Metabo kgs 216 m


Voordelen

  • Goede prijs-kwaliteitverhouding
  • Grote, bredere snijcapaciteit
  • Geweldige feedback van klanten
  • Zaagt hout & kunststoffen
  • Werklamp

Nadelen

  • Snijdt geen metaal
  • Neemt veel ruimte in beslag.

Metabo KGS 216 M review

Metabo kgs 216 m

Bekijk de dagprijs

In deze Metabo kgs 216 m review gaan we dieper in op de 240V lasergeleidingscompound verstekzaag die door de Duitse fabrikant wordt geproduceerd. Dit is een middenklasse verstekzaag die een aantal serieuze eigenschappen en een bouwkwaliteit biedt die zich kan meten met de topmerken in de bouwindustrie. Ook al is het geen begrip, toch is het de moeite waard om verder te lezen en te zien of dit die zaag voor u is, want hij heeft veel te bieden. Dit is een verstekzaag die onderaan het budget voor het middensegment zit en concurreert met veel modellen van bijvoorbeeld Dewalt en Bosch. Dit is een moeilijk gebied om in te zijn en de zaag moet echt zijn functies leveren om op dit niveau te kunnen concurreren.

Gerelateerd: Metabo afkortzagen

De belangrijkste kenmerken van Metabo kgs 216 m

Hieronder gaan we onze Metabo kgs 216 m review openen door te kijken naar de eigenschappen die deze verstekzaag biedt en u kunt zien of ze passen bij uw criteria of dat u verstandig bent om uw geld te besteden aan een meer gebruikt merk en model. Het is een keuze die alleen u kunt maken en hopelijk kunnen wij u helpen. Veel succes!

Ontwerp

Het ontwerp van de kgs 216 m verstekzaag is niet zijn sterkste punt. Hij ziet er niet bijzonder robuust uit en heeft niet het opvallende design van de grote merken. Het kleurenschema is een beetje flauw en zou veel gedetailleerder kunnen zijn om het te laten opvallen.

Voor het soort werk dat deze zaag aankan, kijkt hij op de een of andere manier niet op tegen het werk, dit is geen weerspiegeling van hoe hij eigenlijk presteert, maar eerste indrukken zijn belangrijk, vooral wanneer veel moderne gereedschapsontwerpen er echt stoer uitzien.

De Metabo-zaag is niet erg compact om op te bergen en met een gewicht van 19 kg is het een zwaar stuk gereedschap om mee te nemen in vergelijking met de concurrentie (of het nu compound, sliding of andere), als u op zoek bent naar iets wat lichter en makkelijker te verplaatsen is, kijk dan eens naar de Makita LS1040, die zich in dezelfde prijsklasse bevindt, maar die beter geschikt is om te verplaatsen en op te bergen.

Al met al niet het beste ontwerp in een markt met veel alternatieven.

Vermogen

De 1500 Watt motor zorgt voor een goede hoeveelheid vermogen om door de houtsoorten en andere materialen te snijden. Er zijn krachtigere motoren beschikbaar in deze prijsklasse, dus als u de zaag voor langere tijd gaat gebruiken, kan het de moeite waard zijn om de motor een beetje aan te drijven om er zeker van te zijn dat hij lang meegaat.

Bekijk de dagprijs

De zaagsnede

Het 8 inch blad geeft een goede allround zaagsnede en wordt geleverd met een 40-tands blad dat een mooie afwerking geeft. Er zijn ook andere zaagbladen beschikbaar voor verschillende afwerkingen en zaagsneden.

De zaagdiepte is ruim 65 mm (2,5 inch) die een reeks van hout en een aantal goede maat planken zal snijden, maar zal niet door de grotere constructie grootte hout te snijden. Als dit is voor meer afwerkingswerk en lichte constructie zal het prima zijn. Er is ook een diepte-aanslagfunctie die het mogelijk maakt om nauwkeurige bosjes te zagen.

