Beste schuifbare afkortzagen


Wanneer u bij uw lokale ijzerhandelaar op zoek bent naar de beste afkortzaag of hakzaag, zijn er een paar overwegingen te maken. U kent waarschijnlijk al het verschil tussen een standaard afkortzaag en een schuifzaag. U wilt waarschijnlijk een afkortzaag die zowel afkantingen als afkortzaagsneden kan leveren, maar u wilt ook de veelzijdigheid van een schuiffunctie, vergelijkbaar met een radiale armzaag, waarmee u het blad naar voren en naar achteren kunt bewegen, samen met het voordeel van de mogelijkheid om door bredere stukken hout te zagen.

Op dit moment wilt u gewoon wat meer onderzoek doen om uit te vinden wat de beste zaag zou zijn voor uw specifieke zaagbehoeften. Zoek niet verder, we hebben al het voetenwerk voor u gedaan op basis van de beste prestaties, duurzaamheid en de beste prijs, en hebben de selectie beperkt tot onze Top Tien beste afkortzagen.

Bekijk hieronder de Beste afkortzaag voor het geld.

DEWALT DWS780


DEWALT DWS780

Dit DWS780-model, dat precies snijdt zonder herkalibratie, biedt een solide constructie en heeft het nieuwe XPS-uitlijningssysteem met een verbeterde ultraheldere LED-lamp, waardoor de gebruiker precies kan zien waar het mes in contact komt met het materiaal door een laserachtige schaduw te werpen. Dit krachtige gereedschap met 15 ampère en een toerental van 3800 RPM is voorzien van duurzame afschermingen met precisiebewerking, hekken, een afschuiningssysteem en robuuste roestvrijstalen afschermingsplaten die zijn ontworpen om aan de strenge eisen van het werkterrein te kunnen voldoen.

Het dubbele kegelsysteem is voorzien van een goed zichtbare schaalverdeling en eenvoudige hoekinstelling, met afschuining van nul tot 49 graden met positieve stops bij 0, 22,5, 33,9, 45 en 49 graden in zowel de rechter- als de linkerrichting, met een afschrikkende override.

Waarom we deze leuk vinden

 • Nauwkeurig versteksysteem
 • XPS LED-uitlijningssysteem
 • Handig snoer
 • Gladde, nauwkeurige sneden

Onze beoordeling

Dit is een goedgebouwd gereedschap dat kant en klaar uit de doos komt en de beste zaagsneden produceert die nauwkeurig en mooi zijn. Perfect voor maatwerk, de DeWalt DW715 heeft een grote hoekverstelling en loopt schoon en soepel. We houden van nauwkeurige meters en de XPS-positionerings-LED, die de schaduw van het blad gebruikt om te snijden. Briljant.

Festool Kapex KS 120


Festool Kapex KS 120

Deze compacte Festool Kapex KS 120 zaag levert een professioneel en ongelooflijk nauwkeurig resultaat, zowel in de werkplaats als op de werf. Met geavanceerde elektronica, waaronder dubbele lasergeleiders, micro-bevel aanpassingen, snelkoppelingen en eenvoudig te herkennen schalen, plus een groot aantal andere slimme functies om de beste en meest precieze zaagsnede te verkrijgen. Er zijn dubbele lasers die nauwkeurig en duidelijk definiëren wat er tijdens het snijden wordt verwijderd, en de drie-assige instelmogelijkheden maken het eenvoudig om de lasers, die elektrisch worden gevoed en geen batterijen nodig hebben, te fine-tunen.

De in het midden geplaatste handgreep maakt dubbelzijdig snijden mogelijk, en een tweefasige trekker helpt voorkomen dat er per ongeluk wordt getriggerd. De draaibare knop maakt gebruik van een tandheugel en rondsel technologie om de tegen-veer gebalanceerde kop te bewegen. Dit betekent dat zodra u een schuine hoek instelt, deze op zijn plaats blijft voordat u de betrouwbare schuine vergrendeling inschakelt.

Waarom we deze leuk vinden

 • Dubbele lasertechnologie
 • Zwenkbare stofpoort
 • Compacte
 • Rail forward ontwerp voor meer precisie

Onze beoordeling

Dit gereedschap is zo goed als verwacht voorgevormd – nog beter. De dubbele laser bleek ultranauwkeurig te zijn – wat op zich al de kosten waard is. De optionele 36mm slang en MFT-klemmen zijn de investering waard, omdat ze een ongelooflijke stofafscheiding konden bieden. Wat de schuifzagen betreft, is dit model zeer handig en draagbaar.

