Beste elektrische bladblazer in 2021 kopen


De vraag voor dit artikel is dus eenvoudig: wat zijn de beste elektrischebladblazers die vandaag de dag op de markt zijn? Van elektrische krachtpatsers tot klein winkelgereedschap, hier is een lijst met de beste keuze en de beste keuze voor u.

De technologie in de bladblazers is de afgelopen jaren behoorlijk vooruitgegaan en onze moderne, elektrische gazonapparatuur wordt alleen maar beter en beter. We hebben het beenwerk voor u gedaan, nu hoeft u alleen nog maar te lezen wat we hebben opgegraven. Veel plezier.

Bekijk de beste elektrische bladblazers hieronder

Powerplus POWEG9012 Bladblazer – 3200W – blazen/zuigen/versnipperen – met 40L opvangzak

Powerplus POWEG9012 Bladblazer

Bekijk de dagprijs

Deze krachtige 3200W bladblazer van Powerplus blaast afgevallen bladeren weg uit je tuin met een snelheid van 250 kilometer per uur. Met de keuzeschakelaar wissel je snel van de functie en zuig je ook je tuinafval op.

GARDENA ErgoJet 3000 Bladblazer – 3000W – Met zuig- en blaasfunctie – Incl. 45 l opvangzak

GARDENA ErgoJet 3000 Bladblazer

Bekijk de dagprijs

De Gardena Ergojet 3000 is een krachtige bladblazer met een ingebouwde versnipperaar waarmee je gemakkelijk kan wisselen tussen de zuig- en de blaasfunctie. Het is het ideale hulpmiddel om je tuin goed te onderhouden.

Bosch ALS 25 Bladblazer – 2500 Watt – Met 45 liter opvangzak, verzamelbak en tuinhandschoenen

Bosch ALS 25 Bladblazer

Bekijk de dagprijs

De Bosch ALS 25 bladblazer heeft een 2500 Watt motor die een blaassnelheid tot 300 km/u haalt. Je kan het toestel eveneens als bladzuiger gebruikten zodat je de makkelijk alle bladeren uit de tuin kan verwijderen. De hakselfunctie maakt het volume van de verzamelde bladeren tot 10 keer kleiner en alles kan worden opgevangen in de 45 liter opvangzak.

Powerplus POWXQG5030 Bladblazer – blazen/zuigen/versnipperen/harken – 3000W – met 45L opvangzak

Powerplus POWXQG5030 Bladblazer

Bekijk de dagprijs

Met deze krachtige bladblazer kan je snel droge en natte bladeren opruimen. Hij heeft 4 handige functies: blazen, zuigen, versnipperen en harken.

GARDENA ErgoJet 2500 bladblazer – 2500W – Met zuig en blaasfunctie – Incl. 45 l opvangzak

GARDENA ErgoJet 2500 bladblazer

Bekijk de dagprijs

BLACK+DECKER BEBLV300 Bladblazer – 3000W – 72L ruggedragen opvangzak – zuigen, blazen en versnipperen

BLACK+DECKER BEBLV300 Bladblazer

Bekijk de dagprijs

Deze 3-in-1 krachtige BLACK+DECKER BEBLV300-QS bladblazer 3000W is de complete buitenoplossing in de lente en de herfst voor het effectief en moeiteloos opruimen en verzamelen van bladeren en ander tuinafaval. Door het 2-buizen conversiesysteem schakel je heel gemakkelijk van de blaasmodus over naar de zuigmodus. Het ontwerp zorgt voor de juiste prestaties bij elke taak. Om de bladblazer aan te zetten steek je de stekker erin en draai je aan het wieltje met de snelheden. Zorg ervoor dat de ventilatorbeschermkap vergrendeld is, alleen dan kan de bladblazer worden ingeschakeld.

Hyundai 3-in-1 bladblazer 3000W – versnipperaar – zuiger – vacuüm

Hyundai 3-in-1 bladblazer 3000W

Bekijk de dagprijs

Deze krachtige en lichtgewicht Hyundai bladblazer blaast het gevallen blad in elke gewenste richting rondom huis oprit en tuin. Opzuigen gaat eveneens gemakkelijk waarbij het blad ook versnipperd kan worden en minder ruimte neemt in de 35 l opvangzak. De wielondersteuning en de bijgeleverde draagriem maakt dat u geen pijnlijke rug aan het opruim-karwei overhoudt. Kortom een onmisbare tuinhulp in de lange herfst.

