Beste Stoomreinigers kopen


Bent u op zoek naar een manier om uw huis diepgaand te reinigen zonder gebruik te maken van chemicaliën? Stoom, ja stoom, kan de truc doen.

Met stoomreinigers kunt u de kracht van oververhit water benutten om bacteriën, schimmels, vuil en andere onaangenaamheden van verschillende oppervlakken te verwijderen.

We stellen een gids samen over wat je moet zoeken in een reiniger, en we beoordelen ook de Beste Stoomreinigers van 2021.
beste stoomreiniger

Beste stoomreiniger kopen overzicht

Vileda Steam XXL Power Pad – Stoomreiniger – Geleverd met 2 microvezeldoeken, een vulbeker en tapijtaccessoire + 1 wit-rode microvezelpad

Vileda Steam XXL Power Pad - Stoomreiniger - Geleverd met 2 microvezeldoeken, een vulbeker en tapijtaccessoire + 1 wit-rode microvezelpad

Bekijk de dagprijs

Door de hoge temperatuur van de damp die uit de Vileda stoomreiniger komt, worden 99,9% van bacteriën verwijderd*. Deze manier van schoonmaken is hygiënischer dan een reiniging met chemicaliën, die heb je hiervoor dus niet nodig! Doordat de stoom zo krachtig is hoef je zelfs geen schoonmaakmiddel te gebruiken, waardoor je niet in contact komt met irriterende of gevaarlijke chemicaliën en het risico voorkomt om chemische dampen in te ademen.

De Vileda stoomreiniger warmt op in 15 seconden en reinigt uw vloeren snel en gemakkelijk met hete stoom. Deze stoomreiniger verwijdert alle soorten vlekken, vuil en vet. Voor maximaal comfort kan hij op elke vloer worden gebruikt – zelfs op matten en tapijten.

 1. De stoomreiniger doodt 99,9% van de bacteriën op uw vloeren en creëert een veilige en hygiënische omgeving in huis.
 2. Met het driehoekige stoommondstuk kunt u gemakkelijk in de hoeken komen en ze grondig schoonmaken. Met zijn compacte vorm en ontwerp glijdt hij snel en gemakkelijk over alle vloeroppervlakken.
 3. Je kunt deze krachtige stoomreiniger op twee standen instellen (minimum en maximum) zodat u hem ook op delicate vloeren kunt gebruiken.
 • Extra brede rechthoekige kop(40cm), ideaal om grote oppervlakken schoon te maken.
 • Doodt 99,9% van de bacteriën
 • Te gebruiken zonder chemische producten
 • Licht en gemakkelijk in gebruik
 • Reinigt alle soorten vloeren
 • Warmt op in 15 sec.
 • 7 meter lang snoer

Vileda Steam – Stoomreiniger – Geleverd met 2 microvezeldoeken, een vulbeker en tapijtaccessoire

Vileda Steam - Stoomreiniger - Geleverd met 2 microvezeldoeken, een vulbeker en tapijtaccessoire

Bekijk de dagprijs

De Vileda Steam – Stoomreiniger is een lichte en wendbare stoomreiniger die vuil, stof en bacteriën aanpakt met hete damp. Ideaal om bijvoorbeeld de keuken en de badkamer perfect hygiënisch te houden, maar ook in publieke plaatsen waar veel bacteriën ronddwalen zoals in een grootkeuken, een bakkerij of een kleuterklasje komt deze stoomreiniger als geroepen!

Door de hoge temperatuur van de damp die uit de Vileda stoomreiniger komt, worden 99,9% van bacteriën verwijderd**. Deze manier van schoonmaken is hygiënischer dan een reiniging met chemicaliën, die heb je hiervoor dus niet nodig! Doordat de stoom zo krachtig is hoef je zelfs geen schoonmaakmiddel te gebruiken, waardoor je niet in contact komt met irriterende of gevaarlijke chemicaliën en het risico voorkomt om chemische dampen in te ademen.

 • Merk: Vileda
 • Lengte snoer: 6 meter
 • Volume reservoir: 400 ml
 • Verwijdert 99,9% van de bacteriën
 • Geraakt in alle hoeken
 • Gebruiksvriendelijk
 • Driehoekige voet
 • Regelbaar stoomvolume
 • Hygiënisch resultaat
 • Hoes: wasbaar op 60°C

Kärcher SC 3 EasyFix – Stoomreiniger – Geel

Kärcher SC 3 EasyFix - Stoomreiniger - Geel

Bekijk de dagprijs

Wil je hardnekkig vuil verwijderen zonder gebruik te maken van agressieve chemicaliën? Dan is een SC 3 Easyfix stoomreiniger van Kärcher echt iets voor jou. Met stoom dood je maar liefst 99,99% van alle bacteriën in huis!

 • De stoomreiniger kan non-stop worden bijgevuld
 • Schoonmaken zonder chemicaliën
 • Stoom doodt 99,99% van alle bacteriën in huis
 • Water wordt automatisch ontkalkt door het slimme ontkalkingsfilter

Kärcher SC 1 – Stoomreiniger

Kärcher SC 1 - Stoomreiniger

Bekijk de dagprijs

Deze compacte SC 1 Kärcher handstoomreiniger is ideaal voor kleine reinigingsklusjes. Denk hierbij aan het verwijderen van aanslag rondom een kraan, douchekop of aangekoekte etensresten op een gasfornuis. Met de kracht van stoom kun je vrijwel iedere vervuiling de baas, daarnaast verwijdert stoom 99,99% van alle bacteriën die in huis voorkomen. Een ander groot voordeel is dat je geen chemicaliën meer hoeft te gebruiken! Omdat dit een handzaam model is, heeft hij geen groot waterreservoir. Daarom moet de stoomreiniger soms tussendoor bijgevuld worden.

