Hogedrukreiniger zeep (volledige gids)


Gids voor hogedrukreiniger zeep

Hogedrukreinigers zijn een geweldig schoonmaakmiddel voor een groot aantal verschillende situaties en klussen, maar ze werken het beste als ze gekoppeld zijn aan de juiste chemicaliën of reinigingsmiddelen. Hogedrukreinigerzeep is speciaal ontworpen om vuil los te maken en hardere vlekken te verwijderen, maar er zijn meerdere verschillende soorten die allemaal verschillende effecten hebben op de manier waarop uw hogedrukreiniger met bepaalde soorten vuil omgaat.

Het kennen van het verschil tussen de verschillende labels en chemische soorten hogedrukreinigerzeep kan het veel gemakkelijker maken om het juiste product te kiezen voor het werk, vooral als je onder een beperkt budget of het gebruik van uw gas of elektrische hogedrukreiniger voor het werk doeleinden. Wij van Beste Gereedschappen hebben deze snelgids samengesteld die de verschillen tussen de verschillende soorten zeepoplossingen uitlegt, samen met enkele van de redenen waarom u ze nuttig zou kunnen vinden.

Consumentenzeep

Zeep is een vrij “natuurlijk” additief voor de watervoorziening van uw wasmachine, waarbij veel natuurlijke vetten en oliën worden gebruikt die het oppervlak dat u reinigt veel minder snel beschadigen. Dit is vooral belangrijk voor zaken als onbehandeld hout en kaal metaal, omdat ze gemakkelijk kunnen eroderen of roesten als ze niet onder de juiste omstandigheden worden gereinigd.

Ze zijn ook meestal biologisch afbreekbaar, meer zodat synthetische chemicaliën, zodat ze geen schade aan nabijgelegen planten of gras veroorzaken als je iets in het midden van een open tuin wast. Omdat ze meestal natuurlijk zijn, kunt u ook zeep laten wegspoelen in de riolering zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de mogelijke schade, en u kunt ze gemakkelijk van uw huid halen als u per ongeluk wat op uw handen of arm morst.

Ze kunnen echter ook problemen veroorzaken als ze worden gemengd met hard water (natuurlijk water met een hoog mineraalgehalte), waardoor er een laagje uitschot ontstaat dat moeilijk te verwijderen is. Ze zijn geweldig voor algemeen gebruik, maar als je te maken hebt met veel van een enkele soort vuil of vlek, moet je misschien een sterker type gebruiken.

Wasmiddelen

Detergenten zijn bijna altijd volledig synthetisch, gemaakt van zeer specifieke combinaties van chemicaliën die hen in staat stellen bepaalde vlekken, materialen en andere chemische verbindingen extreem snel af te breken, terwijl ze nauwelijks invloed hebben op andere. Omdat ze vaak toch al in het water worden gemengd, zullen ze niet slecht reageren op de meeste watermineralen in zowel zacht als hard water, en je zou ze misschien zelfs zelf kunnen toepassen zonder ze te mengen in de elektrische of gasdrukwasmachinetank zelf.

De meeste vlekken op industrieel niveau of aangekoekte soorten vuil kunnen het beste worden verwijderd met gespecialiseerde reinigingsmiddelen, omdat ze fysiek kunnen afbreken waar ze op gericht zijn in plaats van het er alleen maar af te trekken, en veel sneller van vette of vette lagen kunnen worden ontdaan dan zeep kan. Hoewel ze meestal worden gezien als giftiger en bijtend (wat vaak waar is), beschadigen ze over het algemeen geen oppervlakken waar ze niet op gericht zijn, en kunnen ze zelfs ongevaarlijk naar beneden druipen in plaats van er aan te blijven plakken.

Aangezien de meeste wasmiddelen gemaakt zijn van giftige chemicaliën, kunnen ze zich minder veilig voelen, vooral rond kleinere kinderen en huisdieren, en er is het bijkomende probleem dat ze in een gemakkelijk te morsen vloeibare vorm zijn die een tijdje kan duren om op te ruimen als je het laat vallen. In sommige gevallen kan het moeilijker zijn om van je huid af te komen, en het kan zelfs lijken alsof ze het een beetje verbranden als je bepaalde chemische stoffen gebruikt.

Commerciële zeep

Hoewel ze sterker zijn dan consumentenzepen, gebruiken commerciële zepen een zeer vergelijkbaar mengsel van chemicaliën en moeten ze vaak worden verdund met meer water om het ideale mengsel van veiligheid en kracht te krijgen. Omdat ze geconcentreerder zijn dan gewone zeep, werken ze als wasmiddelen zonder de meeste nadelen, maar ze kunnen nog steeds problemen opleveren als ze worden gemengd met hard water of oververdund, en ze kunnen niet alleen worden gebruikt als een vloeibaar wasmiddelblik.

U kunt commerciële zepen kopen in flessen van dezelfde grootte als gewone zeepsoorten, maar ze zijn vaker in bulk te vinden, waardoor ze meer geschikt zijn voor professionele schoonmakers dan voor gebruik in een enkel huis.

Doe-het-zelfzeep

Het is mogelijk om je eigen zeep en wasmiddelmengsels te maken als je de juiste chemicaliën bij je hebt, maar het is niet iets wat je moet proberen zonder eerst fundamenteel onderzoek te doen. Sommige van deze doe-het-zelf creaties kunnen ongelooflijk nuttig zijn voor het doden van bepaalde soorten schade of vuil – een eenvoudig mengsel van water en azijn kan meeldauw doden zonder de nabijgelegen planten te schaden, dus je kunt snel een fles op de vlieg mengen om te gaan met eventuele meeldauw of schimmel die je tegenkomt. Om schimmel te bestrijden, gebruik je een betrouwbare schimmelverwijderaar.

Drukwasmachinetoevoersystemen

Er zijn twee manieren waarop een hogedrukreiniger reinigingsmiddelen en zepen kan gebruiken, stroomafwaarts (na de pomp) en stroomopwaarts (voor de pomp). Bij stroomafwaartse systemen kunt u vaak meer schurende en corrosieve chemicaliën gebruiken zonder de interne onderdelen te beschadigen, maar bij stroomopwaartse toevoer zullen de chemicaliën meestal met iets meer kracht naar buiten worden gespoten. Niet alle modellen laten u beide toe, maar het komt over het algemeen neer op de sterkte en het type van de reinigingsvloeistof die u gebruikt.

Houd er rekening mee dat niet alle hogedrukreinigers een geïntegreerde reinigingsvloeistoftank hebben – bij sommige kunt u alleen chemicaliën direct in de hoofdwatertank mengen, bij andere kunt u ze helemaal niet met elkaar mengen, waardoor u ze apart moet gebruiken. Het is ook mogelijk dat u bepaalde soorten zeep of wasmiddel in bepaalde modellen niet kunt gebruiken, afhankelijk van de onderdelen die ze gebruiken, dus zorg ervoor dat u de gebruikershandleiding of de veiligheidsgids van tevoren hebt gelezen.

We hopen dat u hebt genoten van ons artikel over “Zeep voor de hogedrukreiniger (volledige gids)”, zo ja, deel het dan met ons en beoordeel het.

Recent Posts