Nadelen Airfryer – 16 redenen om GEEN airfryer te kopen


Ik hou echt heel veel van Airfryers. Maar ik wil u vertellen over een aantal nadelen van Airfryers, vooral als u een nieuwe Airfryere kopen wilt.

Er zijn echter nog veel meer voordelen, zoals dat ze veel minder rommel maken, dat ze niet de stank van gefrituurd voedsel produceren en dat ze veel comfortabeler zijn in het gebruik. Airfryer heeft meer voordelen dan nadelen, dus kun je beter niet om de andere dag frituren? Laten we de nadelen eens onder de loep nemen en kijken of het de moeite waard is om te kopen.

Nadelen van een Air Fryer

airfryer nadelen

1) Langere kooktijden

De kooktijd in een Airfryere is langzamer en neemt meer dan het dubbele van de tijd in beslag van een conventionele frituur. Als een traditionele frituur ongeveer 5-10 minuten duurt, duurt een luchtfrituur minstens 15-25 minuten, en net als elke andere frituur moet ook een luchtfrituur enkele minuten worden opgewarmd voordat deze kan worden gebruikt.

2) Crowding

De techniek van het opstapelen van voedsel in een friteuse of oven wordt crowding genoemd. Crowding is een gevaarlijke techniek voor elke kookmethode, en het verlaagt niet alleen de temperatuur van de olie, maar blokkeert ook de olie of de luchtcirculatie naar het voedsel.

3) Capaciteit

Omdat een Airfryere compact is, moet het voedsel in kleine stukjes worden gehakt en in de mand worden bewaard, wat meer tijd kan vergen. Daarom kan het alleen worden gebruikt om dingen te koken of op te warmen, zoals een enkel stuk pizza, een partij frieten of biefstuk.

Gerelateerd: Philips Airfryer XXL

4) Hoog risico op verbrand voedsel

Het voedsel in een Airfryere wordt gekookt bij een temperatuur van 300-400 graden Celsius. Als je dus ook maar een fractie van de seconden je aandacht verliest bij het bereiden van het voedsel, dan is de kans groot dat het voedsel verbrandt.

5) Snel uit te drogen

Omdat deze methode bekend staat voor het koken van de gezondere versie van gebakken voedsel, blijkt het voedsel droog te zijn omdat er geen olie wordt gebruikt voor het koken. Daarom moet u extra voorzichtig zijn bij het bereiden van knapperig voedsel.

6) Ontwikkeling van Acryl Amide

Wanneer u uw vlees overkookt in uw friteuse, wordt de zwartgeblakerde korst aan de buitenkant van uw vlees bekend als acrylamide. Deze verbinding is helemaal niet veilig voor de gezondheid omdat het mogelijk kanker kan veroorzaken. Dus, als je de zwarte korsten op je vlees ziet, zorg er dan voor dat je ze verwijdert voordat je gaat eten.

7) Mammoetmaat

De grootte van de Airfryere is van belang, omdat u deze moet aanpassen aan uw keukenruimte. Sommige mensen hebben een enorme hoeveelheid aanrechtruimte, en anderen hebben een kombuis met veel kookgadgets. Luchtfriteuses zijn vrij omvangrijk in omvang, en je moet een speciale plaats voor het toewijzen van het op het aanrecht.

8) Weinig kostbaar

Luchtfriteuses nemen de markt in een stroomversnelling, en ze zijn trendy in zo’n korte tijd door hun fantastische prestaties. Maar aan dit alles hangt een klein prijskaartje, dat verschilt op basis van de modellen en hun merken.

9) Elektriciteit

Luchtfriteuses werken op elektriciteit, en zonder de elektrische stroom of batterijen kun je gewoon niets koken. Maar of je nu in een stad of een wijk woont, je hebt te maken met frequente stroomstoringen.

10) Geen vervanger voor Ovens

Luchtfriteuses kunnen worden gebruikt om te grillen, te bakken, te roosteren en hebben vele andere multifunctionele toepassingen. Ze kunnen echter niet worden vervangen door ovens, omdat ze anders werken.

11) Voedsel komt vast te zitten

Als u een stuk vlees of vis niet met olie op de grill borstelt, dan wordt het moeilijk voor u om de grill af te wrikken. Omdat er wat vet aan deze methode wordt toegevoegd, is het niet helemaal gezond.

12) Iffy eindigt

Bestrijk een Airfryere nooit met olie of spray, omdat deze een kleverige ophoping krijgt die niet afbrandt tijdens het koken, omdat ze gemaakt zijn van anti-aanbakmateriaal.

13) Koken op hoog vuur

Koken op hoge temperatuur in een Airfryere moet worden vermeden, omdat de temperatuur verschrikkelijk is, wat het oppervlak zou aantasten en ook kan leiden tot het vrijkomen van ongezonde, potentieel giftige dampen.

14) Scherpe of schurende voorwerpen

Gebruik nooit scherpe voorwerpen zoals messen of metalen spatels om het voedsel te roeren of om het uit de pan of staalwol te halen voor het schoonmaken van een airfryer, omdat dit een kras zou veroorzaken op de anti-aanbakpan van de luchtfrituurpan, waardoor deze uiteindelijk zou worden beschadigd.
Als de anti-aanbaklaag eenmaal begint af te pellen, kunt u deze het beste vervangen; zo niet, dan zou dit gezondheidsklachten veroorzaken.

15) Nutteloze accessoires

De meeste accessoires die nodig zijn om te koken met een Airfryere, zoals een rotisserie, pannen en nog veel meer, komen niet bij de machine. Daarom zou het beter zijn voor de prijs die u investeert in het kopen van een Airfryere al deze accessoires kunnen komen.

16) Niet goed voor grote groepen

Luchtfriteuses kunnen geen hapjes koken voor meer dan vier personen en moeten daarom in kleine hoeveelheden worden bereid, waardoor mensen moeten wachten, of waardoor u gedwongen wordt een partij warm te houden in de oven.

Conclusie

Uiteindelijk bieden lucht friteuses gezondere maaltijden, tijdbesparing, de mogelijkheid om zich te tegoed te doen aan uw favoriete voedsel zonder de schuld van het toevoegen van de andere obesitas, en nog veel meer. De groeiende populariteit impliceert ook dat het binnenkort een nietje in elk huis zal zijn. Dit zijn enkele van de voordelen die de nadelen zouden verdoezelen. Dus, krijg dit populaire kooktoestel zo snel mogelijk.

Recent Posts