Bosch GCM12SD


Bosch GCM12SD

Dit 12-inch gereedschap met dubbele kegelglijbaan is voorzien van een krachtige motor van 15 ampère die een soepele, nauwkeurige zaagprestatie levert met een ruimtebesparend ontwerp, exclusief voor het Bosch Axial-Glide Systeem. De vierkante vergrendelhekken zijn vooraf uitgelijnd om een levenslange nauwkeurige zaagsnede te behouden. Dit gereedschap is voorzien van een softgrip-handgreep en een combinatie van een stofvanger en een stofzuigeradapter voor optimaal gebruikscomfort en een schone werking. De onbelaste snelheid van deze duurzame zaag zorgt voor snelle zaagsnedes in veel verschillende materialen, en dit gereedschap is compatibel met een verscheidenheid aan 12-inch zaagbladen met een duidelijke onderbescherming voor het beste zicht op de zaaglijn.

Waarom we deze leuk vinden

 • Duurzame precisie
 • Compacte werkruimte
 • Krachtige motor
 • Bedieningselementen vooraan

Onze beoordeling

De Bosch GCM12SD overtuigt niet alleen door zijn zuivere, precieze sneden, maar ook door de krachtige motor en de snelheid waarmee het materiaal als een briesje wordt doorgezaagd. De bedieningselementen zijn intuïtief in het gebruik, en het feit dat ze vooraan staan, maakt ze zo veel gemakkelijker. De ingebouwde uitbreidingen zijn geweldig om te hebben, samen met de stofbeheersing die het werkgebied relatief schoon houdt.

DEWALT DWS709


DEWALT DWS709

DeWalt doet het weer met een krachtige 15-amp motor die het beste in duurzaamheid en kracht levert aan uw zaagproject. De hoge hekken ondersteunen het kroonvormen tot 5 1/2 inch genesteld en het basisvormen tot 4 1/2 inch verticaal, en schuiven gemakkelijk uit de weg voor schuine sneden. Er is een roestvrijstalen afschermingsplaat die zich aanpast aan 13 positieve stops om de snijnauwkeurigheid en -prestaties te verbeteren. Het versteksysteem en de steun van de basisaanslag zorgen voor de beste duurzame precisie bij het snijden. Inclusief een hardmetalen mes.

Waarom we deze leuk vinden

 • Krachtige 15-amp motor
 • 13 positieve stops
 • Overgedimensioneerde afschuiningsschaal
 • Compact ontwerp

Onze beoordeling

Deze zaag heeft bewezen een echt werkpaard te zijn als het gaat om precisie en duurzaamheid. Hij is goed gebouwd en zit vol met veel kracht om de klus te klaren, en zorgt voor snelle en nauwkeurige zaagsnedes. De ingenieurs van DeWalt hebben gedacht aan de fijnere functies die deze verstekzaag tot een van de beste op de markt maken, waaronder een overmaatse, gemakkelijk afleesbare afschuiningsschaal en beschermende pads op de roestvrijstalen platen om slijtage te verminderen.

METABO Afkortzaag KGS216M


METABO Afkortzaag KGS216M

Deze professionele KGS 216 M afkortzaag van Metabo weegt 13,5 kg en is met één hand te vervoeren. Loodrechte sneden of sneden onder een hoek van 45 graden maak je eenvoudig met zijn 1500 W vermogen, zijn zaagsnelheid van 57 m/s en zijn toerental van 3750 toeren per minuut.

Waarom we deze leuk vinden

 • De spaanafzuiging is goed en doeltreffend door de geïntegreerde spaanopvangtrechter, zodat stof vrij werken zoveel mogelijk wordt bevorderd.
 • De tafelverbredingen zijn afneembaar en traploos uittrekbaar, zodat ook werken aan lange en brede materialen snel en efficiënt kan.
 • De zaagkop is naar links kantelbaar en heeft een extra hoekbereik voor het maken van verdekte zaagsneden.

Onze beoordeling

Zagen van diverse materialen, zowel korte als lange objecten. De laserindicator, werkend op netvoeding geeft je zaagsnede exact aan waardoor secuur werken eenvoudig is. Voor veeleisend en zwaar werk heeft deze tafelzaag een robuuste constructie van geperst en gegoten aluminium.

