Beste draadloze haaggenscharen in 2021


Het maakt niet uit hoeveel u van tuinieren houdt, het snoeien van een haag is zelden leuk. Als u het handmatig doet, moet u elke afzonderlijke tak in de loop van de uren afknippen en veel draadsnoeiers raken in de war, hoe voorzichtig u ook bent. Zelfs als u een snoerloze snoeischaar koopt, kan het zijn dat u iets krijgt wat niet beter is dan een schaar als het gaat om het daadwerkelijk op maat knippen van een haag.

Maar ze zijn niet allemaal slecht. Een goede accu trimmerkan een gemiddelde haag in minder dan twintig minuten opgeruimd hebben en komt niet met al het gedoe van een lastig snoer of handmatige onderdelen. Hieronder vindt u tien snoerloze heggenschaarmodellen waarvan wij denken dat u ze perfect kunt gebruiken voor het opruimen van uw tuin, evenals de specifieke redenen waarom ze zich onderscheiden van andere modellen op de markt.

Bekijk hieronder de beste snoerloze heggenschaar.

Bosch Accu Haagschaar AHS 50-20 – 50 cm meslengte – Inclusief 2.5 Ah 18 V Li-Ion accu en snellader


Bosch Accu Haagschaar AHS 50-20 - 50 cm meslengte - Inclusief 2.5 Ah 18 V Li-Ion accu en snellader

De Bosch haagschaar AHS 50-20 LI is een batterij haagschaar je niet langer in de knoop kunt komen met een kabel. Je kan met deze Bosch haagschaar zo ook gemakkelijk elke gewenste plek in de tuin bereiken. De lichte haagschaar is voorzien van het Quick-cut mechanisme waardoor je in één beweging alle takken kan snoeien.

Waarom we deze leuk vinden

 • Quick-Cut-technologie zorgt ervoor dat twijgen en takken direct de eerste keer worden gesneden: voor snel en doeltreffend snoeien van hagen
 • Moeiteloos en ergonomisch hanteren met minder belasting voor armen en schouders
 • Anti-Blocking-systeem maakt permanent snoeien mogelijk waar andere haagscharen al lang opgegeven hebben
 • Syneon-chip – intelligent geregelde energie voor elke klus
 • Optimale balans en laag gewicht van slechts 2,5 kg om moeiteloos hagen te snoeien
 • Achterste handgreep met softgrip, voorste handgreep met meerdere posities en transparante handbescherming voor comfortabel werken in elke positie
 • Zaagfunctie: speciale tanden op het voorste gedeelte van het mes snoeien zonder probleem takken tot een diameter van 25 mm
 • Lasergesneden en diamantgeslepen messen voor een perfect en precies resultaat
 • Mes-Protector voor snoeien langs muren en over de grond
 • Eén batterij voor alle doe-het-zelf- en tuingereedschappen in het 18 volt Power4All Lithium-Ion-accusysteem

Onze beoordeling

Onze eerste ervaring met een dergelijk toestel was onverdeeld gunstig. Voldoende batterijduur, licht en handig in gebruik. In plaats van een uur werk met de snoeischaar, nu 5 minuten en veel beter in vorm geknipt.

GARDENA Classic Haagschaar – Meslengte 20 cm – Totale lengte 51 cm


GARDENA Classic Haagschaar - Meslengte 20 cm - Totale lengte 51 cm

De GARDENA haagschaar 510 Classic is robuust, duurzaam en heeft wel 25 jaar garantie!

Waarom we deze leuk vinden

 • De haagschaar is licht van gewicht en daarom makkelijk te gebruiken
 • GARDENA gebruikt alleen hout wat 100% gecertificeerd is, waardoor dit artikel ook een FSC keurmerk heeft
 • De handgrip is ergonomisch gevormd en ligt daarom lekker in de hand

Onze beoordeling

Mooie prijs– kwaliteitverhouding en prima alternatief voor een elektrische heggenschaar. Ligt prettig in de hand en je kan hem mooi vlak houden langs de heg. De scherpe bladen zorgen ervoor dat de heg er strak uitziet.