Makita bladblazer met bladzuigset – UB0801V – 230 V

Makita bladblazer met bladzuigset

Bekijk de dagprijs

Eenvoudig je stoep of oprijlaan schoon blazen? Dan biedt de Makita Makita bladblazer met bladzuigset de oplossing. Met deze compacte machine blaas je in een handomdraai bladeren, stof en ander licht vuil weg.

VONROC 3-in-1 bladblazer 3000W – voor blazen, zuigen en versnipperen – Luchtsnelheid 270km/h – Incl. 35L opvangzak

VONROC 3-in-1 bladblazer 3000W

Bekijk de dagprijs

Binnen de kortste keren je tuin weer bladvrij met deze elektrische bladblazer/zuiger van VONROC! Deze krachtige en lichtgewicht bladblazer blaast met gemak het gevallen blad weg van je tuin, terras of oprit. Ook het opzuigen van het blad gaat gemakkelijk, het blad kan ook direct versnipperd worden zodat het minder ruimte inneemt.

BLACK+DECKER BEBLV301 bladblazer – blaas en zuigfunctie – rugzak als opvangzak

BLACK+DECKER BEBLV301 bladblazer

Bekijk de dagprijs

Deze 3 in 1 krachtige BLACK+DECKER BEBLV301-QS 3000W bladblazer is de complete buitenoplossing in de lente en de herfst voor het effectief en moeiteloos opruimen en verzamelen van bladeren en ander tuinafval. Zorg ervoor dat de ventilatorbeschermkap vergrendeld is, alleen dan kan de bladblazer worden ingeschakeld.

Powerplus POWXG4038 Bladblazer – 3300W – blazen/zuigen/versnipperen – met 45L opvangzak

Powerplus POWXG4038 Bladblazer

Bekijk de dagprijs

Deze krachtige 3300W bladblazer van Powerplus blaast afgevallen bladeren weg uit je tuin met een snelheid van 300 kilometer per uur. Met de keuzeschakelaar wissel je snel van functie en zuig je ook je tuinafval op.

GartenMeister Elektrische bladblazer/bladzuiger GM3000 Pro 4-in-1

GartenMeister Elektrische bladblazer/bladzuiger GM3000 Pro 4-in-1

Bekijk de dagprijs

De krachtpatser uit de Gartenmeister reeks. Door zijn zeer sterke zuig en blaasvermogen van maar liefst 300 km / u is de tuinklus zo gepiept! De levering komt onder andere met een schouderriem om verzuurde armen te voorkomen. Technische specificaties: * Opvangzak van 45 liter * Tot 50% kleinere snippers in vergelijking met vergelijkingsmodellen * Blaasvermogen 13,5 m³ / min. * Gewicht: 3.1 / 4.2 kg * Zuig- en blaaspijp met snelontgrendeling * Inclusief schouderriem * Aluminium hakselwiel * Variabele vermogensregeling van 15.000 – 18.000 tpm. * Blaas snelheidvan 300 km / u! Levering inclusief: * 1 x GartenMeister Elektrische bladblazer/bladzuiger GM3000 Pro 4-in-1 * 1 x Opvangzak van 45 liter * 1 x Zuig- en blaaspijp met snelontgrendeling * 1 x Schouderriem

Powerplus POWXG4037 Bladblazer – blazen/zuigen/versnipperen/harken – 3000 W – met 45l opvangzak

Powerplus POWXG4037 Bladblazer

Bekijk de dagprijs

Deze bladblazer blaast zowel droge als natte bladeren snel en gemakkelijk weg. Naast blazen, kun je met de Powerplus POWXG4037 bladblazer ook tuin-en bladvuil opzuigen, versnipperen en bijeen harken.

Bosch UniversalGardenTidy Bladruimer – Met opvangzak

Bosch UniversalGardenTidy Bladruimer

Bekijk de dagprijs

De Bosch UniversalGardenTidy bladruimer zorgt er voor dat je op een stille en eenvoudige manier je tuin kunt opruimen. De bladblazer is voorzien van een 3-in-1 functie, waardoor je kunt blazen, zuigen en hakselen. Daarnaast zorgt de ProSilence techniek voor een gereduceerd geluidsvermogenniveau van wel 75%.