FERM Kantelbare radiaal afkortzaag


FERM Kantelbare radiaal afkortzaag

Zaag met gemak hout op maat met de FERM MSM1039 Radiaal afkortzaag! Deze robuuste afkortzaag is voorzien van een hoogwaardig TCT zaagblad van 210mm. Deze zaagmachine is in te zetten bij het maken van:

 • Rechte lengte- en dwarssneden
 • Horizontale verstekhoeken van -45° tot +45°
 • Verticale schuine hoeken van -45°

Gebruik de afkortzaag voor het bewerken van hout in een garage of op de werkplaats. Voor het maken van versteksneden is de machine voorzien van een naar links kantelbare zaagkop over een hoek van 0 tot 45 graden. Dankzij de solide basisplaat (aluminium) en de transparante beschermkap kan je veilig aan het werk. Met de zijgeleiders en werkstukklem op de machine is het ook mogelijk om grotere werkstukken op maat te zagen. Daarnaast draagt de actieve stofafzuiging bij aan een schonere werkomgeving. Met het hoogwaardige 24T zaagblad zaag je altijd met een fijne zaagsnede en behaal je keer op keer een nauwkeurig eindresultaat!

Waarom we deze leuk vinden

 • Opgenomen vermogen: 1500W
 • Onbelast toerental: 4500 / min
 • Max. Zaagcapaciteit bij 45°: 35 x 305 mm
 • Max. Zaagcapaciteit: 70 x 305 mm
 • Instelhoek verstekzagen: 0-45°
 • Afmetingen zaagblad: 210 x 2.8 mm (24T)
 • Stofopvangzak
 • Stofzuigeraansluiting

Onze beoordeling

Deze FERM MSM1039 Radiaal afkortzaag is de ideale machine voor het zagen en afkorten van brede werkstukken van diverse materialen. De MSM1039 is geschikt voor de veeleisende klusser die veel van zijn machine vraagt, bijvoorbeeld voor het zagen van extra brede planken.

VONROC Afkortzaag 1700W


VONROC Afkortzaag 1700W

De VONROC MS503AC afkortzaag heeft veel zaagkracht in combinatie met degelijkheid en precisie. Uniek in deze prijsklasse is de ingebouwde laser.

Waarom we deze leuk vinden

 • Heel veel waar voor je geld; alle belangrijke specs in combinatie met degelijkheid en precisie
 • Voorzien van laser; je ziet waar het zaagblad terecht komt voordat de zaag je werkstuk raakt, dit helpt je om precies en accuraat te zagen
 • Tafelverbreders; hierdoor zaag je lange werkstukken veilig en netjes op maat
 • Flexibel instelbaar; van -45°tot +45°, schuine zaagsneden van 0°tot +45°, dubbel verstek zaagsneden, zowel traploos als met vooraf ingestelde verstekhoeken
 • Grote zaagcapaciteit; je kunt zelfs hout zagen van maar liefst 60 x 115mm
 • POWER; hoog vermogen van 1700W en een hoog onbelast toerental van 4900 omwentelingen per minuut
 • Voorzien van 216mm 40-tands zaagblad; direct aan de slag met een zaagblad dat het optimum is tussen snel en netjes zagen
 • Precisie; keer op keer, plank na plank en balk na balk, diezelfde uitstekende precisie
 • Degelijke machine; robuuste constructie van aluminium. Dit staat garant voor duurzaamheid en accuraatheid
 • Ingebouwde veiligheid; de elektrische motorrem zorgt ervoor dat het zaagblad direct stil staat
 • Diepteregeling; gemakkelijk werkstukken op dezelfde diepte inzagen
 • Eenvoudig te vervoeren; voorzien van een handvat en speciale transportmodule. Het gewicht van 6.9 kg valt heel erg mee
 • Stofarm zagen; er wordt een stofopvangzak meegeleverd maar het is ook mogelijk om een (bouw)stofzuiger aan te sluiten, hierdoor heb je beter zicht op je werkstuk en minder rommel op je werkplek
 • Asvergrendeling: het zaagblad is makkelijk en snel te vervangen
 • Werkstukklem zowel links als rechts te plaatsen; het werkstuk ligt dus altijd goed en stevig vast

Onze beoordeling

Met deze VONROC afkortzaag maak jij met gemak afkort- en verstek sneden in hardhout, zachthout, spaanplaat en vezelplaat. Zaag bijvoorbeeld laminaat en parket op maat. Deze afkortzaag is ook zeer geschikt voor het op maat zagen van allerhande soorten latten, plinten en balken en voor het maken meubels. Je kunt je werkstukken gemakkelijk op dezelfde diepte inzagen, handig voor het maken van muurplinten en houtverbindingen.