BLACK+DECKER GTC1845L20-QW Heggenschaar – 18V – 45cm zwaardlengte – 18mm snijbreedte


BLACK+DECKER GTC1845L20-QW Heggenschaar - 18V - 45cm zwaardlengte - 18mm snijbreedte

De BLACK+DECKER GTC1845L20-QW heggenschaar heeft een compact en ergonomisch ontwerp waardoor deze heel handig is in gebruik. Door de comfortabele handgrepen ligt deze heggenschaar perfect in balans en geniet je van een betere wendbaarheid en een maximale controle tijdens het snoeien.

Gedaan met lastige snoeren die in de weg hangen en geniet van 100% snoerloze vrijheid en flexibiliteit. Dankzij de krachtige 18V 2.0Ah Lithium-ion batterij en de 45cm zwaardlengte is deze heggenschaar zeer geschikt voor kleinere heggen. Ook wanneer je de heggenschaar voor lange tijd niet meer gebruikt, zal de accu niet zelfontladen dankzij de duurzame Lithium-ion accutechnologie.

De E-Drive Technologie zorgt ervoor dat het constant toerental behouden wordt en geen kracht verliest bij het snijden van dikkere takken. Deze heggenschaar heeft duurzame, robuste en zeer scherpe metalen zaagbladen. Hierdoor verkrijg je een strak uizicht van je heg, zonder afgescheurde takeindjes. De heggenschaar is beveiligd tegen onbedoeld starten en je kan deze enkel met 2 handen aanzetten.

Waarom we deze leuk vinden

 • Duurzaam, robuust en scherp metalen zaagblad
 • Enkel met 2 handen te starten en daardoor beveiligd tegen onbedoeld inschakelen
 • Ontworpen met als centrale thema’s comfort en veiligheid tijdens gebruik
 • E-Drive Technology® biedt de kracht en het vermogen om door takken heen te zagen
 • Ergonomische handgreep voor optimaal comfort en perfecte controle
 • Snoerloos en zorgenloos: geen gevaar om het snoer door de snijden en geen schadelijke uitlaatgassen

Onze beoordeling

Heb al een paar keer de heg geknipt en de heggenschaar voldeed volkomen, de accu was ruimschoots voldoende en sterk.

BoscH AHS 54 -20 LI Batterij Haagschaar – meslengte 54 cm


BoscH AHS 54 -20 LI Batterij Haagschaar - meslengte 54 cm

De BoscH AHS 54 -20 LI Batterij Haagschaar is een uitermate krachtige haagschaar en weegt slechts 3,5 kilo. Het voordeel van een batterij haagschaar is dat je geen last meer hebt van kabels en dus alle vrijheid hebt om te gaan snoeien waar je maar wilt. Het antiblokkeersysteem en de diamantgeslepen messen zorgen voor krachtig snoeien. Dankzij de Lithium-Ion batterij technologie is de haagschaar altijd gebruiksklaar want de innovatieve technologie heeft geen last van zelfontlading en geheugeneffect. De batterij haagschaar wordt geleverd met een 1,3 Ah 36 V lithium-ion batterij en een snellader.

Waarom we deze leuk vinden

 • Draadloze vrijheid: afgelopen met de wirwar van kabels en het per ongeluk doorknippen ervan.
 • Krachtig: samen met het 540 mm lange mes en 20 mm mesafstand zorgt het elektronische “antiblokkeersysteem” voor krachtig knipwerk en voor het moeiteloos uitvoeren van elke klus.
 • Altijd gebruiksklaar: 36 volt Lithium-Ion-batterij, compatibel met andere elektrische Bosch-toestellen. In slechts 45 minuten compleet geladen (80% in 25 minuten).
 • Krachtige 36 volt Lithium-Ion-batterij voor max. 50 min. looptijd
 • Innovatief “antiblokkeersysteem” voor continue werkprogressie
 • Met de zaagfunctie aan het zwaarduiteinde kunnen takken met een diameter tot max. 25 mm worden gesnoeid
 • Ergonomische schakelaarpositie voor aangenaam hagen snoeien in elke werkpositie
 • Laserstraalgesneden precisiemessen met diamantslijping om moeiteloos te kunnen snoeien
 • Met extra mes-Protector voor veilig snoeien langs muren en over de grond

Onze beoordeling

Het laden gaat vrij snel en ik kan nog niet zeggen hoelang de batterij blijft meegaan maar dat lijkt op eerste zicht wel prima in orde. Het snoeien gaat ongelooflijk goed. De mesjes zijn echt vlijmscherp en snijden niet gerafeld af.