De voornaamste toepassing van een handstoomreiniger is het schoonmaken van apparatuur in de keuken, zoals kookplaten en afzuigkappen, maar ook de gehele badkamer kan worden gereinigd met stoom. Zoals je al merkt, de stoomreiniger is multi-inzetbaar. Zo kun je met een extra hulpstuk de stoomreiniger ook gebruiken om behang los te stomen of met behulp van een ruitensproeier ook ramen en spiegels reinigen.

Bestron DWJ5280 – Stoomreiniger

Bestron DWJ5280 - Stoomreiniger

Bekijk de dagprijs

De Bestron DWJ5280 stoomreiniger is geschikt voor het schoonmaken in en om het huis. Deze stoomreiniger is geschikt voor onder andere vloeren, meubels, toiletten, sanitair, gootstenen, ovens en lastige hoeken. Daarnaast kan je deze stoomreiniger gebruiken voor het ontdooien van de vriezer of het streeploos reinigen van ramen. Dankzij deze stoomreiniger heb je geen dure en milieubelastende schoonmaakmiddelen meer nodig. Tevens heeft de Bestron stoomreiniger een zeer gunstige prijs-kwaliteitverhouding én met maar liefst 5 jaar garantie!

 • Krachtige stoomreiniger voor in en om het huis
 • Geschikt voor het reinigen van o.a. vloeren, meubels, toiletten, sanitair, gootstenen, ovens en lastige hoeken.
 • Ook ideaal om de vriezer te ontdooien, ramen streeploos te reinigen, kalkaanslag te verwijderen en autovelgen te reinigen
 • Zeer hygiënisch doordat stoom bacteriën doodt
 • Geen dure en milieubelastende schoonmaakmiddelen meer nodig
 • Stoomdruk ca. 4 bar
 • Voorverwarmen in ca. 12 minuten
 • Capaciteit voor 45 minuten lang hete stoom van ca. 100°C (1,5 ltr)
 • Kinderbeveiliging en stoomregelaar aan de handgreep
 • Inclusief multifunctioneel accessoirepakket: vloerborstel, 2 verlengbuizen, dweil, stoompistool, gebogen spuitmond, 2 ronde borstels, 2-in-1 gecombineerde raamwisser, maatbeker en vultrechter
 • Geïntegreerd opbergvak voor de hulpstukken
 • Reinigingsbereik 5,5 meter
 • Parkeerstand

Tristar SR-5261 – Stoomreiniger

Tristar SR-5261 - Stoomreiniger

Bekijk de dagprijs

Gebruik de kracht van stoom om je vloeren en huis goed te reinigen. De Tristar SR-5261 Stoomreiniger maakt korte metten met vuil en bacteriën op zowel harde als zachte vloeren en zelfs op je ramen. Dankzij de afneembare staaf is de stoomreiniger heel eenvoudig op te bergen en zelfs als handheld model te gebruiken. De speciaal gevormde stoommond bereikt zelfs moeilijke plekken zoals hoeken en onder de bank.

Door de hitte van de stoom worden niet alleen alle vuilplekken grondig gereinigd, maar worden ook 99% van alle bacteriën gedood. Dit alles zonder gebruik van chemicaliën, je hebt alleen water nodig. Ideaal voor vloeren waar kinderen op spelen of voor mensen met huisdieren.

Bij de Tristar Stoomreiniger ontvang je een volledige set met hulpstukken zodat je alle plekken in huis kan schoonmaken. Naast de driehoekige stoomkop met microvezeldoek en tapijtglijder ontvang je ook een langwerpige stoomkop met microvezeldoek, speciaal geschikt voor grote oppervlaktes. Er zitten ook drie kleine stoomtuiten waarmee je heel gericht kan reinigen voor bijvoorbeeld het schoonmaken van je wieldoppen of tussen de rails van een schuifdeur. Als laatste ontvang je ook 3 verschillende borstelkoppen voor het diep reinigen van hardnekkige aanslag zoals op tegels of in de badkamer.

Kärcher SC 4 EasyFix – Stoomreiniger

Kärcher SC 4 EasyFix - Stoomreiniger

Bekijk de dagprijs

Pak hardnekkig vuil aan en geef bacteriën geen kans met behulp van de Kärcher SC 4 Easyfix stoomreiniger. Deze comfortabele stoomreiniger is binnen enkele minuten opgewarmd en is de ideale hulp bij het reinigen van bijvoorbeeld (badkamer)tegels, kookplaten en afzuigkappen. Een groot voordeel van reinigen met stoom is dat je geen gebruik meer hoeft te maken van diverse chemicaliën en dat stoom 99,99% van alle bacteriën in huis doodt.