Powerplus POWX07566T Afkortzaag


Powerplus POWX07566T Afkortzaag

Deze telescopische verstekzaag met metalen onderstel heeft een grote zaagbreedte van 250 mm en is daarom perfect voor het zagen van planken zoals bijvoorbeeld laminaat of parket. Zij snijdt met 4500 min-1 ook 85 mm diep in allerhande houtsoorten en kunststof. De verstekzaag van 2050 W heeft een Ø250 mm-zaagblad. De horizontale en verticale schaalverdeling van 90° tot 45° laten je toe om zeer precies de correcte hoek te bepalen voor bijvoorbeeld plinten, plafondlijsten,…

Waarom we deze leuk vinden

 • Grote zaagbreedte van 250 mm.
 • Deze verstekzaag is telescopisch, wat je meer flexibiliteit geeft.
 • Haar elektrische rem verzekert de veiligheid.
 • Een ingebouwde laser duidt zeer precies de zaaglijn aan. Je ziet precies waar je moet zagen.
 • Je kan met de klem het werkstuk stevig vastspannen, zodat dat niet meer beweegt terwijl je werkt. Het resultaat is een uiterst nauwkeurige zaagsnede.
 • De POWX07566T heeft een sterke aluminium basis en staat op een stevig statief. De verstekzaag is dus erg stabiel, wat het zagen een stuk veiliger maakt.
 • De bijgeleverde stofzak vangt het zaagstof op, zodat je in een propere omgeving kan werken.

BLACK+DECKER BES700


BLACK+DECKER BES700

De BLACK+DECKER BES700-QS 1600W afkort- en verstekzaag is perfect voor het maken van snelle, zuivere en nauwkeurige sneden tot 305 mm in alle houtsoorten. Dankzij zijn innovatieve schaduwzaaglijn kan je 100% nauwkeurig werken. De schaduwzaaglijn hoeft nooit gekalibreerd te worden en verschijnt daar op het materiaal waar je wil zagen. Maak een schuine snede tot 48 graden of een verstek tot 45 graden. Met de bladdiameter van 216 mm krijg je een maximale snede van 55 x 305 mm. Dankzij de geïntegreerde stofzak blijft de werkruimte steeds netjes tijdens het gebruik maar de afkortzaag kan ook aangesloten worden op een stofzuiger.

Waarom we deze leuk vinden

 • Eenvoudig snel en precies in gebruik
 • De 1600W motor (5000 TPM) zaagt tot 305mm in lengte met het 216mm 48T hardmetalen zaagblad
 • Nauwkeurige zaagsneden dankzij de schaduwzaaglijn
 • Geïntegreerde stofzak voor een schonere werkomgeving
 • Kan ook aangesloten worden op een stofzuiger

Onze beoordeling

Deze afkortzaag is uitermate geschikt voor het zagen en verstekzagen van planken, plinten, laminaat en parket. Of voor het installeren en herstellen van trappen, trapleuningen en treden.

Vragen van de kopersgids

Wat is een schuifbare zaag?

Hier ben je dan, als een kind in een snoepwinkel, kwijlend over de selectie van zagen en je portemonnee brandt een gat in je zak omdat je weet dat je er een moet hebben… maar je weet niet zeker welke je moet krijgen. Je weet dat je de meeste knal voor je bok wilt, en de mogelijkheid om zowel hoek als schuine sneden te maken, dus je weet dat het een samengestelde afkortzaag moet zijn.

Maar zelfs als je het vernauwt tot die selectie zijn er nog zoveel opties waaruit je kunt kiezen, en het kan behoorlijk ontmoedigend zijn. Van daaruit vraag je je af: Moet ik een stationaire afkortzaag krijgen, of ga ik helemaal voor een glijdend verstekmodel? En wat is het verschil tussen die twee? Nou, maak je geen zorgen meer. We zijn hier om u door dit schijnbaar overweldigende proces te begeleiden, zodat u met het plezier van het kopen van een nieuwe speelgoed – eh – zaag – voor uw werkplaats kunt gaan. Laten we eens kijken:

schuifbare afkortzaag

Stationaire afkortzagen, of gewoon, “samengestelde afkortzagen”, (vergelijkbaar met cirkelzagen) zijn gespecialiseerde zagen die meer doen dan alleen maar eenvoudige hoeken snijden – ze hebben een arm die draait waardoor het blad naar de zijkant kan worden gekanteld, wat resulteert in een “schuine” zaagsnede.