FERM HTM1002 Accu Heggenschaar – Incl. Li-Ion accu 20V – 2.0Ah en snellader – Zaagbladlengte: 580mm


FERM HTM1002 Accu Heggenschaar - Incl. Li-Ion accu 20V – 2.0Ah en snellader - Zaagbladlengte: 580mm

Geniet van optimale bewegingsvrijheid tijdens het snoeien van je heg met deze draadloze heggenschaar van FERM! De HTM1002 is comfortabel en ergonomisch hanteerbaar dankzij de soft grip handgrepen, die zorgen voor een minimale belasting van armen en schouders.

De FERM HTM1002 heeft een krachtige 20V – 2,0Ah Li-Ion accu met een laadtijd van slechts 60 minuten. Deze heggenschaar heeft een zaagbladlengte van 58 cm en is geschikt voor het snoeien van middelgrote heggen. Dankzij de transparante beschermkap blijf je goed zicht houden op je werk en ben je beschermt tegen rondvliegende snippers.

Waarom we deze leuk vinden

 • Voltage: 20V
 • Accu: 2.0Ah Lithium-Ion
 • Laadtijd accu: 60 minuten
 • Onbelast toerental: 1.400/min
 • Bladlengte: 580mm
 • Meslengte: 520mm
 • Messenafstand: 12.7mm
 • Gewicht: 3.3kg

Onze beoordeling

Voor dit geld is het een geweldige schaar.
De accu gaat lang zat mee (ongeveer 40 min) want dan ben je aan rust toe.
De accu is dan binnen een uur weer vol en kan je eventueel uitgerust weer verder.

BLACK+DECKER 18V POWERCOMMAND Heggenschaar


BLACK+DECKER 18V POWERCOMMAND Heggenschaar

Geniet van de vrijheid van snoerloos werken met de BLACK+DECKER GTC18504PC-QW haagschaar met POWERCOMMAND en 18V 4,0Ah Lithium-Ion batterij. Geen zorgen meer of gevaar voor het doorknippen van het snoer want deze haagschaar werkt op batterij.

Met een zwaardlengte van 50cm en snijbreedte van 18mm is deze haagschaar perfect voor het snoeien en knippen van middelgrote tot grote hagen, struiken en bomen.

Waarom we deze leuk vinden

 • Krijg meer gedaan met de meegeleverde en krachtige 18V 4,0Ah Lithium-Ion batterij. Door de duurzame Lithium-Ion accutechnologie de batterij zich niet ontladen wanneer je de batterij een lange tijd niet meer gebruikt. Zo is de machine bijna altijd klaar voor gebruik.
 • De POWERCOMMAND-functie biedt met één druk op de knop de kracht en het vermogen om door geklemde takken heen te zagen zonder het mes of de heg te beschadigen. De ergonomische handgreep zorgt voor optimaal comfort en perfecte controle tijdens het gebruik van de machine.
 • Ook aan veiligheid is gedacht bij het ontwikkelen van de BLACK+DECKER GTC18504PC-QW haagschaar. Zo kan deze machine enkel met 2 handen gestart worden wat een beveiliging is tegen het onbedoeld inschakelen van de haagschaar.

Onze beoordeling

Hele fijne heggeschaar, werkt goed en ligt fijn in de hand (fijne balans).
De Power Command werkt geweldig, hij hapt met weinig moeite door dikkere takken. Het enige nadeel is de dubbele beveiliging, dat had er maar 1 te hoeven zijn.

