Beste worteldoeken in 2021


Tuinen kunnen in enorme hoeveelheden bijdragen aan het genot van een huis, maar onkruid kan echt grote problemen veroorzaken. Het gebruik van een worteldoek kan voorkomen dat deze lastige tuinschrikkingen het overnemen en de schoonheid van wat je maandenlang hebt gecultiveerd, verpesten. Veel tuiniers gebruiken onkruidverdelgers in een wanhopige poging om onkruid op afstand te houden, maar eigenlijk is het enige wat ze met succes doen het toevoegen van schadelijke chemicaliën aan de grond, wat een nadelig effect zal hebben op alles wat ze verder kweken.

In plaats van de bodem te beschadigen, kan een worteldoek worden gebruikt, die fungeert als een preventief blad dat onkruid tegenhoudt om te groeien. Dit gebeurt omdat de worteldoek het licht, de zuurstof en het vocht tegenhoudt om het onkruid te helpen ontkiemen. Dit kan en zal onkruid elimineren. Hier is onze lijst met de top 10 van de beste worteldoeken, waarvan wij denken dat u moet overwegen ze aan te schaffen als u wilt voorkomen dat onkruid in uw tuin ontspringt.

Bekijk de beste worteldoeken, hieronder.

Hendrik Jan anti worteldoek 4 x 5 m


Hendrik Jan anti worteldoek 4 x 5 m

Dit Hendrik Jan anti worteldoek van 4 bij 5 meter is bedoeld om te plaatsen onder verschillende typen grond, zoals: grind, houtsnippers maar ook bestrating.

Waarom we deze leuk vinden

Perfect om je zo een hoop moeite te besparen met onkruid verdelgen na de aanleg van de bovenlaag.

Onze beoordeling

De Hendrik Jan anti worteldoek is licht in gewicht en een aanzienlijke hoeveelheid om de meest lastige delen van uw tuin grondig te beschermen.

Bekijk de dagprijs

Wortelbegrenzer HDPE 64cm x 1mm voor woekerende bamboe, grassen, hagen en onkruid


Wortelbegrenzer HDPE

Wortelbegrenzer van HDPE 1mm dik en 64cm hoog voor bamboes tot 3 meter. Bijvoorbeeld voor Fargesia, Pleioblastus, Sasa.

Je kunt het eenvoudig op de gewenste lengte of hoogte snijden met een snijmes.

Waarom we deze leuk vinden

 • Onkruidbarrière van commerciële kwaliteit
 • Past zonder gedoe
 • Zeer geschikt voor opritten/wegen
 • Doorlaatbaar, dus gemakkelijk af te voeren

Onze beoordeling

De Wortelbegrenzer HDPE is zo veelzijdig dat het zoveel verschillende gebieden van uw land beschermt tegen onkruid op een commerciële kwaliteitsnorm met zeer weinig gedoe.

Bekijk de dagprijs

Nature – Worteldoek – Zwart


Nature - Worteldoek - Zwart

Gronddoek gemaakt van geweven zwart polypropyleen met een hoge dichtheid. Dit doek zorgt ervoor dat de bodem vochtig blijft en is ideaal om te gebruiken voor het weren van onkruid uit uw tuin e.d.! Natuurlijk kunt u dit gronddoek ook gebruiken als grondzeil voor uw tent! Afmeting: 2 x 5 m, dichtheid: 100 g/m².

Waarom we deze leuk vinden

 • Ontrafelen voor eenvoudig knippen
 • Niet-geweven, hydrofiel behandelde stof
 • Lucht- en waterdoorlatend

Onze beoordeling

De Nature Worteldoek is zo gemakkelijk te knippen en toe te passen in uw tuin, evenals zijn indrukwekkende levensduur van 12 jaar zonder de noodzaak van een nieuwe toepassing.

Bekijk de dagprijs

Kinzo anti worteldoek/onkruiddoek


Kinzo anti worteldoek/onkruiddoek

Dit worteldoek gebruikt u eenvoudig onder bijvoorbeeld de tuin, grindpad of terras en zorgt ervoor dat de groei van onkruid tegen wordt gegaan. Weerbestendig, water doorlaatbaar, eenvoudig op maat te snijden. Materiaal: polyester. Formaat: 1,5 x 8 meter. Onkruidbestrijding/moestuin ondergrond doek.

Waarom we deze leuk vinden

 • Gegarandeerde levensduur van 5 jaar
 • Zonnegordel bodembedekker onkruidbarrière
 • Een ecologisch en milieutechnisch alternatief
 • Het licht zal niet doordringen

Onze beoordeling

De Kinzo anti worteldoek heeft een vriendelijke, ecologische en milieubewuste benadering van onkruidbarrières in tegenstelling tot chemische bestrijdingsmiddelen die het milieu kunnen schaden.

Bekijk de dagprijs

Vandix – Anti-wortel doek


Vandix - Anti-wortel doek

Anti worteldoek zorgt op een doeltreffende manier voor een onkruidvrij terras.
Het is gemaakt van geweven kunstofvezels en onkruid kan er niet doorheen groeien.
Door het onder de betegeling te leggen, beschermt u het terras tegen onkruid en de doorgroei van wortels.

