Beste tegelzagen in 2021


Als u uw keuken of badkamer opnieuw ontwerpt, dan weet u hoe belangrijk nieuwe tegels zijn. Tegels zullen die dramatische verandering teweegbrengen, en je zult ze nodig hebben om te kunnen passen bij je nieuwe interieur. Het enige probleem is dat je normaal gesproken alleen maar tegels in standaardformaat kunt kopen, en dit past meestal niet op elk deel van de vloer, zodat je ze uiteindelijk zult moeten knippen.

Een ding dat u moet weten is dat u geen enkele tegel kunt zagen zonder een zaag; daarom heeft u een tegelzaag nodig om dit te kunnen doen. We hebben een lijst samengesteld van alle beste tegelzagen die er zijn, zodat je niet lang hoeft te zoeken welke de beste tegelzaag is om aan te schaffen.

Bekijk de Beste Tegelzaag, hieronder.

FERM TCM1010 Tegelzaagmachine – 600W – Met waterkoeling – 180mm – Diamant zaagblad


FERM TCM1010 Tegelzaagmachine - 600W - Met waterkoeling - 180mm - Diamant zaagblad

Het betegelen van je badkamer of keuken wordt wel heel eenvoudig met de FERM TCM1010 tegelzaagmachine. De machine is uitgerust met een krachtige 600 watt motor en voorzien van een waterbak om stofvorming te verminderen en het zaagblad te koelen. De zaaghoek is instelbaar van 0 tot 45 graden en de parallel- en verstekgeleiders zorgen voor de meest nauwkeurige zaagresultaten.

Deze TCM1010 tegelzaag van FERM maakt het betegelen van je badkamer of keuken een stuk eenvoudiger. Zonder problemen snijd/zaagt de machine o.a. vloer en wandtegels in de gewenste afmeting.

Waarom we deze leuk vinden

 • Watergekoeld zaagblad voor precies en stofvrij zagen en langere levensduur van het zaagblad
 • Voorzien van veiligheidsschakelaar en PRCD stekker voor veilig werken
 • Voorzien van maatverdeling en parallelgeleider voor een nauwkeurig resultaat
 • Verzinkt werkblad, instelbaar van 0 – 45 graden

Onze beoordeling

Prima tegelzaag voor een aantrekkelijke prijs, zeker de moeite waard

EINHELL RT-SC 920 L Radiaalsteensnijmachine


EINHELL RT-SC 920 L Radiaalsteensnijmachine

De Einhell TE-SC 920 L is een betrouwbare Radiaalsteensnijmachine, die je helpt bij het maken van nauwkeurige sneden in platen van steen, beton, baksteen, en soortgelijke materialen. Door de krachtige motor kan de radiaaltegelsnijmachine voor een grote diversiteit aan werkzaamheden worden ingezet. Dit maakt de radiaaltegelsnijmachine tot een praktische machine voor het maken van tegelsneden in de garage, op de werkplaats of in de tuin.

Waarom we deze leuk vinden

 • Krachtige radiaaltegelsnijmachine
 • Instelbare motorkop
 • Invallend zagen
 • Watergekoelde doorslijpschijf
 • Nauwkeurig werken staat voorop
 • Stabiele werktafel

Onze beoordeling

Om deze radiaaltegelsnijmachine in combinatie met verschillende materialen te kunnen gebruiken, is de machine voorzien van een krachtige 2200 Watt motor. Met deze motor laat je de diamantdoorslijpschijf met een diameter van 300 millimeter moeiteloos door de meest harde materialen gaan.

WorkMen Tegelsnijmachine – 720W


WorkMen Tegelsnijmachine - 720W

Waarom we deze leuk vinden

 • Vermogen: 720W
 • Diameter van de schijf: 180 mm
 • Snelheid: 2990 tpm
 • Max. zaaghoogte: 34 mm
 • Tafel: 420×400 mm
 • 45 ° helling

Makita Tafelzaag 260mm 230V 2704X


Makita Tafelzaag 260mm 230V 2704X

Langsgeleider tot 630 mm instelbaar aan de rechterzijde.

Groot bereik door tafelverbreders aan rechterzijkant en achterkant.

Gemakkelijk te bedienen en zeer nauwkeurig in te stellen langsgeleider.

Glad tafeloppervlak zonder vervelende obstakels.

2704X wordt standaard geleverd met verrijdbaar onderstel.

Onderstel in vijf verschillende hoogtes in te stellen.