GARDENA ComfortCut Li-18/50 heggenschaar – 18 V – meslengte 50cm – zonder accu


GARDENA ComfortCut Li-18/50 heggenschaar - 18 V - meslengte 50cm - zonder accu

Snoei snel en met precisie de heg met de GARDENA Accu heggenschaar ComfortCut Li-18/50 (accu niet meegeleverd). Deze heggenschaar is bijzonder geschikt voor het snoerloos snoeien van middelgrote heggen. Het appartaat beschikt over een ergonomische handgreep en een extra handgreep, zodat je comfortabel in elke snoeipositie kunt werken.
Het 50 centimeter lange mes is voorzien van vlijmscherpe messen, waarmee je takken tot 20 millimeter dikte snoeit. De mesbescherming beschermt tegen terugslag, waardoor je met een gerust hart kunt snoeien. Met één blik op het LED display weet je hoe vol de accu nog zit. De heggenschaar wordt aangedreven door een onderhoudsvriendelijke GARDENA system accu met 18 V en 2,6 Ah. De accu kan op elk moment worden opgeladen en heeft geen geheugeneffect.

Waarom we deze leuk vinden

 • Hoge kwaliteit messen
 • Eenvoudig te hanteren en moeiteloos snoeien
 • Extra gebruiksgemak voor optimale ergonomie
 • Perfecte snijresultaten

Onze beoordeling

Het is een Zeer krachtige schaar die boven verwachting goed snijdt en ook nog eens lang op 1 accu gebruikt kan worden. Ik heb een hele conifeer haag van 15 meter en 2 hoog gedaan met 1 accu

GARDENA Haagschaar THS Li-18/42 – telescopisch – 18V – rijkweidte 3m


GARDENA Haagschaar THS Li-18/42 - telescopisch - 18V - rijkweidte 3m

Om je hoge hagen te snoeien is deze telescopische haagschaar THS Li-18/42 van GARDENA ideaal. Je kan een maximale hoogte bereiken van wel 3m! Naast de flanken van de hagen, kan je door de kantelbare kop ook gemakkelijk de bovenkant van je heg snoeien. De takken dichtbij de grond zijn ook niet veilig met deze haagschaar in de buurt. Dankzij de tipprotector kan je eenvoudig dichtbij de grond snoeien.

Waarom we deze leuk vinden

 • Ultieme bewegingsvrijheid aangezien je niet afhankelijk bent van een verlengsnoer.
 • De steel van de schaar is verlengbaar tot een max. hoogte van 3meter.
 • De sterke en vervangbare batterij garandeert een gebruiksduur van 95 minuten en past op veel andere GARDENA accugereedschappen.
 • De schaar is licht in gewicht en daardoor comfortabel in gebruik.
 • De schaar is voorzien van een POWERInfo laadstatus indicator die aangeeft wanneer je de batterij moet opladen .

Onze beoordeling

Heel handig, makkelijk in gebruik. Zou wel een 2de accu erbij kopen.

Einhell GE-CH 1846 Li SOLO Batterij-Haagschaar Power-X-Change


Einhell GE-CH 1846 Li SOLO Batterij-Haagschaar Power-X-Change

De Einhell Power-X-Change GE-CH 1846 Li SOLO is een krachtige Batterij Haagschaar, die gebruikt kan worden voor het verzorgen van hagen of struiken. Dankzij de batterij bij deze haagschaar ben je niet langer afhankelijk van het stroomnet. Je neemt de batterij haagschaar overal mee naar toe.

Waarom we deze leuk vinden

 • Slank formaat
 • Metalen tandwielaandrijving
 • Tweehandige veiligheidsschakelaar
 • Aluminium mesafdekking
 • Stootbeschermer
 • Messen van hoge kwaliteit
 • Power-X-Change
 • Snellader voor het opladen van de batterij

Onze beoordeling

Zeer goed apparaat en prima prijs, accu gaat lang mee, t is duits dus prima

Hofftech Buxusschaar – 120 mm Buxusmes – 83 mm Grasschaar


Hofftech Buxusschaar - 120 mm Buxusmes - 83 mm Grasschaar

Deze Hofftech Li-ion batterij buxus- en grasschaar is een handzame krachtpatser voor in de tuin. De geïntegreerde batterij geeft je de vrijheid van bewegen, waarmee je overal kan knippen.