 • Afneembaar reservoir
 • Schoonmaken zonder chemicaliën
 • Stoom doodt 99,99% van alle bacteriën in huis
 • Opbergruimte voor kabels
 • Uitgebreide set accessoires meegeleverd

Kärcher SC 2 EasyFix – Stoomreiniger

Kärcher SC 2 EasyFix - Stoomreiniger

Bekijk de dagprijs

Het instapmodel SC 2 EasyFix is een eenvoudig en intuïtief bedienbare stoomreiniger met een stoomregeling die in 2 niveaus kan worden aangepast aan het oppervlak en de mate van vervuiling. Een praktische opbergruimte voor accessoires op het apparaat en de parkeerstand voor het vloermondstuk zijn andere handige details die het reinigen met stoom comfortabeler maken. Het apparaat is perfect toepasbaar voor vloeren, kranen, baden, wandtegels, ramen, spiegels, afzuigkappen en kookplaten.

Het vloermondstuk EasyFix met flexibel scharnier ondersteunt ergonomisch werken en maakt dankzij de lamellentechnologie perfect schoon. Met het handige klittenbandsysteem zet u de bodemdoeken van microvezel snel en eenvoudig vast op de vloermond en haalt u ze er zonder contact met het vuil weer vanaf.

De stoomreiniger SC 2 Easy Fix reinigt zonder chemische producten alles en overal in huis. Bij grondige reiniging wordt 99,99% van alle huishoudelijke bacteriën van harde oppervlakken in huis verwijderd. Door deskundig gebruik van het uitgebreide gamma accessoires worden tegels, kookplaten, afzuigkappen en zelfs de kleinste kieren hygiënisch schoon. Zelfs hardnekkig vuil wordt volledig verwijderd.

 • Stoomregeling op de handgreep: het stoomvolume kan individueel worden aangepast aan het oppervlak en de vervuiling.
 • Klein, handzaam en eenvoudig op te bergen: het apparaat kan zo worden opgeborgen dat het altijd bij de hand is.
 • Kinderbeveiliging op de machine: een vergrendelsysteem voorkomt ongewenst gebruik door kinderen.
 • Multifunctionele toebehoren: verschillende oppervlakken efficiënt reinigen met vloermond, handsproeier, ronde borstel, enzovoort.
 • Vloerreinigingsdoek en overtrek van hoogwaardige microvezel voor de handsproeier: voor grondig schone resultaten en een betere verwijdering en opname van het vuil.
 • EasyFix vloerreinigingsset met flexibel scharnier op de vloermond en comfortabele klittenbandbevestiging van de reinigingsdoek: Optimale reinigingsresultaten op alle typen harde vloeren rondom het huis dankzij efficiënte lamellentechnologie en je kan de deoeken vervangen zonder in contact te komen met vuil en vloerreiningsdoeken door het eenvoudige klittenband.

TZ® Multifunctionele stoomreiniger elektrisch 360 ml | Diverse hulpstukken en accessoires | Stoomreiniger voor tapijt vloertegels badkamer autostoelen bekleding | Handstomer vloerstomer

TZ® Multifunctionele stoomreiniger elektrisch 360 ml

Bekijk de dagprijs

DIEPE REINIGING: Met de handstoomreiniger kunt u vuil, bacteriën en virussen van tegels, vloeren, gordijnen, autostoelen, meubelbekleding, tapijten en nog veel meer verwijderen bij een waterdamptemperatuur van 135 ° C en een vermogen van 900 W.

SNEL EN VEILIG: het water in het reinigingsapparaat wordt in slechts 3-5 minuten verwarmd. Dankzij een veiligheidsmechanisme in het deksel kan het alleen worden geopend als er geen druk meer in de tank is.

ACCESSOIRES: Verschillende sproeiers zoals kort mondstuk, mondstuk met ronde borstel, hoekmondstuk, lang mondstuk, multifunctioneel mondstuk, raambevestiging zijn inbegrepen; en andere accessoires zoals trechter, maatbeker, flexibele verlenging, microvezeldoek.

DRAAGBAAR: dankzij het lichte gewicht en de ergonomische handgreep ligt de stofzuiger ideaal in de hand en kan flexibel worden verplaatst en vervoerd.

AUTOMATISCHE UITSCHAKELING: De tapijtreiniger schakelt zichzelf ook automatisch uit als de temperatuur in de watertank 135 ° C overschrijdt.

Kärcher SC 1 EasyFix – Stoomreiniger

Kärcher SC 1 EasyFix - Stoomreiniger

Bekijk de dagprijs

De compacte Kärcher 2-in-1 stoommop SC 1 EasyFix (met vloerreinigingsset) kan overal in het huishouden worden gebruikt en reinigt volledig zonder chemische producten. Bij grondige reiniging met de Kärcher stoomreiniger wordt 99,99% van alle huishoudelijke bacteriën van harde oppervlakken in huis verwijderd.

Dankzij het compacte formaat is de handstomer ideaal voor tussendoor snel en grondig reinigen. Daarna kan het apparaat op de plaats van gebruik weer worden opgeborgen zonder veel plaats in te nemen. Kranen, tegels, kookplaten, afzuigkappen en de kleinste kieren en hoekjes: met krachtige stoom en het uitgebreide assortiment accessoires maakt u alles grondig schoon. Met de vloerreinigingsset EasyFix maakt u de praktische handstomer in een handomdraai geschikt voor het reinigen van vloeren. Hardnekkige vervuiling en vetafzettingen verwijdert u moeiteloos.