Waarom we deze leuk vinden

 • Natuurlijke, milieuvriendelijke jute
 • Voorkomt bodemerosie
 • Zeer veelzijdig, vele toepassingen
 • Beschermt en ontkiemt zaden

Onze beoordeling

De Vandix worteldoek is een natuurlijke en milieuvriendelijke onkruidbarrière met zoveel toepassingen, zowel buiten als binnen.

Bekijk de dagprijs

vidaXL Anti-erosiemat 1×20 m kokosvezel geotextiel


vidaXL Anti-erosiemat 1x20 m kokosvezel geotextiel

Creëer een natuurlijke en 100% biologisch afbreekbare erosiebestrijdingsoplossing met onze kokosvezel geotextiel mat. Kokosvezel wordt gemaakt van de vezels van kokosnoten. Het is van nature sterk, slijtvast en biologisch afbreekbaar. Het doorlatende geotextiel biedt een natuurlijk ondersteuningssysteem voor je bodem en vegetatie.

Waarom we deze leuk vinden

 • Duurzame polypropyleen geweven stof
 • Kunststof mulch onkruidblok
 • Voorkomt erosie van de bodem
 • Houdt tuinen netjes/opgepast

Onze beoordeling

De vidaXL is duurzaam, duurzaam en milieuvriendelijk. Het maakt het ook mogelijk om rijen te planten door middel van een eenvoudig patroon.

Bekijk de dagprijs

Exin Anti-worteldoek – Gronddoek


Exin Anti-worteldoek - Gronddoek

Voorkom de strijd tegen onkruid met het toepassen van anti-worteldoek / gronddoek. Eenvoudig zelf aan te leggen.

Waarom we deze leuk vinden

 • 25 jaar verwachte levensduur
 • Zware pro stof
 • Helpt de gevolgen van bodemerosie
 • Een effectieve oplossing voor onkruid

Onze beoordeling

De Exin Anti-worteldoek is zo duurzaam en gaat zo lang mee, met 25 jaar bescherming tegen onkruid dat klinkt als een droom!

Bekijk de dagprijs

Nortène Gronddoek


Nortène Gronddoek

Mulch- of gronddoek van hoge kwaliteit met een hoge mechanische weerstand.

Waarom we deze leuk vinden

 • Ideaal voor industrieel gebruik
 • Stabiliseert funderingen, verwijdert onkruid
 • Beter dan traditionele methoden
 • Houdt de grond op zijn plaats

Onze beoordeling

De Nortène Gronddoek kan op zo’n grote schaal worden gebruikt en is vertrouwd op grote bouwprojecten die bescherming bieden tegen onkruid en erosie.

Bekijk de dagprijs

Anti-onkruiddoek antiworteldoek – Gronddoek tegen onkruid


Anti-onkruiddoek antiworteldoek -Gronddoek tegen onkruid

Anti-worteldoeken in uv-gestabiliseerd polypropyleen bandjesweefsel. De dicht geweven doeken laten water door maar houden licht en wortels tegen.
Dit kan ook gebruikt worden op taluds en onder opritten en paden. Deze helpen onkruidgroei tegen te houden.

Waarom we deze leuk vinden

 • Geweldig voor moeilijke ruimtes
 • Stof en polypropyleen combinatie
 • Onkruidbarrière, hovenierswerktuig
 • Voedingsstoffen kunnen passeren

Onze beoordeling

De Anti-onkruiddoek is eenvoudig aan te brengen op de moeilijkste gebieden en laat alle noodzakelijke voedingsstoffen door.

Bekijk de dagprijs

Beaulieu Anti-Worteldoek / Kwaliteits-Gronddoek


beaulieu Anti-Worteldoek

Anti-worteldoeken in uv-gestabiliseerd polypropyleen bandjesweefsel. De dicht geweven doeken laten water door maar houden licht en wortels tegen.
Dit kan ook gebruikt worden op taluds en onder opritten en paden. Deze helpen onkruidgroei tegen te houden.

Waarom we deze leuk vinden

 • Voorkomt consequent onkruidgroei
 • Milieuvriendelijk alternatief voor chemicaliën
 • 5 jaar geschatte levensduur

Onze beoordeling

De Beaulieu Anti-Worteldoek zorgt ervoor dat er nog steeds natuurlijke irrigatie plaatsvindt, ook al voorkomt deze onkruidbarrière dat er onkruid groeit in onkruidgevoelige gebieden.