De buxesschaar is 120 mm lang en de grasschaar 83 mm breed.

De messen zijn van gecoat/gehard staal en daardoor sterk en scherp.

Waarom we deze leuk vinden

 • Kleine krachtpatser en aantrekkelijk geprijst
 • 2 in 1: Buxus- en grasschaar in één
 • Met lithium-ion-technologie.
 • Krachtig: compact, handig toestel met blokkeersysteem voor continu knippen.
 • Lange looptijd: tot 50 minuten
 • Optimale greepomvang door comfortabele softgrip en ergonomisch greepbereik
 • Laadtoestandsindicatie. Praktische LED-indicatie voor de laadtoestand
 • SDS. Eenvoudige meswissel zonder gebruik van gereedschap
 • Korte laadtijd. Slechts 3-5 uur
 • Geharde/Gecoate messen die lang scherp blijven

Onze beoordeling

Makkelijk te gebruiken en goed op te laden. Voor kleine klimops o.d. een perfect gereedschap.

Kibani Heggenschaar Benzine – 22.5 cc / 0.8 pk 2-takt Motor – 55 cm Zwaardlengte – 5 Instelbare Standen


Kibani Heggenschaar Benzine – 22.5 cc / 0.8 pk 2-takt Motor – 55 cm Zwaardlengte – 5 Instelbare Standen

Tem je heggen en heesters met de Kibani® heggenschaar met 22.5 cc 2-takt benzinemotor. De heggenschaar is uitgerust met een tweezijdig, 55 cm lang zaagblad, gemaakt van gehard staal. De afstand tussen de tanden is 3 cm; de heggenschaar is dus uitermate geschikt voor het snoeien van dikkere takken.

Waarom we deze leuk vinden

 • Praktisch en prettig in gebruik
 • Mengsmering aanmaken voor je heggenschaar
 • verdraaibare handgreep.
 • makkelijk te starten.
 • niet te zwaar in de handeling.

Greenworks Heggenschaar zonder 24 V accu G24HT54 51 cm


Greenworks Heggenschaar zonder 24 V accu G24HT54 51 cm

Deze Greenworks 24 V accu-aangedreven heggenschaar G24HT54 is perfect voor het efficiënt en moeiteloos knippen van takken en twijgen. De trimmer heeft een snijlengte van 51 cm en een tandopening van 17 mm. De ergonomische handgreep maakt het werken met de heggenschaar comfortabel en gemakkelijk. Alle draadloze gereedschappen in de Greenworks lijn werken op dezelfde accu, je hebt dus slechts één accu nodig om al je Greenworks gereedschappen met hetzelfde voltage aan te drijven. Met 2 accu’s kan je nog langer doorwerken omdat je de ene accu kunt gebruiken terwijl je de andere oplaadt. Erg handig! Let op, de heggenschaar G24HT54 vereist een 24 V – 2 Ah/4 Ah accu en een 24 V universele lader. Deze worden niet meegeleverd!

Waarom we deze leuk vinden

 • zeer goede en fijne grip
 • sterke heggenschaar

Onze beoordeling

Zeer sterke heggenschaar laurier Haag mee gesnoeid daar heeft dit machine helemaal geen probleem mee.

WOLF ACCU Heggens LI-ION 72V LI PWR 55 H


WOLF ACCU Heggens LI-ION 72V LI PWR 55 H

Voor het draadloos snoeien van je heg is de Wolf Garten 72V Li-Ion Accu Power 55H geschikt. Deze heggenschaar werkt namelijk op een 72 volt 2,5 Ah Li-Ion accu waar je ongeveer een uur mee zoet bent. Dankzij de meslengte van 55 centimeter snoei je er heggen mee tot een hoogte van ongeveer 1,74 meter. Takken tot een dikte van 26 millimeter vormen geen probleem. Je draait het handvat in de voor jou geschikte positie, zodat je ook bij de wat lastiger te bereiken plaatsen komt. Met de 72V Li-Ion Accu Power 55H is jouw heg altijd netjes.