Bladblazer Rss Brss-0004 3000W Variabele Snelheid

Bladblazer Rss Brss-0004 3000W

Bekijk de dagprijs

BLACK+DECKER BEBLV260 Bladblazer – 2600W – 3-in-1 – 40L opvangzak

BLACK+DECKER BEBLV260 Bladblazer

Bekijk de dagprijs

Deze 3 in 1 krachtige BLACK+DECKER BEBVL260-QS bladblazer 2600W is de complete buitenoplossing in de lente en de herfst voor het effectief en moeiteloos opruimen en verzamelen van bladeren en ander tuinafaval. Door het 2-buizen conversiesysteem schakel je heel gemakkelijk van de blaasmodus over naar de zuigmodus. Het ontwerp zorgt voor de juiste prestaties bij elke taak. De 315 km/u blaassnelheid en 2 snelheden verwijderen zelfs de meest hardnekkige natte bladeren of zwaarder tuinafval terwijl de krachtige versnipperingsrotor deze tot wel 12 keer kleiner reduceert. Hierdoor versnel je het composteringsproces en verklein je de hoeveelheid tuinafval. Het tuinafval wordt verzameld in een grote 40 liter duurzame en gemakkelijk leeg te maken opvangzak.

Elektrische bladblazer ‘GW2500-QS’ 2500 W

Elektrische bladblazer GW2500-QS

Bekijk de dagprijs

De bladzuiger – vermaler is een klassieke stofzuiger met een extra vermaler systeem voor bladeren aan opening van de zak. De vermaler maakt het mogelijk om afval als compost te hergebruiken en om het volume van plantenafval tot 16 maal te verminderen. Het reinigt de tuin sneller en gemakkelijker. De blazuiger-blazer vermaalt niet maar dient om bladeren te op te zuigen en weg te blazen.

Kibani 3-in-1 Elektrische Bladblazer – Luchtsnelheid 270 km/h – 3000 Watt – Incl. 35L opvangzak

Kibani 3-in-1 Elektrische Bladblazer

Bekijk de dagprijs

Met deze elektrische bladblazer van Kibani® heb je je tuin in no-time bladvrij. De bladblazer heeft een blaassnelheid van maar liefst 270 kilometer per uur. Daarmee is de bladblazer geschikt voor tuinen van elk formaat. Ook het ruimen van vochtige bladeren is voor deze bladblazer geen enkel probleem.

GartenMeister Elektrische bladblazer/bladzuiger 4-in-1 3000 W + extra opvangzak

GartenMeister Elektrische bladblazer

Bekijk de dagprijs

Krachtige bladverwijdering is gegarandeerd met de krachtige 3000 watt elektrische bladblazer van GartenMeister. De draagbare en gebruiksvriendelijke bladzuiger heeft vier functies: blazen, zuigen, hakken en verzamelen. Deze bladblazer heeft als bladblazer een max. Snelheid tot 275 km / u. Als je het apparaat instelt op de zuigfunctie, bereik je een max. zuigcapaciteit van maximaal 13 m³ / min. Dankzij de geïntegreerde hakselaar worden de gezogen bladeren gereduceerd tot 1/10 van het oorspronkelijke volume, waardoor een optimale vulling van de 45 liter opvangzak wordt gewaarborgd. Een elektronische stroomregeling zorgt voor de aanpassing aan de werkomgeving.

Eurom Bladblazer EBR2800 -Met zuigfunctie – 2800 watt – Opvangzak 45 l

Eurom Bladblazer EBR2800

Bekijk de dagprijs

De Eurom EBR2800 Garden cleaner is een functionele bladzuiger en bladblazer in één. Hierdoor wordt het opruimen van bladeren kinderspel, de bladblazer is ideaal voor het bruik in je tuin.

Makita UB0801 230 V Bladblazer

Makita UB0801 230 V Bladblazer

Bekijk de dagprijs

* Krachtige elektrische bladblazer 1.650 Watt, 2 snelheden * Geschikt voor middelgrote tuinen * Comfortabel door de dubbele handgreep met softgrip * Metalen schoepenrad staat garant voor een uitstekende levensduur. * Licht van gewicht, 3,2 kg inclusief blaasbuis. * Optioneel leverbaar: zuigset voor het opruimen van bladeren.Makita UB0801 230 V Bladblazer

Hofftech airblower – 500 watt – air blower

Hofftech airblower

Bekijk de dagprijs

Het perfecte stukje gereedschap om al het stof overal vandaan te verwijderen! Van computerkast, tot bladeren in de tuin tot een schone werkplaats. Binnen enkele minuten geregeld met deze 500 Watt Hofftech Air Blower. Multifunctionele 500W krachtpatser De Hofftech Blower heeft een krachtige blaas en zuigfunctie en wordt geleverd inclusief opvangzak. Dit is wat het stuk gereedschap zeer multifunctioneel maakt