Bekijk de dagprijs

Worteldoek Kopersgids

Voordat u het type worteldoek kiest om aan te schaffen, is het de moeite waard om een paar specifieke factoren in overweging te nemen om u te helpen bij het maken van uw definitieve keuze. Dit kan het verschil zijn tussen een worteldoek die het werk doet dat u wilt doen voor een korte periode of voor tientallen jaren. Er zijn ook worteldoeken met extra functies, die u kunnen helpen om een meer multifunctioneel product te kopen. De belangrijkste dingen waar u naar onze mening rekening mee moet houden zijn:

Afmetingen

Denk aan de afmetingen van de rol worteldoek die u van plan bent aan te schaffen. Het idee is dat het voor u zo eenvoudig mogelijk is om dit binnen uw tuin of beoogde gebied te gebruiken, dus hoe minder tijd u hoeft te besteden aan het maaien, hoe beter. U vermindert ook het risico dat uw worteldoek rafelt en zo ondoeltreffend wordt dat het totaal overbodig wordt, wat een verspilling van uw tijd, geld en moeite zou zijn om het in te voegen. Als er standaardgebieden zijn waar u deze worteldoek gaat gebruiken, doe dan wat metingen van dat gebied en kijk of u een barrière kunt vinden die dezelfde breedte heeft.

Dit zal voorkomen dat u worteldoekmateriaal verspilt in gebieden waar u moet overlappen, evenals het eerder beschreven snijden en rafelen. Het betekent ook dat u veel preciezer kunt zijn in hoeveel van de door u gekozen worteldoek u moet kopen om uw probleemgebieden te beschermen.

Levensduur

U wilt overwegen hoe lang het duurt voordat u de worteldoek die u gebruikt moet vervangen, want dit kan een grote klus zijn, uiteraard afhankelijk van de plaats waar u deze hebt toegepast. Als u het hebt gebruikt om uw hele oprit te beschermen tegen onkruid of het hebt gebruikt als een manier om grond op zijn plaats te houden voor bijvoorbeeld een rotstuin, dan kunnen dit enorme banen zijn die u elk jaar moet uitvoeren.

Voor deze voorbeelden zou u een veel langduriger worteldoek willen vinden met een levensduur van tientallen jaren in plaats van maanden. U wilt de vruchten plukken van uw harde werk, de worteldoek nog jaren installeren en niet voortdurend aftellen omdat u weer met het harde werk moet beginnen zodra u klaar bent met uw installatie.

Veelzijdigheid

Als u meerdere projecten op de weg hebt, dan kan een worteldoek van uitgebreide veelzijdigheid u zeer goed van pas komen. U wilt niet de extra kosten hebben om verschillende worteldoeken te moeten kopen voor verschillende soorten werkzaamheden in uw tuin wanneer er perfect goede worteldoeken zijn die geschikt zijn voor alle werkzaamheden waarvoor u ze nodig hebt.

Een goed voorbeeld hiervan is het verwijderen van onkruid, het beschermen van zaden en het vinden van een manier om de bodemstabiliteit in uw kas te vergroten. Al deze dingen kunnen worden gedaan met een enkele worteldoek. Deze zelfde worteldoek kan ook erosie voorkomen, planten beschermen tegen sneeuw, ijs of vorst en kan de aarde op zijn plaats houden. De zwaardere worteldoeken kunnen zelfs helpen om funderingen te ondersteunen omdat ze zo sterk zijn!

Over veelzijdigheid gesproken, er zijn enkele stijlen van worteldoeken die geschikt zijn om zowel binnen als buitenshuis te worden gebruikt. Deze zijn meestal gemaakt van natuurlijke vezels, zoals jute, en kunnen geweldig zijn voor kunst- en ambachtelijke projecten, het maken van kostuums, naaiwerk, doe-het-zelf en zelfs in renovatie en upcycling projecten.

Locatie

Waar gaat u de worteldoek van uw keuze gebruiken? Dit is een andere factor die van invloed is op de levensduur en de effectiviteit van uw worteldoek, vanwege de hoeveelheid UV-licht. Als de worteldoek van uw keuze wordt gebruikt in een gebied met veel zon, dan moet u op zoek gaan naar een worteldoek met een langere levensduur. Dit komt omdat UV-licht de levensduur van de worteldoek vermindert.

Echter, als je een worteldoek gaat gebruiken op een locatie waar UV-straling en direct zonlicht niet zo’n probleem zijn, dan is de levensduur van je barrière niet zo heel erg in het geding. Dit moet echt in overweging worden genomen, omdat u niet wilt dat uw worteldoek ondoeltreffend is, zelfs als u denkt dat er nog genoeg leven in moet zitten, maar het ligt op een zeer zonnige plek.

Deskundige tip

De levensduur van een worteldoek wordt drastisch verlengd als deze niet op een plaats ligt waar hij dagelijks gedurende lange perioden met direct zonlicht in aanraking komt.

Wist u dat?

Dat sommige worteldoeken ongelooflijk veelzijdig zijn en zowel in huis als in de tuin kunnen worden gebruikt, zoals doe-het-zelf, knutselen en naaien?

Gerelateerde berichten

  • Beste Crabgrass Preventers in

2021

 • Beste kunstgras voor 2021
 • Beste serres in 2021
 • Beste wespenvanger in 2021
 • Beste Spinnensprays in 2021
 • Beste bewegingssensorlampen in 2021
 • Beste Soaker-slangen in 2021

We hopen dat u hebt genoten van ons artikel over “Beste worteldoeken in 2021”, zo ja, deel het dan en beoordeel het.

Recent Posts