Onze beoordeling

Mooie machine wel een beetje zwaar maar werkt perfect

Draadloze heggenschaar Kopershandleiding

Zoals alle tuingereedschappen is een uitstekende accu-heggenschaar niet voor iedereen hetzelfde. U vindt misschien nuttige functies die andere mensen zien als een verspilling van ruimte en geld, en uw hagen kunnen andere soorten gereedschap of messen nodig hebben dan die van uw buren. U kunt niet verwachten dat een enkel model voor iedereen werkt, en het vinden van een model dat past bij uw eigen behoeften is belangrijk als u wilt dat uw hagen er perfect uitzien.

De haag

Voordat u aan uw draadloze heggenschaar denkt, moet u eerst aan uw haag denken. Hoe groot is hij? Hoeveel tijd zou het duren om te snoeien? Wilt u hem op een bepaalde manier laten vormen, of wilt u hem alleen maar snoeien om hem te verkleinen? En nog belangrijker, kunt u het zich veroorloven om fouten te maken? Het is geen geheim dat sommige mensen veel meer om het uiterlijk van hun tuin geven dan anderen, tot het punt waarop kleine fouten nog steeds echt belangrijk zijn om te voorkomen.

Dit gaat dubbel als u uw gereedschap voor meer dan alleen uw eigen huis gebruikt. Als je een baan hebt waarbij je haaggen moet snoeien, of het af en toe doet voor familie en vrienden, zul je zo vaak mogelijk fouten willen vermijden. Een trimmer die te groot of te klein is voor een bepaalde haag zal moeilijker te gebruiken zijn, en een trimmer die niet is uitgerust voor dikkere takken kan het moeilijk hebben om dikkere haaggen te snoeien.

Levensduur van de batterij

Het enige echte nadeel van een accutrimmer is de afhankelijkheid van een accu. U kunt hem niet eeuwig laten werken en er zijn maar zoveel batterijen die u kunt kopen om te vervangen als de heggenschaar droog is. Veel van deze accu’s hebben ook meer tijd nodig om op te laden dan om leeg te raken.

Hoe hoger de maximale levensduur van de accu, hoe langer u uw trimmer in één keer kunt gebruiken. Er zijn maar weinig situaties waarin een lagere levensduur van de accu een goede zaak is, tenzij u het iets lichtere gewicht van de accu meetelt, dus het is over het algemeen altijd een goed idee om te gaan voor modellen die een hogere lading kunnen vasthouden.

Vergeet niet dat veel gereedschappen zwakker worden als hun vermogen opraakt. Dit betekent dat u uw snoeischaar in de knoop kunt brengen met takken of bladeren als hij halverwege het snijden van een deel van een haag leegloopt. U kunt dit probleem voorkomen door modellen te gebruiken die voorzien zijn van batterij-indicatoren of lampjes, omdat ze u een algemeen idee geven van hoe lang u nog hebt tot de stroom volledig opraakt. Sommige modellen kunnen ook automatisch stoppen als de stroom te ver wegvalt, waardoor ze niet kunnen breken of ergens in vast komen te zitten.

Gewicht

Zoals elk gereedschap kan het gewicht van uw draadloze heggenschaar van invloed zijn op het gebruiksgemak. Een zwaarder model kan moeilijker te verplaatsen zijn en kan leiden tot meer vermoeidheid tijdens het vasthouden, terwijl een lichter model te ‘los’ kan aanvoelen als u probeert te snoeien onder zeer precieze hoeken. Het vinden van een balans tussen de twee is belangrijk, maar vergeet niet dat je niet per se zo sterk bent als elke andere persoon.

Het is belangrijk om te proberen het gewicht zelf te beoordelen. Als het te licht aanvoelt, kunt u altijd proberen het te wegen met zware handschoenen of een paar kleine gewichten, maar u wilt idealiter een trimmer die natuurlijk aanvoelt om te gebruiken voor het beoogde doel. Te veel gewicht en je zult het waarschijnlijk laten vallen, te weinig en het kan uitglijden of schommelen op een manier die je niet verwachtte.