De Kärcher SC1 Easyfix is uitgevoerd met kinderbeveiliging, een veiligheidsventiel, geïntegreerde vultrechter. Bij het product wordt een handsproeier, puntstraal, krachtsproeier, ronde borstel (klein), maatbeker, microvezel overtrek voor de handsproeier en een vloer-reinigingsset (Easyfix + verlengbuis tube (2 x 0,5 m) meegeleverd.

Kärcher SC 3 EasyFix Premium – stoomreiniger – wit

Kärcher SC 3 EasyFix Premium - stoomreiniger - wit

Bekijk de dagprijs

Met de SC 3 EasyFix Premium stoomreiniger kun je hardnekkig vuil verwijderen zonder gebruik te maken van chemicaliën. Ideaal voor bijvoorbeeld (badkamer)tegels, kookplaten en afzuigkappen. Met stoom dood je maar liefst 99,99% van alle bacteriën in huis.

 • De stoomreiniger kan non-stop worden bijgevuld
 • Premium ‘Home Line’ model met witte kleur en extra accessoires
 • Water wordt automatisch ontkalkt door het slimme ontkalkingsfilter

BLACK+DECKER FSMH13151SM – Stoomreiniger en SteaMitt stoomhandschoen

BLACK+DECKER FSMH13151SM – Stoomreiniger en SteaMitt stoomhandschoen

Bekijk de dagprijs

De BLACK+DECKER FSMH13151SM -QS stoomreiniger 15IN1 maakt alle oppervlakken in huis hygiënisch schoon met stoom. De revolutionaire SteaMitt™ geeft je de kracht van stoom in je handpalm en doodt 99.9% van de bacteriën, ziektekiemen en stofmijten zonder gebruik te maken van chemische schoonmaakmiddelen. De moeilijk bereikbare plaatsen of gebogen oppervlakken zoals kranen kan je nu ook probleemloos schoon maken. Stel zelf het type van jouw oppervlak in met de AUTOSELECT draaiknop en de steam-mop regelt zelf de juiste hoeveelheid stoom. Met de Steam burst verwijder je hardnekkig vuil en vet zonder enig probleem.

 • Eenvoudig te vullen met gewoon kraanwater.
 • In 15 seconden is de steam-mop opgewarmd en klaar voor gebruik.
 • Doodt 99.9% van de bacteriën, ziektekiemen en stofmijten zonder chemische schoonmaakmiddelen.
 • Dankzij de AUTOSELECT Technologie, kies je zelf jouw vloertype en regelt de steam-mop automatisch de juiste hoeveelheid stoom.
 • Easy Glide microvezel stoomdoeken zorgen voor een grondige vuilopname en gaan tot meer dan 100 wasbeurten mee.
 • Met de Steam Burst reinig je zelfs het meest hardnekkig vet en vuil.
 • Maak moeilijk bereikbare en gebogen oppervlakten zoals kranen schoon met de SteaMitt handschoen.

BLACK+DECKER FSMH13101SM-QS – Stoomreiniger en SteaMitt stoomhandschoen

BLACK+DECKER FSMH13101SM-QS - Stoomreiniger en SteaMitt stoomhandschoen

Bekijk de dagprijs

BLACK+DECKER 1300W 11IN1 Steam-mop en SteamMitt met uitneembare handstoomreiniger.

Met de Steam-mop™ FSMH13101SM-QS maak je alles echt hygiënisch proper zonder het gebruik van chemische schoonmaakmiddelen. Zo dood je 99.9% van de bacteriën, ziektekiemen en stofmijten op basis van stoom. Met de revolutionaire SteaMitt™ heb je steeds de kracht van stoom in je handpalm op alle kromme en moeilijk bereikbare plaatsen in huis.

Leifheit CleanTenso 11913 – Stoomreiniger

Leifheit CleanTenso 11913 - Stoomreiniger

Bekijk de dagprijs

Met de Leifheit CleanTenso wordt alles hygiënisch schoon – zo gemakkelijk mogelijk en zonder chemische middelen. Met hete waterdamp verwijdert de stoomreiniger tot 99,99% van de bacteriën. Onmisbaar voor een vloer met kinderen en huisdieren.

 • Verwijdert met hete waterdamp tot 99,99% van alle bacteriën.
 • Meteen gebruiksklaar dankzij een extreem korte opwarmtijd van minder dan 30 seconden.
 • Met zes stoomopeningen voor gelijkmatige stoomverdeling
 • Traploze stoomregeling, voor het optimaal afstellen op gelakte houten vloeren, stenen vloeren en tegelvloeren.
 • Afneembare XL tank voor 40 minuten non-stop gebruik
 • De verwisselbare microvezel vloerwisser neemt het losgeweekte vuil grondig op
 • Met verwisselbaar waterfilter voor lange levensduur
 • Inklapbare steel voor ruimtebesparend opbergen
 • Inclusief tapijtglijder voor het opfrissen van tapijt
 • Extra lang snoer voor grote actieradius
 • Inclusief Microvezeldoek die op 60°C in de wasmachine gewassen kan worden.