De kgs 216 m is een schuifbare verstekzaag, waardoor hij een goede zaagbreedte heeft van 305 mm (12 inch). Deze zaagt met gemak door een aantal serieuze planken en heeft een mooie gladde glijdende werking zodat u een geweldige afwerking kunt krijgen.

De nauwkeurigheid van de zaagsnede wordt ondersteund door een lasergeleider, wat een mooie eigenschap is op dit niveau en er is ook een werklamp om de zaagsnede bij slecht licht goed te kunnen zien. Een heel belangrijke functie als u in sommige donkere gebieden en onverlichte bouwplaatsen werkt.

De verstekhoeken gaan tot 45 graden aan zowel de linker- als de rechterkant om de meeste hoeken te bereiken.

Gezondheid en veiligheid

De Metabo kgs 216 m verstekzaag dekt de veiligheids- en gezondheidselementen goed af met een robuuste bouwkwaliteit voor de afdekkingen en afschermingen, zodat het draaiende zaagblad alleen zichtbaar is als het zaagblad ronddraait.

Het stofafzuigsysteem van de metabo kgs 216 m houdt de lucht schoon en zo stofvrij mogelijk met een gemakkelijk te legen stofzak. Dit is zo belangrijk als u lange tijd in kleine ruimtes met veel stof werkt, dat het niet goed is om te veel stof in te ademen en als u al last heeft van ademhalingsproblemen zoals astma, dan kan dit uw problemen nog verergeren.

Een andere goede veiligheidsfunctie is de achtergrondverlichting voor slechte lichtomstandigheden. Dit betekent dat u niet dicht bij het mes hoeft te leunen om te kijken naar de snede die u in uw normale veilige positie kunt houden.

De hoge omheining en de klem zorgen ervoor dat het materiaal goed wordt vastgeklemd om veilig te kunnen snijden en geen beweging te maken, vooral voor de grotere stukken hout.

Garantie en klantenondersteuning

De garantie is een groot pluspunt voor deze zaag, Metabo biedt u drie jaar garantie om u absoluut gerust te stellen bij de aankoop. Ook al ziet het er op sommige plaatsen een beetje licht uit, deze zaag kan het aan en wordt ondersteund door een grote fabrieksgarantie.

De klantenondersteuning voor deze zaag is niet zo goed als voor Dewalt of Bosch, omdat ze een groter ondersteuningsnetwerk hebben. Als dit een missiekritische tool is, dan is het misschien het beste om te kijken naar een meer ondersteund merk, maar dit heeft nog steeds voldoende servicedekking.

Bekijk de dagprijs

Waar voor uw geld

Ik kan niet helpen, maar ik heb het gevoel dat er betere prijs-kwaliteitverhouding op de markt is van Dewalt en Bosch. Dit heeft echter wel de garantie en een aantal mooie zaagfuncties, maar voor bijna hetzelfde budget zou je een krachtigere motor en een grotere zaagcapaciteit kunnen krijgen.

De kgs 216 m in actie

Dit is een geweldige zaag voor intern werk. Met de draaggrepen kan hij gemakkelijk op een werkbank worden geplaatst en worden gebruikt om hout te zagen voor het bekistingssysteem en om planken, plinten en deurranden te hakken. Als u aan de tuinbouw werkt, moet u dit goed aanpakken, maar kan het lastig zijn met de grotere afrasteringspalen.

Conclussie

Om een einde te maken aan onze Metabo KGS210M review, is er geen twijfel over mogelijk dat dit een goede verstekzaag is, maar het staat in de schaduw van de grotere merken. Op hetzelfde prijspunt mist het een aantal belangrijke kenmerken en komt het op de tweede plaats in mijn gedachten. Wel krijgt het een aantal goede klantreviews en is het een competente verstekzaag, maar als ik het was zou ik voor een Dewalt of Bosch gaan.

Recent Content