Grizzly Elektrische bladblazer/bladzuiger ELS 2614-2 E – 3-in-1

Grizzly Elektrische bladblazer ELS 2614-2 E

Bekijk de dagprijs

Een elektrische bladblazer en -zuiger met verschillende functies! Je kan bladeren of ander vuil met deze bladblazer opzuigen, wegblazen of hakselen. Wanneer de zuigfunctie wordt gebruikt zullen de bladeren fijn gehakseld worden waardoor er meer inhoud in de opvangzak kan. Door de wieltjes onder de bladblazer is deze makkelijk te verplaatsen, ook heb je hierdoor geen gewicht in handen.

Multifunctionele Elektrische Luchtblazer | Kleine Blad Blazer

Multifunctionele Elektrische Luchtblazer | Kleine Blad Blazer

Bekijk de dagprijs

Deze bladblazer heeft 2 functies: zuigen en blazen. Ideaal voor het schoonmaken van opritten, terrassen, garages, borders en andere harde oppervlakken.

Kopersgids

Hoe gebruik je elektrische bladblazer?

Een elektrische bladblazer heeft zeer weinig bewegende delen en is echt niet zo moeilijk te bedienen. Verschillende modellen hebben verschillende exacte start- en loopprocedures – samen met verschillende gewichten en vormen; men moet echter niet alleen maar bezig zijn met het proces en weten dat iedereen, voor het grootste deel, gewoon leert hoe het moet.

Elektrische bladblazers met snoer zijn waarschijnlijk het eenvoudigst en het gemakkelijkst te gebruiken. Sluit ze gewoon aan en je bent klaar om te gaan. Er is geen sprake van brandstof mengen of finicking rond met een benzinemotor zoals bij gasaangedreven blaasmachines.

Voor een bedraad model moet u er echter wel voor zorgen dat u het juiste type verlengsnoer gebruikt. Verschillende fabrikanten zullen verschillende snoeren aanbevelen, afhankelijk van het vermogen van hun producten.

Raadpleeg de gebruikershandleiding van wat u uiteindelijk ook koopt om erachter te komen wat u nodig hebt – en vergeet niet om altijd een gecertificeerd en outdoor-grade stopcontact te gebruiken, de gecertificeerde aardlekschakelaars in dergelijke stopcontacten zullen het risico op elektrische schokken of kortsluiting van uw blaasmachine sterk verminderen.

Batterij-aangedreven blaasmachines zijn iets ingewikkelder dan hun bedrade tegenhangers, maar niet zozeer. Echt, u wilt er gewoon zeker van zijn dat u de accu van uw blaasmachine opgeladen en op een koele plaats opgeborgen houdt.

Net als een extra tip, is het over het algemeen het beste om uw batterijen binnenshuis op te slaan om ze in een relatief constante temperatuur te houden in plaats van ze in een buitenhuisje of garage te laten zitten die schommelt in de hitte en de vochtigheidsgraad. Als u de levensduur van uw accu’s echt wilt verlengen, is het ook een goed idee om een accu nooit aan de lader te laten vastzitten, maar ook om deze altijd op te laden tot een relatief hoge lading.

Zolang uw accu goed werkt, hoeft u deze alleen maar in uw accu aangedreven bladblaasmachine te klikken en het product op te starten. De meeste elektrische apparaten, al dan niet op batterijen, zijn relatief eenvoudig te bedienen en op te starten via een schakelaar, een vast te houden hendel of een drukknopsysteem.

Hoe werkt een bladblazer?

Afhankelijk van het type loodblazer dat u wilt oppakken, zult u een andere manier moeten leren om een product te starten dat u wilt bedienen. Elektrisch starten en draaien is heel anders dan met gas aangedreven machines, waarbij de eerste veel intuïtiever en eenvoudiger te bedienen is dan de tweede ooit zal zijn – in ieder geval voor iedereen die volledig nieuw is in het blazen van bladen.

Elektrische bladblazers met een elektromotor zijn over het algemeen intuïtief en eenvoudig te bedienen. Afhankelijk van het type niet-gasblaasmachine dat u hebt opgepikt, moet u het proces misschien een beetje anders aanpakken. De opstartprocedures voor snoer- en accugereedschap lijken echter sterk op elkaar.

