Wat is een verstekzaag?


Inleiding

Een verstekzaag is hetzelfde als uw standaard samengestelde verstekzaag met het voordeel dat u door brede stukken hout zoals boomstammen kunt zagen. U kunt de zaag naar voren of naar achteren bewegen als dat nodig is bij het zagen. Deze zagen hebben een iets hoger prijskaartje, maar geven u ook veel bereik om mee te werken.

Schuifverstekzaagcapaciteit van 10 inch

Samengestelde verstekzagen (klik voor top 10) zullen verschillen in bladdiameter. Ze variëren meestal tussen tien of twaalf centimeter. Hoe groter het blad van de zaag die u gebruikt, hoe breder en dieper de zaagsnede die u ermee kunt maken. Het zaagblad van tien inch heeft een beperkte zaagcapaciteit en laat u slechts toe om tot een stuk hout van zes inch te zagen. Normaal gesproken kunt u met een verstekzaag van 10 inch een stuk hout van 2 x 6 cm bij 90 graden en een stuk hout van 2 x 4 cm bij 45 graden zagen.

12-inch verstekzaag voor schuifmessen

Het belangrijkste verschil, naast de zaagcapaciteit tussen een verstekzaag van tien en twaalf inch, is de kracht die ze bieden. De meeste 12-inch zagen bieden een 15-amp motor, die hen veel zaagkracht biedt. Met een 12-inch zaagblad kunt u gemakkelijker door dikker materiaal heen zagen. Dit maakt de zaag een stuk veelzijdiger dan zijn 10″ tegenhanger, maar heeft ook een hoger prijskaartje. Als u niet de behoefte heeft om door zware materialen te snijden en u heeft over het algemeen geen zeer grote zaagklussen te verrichten, dan is de 12″ verstekzaag een beetje overkill, en zult u er niet veel behoefte aan hebben.

De 12″ heeft ook een hogere tandsnelheid. Dit betekent dat u nog soepeler kunt zagen, wat perfect is voor wanneer u probeert meer verfijnd houtwerk te doen. Ze kunnen iets duurder zijn dan de 10″ zaagbladen, met vervangende zaagbladen die vrij duur zijn, maar ze zijn ook duurzamer en zullen veel langer meegaan, waardoor ze veel waar voor hun geld bieden. Vergeet ook niet dat als gevolg van het feit dat ze krachtiger zijn, zullen ze meer elektriciteit trekken dan een 10 inch zaag, die vrij duur kan zijn als je gaat om het gebruik van uw zaag vaak.

Over het algemeen zal de 12″ samengestelde verstekzaag u in staat stellen om ongeveer 16″ materiaal door te zagen, wat een vrij grote capaciteit is. Als u echter extreem grote stukken hebt om door te zagen, moet u misschien meer dan één zaagsnede maken om erdoorheen te komen. Het tien-inch model zou echter niet in staat zijn om u zoveel capaciteit te geven als de 12″. Over het geheel genomen is het gebruik van een twaalf inch blad alleen nodig als u grote hoeveelheden materiaal hebt om door te zagen en de kosten van het gebruik van deze zaag kunnen onbetaalbaar zijn, en als u niet ten volle gebruik gaat maken van alle functies die het biedt.

Het zou misschien verstandig zijn om te overwegen om een 10″ te krijgen die minder duur is en ongeveer dezelfde mogelijkheden biedt naast het niet kunnen doorsnijden van de hoeveelheid materiaal die een 12 inch kan. Er zijn enkele verstekzagen waarmee u zowel tien- als twaalfduims zaagbladen kunt gebruiken, zodat u kunt schakelen als u een grote zaagklus hebt.

10-inch Schuifmaatzaag voor verstekken

De 10″ glijdende verstekzaag is de meest gebruikte op de markt. Hij zal sneller draaien dan uw 12-inch zaag, waardoor u soepele en nauwkeurige zaagsneden kunt maken. De tien inch zaagbladen zijn gemakkelijk te vinden en u zou er een moeten kunnen ophalen bij uw lokale ijzerhandel. Ze zijn ook een stuk betaalbaarder dan uw twaalf-inch bladen, en de kosten van het slijpen van het blad is ook een stuk lager dan in vergelijking met uw 12″. Als uw beslissing over de aankoop van een schuifmeterzaag neerkomt op een prijs, dan is het 10″ blad degene die u zult kiezen.

eigenschappen van een verstekzaag

De kwaliteit van de snede is sensationeel en om hetzelfde kwaliteitsniveau van een 12″ blad te krijgen zult u meer tanden nodig hebben, dit zal uw 12″ blad nog duurder maken dan normaal. Het nadeel van het gebruik van een 10-inch mes is de snijcapaciteit die het biedt. Ze zijn veel beperkter dan uw 12-inch bladen en kunnen alleen worden gebruikt op materiaal dat niet meer dan 6 inch dik is. De meeste doe-het-zelvers en houtbewerkers thuis zullen echter merken dat ze geen extra snijcapaciteit nodig hebben naast de 6 inch die het 10″ mes biedt.

Alleen degenen die graag grote projecten aanpakken, zoals het bouwen van een eigen dek of soortgelijke projecten, zullen meer dan waarschijnlijk kiezen voor het 12″ mes. Aan de andere kant is het belangrijkste voordeel van het 10″ blad het feit dat het een heel stuk goedkoper is dan uw 12-inch blad, zowel in het gebruik van elektriciteit als in de kosten van het blad en de verstekzaag zelf.

Conclusie

Wanneer u beslist welke verstekzaag u nodig heeft voor uw houtbewerkingsprojecten, denk dan na over het soort materiaal dat u nodig heeft om door te zagen. Als u grote opdrachten uitvoert dan is het zinvol om met het 12″ blad te gaan, anders bespaart u geld en gaat u met het 10″ blad, dan krijgt u de klus net zo goed geklaard.

Recent Posts