Vileda Steam Power Pad – Stoomreiniger – Geleverd met 2 microvezeldoeken, een vulbeker en tapijtaccessoire + 1 wit-rode microvezelpad

Vileda Steam Power Pad - Stoomreiniger - Geleverd met 2 microvezeldoeken, een vulbeker en tapijtaccessoire + 1 wit-rode microvezelpad

Bekijk de dagprijs

 • Doodt 99,9% van de bacteriën
 • Te gebruiken zonder detergent
 • Licht en gemakkelijk in gebruik
 • Reinigt alle soorten vloeren
 • Warmt op in 15 sec.
 • Geleverd met 2 witte microvezelpads

Kärcher SC 5 EasyFix – Stoomreiniger

Kärcher SC 5 EasyFix - Stoomreiniger

Bekijk de dagprijs

De Kärcher SC5 Easyfix stoomreiniger is een echte krachtpatser met een speciale VapoHydro functie, de combinatie van stoom en heet water is alle vervuiling de baas! Nu kun je grondig keukenapparatuur, badkamers en vloeren reinigen met hetzelfde apparaat, zonder gebruik te maken van chemicaliën. Het stoom en hete water doden maar liefst 99,99% van alle bacteriën in huis! De stoomreiniger is binnen enkele minuten opgewarmd dus je kunt direct aan de slag!

 • VapoHydro functie
 • Regelbare druk (4 standen)
 • Afneembaar reservoir
 • Schoonmaken zonder chemicaliën
 • Stoom doodt 99,99% van alle bacteriën in huis
 • Opbergruimte voor kabels
 • Uitgebreide set accessoires meegeleverd

Camry CR 7021 – Hand stoomreiniger

Camry CR 7021 - Hand stoomreiniger

Bekijk de dagprijs

Deze Camry stoomreiniger komt met een brede set van nuttige en functionele accessoires, waarmee vele problemen die worden veroorzaakt tijdens het schoonmaken van uw huis wordt opgelost. De stoom wordt ‘gespoten’ onder hoge druk en bereikt zo de moeilijkste hoekjes van uw huis. Door de hoge temperatuur van de stoom is het bijna kinderspel om vuil en vet te verwijderen. De stoomreiniger laat het oppervlak schoon, hygienisch en bacterie vrij achter. Ook erg handig voor uw ramen en meubels.

 • Stoomdruk van maximaal 3,5 bar
 • Maximaal vermogen: 1100W
 • Water tank capaciteit 350ml
 • Tien accessoires in set:
 • Nylon ronde borstel
 • staalborstel
 • Gebogen sproeikop
 • verlengslang
 • Algemeen stoompijp
 • Long sproeikop
 • maatbeker
 • trechter

Stoomreiniger – TKG SFC 1005

Stoomreiniger - TKG SFC 1005

Bekijk de dagprijs

Reinigt en desinfecteert uw ramen, keuken, badkamer en vloer met hete stoom

Desinfecteert effectief tegen bacteriën, mijten, kiemen en nog veel meer.

Kärcher – SC 3 Upright EasyFix Yellow

Kärcher - SC 3 Upright EasyFix Yellow

Bekijk de dagprijs

De Kärcher SC 3 Upright EasyFix-stoomreiniger is ideaal voor het diep reinigen van gesealde harde vloeren en is zelfs geschikt voor hout. De reiniger warmt snel op en is uiterst eenvoudig te bedienen dankzij de drie vooraf ingestelde stoomdrukniveau’s. De verschillende kleurcodes op het LED-display geven directe feedback over de verwarmingsstatus van het toestel.

 • Grondig verwijderen van huishoudelijke bacteriën zonder chemicaliën…
 • Toon meer
 • Fysieke kenmerken
 • Lengte31,4 cm
 • Breedte20,7 cm
 • Hoogte118,5 cm
 • Gewicht3,5 kg
 • Technische kenmerken
 • Lengte kabel5 m
 • Vermogen1600 W
 • Inhoud0,5 l
 • Reservoir0,5 l

Kärcher SC 2 EasyFix Premium – Stoomreiniger

Kärcher SC 2 EasyFix Premium - Stoomreiniger

Bekijk de dagprijs

De perfecte kennismaking met stoomreiniging. De stoomreiniger SC 2 EasyFix Premium van Kärcher is eenvoudig en intuïtief te bedienen. Het vloermondstuk EasyFix met flexibel scharnier is ontworpen voor ergonomisch werken en maakt met de lamellentechnologie glanzend schoon. Met het handige klittenbandsysteem zet u de bodemdoeken van microvezel snel en eenvoudig vast op de vloermond en haalt u ze er zonder contact met het vuil weer vanaf. De stoomintensiteit kan in 2 niveaus optimaal worden afgestemd op het te reinigen oppervlak en de mate van vervuiling. Andere voordelen van de SC 2 EasyFix Premium zijn de uitgebreide set accessoires voor nog gerichter vuil verwijderen, de opbergruimte voor accessoires op het apparaat en de parkeerstand voor het vloermondstuk. Met de Kärcher stoomreiniger SC 2 EasyFix Premium kunt u vrijwel alles schoonmaken zonder chemische producten. Bij grondige reiniging met de Kärcher stoomreiniger wordt 99,99% van alle huishoudelijke bacteriën van harde oppervlakken in huis verwijderd. Tegels, kookplaten, afzuigkap en zelfs de kleinste kieren worden grondig schoon. En ook hardnekkig vuil is in een handomdraai weg.

