Philips Airfryer XXL kopen, review en test


Philips Airfryer XXL

Bekijk de dagprijs

Airfryers zijn gezondere alternatieven voor het koken met frituurpannen. Lees onze review van de Philips Airfryer XXL om te zien hoe het in onze tests is gegaan.

Philips Airfryer XXL

Philips Premium Airfryer XXL HD9650-90 - Hetelucht friteuse
Voordelen: eenvoudige voorinstellingen, enorme korfcapaciteit, stil.
Nadelen: dure, grote voetafdruk

Bekijk de dagprijs

Lees ons volledige overzicht van de beste Airfryers

Philips heeft een enorme greep op de markt van de Airfryers en zijn kenmerkende uittrekmand is verkrijgbaar in verschillende capaciteiten. Dit model is het grootste in het assortiment, en is geweldig als u de catering voor een gezin wilt verzorgen, want de grote mand biedt plaats aan genoeg frieten voor vier tot zes personen.

De preset voor frieten verwijst naar de diepvriesvariant, dus we hebben onze zelfgemaakte frieten in 20 minuten gemaakt met behulp van de handmatige knop. Deze bleken geweldig, omdat we de mand halverwege de kooktijd hadden geschud, zodat ze een gelijkmatige kleur hadden en erg smakelijk waren. Door de keep-warm functie waren ze na 20 minuten nog steeds warm en knapperig.

Er zijn vijf voorgeprogrammeerde opties om uit te kiezen op dit model – bevroren frietjes, vlees, vis, hele kippen en kippenbouten – dus je hoeft maar één knop in te drukken om snel te kunnen eten.

Natuurlijk kunt u de tijd en de temperatuur ook handmatig instellen, als u dat wilt. We hebben 12 minuten lang lamskoteletten in de lucht gebakken op 200 graden. Aan het eind ontsnapte er rook uit de achterste opening, maar onze karbonades waren perfect, met mooi gesmolten vet.

We vonden het prettig dat de lucht en de warmte onder de enkele laag karbonades kon circuleren, dus het was niet nodig om de karbonades te draaien terwijl ze werden gekookt.

Voor een friteuse met zo’n grote capaciteit is de voetafdruk altijd een overweging. Hij is echter niet te zwaar, en er is integrale snoeropslag als je ervoor kiest om hem tussen de maaltijden door op te slaan.

De vetverwijderingstechnologie van Philips maakt dit model een gezondere manier om te bakken zonder smaakverlies. De draadbasis was iets lastiger schoon te maken dan andere anti-aanbakvarianten en er is een goede borstel nodig in zeepwater om stukjes voedsel die in het gaas vastzitten te verwijderen.

We hebben alles uit elkaar gehaald en in de vaatwasser gedaan nadat we eerst de olie uit de bodembak hadden opgevangen.

We zien dit een steunpilaar van de keuken worden, met zulke efficiënte braad- en frituurmogelijkheden. Kant-en-klaarmaaltijden, toasties, traybakjes en cupcakes waren allemaal een succes, en nu zouden we niet meer zonder willen op het werkblad.
Philips Airfryer XXL Premium HD9867-90 - Hetelucht friteuse incl. automatische bakprogramma's (Smart Sensing)

Bekijk de dagprijs

Philips Airfryer XXL specificaties:

 • Vermogen: 2225W
 • Maximale temperatuur: 200C
 • Inhoud: 7,3 liter
 • Afmetingen: 32,2 x 43,3 x 31,6cm
 • Garantie: twee jaar
 • Receptenboek: ja, plus app
 • Twin-TurboStar-technologie; voor gezondere en snellere bereiding
 • Geavanceerde snelle opwarming
 • ‘Klaar voor gebruik’-signaal
 • Temperatuurregelaar
 • Warmhoudfunctie
 • Met digitaal touchscreen
 • Snelkeuzeprogramma
 • Automatische uitschakeling
 • Opbergvak voor snoer
 • Receptenboekje en app
 • Capaciteit mand: 1,4 kg
 • Kleur: zwart

Twin TurboStar Technologie zorgt voor een vetreductie van 90%: De Airfryer onttrekt het vet uit het eten en verzameld dit onder de dubbele bodem. Door die dubbele bodem wordt het vet niet meer meegenomen in de luchtstroom waardoor je gerechten met zo min mogelijk vet gebakken worden. Na gebruik kan je het vet gemakkelijk verwijderen uit de Airfryer, hierdoor blijft hij mooi schoon.

TwinTurboStar bodem: Door de combinatie van de unieke dubbele stervormige bodem (twin turbostar bodem) en de krachtigste motor ooit (2225W) wordt de hete luchtstroom razendsnel en circulerend verspreidt door de Airfryer én het overtollig vet wordt verzameld onder de dubbele bodem waardoor dit niet meer meegenomen wordt in de luchtstroom. Dit resulteert in gerechten met minder calorieën, maar nog steeds erg lekker en knapperig.
Philips Premium Airfryer XXL HD9654-90 - Hetelucht friteuse met grillplaat

Bekijk de dagprijs

Ook geschikt om te bakken, braden, grillen: Met de Philips Airfryer XXL HD9650/90 kan je naast frituren ook heerlijk en eenvoudig grillen, bakken en braden. Er zijn allerlei verschillende accessoires die je helpen je gerechten zo lekker mogelijk te bereiden. Om inspiratie op te doen wordt een receptenboekje meegeleverd met meer dan 30 recepten van onze Philips Chef. Tevens worden er maandelijks nieuwe recepten gedeeld in de NutriU app van Philips.

Tip! Bekijk de afbeelding met het Airfryer accessoiresoverzicht in de afbeeldinggallerij om jouw favoriere bijpassende accessoire er bij te kopen en je direct nog meer uit je hetelucht friteuse kan halen!
Philips Premium Airfryer XXL HD9653-90 - Hetelucht friteuse met extra bakvorm

Bekijk de dagprijs

De heerlijkste gerechten tot wel 90% minder vet: De heerlijkste gerechten tot wel 90% minder vet. De Airfryer gebruikt warme lucht om uw favoriete gerechten te frituren, met weinig of geen toegevoegde olie, zodat u kunt genieten van de lekkerste gerechten tot wel 90% minder vet.

Eenvoudig schoon te maken: Door de QuickClean-mand met antiaanbaklaag is de Airfryer zeer snel en eenvoudig schoon te maken. Daarnaast zijn alle verwijderbare onderdelen vaatwasmachine bestendig.

Extra groot gezinsformaat: De Airfryer is ontworpen met uw gezin in gedachten. Maak elke dag heerlijke maaltijden voor het hele gezin. Dankzij de extra grote capaciteit bereidt het apparaat moeiteloos een hele kip of tot 1,4 kg frites voor tal van mogelijkheden.
Philips Premium Airfryer XXL HD9651-90 - Hetelucht friteuse met meerlaagsrekje

Bekijk de dagprijs

Warmhoudfunctie voor uitgesteld opdienen: Dankzij de warmhoudfunctie kunt u het gerecht opdienen wanneer u er klaar voor bent. U kunt uw gerecht tot 30 minuten warm houden.

Digitaal display en snel keuzeprogramma’s: De digitale interface is eenvoudig te gebruiken met snelkeuzeprogramma’s voor het bereiden van diepvriesfrites, vlees, vis en kippenpoten met één druk op de knop. Met de QuickControl-knop stelt u zowel de temperatuur als de bereidingstijd in. De warmhoudfunctie geeft u de flexibiliteit om op te dienen wanneer u er klaar voor bent.
Philips Avance Collection HD9762-90 - Airfryer XXL

Bekijk de dagprijs

Recent Posts