Meestal worden deze zagen aangeduid als “compound” omdat de gekantelde hoek en de hoekvlakken het mogelijk maken om twee hoeken tegelijk te zagen. Een groot voordeel van dit type zaag is dat u niet beperkt wordt door rails en dat u een grotere zaagboog heeft dan met een schuivende afkortzaag.

Dit is een belangrijke factor om rekening mee te houden, vooral als u hoekverbindingslijsten zoals kroonlijstwerk of framewerk zaagt. Er is echter een limiet aan de breedte van het materiaal dat met een afkortzaag kan worden gezaagd. Zo kan een afkortzaag van 10 inch slechts tot 6 inch breed zagen – wat echt geen slechte zaak is omdat de meeste houtbewerkers zelden iets breder hoeven te zagen dan dat.

Al met al zal een afkortzaag het meeste werk aankunnen dat u ermee doet, en ze zijn het beste voor projecten als kroonlijstwerk. Als u op zoek bent naar een nauwkeurigere zaagsnede, bekijk dan hier onze Jigsaw reviews.

Moet ik een afkortzaag kopen?

Dit soort afkortzagen heeft alle veelzijdigheid van samengestelde afkortzagen, maar met meer flexibiliteit in dat, heeft het een arm of armen die het mogelijk maken om het blad zowel naar voren als naar achteren te bewegen en zorgt voor een grotere zaaglengte. Het opmerkelijke verschil tussen een schuivende samengestelde afkortzaag en een stationaire samengestelde afkortzaag (whew – lange woorden daar) is dat de schuivende zaag rails heeft waarmee u kunt schuiven, of de zaagkop naar voren en naar achteren kunt schuiven tijdens het zagen.

Deze “glijdende” functie verhoogt de totale zaagcapaciteit van de afkortzaag aanzienlijk, in termen van hoe goed hij omgaat met de dikte van het materiaal. Als u bijvoorbeeld een dik materiaal als een afrasteringspaal zaagt, kan een schuivende afkortzaag dit veel beter aan dan een gewone afkortzaag. Deze afkortzagen worden ook vaak gebruikt voor het zagen van andere dikkere houtsoorten zoals hout, planken en boomstammen.

Beide soorten afkortzagen zijn verkrijgbaar in een enkel- of tweelaags model, en deze beoordeling is tot nu toe toegepast op modellen met een enkele afschuining, wat betekent dat u slechts in één richting, links of rechts, kunt afschuinen. Om de juiste zaagsnede te maken, moet u dus over het werkstuk heen klappen en de hoek opnieuw instellen om er zeker van te zijn dat deze nauwkeurig is voordat u naar de tweede afschuining gaat.

Maar met een dubbele afkantzaag kunt u samengestelde zaagsneden maken in zowel de linker- als de rechterrichting zonder dat u uw werkstuk hoeft om te draaien – in plaats daarvan gebruikt u gewoon de zwenkarm om de afkantzaag nauwkeurig om te keren. Kortom, deze afkortzaag is het beste voor die grotere, zwaardere klussen en voor het zagen van bredere materialen, en u zult veel meer kunnen doen met een grotere zaagcapaciteit en een groter prijskaartje erbij, maar maakt een van de beste investeringen voor zijn waarde.

Glijdende afkortzagen hebben alle veelzijdigheid van samengestelde afkortzagen, maar met meer flexibiliteit in die zin dat het een arm of armen heeft waarmee u het blad zowel naar voren als naar achteren kunt bewegen, en zorgt voor een grotere zaaglengte. Deze soorten afkortzagen worden gebruikt voor het zagen van dikkere materialen zoals hout, planken en houtblokken.

Waarom een afkortzaag gebruiken?

schuifbare afkortzaag gebruiken

Er zijn verschillende afkortzagen die een schuine zaagsnede kunnen maken. Dit gezegd zijnde, zijn afkortzagen de beste keuze voor dit werk omdat ze een hoge mate van precisie bieden. Het zaagblad van de afkortzaag is zo gepositioneerd dat u op een zeer fijn afgestemde manier kunt zagen tot u het gewenste resultaat bereikt.

De stabiliteit van de arm is een van de bepalende kenmerken van de totale kwaliteit van de afkortzaag, dus u zult hier rekening mee moeten houden bij het zoeken naar het beste type afkortzaag.