Handstoomreiniger Bacteriën Desinfectie Silvercrest schoonmaken keuken douche schoon

Handstoomreiniger Bacteriën Desinfectie Silvercrest schoonmaken keuken douche schoon

Bekijk de dagprijs

 • Deze handstoomreiniger is geschikt voor glanzende armaturen, wastafels, spiegels, tegels, velgen, bekleding en textiel
 • Ook ideaal voor het opfrissen van bekledingen en textiel
 • De reiniger reinigt zelfs op moeilijk toegankelijke plekken en lost vuildeeltjes grondig op
 • Verwijdert 99,99% van de gangbare bacteriën!
 • Met een zwenkbaar mondstuk en geringe opwarmperiode van 3 minuten
 • Met controlelampjes, veiligheidssluiting, kinderzekering en oververhittingsbescherming

BLACK+DECKER FSMH13E10 – Steam-mop stoomreiniger

BLACK+DECKER FSMH13E10 - Steam-mop stoomreiniger

Bekijk de dagprijs

Met de FSMH13E10-QS 1300W Steam-mop doodt je 99% van de bacteriën, ziektekiemen en stofmijten zonder gebruik te maken van chemische schoonmaakmiddelen. Vul het reservoir met gewoon kraanwater en na 30 seconden is deze klaar voor gebruik.

Met de 180° pivoterende voet geniet je van optimale wendbaarheid en geraak je perfect in alle hoekjes. De Easy Glide microvezel stoomdoeken zorgen voor een grondige vuilopname en gaan tot meer dan 100 wasbeurten mee.

 • Klaar voor gebruik in 30 seconden
 • 180° pivoterende voet voor optimale wendbaarheid
 • Te gebruiken op alle harde, gesloten vloertypes
 • Eenvoudig te vullen met gewoon kraanwater.
 • Doodt 99.9% van de bacteriën, ziektekiemen en stofmijten zonder chemische schoonmaakmiddelen.

Vileda Steam XXL Dampfreiniger

Vileda Steam XXL Dampfreiniger

Bekijk de dagprijs

De Vileda stoomreiniger warmt op in 15 seconden en reinigt uw vloeren snel en gemakkelijk met hete stoom. Deze stoomreiniger verwijdert alle soorten vlekken, vuil en vet. Voor maximaal comfort kan hij op elke vloer worden gebruikt – zelfs op matten en tapijten.

4 Belangrijkste dingen om te zoeken in een stoomreiniger 2021

 • Oppervlakken die het schoonmaakt. Sommige stoomreinigers zijn alleen ontworpen voor het reinigen van vloeren, andere zijn ontworpen voor het reinigen van kleine oppervlakken. Sommige werken op verschillende oppervlakken, groot en klein.
 • Type houder. Een functie waar u op moet letten is een “continu gevulde” tank of ketel. Dat betekent dat er twee tanks zijn, zodat u bij een lege tank niet meteen hoeft bij te vullen en te wachten tot hij weer opwarmt. Een ander ding om op te letten is de grootte van de bus of watertank.
 • Accessoires en hulpstukken. Hoe meer accessoires en hulpstukken een reiniger heeft, hoe veelzijdiger hij is. Sommige modellen hebben alleen een mop pad, terwijl andere modellen een reeks slangen, borstels, pads en dergelijke hebben.
 • Temperatuur en waterdruk. Hoe heter de temperatuur van de stoomreiniger, hoe heter de stoom. Dat betekent dat hoe droger de reiniging en hoe groter de kans is dat de stoomreiniger oppervlakken zal ontsmetten en desinfecteren. Hoge druk vertaalt zich ook in een diepere reiniging.

Stoomreiniger aankoopgids 2021

Voordelen van een stoomreiniger

Waarom zou je de beste stoomreiniger kopen? Vergeleken met andere reinigingsopties heeft stoomreiniging tal van voordelen. Deze voordelen zijn onder andere:

 • Chemievrije reiniging. Stoomreinigers gebruiken verwarmd water om hardnekkige vlekken of kleverige vlekken van vloeren te verwijderen. Ze kunnen de noodzaak van het gebruik van agressieve chemische reinigingsmiddelen thuis elimineren of aanzienlijk verminderen.
 • Minder rommel. Als u ooit hebt geworsteld met een natte, vuile dweil en een emmer vol met zeepachtig, vies dweilwater, zult u de relatieve eenvoud van een stoomreiniger waarderen. Als u een mop-stijlreiniger gebruikt, kunt u het hoofd na afloop van een schoonmaakbeurt in de was gooien.
 • Doodt bacteriën/gezwellen. Stoom is heet genoeg om de meeste bacteriën, schimmels en andere ziektekiemen te doden die op uw vloeren of gestoffeerde meubelen kunnen rondhangen.
 • Bestrijdt allergenen. Als u allergieën hebt, is het reinigen van uw huis met stoom een geweldige manier om die allergieën te verwijderen, waardoor u gemakkelijker kunt ademen.
 • Minder duur op de lange termijn. Hoewel u de eerste kosten van een stoomreiniger moet betalen, kan het na verloop van tijd minder kostbaar zijn, omdat u alleen leidingwater nodig hebt om het te bedienen. Het is niet nodig om voortdurend nieuwe flessen reinigers aan te schaffen.
 • Het werk is snel gedaan. De stoom die door stoomreinigers wordt geproduceerd is effectief genoeg voor het verwijderen van vlekken, zodat u uw reinigingswerkzaamheden in minder tijd kunt uitvoeren.