Dit is nog belangrijker als u meerdere trimmers hebt in plaats van slechts één. Het is gemakkelijk om te vergeten hoe zwaar iets aanvoelt als je bent overgestapt op een soortgelijk gereedschap, en je zou zelfs jezelf kunnen kwetsen als je de hoeveelheid gewicht achter je bewegingen verkeerd inschat. Het kost veel moeite om gevaarlijk gereedschap op een veilige manier te gebruiken.

Extra functies

Bepaalde draadloze haaggenscharen hebben functies die anderen niet hebben, hetzij ingebouwd in hun ontwerp, hetzij als een optioneel aanbouwdeel dat u op elk gewenst moment kunt verwisselen. Hoe dan ook, het hebben van meer functies opent extra opties voor u, maar u kunt uzelf misschien vinden met hulpstukken die u echt niet nodig hebt. Bepaalde ingebouwde apparaten kunnen het zelfs moeilijker maken om uw trimmer op de door u gewenste manier te gebruiken.

Laten we zeggen dat u bijvoorbeeld een haag probeert te knippen met een trimmer die een draaibare achterste handgreep heeft. Dit is geweldig als u onder bepaalde hoeken moet knippen, maar het kan het ook moeilijker maken om rechte lijnen te maken als de handgreep op ongelegen momenten beweegt. Een draaibaar mes is ook fantastisch voor het verkrijgen van zeer specifieke maaivormen, maar het is niet zo duurzaam en vereist wellicht meer onderhoud.

In andere gevallen kan een bepaalde functie precies datgene zijn wat u nodig heeft om een specifiek probleem op te lossen. Als u delen van een haag afsnijdt op een manier die scherp puin naar uw handen kan terugsturen, hebt u baat bij een soort van afscherming of bescherming die de hand bedekt. Als u door dikke takken moet snijden, maakt een grotere snoeicapaciteit een groot verschil.

Snijvermogen

De kracht achter uw draadloze heggenschaar is een van de belangrijkste onderdelen, ongeacht hoe u hem gebruikt. Er is maar zelden zoiets als “te veel kracht”, en een zwakke trimmer kan moeite hebben met dingen waar een ander model dwars doorheen kan snijden.

Zelfs als uw messen niet zijn gebouwd om dikke takken aan te kunnen, kunt u zich er nog steeds doorheen forceren als uw trimmer krachtig genoeg is, en het zal vaak niet eens tot extra schade leiden. Aan de andere kant, als het te zwak is, kan het zijn dat uw trimmerbladen vast komen te zitten in haaggen of ingesloten worden door grotere takken die u niet kunt breken.

Het snijvermogen wordt niet alleen beïnvloed door de motor – de kracht en de scherpte van uw messen, de hoek waarop u maait en de rotatiesnelheid zijn allemaal van invloed op hoe “sterk” het gereedschap eigenlijk is tegen haaggen. Het is altijd beter om een snoerloze heggenschaar te gebruiken die overmeesterd is in plaats van ondermaats: terwijl het eerste meestal niet tot problemen leidt, behalve tot ruwe randen, is het laatste extreem vervelend om mee om te gaan, en kan het zelfs leiden tot schade aan u of uw trimmer.

Een goede snoerloze heggenschaar moet in staat zijn om met elke soort haag om te gaan, zonder dat er grote schade ontstaat. Zelfs als het iets meer kost, is het in bijna elke situatie de moeite waard.

Deskundige tip

Bladhoezen kunnen een groot verschil maken in hoe lang uw messen meegaan, zelfs als ze worden opgeslagen. Als u geen mesovertrek heeft, probeer deze dan te bedekken met een deken of iets dergelijks om roestvorming en accidentele schade te voorkomen.

Wist u dat?

Sommige trimmers hebben anti-jamming systemen die de messen omkeren als ze vast komen te zitten. Als dit echter niet werkt, of als uw model er geen heeft, zorg er dan voor dat u de messen uitschakelt voordat u probeert de blokkering op te heffen.

Inhoudsopgave

Recent Posts