Is Infraroodverwarming veilig?


U hebt gehoord over de verbazingwekkende voordelen van infraroodverwarming en u wilt investeren in deze geweldige vorm van verwarmingstechnologie – er is slechts één probleem. U bent nog steeds niet helemaal overtuigd van de veiligheid van het apparaat. U hebt van al uw vrienden gehoord dat het niet lijkt te verschillen van een normale verwarming, maar u wilt er zeker van zijn – en met een goede reden – dat wanneer u investeert in een apparaat, u zich volledig bewust moet zijn van alle veiligheids- of gezondheidskwesties die dit met zich meebrengt. Dus hier heb je het; elke vraag die je eventueel zou kunnen stellen over de veiligheid van een infraroodverwarming is hieronder beantwoord!

Ik heb gehoord dat deze kachels straling gebruiken – hoe kan dat veilig zijn?

Dit is het grootste probleem dat het gebruik van infraroodverwarmingstechnologie met zich meebrengt, maar als het erop aankomt, komt veel van de bezorgdheid over dit aspect van infraroodverwarming voort uit verkeerde informatie.

We beginnen met het aspect van de straling. Ja, infraroodverwarmingen gebruiken straling om uw huis te verwarmen – maar het is niet het soort straling dat u gewend bent te horen. We hebben het niet over uranium, plutonium of andere ‘-um’ die mogelijk gezondheidsrisico’s in uw huis kunnen veroorzaken, we hebben het over elektromagnetische straling.

Elektromagnetische straling wordt gecreëerd uit verschillende soorten energiebronnen, maar de meest bekende bron die dit soort energie creëert is de zon. De zon zendt veel stralen uit (inclusief infrarood) die volledig onschadelijk zijn voor het menselijk lichaam.

In feite is het effect van infraroodstralen op het menselijk lichaam vergelijkbaar met de stralen die het natuurlijke licht creëren dat ons in staat stelt om te zien. Er is geen risico op schade bij het gebruik van een infraroodstraler, zolang u deze met dezelfde zorg en respect behandelt als elk ander elektrisch apparaat.

Kan ik een infraroodverwarming aan laten staan als ik weg ben?

We raden het sterk af. Ook al zijn infraroodverwarmers veilige apparaten om te gebruiken als het gaat om de manier waarop ze het menselijk lichaam raken, het zijn toch elektrische apparaten. Er kan van alles gebeuren als je niet thuis bent en je je er niet op kunt voorbereiden, dus het is het beste als je ervoor zorgt dat het apparaat wordt uitgeschakeld en de stekker uit het stopcontact wordt gehaald voordat je het huis verlaat.

Maar als u de verwarming aan wilt laten staan omdat u het niet koud wilt hebben als u weer thuiskomt, hoeft u zich geen zorgen te maken – infraroodverwarmers werken snel en efficiënt, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over urenlang wachten om zich comfortabel te kunnen ontspannen. Wacht maar een paar minuten en u zou een merkbaar verschil in de lucht moeten voelen als de energie die door de stralen wordt doorgegeven de kamer begint op te warmen.

Hoe zit het met mijn kinderen?

Soms zijn jongeren niet zo veerkrachtig of in staat om te voldoen aan de zware eisen die volwassen lichamen meer gewend zijn. Maar als het gaat om infraroodverwarming hoeft u zich geen zorgen te maken. De verwarming vormt geen gevaar voor de gezondheid van uw kinderen – zolang u hem maar behandelt zoals elke andere verwarming. Hoewel het niet schadelijk is, kan het toch huidirritatie of brandwonden veroorzaken als u of uw kinderen er te lang voor zitten.

Maar zolang u een oogje in het zeil houdt als uw kinderen rond uw huis rennen en de kachel op een plaats zetten die niet in de weg zit, moet u geen problemen ondervinden met de kachel.

Recent Posts