Hosel Elektrische tegelzaagmachine – 800 watt – blauw


Hosel Elektrische tegelzaagmachine - 800 watt - blauw

Deze krachtige en compacte tegelsnijmachine onderscheidt zich boven alles – uw mobiliteit!
De 800 watt levert voldoende vermogen in de professionele en hobbysector.
De doorslijpschijf bevindt zich in het water, zodat de bewerking stofvrij blijft.

Waarom we deze leuk vinden

 • Afmetingen: 400 mm x 390 mm x 300 mm (L / B / H)
 • Vermogen: 800 W
 • Snelheid: 2950 tpm
 • Gewicht: ongeveer 11 kg
 • Schijfdiameter: 180 mm
 • Kleur: blauw

Carat zaagtafel brugzaagmachine p-3506 laser


Carat zaagtafel brugzaagmachine p-3506 laser

Duurzame hightech constructie in aluminium en ABS.· Inclusief zijtafel.· Tot 20% gewichtsbesparing ten opzichte van conventionele machines· Ook verkrijgbaar met 400 V motor (BP3506K000).· Ideaal voor het zagen van natuursteen en betontegels.gewicht: 75kgvermogen: 3pkmax. materiaaldikte: 11cmmax. zaaglengte: 60cmzaagblad: 350 x 25,4mm

Silverline 450 W tegelsnijder


Silverline 450 W tegelsnijder

Nauwkeurige en snelle tegelsnijder. De waterbak koelt, smeert en houdt het blad koud voor optimale resultaten. Volledige lengtegeleider en 45° afschuiningsgeleider. Blad afmetingen Ø180 x 2,2 mm en 2950 min-1. Max. zaagdiepte 34 mm. Tafeloppervlak 360 x 330 mm met een afschuiningshoek bereik van 0 – 45°.

Tegelzaag Kopersgids

Er zijn veel verschillende tegelzagen in de lijst hierboven, en het kan nogal verwarrend zijn over welke je moet kopen, en welke echt de beste is. Veel van hen hebben een hele reeks verschillende functies waaruit u kunt kiezen, maar dit kan de beslissing nog ingewikkelder maken, omdat sommige van deze functies op de ene tegelzaag kunnen staan, maar de andere niet.

Daarom hebben we alles besproken waar u op moet letten voordat u een tegelzaag koopt.

tegelzagers

Natte zaag

Dit is een functie die je nodig hebt als je niet veel stof en puin wilt hebben om overal te komen als je bezig bent met het knippen van een tegel. Het water heeft de neiging om door een pijp te lopen, en het zal direct op de zaag worden gepompt wanneer deze werkt. Het water stopt met het vormen van stof, zodat u kunt zien wat u zaagt. Als het water stoffig wordt, kan het echt invloed hebben op uw zicht.

Dit is een geweldige functie die je moet kijken uit voor, want het kan eigenlijk helpen u de tegel te snijden een stuk nauwkeuriger en het zal stoppen met eventuele ongelukken te gebeuren als gevolg van het stof in de weg van je zicht.

Draagbare

Sommige van de tegelzagen in de lijst over zijn eigenlijk draagbaar, dit is een geweldige functie als je het moet vervoeren rond voor verschillende banen. Je moet precies weten waar je de tegelzaag voor wilt hebben voordat je deze functie in overweging neemt. Dit is omdat je niet wilt dat je er een koopt die je niet mee kunt vervoeren omdat het te zwaar is als je het nodig hebt om draagbaar te zijn.

Een ander ding om naar te kijken als u een draagbare tegelzaag wilt kopen is hoeveel hij weegt. Dit is omdat dit aangeeft hoe zwaar hij is, als u niet wilt dat er een die echt zwaar gaat zijn om te dragen dan is het misschien de moeite waard om er een te kopen die een stuk minder weegt.

Vermogen

Als je een tegelzaag wilt die erg krachtig is om te gebruiken, dan moet je het vermogen dat hij heeft, het aantal versterkers en het toerental controleren. Al deze factoren zullen aangeven hoe krachtig het is en hoe hoger het aantal is, hoe krachtiger het zal zijn, dus het is gemakkelijk te vergelijken welke krachtiger zal zijn. Er is geen gewenst vermogen dat een tegelzaag zou moeten hebben, maar sommige hebben de neiging om krachtiger te zijn in vergelijking met andere.

