Hoe werken bladblazers?


Als u ooit een bladblazer hebt gekocht, is de kans groot dat u snel verbaasd bent over hoe effectief ze kunnen zijn. Bladblazers helpen om het leven gemakkelijker te maken – vooral tijdens het najaarsseizoen, wanneer een stortvloed aan bladeren van bomen naar beneden komt om de winter voor te bereiden. Bladblazers zijn in staat om uw vermogen om bladeren effectief te verwijderen te maximaliseren en tegelijkertijd uw werktijd te minimaliseren. Ze zijn ook in staat om de pijn te minimaliseren – of zelfs te elimineren – die meestal optreedt wanneer u voor uw werk voortdurend moet bukken, hurken of hurken.

Het is een verbazingwekkend apparaat dat de investering waard is – maar bent u ooit nieuwsgierig geweest naar hoe het werkt? Het creatieve proces is eigenlijk vrij eenvoudig te begrijpen, en helpt om uw waardering voor het apparaat te vergroten.

Wat is de wetenschap erachter?

Bladblazers werken door gebruik te maken van iets wat middelpuntvliedende kracht wordt genoemd. Wat mag je zeggen? We zijn blij dat je het vraagt. Centrifugale kracht (door sommigen bekend als pseudokracht) is de energie die ontstaat wanneer een draaiend frame snel genoeg beweegt om kracht op te wekken in voorwerpen in de buurt.

Je zou zoiets in beweging kunnen hebben gezien als je ooit een ventilator in plaats van een airconditioner hebt gebruikt op een hete zomerdag. Wanneer u een ventilator plaatst zodat de achterkant naar de binnenkant van uw huis is gericht en de voorkant naar de buitenkant, kunt u de middelpuntvliedende kracht gebruiken om lucht uit uw huis te laten circuleren. De ventilator zuigt de zittende en verwarmde lucht op en duwt deze naar buiten zodat er nieuwe lucht naar binnen kan komen. Als u meerdere ventilatoren heeft om mee te werken, kunt u dit principe gebruiken om een luchtstroom te creëren die helpt om uw huis effectief af te koelen.

Dus hoe werkt het?

Wanneer een bladblazer zijn ventilatoren aanzet, draaien de bladen snel om een centrifugale kracht te creëren. Deze kracht werkt in op de lucht rondom het apparaat. Zodra de middelpuntvliedende kracht op de lucht is uitgeoefend, wordt deze in de ventilator gezogen.

Vervolgens werkt de kracht om de lucht uit de bladblazer te duwen. Omdat de voorkant van de machine smaller is dan de achterkant van de machine, moet de grote hoeveelheid lucht die wordt aangezogen zichzelf krachtig naar buiten duwen om de nieuwe lucht die snel in de machine wordt gezogen bij te houden. Dit proces helpt om een enorme windsnelheid te creëren die werkt om die vervelende blaadjes van uw werf weg te zuigen.

Recent Posts