Beperkingen

Er bestaat niet zoiets als de best beoordeelde afkortzaag, wat zijn mogelijkheden ook zijn. Het is bijvoorbeeld onmogelijk om met deze afkortzaag de breedte van het hout te scheuren, dit werk wordt over het algemeen gedaan met een tafelzaag of lintzaag. Er zijn echter enkele trucjes die u kunt toepassen om de zaagcapaciteit te vergroten, waaronder een schuivende afkortzaag. Een schuivende afkortzaag heeft alle kenmerken van een samengestelde afkortzaag, maar net als bij een radiaalzaag kunt u hiermee het zaagblad naar voren en naar achteren bewegen.

Dit biedt de mogelijkheid om op een grotere lengte te zagen. Er zijn een aantal van deze uitstekende zagen op de markt, en hier zijn slechts een paar van de harde modellen die we hebben onderzocht en beoordeeld om uw werk – en het leven – gemakkelijker te maken.

Beste afkortzaag voor thuisgebruik?

1. 2. DEWALT DWS780 12-Inch dubbele afkortzaag voor afkortzagen

Met een solide constructie en een krachtige motor van 15 ampère die 3800 toeren per minuut levert, is deze afkortzaag gemaakt voor de beste prestaties, met zijn duurzame afschermingen, nauwkeurig gebouwde gietstukken, hekken en afschuiningssysteem. De stalen afkortzaagplaat is robuust gebouwd, zodat hij bestand is tegen misbruik op de bouwplaats. De afkortzaag biedt een verscheidenheid aan toonaangevende snijcapaciteiten, samen met een railvergrendeling om de kop van de omheining weg te houden.

Door de hoge zichtbaarheidsschaal en de eenvoudige hoekverstelling is het dubbele afschuiningssysteem gemakkelijker te zien en te gebruiken op de bouwplaats. De XPS-positionerings-LED is een ingenieuze functie en zorgt voor een superscherpe, precieze snede door een lichtje op het blad te laten schijnen, dat een schaduw werpt op het blad dat voor de geleiding zorgt. DeWalt blijft een uitzonderlijke afkortzaag bieden met vloeiende, nauwkeurige zaagsneden en heeft een hoge sterbeoordeling gekregen voor zijn prestaties en waarde.

2. Festool Kapex KS 120 afkortzaagmachine

Compact en lichtgewicht, met een gewicht van slechts 47 pond, levert deze gemakkelijk te hanteren Festool Kapex KS 120 Sliding Compound Miter Saw professionele resultaten, en wordt geleverd met een hoogwaardig 60-tands hardmetalen blad voor het eenvoudig zagen van hout of zachte kunststoffen. De dubbele lasers helpen duidelijk te definiëren voor nauwkeuriger zagen en uitlijnen van de linker- of rechterzijde. De lasers zijn een fluitje van een cent met de drie-assige, elektrisch aangedreven instelschroeven. De in het midden geplaatste handgreep maakt dubbelzijdig snijden mogelijk en een tweefasige trekker helpt voorkomen dat er per ongeluk wordt getriggerd.

Als u eenmaal een schuine hoek hebt ingesteld, kunt u er zeker van zijn dat deze op zijn plaats blijft voordat u de betrouwbare schuine vergrendeling met de draaiknop op basis van tandheugel en rondsel inschakelt. De houdklemmen zijn een geniale eigenschap van deze zaag, en de dubbele laser is ultranauwkeurig, waardoor deze afkortzaag zijn waarde zeker waard is. Deze Festool Kapex KS 120 afkortzaag is zeer handig en draagbaar, en het beste voor meubelwerk, kastenbouw en kroonlijstprojecten.

3. Hitachi C10FCG 10″ eenzijdige afkortzaag voor verstekken

Met een 15 ampère motor die een snelheid van 5000 tpm levert, biedt de Hitachi C10FCG ruimschoots voldoende vermogen voor al uw afschuin- en doorslijpwerkzaamheden. De laseruitlijningstechnologie zorgt voor superprecieze zaagsnedes en het 10 inch-blad draait sneller dan grotere afkortzagen, wat een soepelere zaagsnede met meer koppel betekent. Er is een ingenieuze laseruitlijning die helpt bij het positioneren van uw zaagsneden tot op de fractie, en er zijn onderklemmen die zich mooi vastzetten op de werktafel, waardoor u meer controle heeft over uw zaagsneden, met handige klemmen om uw werkstukken op hun plaats te houden.

