Het laten verwijderen van wespen door de verdelger: welke kosten moeten worden berekend?


Een wespen nest ziet er vaak alleen al visueel bedreigend uit – het is ook niet geheel onschadelijk als het op lastige plekken hangt. Professionele ongediertebestrijders zijn de juiste mensen om contact mee op te nemen voor verwijdering. In ons interview bespreken we met de cost-check expert de te verwachten kosten bij het verwijderen of verplaatsen van een wespennest.

wespen verdelger kosten

Vraag: Hoeveel kost het om een wespennest te laten verwijderen door een professionele ongediertebestrijder?

Kostencontrole-expert: De kosten zijn afhankelijk van het feit of het wespennest eenvoudigweg wordt verwijderd of volledig wordt verplaatst.

Voor één verwijdering hebben veel ongediertebestrijdingsbedrijven all-inclusive prijzen die in een dergelijk geval worden toegepast. In de meeste gevallen variëren deze forfaitaire prijzen voor wespennestverwijdering van ongeveer 50 tot 100 EUR.

Voor operaties die ’s avonds en in het weekend plaatsvinden, kunnen indien nodig toeslagen worden toegepast.

De verplaatsing van een wespennest is aanzienlijk complexer en kan tot 200 EUR kosten. In dit geval moet de verwijdering zeer zorgvuldig worden uitgevoerd, en de hogere inspanning die de ongediertebestrijder nodig heeft, verhoogt ook de prijs.

Allereerst een kostenvoorbeeld.

Kostenvoorbeeld uit de praktijk

Boven ons terras vinden we een wespennest. Aangezien we kleine kinderen in huis hebben, aarzelen we niet om de ongediertebestrijder te bellen en hem te vragen het nest te verwijderen.

Werken Prijs
Reiskosten 0 EUR (in der Pauschale enthalten)
Wespennest verwijderen (vast tarief) 70 EUR
Totale kosten 70 EUR

De hier getoonde kosten hebben betrekking op het verwijderen van een wespennest door een specifieke plaagdierbestrijder. De kosten kunnen variëren voor andere ongediertebestrijders.

Vraag: Wat is de prijsklasse van de kosten voor het verwijderen van een wespennest door het ongediertebestrijdingsbedrijf?

Kostencontrole expert: Hier kunt u grofweg uitgaan van kosten tussen 50 EUR en 200 EUR. Indien nodig kunnen ook reiskosten en weekendtoeslagen worden toegevoegd.

Voor de enkele verhuizing van het nest kunt u rekenen tussen 50 EUR en 100 EUR. Als het nest verplaatst moet worden, kunnen de kosten oplopen tot 200 EUR. Als het verwijderen van het nest bijzonder tijdrovend is, kunnen de kosten in individuele gevallen nog hoger uitvallen.

Vraag: Waarvan hangen de kosten voor het verwijderen van een wespennest af?

Kostencontrole-expert: Dat is hier de doorslaggevende factor:

  • of de wespen in feite bijtwespen zijn…
  • of er een acuut gevaar uit het nest komt…
  • of het nest wordt verwijderd of verplaatst
  • of de verhuizing ’s avonds of in het weekend moet worden uitgevoerd
  • de prijsstelling van de gecontracteerde ongediertebestrijder

Vraag: Wat beslist over het verplaatsen of verwijderen en vernietigen?

Kostencontrole-expert: In principe zijn slechts enkele wespensoorten een bedreiging voor de mens. Veel wespensoorten zijn onschadelijk.

wespennest in raam

Aangezien de Duitse natuurbeschermingswet de verstoring van wilde dieren in hun ontwikkeling verbiedt, mogen alleen wespen die de mens daadwerkelijk bedreigen, worden gedood. Dit geldt ook alleen als het nest op de eigenlijke bouwplaats daadwerkelijk een bedreiging vormt. Alle onschadelijke wespensoorten moeten worden hervestigd.

In veel gevallen is het voor leken echter niet duidelijk of het om gevaarlijke wespen gaat of om relatief ongevaarlijke wespen. Daarom moet u altijd de ongediertebestrijder bellen.

Pogingen om een wespennest zelf te verwijderen, te ontsmetten of te controleren met speciaal wespenschuim zullen in het beste geval pijnlijk eindigen, in het slechtste geval zal het echt gevaarlijk zijn, zelfs voor omstanders. Daarom moet u, als u niet over de nodige ervaring en geschikte beschermingsmiddelen beschikt, afzien van pogingen om het nest zelf te verwijderen.

In de late herfst kun je de wespennesten natuurlijk zonder problemen zelf verwijderen – op dit moment zijn de wespen al gestorven en is het nest verlaten.

Vraag: Kun je niet gewoon de brandweer bellen?

Kostencontrole expert: Nee. De brandweer komt alleen in actie als er daadwerkelijk sprake is van ernstig gevaar in de openbare ruimte.

In principe is de juiste contactpersoon altijd eerst de ongediertebestrijdingsfunctionaris. De meeste bedrijven hebben ook noodhulpdiensten en zijn de klok rond bereikbaar.

Alleen als er een ernstig gevaar dreigt, mensen in groot gevaar zijn en er niet tijdig een ongediertebestrijder beschikbaar is, kan in uitzonderlijke gevallen contact worden opgenomen met de brandweer. Dit zal echter slechts zelden of nooit het geval zijn.

Recent Posts