Grootte van de tegels

Dit is iets waar u op moet letten, want verschillende tegelzagen zijn eigenlijk geschikt voor tegels van verschillende afmetingen. Sommige tegelzagen zijn misschien niet in staat om de grotere tegels te zagen, omdat ze fysiek niet passen, zodat u ze niet kunt snijden. Daarom is het belangrijk om te controleren welke grootte tegels ze kunnen snijden voordat u een tegelzaag koopt, omdat u niet in een situatie wilt verkeren waarin de tegel te groot is voor u om te snijden naar een kleiner formaat. Echter, sommige van de tegelzagen zullen in staat zijn om elk formaat tegel te zagen.

hoe snij je een tegel

Hoe zaag je een tegel met een natte zaag?

Voordat u iets doet, moet u ervoor zorgen dat u al uw beschermingsmiddelen draagt. Dit is omdat je niet wilt dat je jezelf verwondt of dat er stof in je ogen komt. Vervolgens moet u uw tegelzaag opzetten, zoals u dat meestal zou doen. Zorg ervoor dat de zaag toegang heeft tot water en dat het water op de juiste manier in de zaag wordt gepompt. Als u een rechte snede wilt maken, moet u uw tegel op tafel leggen en vervolgens de zaag uitlijnen met de markering die u op uw tegel heeft gemaakt.

Plaats vervolgens de tegel strak tegen het achterste hek en schuif hem naar de zaag toe. Zodra hij is uitgelijnd, schuift u de tafel terug en zet u uw tegelzaag aan. Leid dan de tegel in het draaiende blad door met beide handen langzaam en gelijkmatig druk uit te oefenen. Het is belangrijk dat u de snelheid van het blad vermindert en dat u al het werk laat doen.

Hoe zaag je stenen met een tegelzaag?

Als je een steen wilt zagen met een tegelzaag, dan moet je voorzichtig zijn als je dit doet, vooral als je kleinere stenen gebruikt, omdat je hand dan vrij dicht bij de zaag is. Voordat je iets doet, moet je weten hoe je de steen wilt zagen en er vervolgens een stempel op zetten voordat je de zaagsnede doet.

Daarna moet je de steen op één lijn brengen met de zaag door hem terug te duwen naar de achterste omheining. Schuif het naar de zaag toe, maar u zult dit voorzichtig moeten doen omdat de steen waarschijnlijk geen vlak oppervlak zal hebben, en leid dan de steen door de tegelzaag om hem te zagen zoals u dat wilt, maar zorg ervoor dat u voorzichtig bent als u dit doet. Dit is nog belangrijker als je een kleinere steen probeert te zagen.

Welke maat tegelzaag heb ik nodig?

Dit hangt echt af van wat voor soort tegels je nodig hebt, en welke tegels je van plan bent te plukken. Dit is omdat elke taak kan vereisen verschillende grootte tegels; bijvoorbeeld, als u wilt nieuwe tegels op uw keuken muren, dan zullen deze verschillende tegels om uw keukenvloer tegels. Dus het hangt allemaal af van wat u wilt dat de tegels voor. Niet alleen dit, maar als je tegels gaat winkelen kunnen bepaalde tegels alleen in bepaalde maten komen; daarom zul je moeten gaan winkelen om te beslissen wat voor soort tegel je wilt en dan zul je weten welke grootte je nodig hebt.

tegelzaag

Conclussie

Er is een heel scala aan tegelzagen op het internet, en ze zijn ook verkrijgbaar in vele winkels in heel Amerika. Het kan nogal verwarrend zijn om te beslissen welke het beste bij u past, maar voordat u dit doet, zult u moeten beslissen waar u het voor nodig heeft. Veel van de tegelzagen hebben een hele reeks verschillende functies, en sommige kunnen verschillen als je ze met elkaar vergelijkt.

Dit betekent dat het cruciaal is dat u ze onderzoekt en vergelijkt voordat u er een koopt. Het is belangrijk dat u ook kijkt naar wat we hebben besproken in de kopersgids, want er zijn bepaalde dingen waar u misschien op moet letten voordat u besluit om er een te kopen. Een van de belangrijkste dingen is dat je veilig bent als je het gebruikt, en je moet er zeker van zijn dat je de juiste beschermende kleding draagt die voorkomt dat je ongelukken krijgt.

Deskundige tip

Het is altijd het beste om de tegel te markeren voordat je hem gaat knippen; dit is omdat je dan precies weet waar je moet knippen in plaats van alleen maar te proberen om hem vrij te knippen.

Wist u dat?

Voordat u uw tegelzaag gaat gebruiken, moet u altijd een veiligheidsbril en werkhandschoenen dragen. Anders kan het gebeuren dat u stof in uw ogen krijgt en dat kan gevaarlijk zijn.

Recent Posts