeften te overtreffen. U zult in staat zijn om in een mum van tijd door uw werklast heen te komen met deze ongelooflijke boormachine en uzelf een hoop uitputting te besparen. Er zijn veel indrukwekkende functies in de DCD996P2, maar misschien wel het meest indrukwekkend is de mogelijkheid om 82 procent meer kracht te zetten dan vergelijkbare modellen, terwijl hij slechts 4,7 pond weegt.

Dit gewicht maakt het gemakkelijker voor aannemers, huiseigenaren en doe-het-zelvers om langere tijd met de boormachine te werken. U zult in staat zijn om langer te werken zonder harder te hoeven werken, waardoor dit een van de beste boormachines is om in te investeren. Daarnaast is het apparaat in staat om 820 eenheden watt aan vermogen te genereren, waardoor het goed kan werken met grotere toepassingen en hogere snelheden kan bereiken. Het apparaat is in staat om 2.250 rondes per minuut te bereiken in zijn snelste instelling en kan ook tot 250 slagen per minuut bereiken.

U kunt elk project aan met dit indrukwekkende apparaat zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over te weinig vermogen. Last but not least is de DCD996P2 gemaakt om bestand te zijn tegen weersinvloeden. Als u werkt op een bouwplaats die de neiging heeft om uw boren bloot te stellen aan harde elementen, hoeft u zich geen zorgen meer te maken over het feit dat het een probleem wordt. De DCD996P2 is krachtig, duurzaam en klaar om elke taak die u hebt op zich te nemen.

Beste waarde

DEWALT DC970K 2 18 Volt boormachine

Als u in de markt bent voor een boormachine die een indrukwekkende hoeveelheid vermogen kan genereren zonder uw bank te breken, dan is de DC970K-2 de beste boormachine voor u. Het apparaat is ontworpen om stroom toegankelijk te maken voor mensen met een beperkt budget – en het doet het beste werk om dat te doen. Deze boormachine hoeft niet op te offeren op vermogen of prestaties en is duurzaam genoeg om de zware omstandigheden in de buitenwerkplaatsen aan te kunnen. Een van de meest opvallende kenmerken van de DC970K-2 is het indrukwekkende vermogen en de snelheid van het apparaat.

Al met al kan de DC970K-2 tot 380 watt vermogen genereren en kan hij snelheden bereiken van respectievelijk 0 tot 450 en 0 tot 1.500 ronden per minuut. U zult meer dan genoeg vermogen hebben om elke soort taak die u tegenkomt op u te nemen, of het nu gaat om de bouw, het ontwerpen of om doe-het-zelf projecten. De DC970K-2 is ook uitgerust met twee 18 volt NiCad-batterijen die uw apparaat gedurende de hele werkdag van stroom voorzien.

Als de ene batterij leeg is, kunt u er gewoon een andere in zetten en uw werk blijven doen terwijl de oude batterij wordt opgeladen. U kunt dit evenwicht gemakkelijk bewaren zolang u niet beide accu’s tegelijk laat leeglopen. U moet er ook voor zorgen dat u de batterij niet te lang van de lader laat afblijven. NiCad-batterijen werken het beste als ze op een lader worden bewaard, dus voor de beste resultaten moet u ervoor zorgen dat ze consequent op een lader blijven zitten.

Recent Posts