Soorten stoomreinigers

Niet alle stoomreinigers zijn evenwaardig. In feite zijn sommige speciaal ontworpen voor bepaalde taken en andere voor verschillende taken. Het type stoomreiniger dat u uiteindelijk koopt, hangt af van waar en hoe u het gaat gebruiken.

 • Stoomdweil. Een stoomdweil ziet eruit als een stokstofzuiger en werkt op vrijwel dezelfde manier. Meestal vindt u een watertank aan het handvat van een stoomzwabber of in het lichaam van de mop. Aan de basis van de mop zit meestal een afneembare pad. Als u vooral geïnteresseerd bent in het gebruik van uw stoomreiniger op de vloeren van uw huis, kan dit de stoomreiniger voor u zijn.
 • Handstoomreinigers. Een handstoomreiniger is meestal het kleinste type stoomreiniger dat verkrijgbaar is. Ze zijn meestal zeer draagbaar en kunnen op batterijen werken. Hoewel u een handstoomreiniger kunt gebruiken voor het reinigen van vlekken op de vloer, zijn ze meestal het meest geschikt voor het reinigen van bekleding en vlakke oppervlakken in plaats van grote oppervlakken.
 • Bus-stoomreinigers. Soms ook wel een cilinderstoomreiniger genoemd, is een busstoomreiniger een van de grootste soorten reinigers die verkrijgbaar zijn. Een belangrijk kenmerk van een blikkenreiniger is een aparte watertank. Meestal is de watertank van een bus of cilinderstoomreiniger veel groter dan de tank van een dweil of handstoomreiniger.

Een ander kritisch kenmerk van een bus-stoomreiniger is het feit dat hij vaak verschillende opzetstukken heeft. Door de keuze van de hulpstukken kunt u de reiniger op verschillende oppervlakken gebruiken, zoals tapijt, stoffering of harde vloeren.

 • Damp Stoomreinigers. Dampstoomreinigers zien er vaak uit als bus- of cilinderstoomreinigers. Wat ze onderscheidt van andere opties is het type stoom dat ze produceren. Damp stoomreinigers creëren “droge” stoom. De stoomreinigers kunnen het water warm genoeg opwarmen zodat alleen stoom in contact komt met de oppervlakken die u reinigt. Dat betekent dat u niet hoeft te wachten tot uw vloeren droog zijn na het gebruik van een dampstoomreiniger.

Tips voor het gebruik van een stoomreiniger

Veiligheidstips bij gebruik van een stoomreiniger

Als je ooit bent verbrand door kokend water of door waterdamp, dan weet je dat stoom heet is. Zelfs stoomreinigers die niet heet genoeg zijn om droge stoom te creëren, verwarmen het water vaak nog tot temperaturen boven de 200 graden Fahrenheit.

Het is de moeite waard om wat aandacht te besteden aan uw veiligheid en comfort bij het gebruik van een stoomreiniger. Om te beginnen is het een goed idee om de hoeveelheid naakte huid die wordt blootgesteld te beperken terwijl u schoonmaakt met een stoomreiniger. Draag lange mouwen en een lange broek en overweeg het dragen van werkhandschoenen als u een groot gebied gaat schoonmaken. Afhankelijk van waar u werkt en hoe dicht de stoom zich bij uw gezicht bevindt, kan het ook een goed idee zijn om een veiligheidsbril te dragen.

Als u kinderen of huisdieren thuis hebt, zorg er dan voor dat ze uit de weg zijn als u met stoom poetst. U wilt niet dat een klein kind of een nieuwsgierig dier de bus van een stoomreiniger omver duwt, en u wilt ook niet dat ze in de weg staan van de hete stoom.

Wanneer u klaar bent met het gebruik van de stoomreiniger, zorg er dan voor dat u deze uitschakelt of de stekker uit het stopcontact haalt. Het klinkt misschien als gezond verstand, maar het zou u verbazen hoe vaak mensen dit vergeten. Het is ook een goed idee om de stekker van de stoomreiniger uit het stopcontact te halen voordat u het waterreservoir bijvult of wanneer u de hulpstukken verwisselt.

Waar kan u een stoomreiniger gebruiken

Hoewel de meeste oppervlakken met stoom kunnen worden gereinigd, kunnen of moeten niet alle oppervlakken worden gereinigd. Hout is een goed voorbeeld van een oppervlak dat met stoom kan worden gereinigd, maar niet in alle gevallen.

Meestal kunnen houtoppervlakken die verzegeld zijn, veilig met stoom worden gereinigd zonder schade te veroorzaken. Een houten oppervlak of vloer die niet is verzegeld, absorbeert waarschijnlijk het water dat door de stoom wordt geproduceerd en kan vervormd of beschadigd raken.

Het is ook de moeite waard om te letten op de weersomstandigheden wanneer u met stoom reinigt, vooral als u gevoelige materialen gaat reinigen. U kunt bijvoorbeeld een stoomboot gebruiken om glas te reinigen, zoals ramen of spiegels.