Hitachi is een vertrouwde naam in afkortzagen en dit model doet zijn naam eer aan in duurzaamheid, precisie en kracht. Met een gewicht van slechts 27 pond is deze compacte afkortzaag gemakkelijk te manoeuvreren en te transporteren en wordt hij geleverd met een indrukwekkende garantie van 5 jaar. Over het geheel genomen is de Hitachi C10FCG de voordeligste afkortzaag, die de kosten zeker waard is.

Welke afkortzaag is de beste?

Een afkortzaag biedt alle voordelen van een afkortzaag tot 12 inch breed, terwijl hij toch alle andere voordelen van een standaard afkortzaag biedt. Deze zijn verkrijgbaar met 7-1/2 tot 12-inch zaagbladen en kunnen tot 1000 dollar kosten, afhankelijk van wat u koopt en hoe het werkt. De afkortzagen van vandaag hebben een indrukwekkende technologie toegepast, met inbegrip van solide vergrendelstops voor de plek op de zaagsnede, kantelende bedieningselementen voor het kiezen van een precieze afschuining en motorwagens die soepel heen en weer glijden. Hier zijn een paar kenmerken waar u naar moet zoeken in dit type zaag:

 • Een krachtige motor die duurzaam genoeg is om niet vast te lopen.
 • Een hoog hek ter ondersteuning van hoekkronen.
 • Ingebouwde tafelverlengstukken om langere planken te ondersteunen.
 • Hoekmarkeringen die gemakkelijk te lezen zijn.
 • Geen gedoe met het instellen van de hoek en de bediening vooraf.

Een schuifbare afkortzaag staat bekend om zijn verbazingwekkende flexibiliteit en veelzijdigheid en is een essentiële afkortzaag voor veel professionele en doe-het-zelf-houtbewerkers. Hij is multitasks met een zwenkbaar zaagblad voor afkortzaagsnedes en een kantelbare kop voor afkantzaagsnedes. Om die samengestelde zaagsneden te maken, hoeft u alleen maar het zaagblad te draaien en de kop te kantelen. Het grote verschil tussen deze afkortzaag en een standaard afkortzaag zit hem in de capaciteit – Een typische schuivende afkortzaag zaagt gemakkelijk een 12-inch brede plank, die drie tot vier centimeter breder is dan de grootste plank die een standaard afkortzaag kan zagen.

Bovendien zal een schuivende afkortzaag gemakkelijk zaagsnedes maken die normaal gesproken erg moeilijk zijn op een tafelzaag. Het nauwkeurig verstekken van het uiteinde van een lange, brede plank is bijvoorbeeld met een tafelzaag zo goed als onmogelijk, omdat de verstekmaat te klein is en de tafel onvoldoende is om de schuine plank tijdens de zaagsnede te ondersteunen. Met deze afkortzaag kunt u echter gewoon de plank positioneren, het blad zwenken, de lasergeleiding uitlijnen en bent u klaar om te rollen.

Het is gemakkelijk om over te schakelen van het ene type zaag naar het andere type zaag, dus het duurt slechts enkele seconden om over te schakelen van een grote houtdoorsnijding naar een samengestelde afkortzaag voor delicaat zaagwerk. Bij het zoeken naar de beste afkortzaag voor uw specifieke behoeften zijn er veel factoren waarmee u rekening moet houden. Voordat u een zaag kiest, is het goed om de unieke eigenschappen van afkortzagen te kennen.

 • Ontworpen voor afkortingen en afkortzaagsneden: Het doel van afkortzagen is om dit soort gespecialiseerde zaagsneden uit te voeren.
 • Lasergeleiders die helpen om de positie te bepalen: Deze laten u zien hoe uw zaagblad op het materiaal wordt geplaatst voordat u zaagt, waardoor u eventuele fouten kunt voorkomen.
 • Veel verschillende modellen: Er zijn drie hoofdtypen afkortzagen die aan uw specifieke behoeften voldoen: De basiszaag, de voegenzaag en de schuifbare voegenzaag.
 • afkortzagen worden gemeten aan de hand van de grootte van hun zaagbladen: De gangbare maten zijn 7 ½ inch, 8 ½ inch, 10 inch en 12 inch. Voor bredere zaagsneden zijn de grotere maten de beste opties. Voor meer geavanceerde functies zijn de kleinere maten de beste keuze.
 • Stofcollectie is noodzakelijk: De meeste van deze afkortzagen zijn voorzien van een stofzak of een soort opvangsysteem, maar ze vangen niet al het stof op. U moet kiezen voor een zaag met een haakse adapter voor winkelvacuüm.
 • Vergrendelde hoektechnologie: Voor een nauwkeurigere hoekzaag moet uw afkortzaag in bepaalde hoeken een aangepaste positieve stop hebben.
 • Ingebouwde klemmen: Grotere zagen worden meestal geleverd met opgewaardeerde klemmen die helpen om uw materiaal op zijn plaats te houden, of een plaats hebben die ontworpen is om uw eigen klem te installeren.
 • Schokabsorberende handgrepen: Zoek een zaag met trillingsdempende handgrepen – deze zijn veel comfortabeler in het gebruik bij langdurige projecten.

We denken dat u het leuk zult vinden: Beste afkortzaagstandaard.

beste schuifbare afkortzaag

afkortzaagmachines zijn verkrijgbaar in vele maten, afhankelijk van de diameter van het blad – 10 inch of 12 inch. Lees hieronder onze aanbevelingen voor de beste afkortzagen op basis van prestaties, nauwkeurigheid en waarde.

Makita LS1018 10″ Dual-Bevel – Alles wat u ooit hebt gewild in deze zagen, maar in een lichtgewicht, compact ontwerp, stelt de Makita LS1018 niet teleur met zijn nauwkeurige levering en optimale zaagprestaties.

Deze veelzijdige afkortzaag wordt aangedreven door een 13-amp direct drive motor met zachte start, wat een soepeler opstarten betekent. Dit model met snoer biedt een consistent vermogen dat constant blijft zonder onderdelen te vervangen en is het beste voor fijnere houtbewerking, timmerwerk en algemene bouwwerkzaamheden. Er zijn vijf stops met afgeschuinde sneden tot 47 graden, en een lineair kogellagersysteem gemaakt voor “dead on” nauwkeurige sneden, plus een handige elektrische rem.

Deze Makita-schuifmeter zaagt precies en glijdt soepel om elk type houtbewerkingsproject aan te kunnen. De 13 ampère motor levert meer dan genoeg vermogen om elke toepassing aan te kunnen, en het bijgeleverde zaagblad zaagt precies en scherp. Gemakkelijk af te stellen en in te stellen. Zeer aan te bevelen voor de gemiddelde houtbewerker en doe-het-zelver voor verschillende toepassingen.

WEN 70716 10″ Compound – Deze afkortzaag heeft een indrukwekkende pons met zijn 15 Ampère, 5500 tpm motor die in staat is om gemakkelijk door vrijwel elk type materiaal te snijden, wat zorgt voor nauwkeurigheid in rechte, hoek-, schuine of samengestelde zaagsneden. De grote werktafel is handig voor het werken op grotere platen tot 11 inch diepte. Er is een 60-tands hardmetalen blad voor het produceren van scherpe, nauwkeurige snedes. De stofopvangzak helpt bij het opruimen van het stof.

Het lichte, compacte ontwerp van deze afkortzaag maakt het gemakkelijk en handig om ter plaatse of buitenshuis te vervoeren, en de royale garantie van twee jaar zorgt voor gemoedsrust, in combinatie met een vertrouwde naam op het gebied van afkortzagen. Deze zaag is niet te verslaan in zijn veelzijdigheid. Aanpasbaar aan vele materialen en meerdere toepassingen, en we vonden dat hij ook stiller is dan andere modellen als hij zaagt.

De grote werktafel functioneert goed voor de meeste projecten, en de motor levert ruimschoots voldoende vermogen om het meer uitdagende werk probleemloos door te kunnen voeren. Er zijn nog veel meer leuke functies die te lang zijn om op te noemen, allemaal verpakt in een indrukwekkend lichtgewicht ontwerp.

Het hebben van een schuifbare afkortzaag maakt een van de beste gereedschappen om toe te voegen aan uw repertoire van workshop verstekgereedschappen die gecompliceerd snijden en afschuinen een absolute makkie zullen maken. Maak een grote investering die u veel tijd en frustratie zal besparen en die een afgewerkt stuk van hoge kwaliteit zal opleveren.

Gerelateerde berichten

We hopen dat u hebt genoten van ons artikel over “De beste schuifbare afkortzagen”, zo ja, deel het dan en beoordeel het.

Recent Posts