Maar glas is vrij gevoelig voor temperatuurschommelingen. Als u probeert een glazen ruit op een koude dag met stoom te reinigen, kunt u voor een verpletterende verrassing komen te staan.

Anders kan het merendeel van de materialen in uw huis meestal veilig en effectief met stoom worden gereinigd. Hier is een korte lijst van waar u een stoomreiniger kunt gebruiken:

 • Op tapijten
 • Op tegelvloeren
 • Op verzegelde hardhouten vloeren
 • Op bekleding
 • Op matrassen
 • Op gelamineerde aanrechtbladen
 • Op verzegelde granieten aanrechtbladen
 • Op glas
 • Op terrasmeubilair
 • Op de bekleding van uw auto

Als u een stoom- of droogstoomreiniger heeft, openen uw mogelijkheden voor stoomreiniging zich een beetje. U kunt bijvoorbeeld meestal een droge stoomreiniger gebruiken op onverzegelde oppervlakken, inclusief onverzegeld hout, marmer en beton.

Hier zijn een paar plaatsen en dingen die u niet met stoom wilt schoonmaken:

 • Muziekinstrumenten
 • Delicate stoffen (zoals zijde)
 • Geschilderde muren
 • Kartonnen of papieren oppervlakken

Hoe gebruik je een stoomreiniger?

Voordat u een stoomreiniger gebruikt, of het nu gaat om een stoomdweil, een handapparaat of een blikjesreiniger, is het een goed idee om alle losse stukken vuil of puin op te ruimen.

Een stoomreiniger zal niet in staat zijn om stof en vuil uit zichzelf weg te vegen, dus u zult een stofzuiger over uw vloerkleden willen laten lopen, harde vloeren willen opvegen of de oppervlakken van uw meubels of gordijnen willen borstelen.

Wanneer u een stoomreiniger op een vloer gebruikt, begin dan in de hoek die het verst van de ingang verwijderd is. Als u een handreiniger gebruikt om een verticaal oppervlak te reinigen, begin dan bovenaan en werk naar beneden.

Als u ver van de ingang of bovenin begint, betekent dit dat u niet over de gereinigde plekken heen stapt en dat u niet terug hoeft te lopen en opnieuw hoeft te reinigen.

Het is een goed idee om ervoor te zorgen dat u alle accessoires en hulpstukken die u nodig hebt om uw stoomreiniger te gebruiken bij de hand hebt voordat u aan de slag gaat. Als u een groot oppervlak van de vloer schoonmaakt met een stoomdweil, hebt u waarschijnlijk meer dan één mop pad nodig, bijvoorbeeld.

Vervang de mop pad wanneer deze er vuil uitziet of wanneer u van de ene soort vloer (zoals hardhout) naar de andere overgaat (zoals tegels).

Lees hier meer over het gebruik van een stoomreiniger.

FAQ’s over de beste stoomreinigers

Kan je leidingwater gebruiken in een stoomreiniger?

De meeste stoomreinigers werken met gewoon oud leidingwater. Als u hard water heeft, is het meestal aan te raden om gefilterd of gedestilleerd water te gebruiken, om de opbouw van mineralen in de reiniger te voorkomen.

Kan ik zeep of reinigingsmiddelen gebruiken met een stoomreiniger?

Het wordt meestal niet aanbevolen. Stoomreinigers zijn ontworpen om alleen met water te werken. Het toevoegen van een zeep of reinigingsmiddel kan het apparaat verknoeien.

Werken Stoomreinigers echt?

Ja. Stoom staat bekend om zijn vermogen om vervelende stoffen zoals bacteriën en schimmels te doden. Stoomreiniging is ook een effectieve manier om bedwantsen te doden.

Is er iets wat ik niet moet schoonmaken met stoom?

Ja, er zijn genoeg oppervlakken die niet met stoom gereinigd moeten worden. Alles wat door water kan worden beschadigd, is meestal niet geschikt voor stoomreiniging. Dat geldt ook voor onverzegeld hout en onverzegelde stenen oppervlakken.

Moet ik een handstoomboot, een dweil of een blikjesstoomboot kopen?

Dat is echt aan u en uw reinigingsbehoeften. Een blikken stoomreiniger biedt meestal de meeste veelzijdigheid, maar kan meer zijn dan u nodig heeft. Een mop is geweldig als u alleen uw vloeren wilt stomen. Handmodellen zijn ideaal voor kleine ruimtes, want ze nemen niet veel ruimte in beslag.

Waarom werken stoomreinigers niet altijd op tapijt?

Mensen verwarren stoomreinigers vaak met tapijtreinigers, hoewel die twee nogal verschillend zijn. Je kunt soms een stoomreiniger gebruiken op een tapijt, vooral als het een tapijtglijder heeft. Anders kan het moeilijk zijn om de reiniger over een tapijt te manoeuvreren.

Onze lijst van de 10 beste stoomreinigers, en onze stoomreiniger reviews zijn onze keuze door middel van onderzoek en testen. Als u een andere reiniger heeft waarvan u denkt dat deze op deze lijst moet staan, of als u een opmerking heeft over een van de machines in de lijst, laat het ons dan gerust weten in de commentaren.

Inhoudsopgave

Recent Posts