Snoerloze niet-gasmachines zijn waarschijnlijk het gemakkelijkst en het meest probleemloos te gebruiken. Er zijn echter een paar dingen die u moet doen om er zeker van te zijn dat u het beste uit uw elektrische blaasmachine haalt.

Ten eerste, je gaat altijd wilt ervoor zorgen dat u de aanbevolen lengte en meter van het verlengsnoer dat de fabrikant van uw machine heeft gesuggereerd worden gekoppeld met hun product te gebruiken. U moet de informatie over welk snoer u moet gebruiken kunnen vinden in de gebruikershandleiding die bij uw product wordt geleverd of door online te zoeken/contact op te nemen met de fabrikant van de machine. Als u echter geen goed snoer gebruikt, kan dit ertoe leiden dat uw blaasmachine niet start – of gewoon dat deze niet zo effectief of krachtig is als anders het geval zou kunnen zijn.

Bij accu-aangedreven blaasmachines daarentegen hoeft u zich zelfs geen zorgen te maken over verlengsnoeren. Zorg er alleen voor dat de accu die bij uw product is geleverd, wordt geplaatst en opgeladen. De oplaadtijden kunnen per gereedschap en batterij verschillen, dus raadpleeg de gebruikershandleiding van uw gereedschap om alles te weten te komen wat de fabrikant van het product wil dat u weet.

Als algemene tip kan het opbergen van de batterij van uw blaasmachine in en uit de elementen de levensduur ervan aanzienlijk verlengen, omdat het niet mogelijk is om de batterij in een oplader te houden die voorbij de honderd procent is, maar ook om er zeker van te zijn dat de batterij altijd grotendeels is opgeladen.

Gasblaasmachines zijn echter iets gecompliceerder dan het gemiddelde model met een elektromotor. Ze hebben brandstof nodig die vaak een mengsel van verschillende stoffen moet zijn. U moet er ook voor zorgen dat alle bougies en interne, bewegende en essentiële onderdelen binnen de blaasmachine in orde zijn – en omdat er veel bewegende onderdelen zijn, kan dit iets meer werk vereisen dan wat nodig is met een niet-gasmachine.

Zolang u uw gasblaasmachine in werking en in goede staat heeft gehouden, staan ze echter bekend als extreem krachtig en robuust. De meeste gasmachines vereisen dat ze handmatig worden gestart, terwijl voor de meeste elektrische machines alleen een knop moet worden ingedrukt of een schakelaar moet worden ingedrukt.

Alle bladblazende machines zijn verschillend, maar zolang je je merk en model redelijk goed kent, moet je merken dat het draaien van een machine helemaal niet zo vreselijk moeilijk is. En u kunt altijd de handleiding van uw product raadplegen als u vragen hebt, of zelfs de klantenservicelijn van het productiemerk van de blaasmachine bellen als u echt ergens tegenaan loopt.

Wat is de beste merkbladblazer om te kopen?

Merken zijn belangrijk. Wie houdt er niet van om te kopen van een persoon of bedrijf dat ze kunnen vertrouwen, die ze eerder hebben vertrouwd, of waar ze geweldige dingen over hebben gehoord. Als mens is reputatie van groot belang voor ons – het helpt ons om beslissingen te nemen. Als een bedrijf een goede staat van dienst heeft in het behandelen van hun klanten met zorg, respect, eerlijkheid en fatsoen, dan zou het waarschijnlijk een goede gok zijn om te wedden dat ze hun klanten op deze manier blijven behandelen – in ieder geval gedurende de tijd dat je goede dingen over hen hebt gehoord, hoe dan ook.

We hebben in totaal zes merknamen op onze lijst van de beast bladblazers gezet. Elk van deze merken heeft zijn sterke en zwakke punten en elk van hen heeft een plekje verdiend op onze lijst door het leveren van een kwaliteitsservice. Toch, voor het geval je iets meer wilt weten over bij wie je misschien koopt, gaan we er even tussenuit om de verschillen en overeenkomsten van alle merken die we in dit artikel hebben laten zien, uit te leggen.

Laten we beginnen met Toro. Deze jongens zijn een Amerikaans bedrijf dat opereert vanuit Bloomington, Minnesota. Ze produceren alles, van sneeuwblazers tot bladblazers. Maar als het gaat om bladblazers is Toro waarschijnlijk een van de bekendste, meest vertrouwde en meest innovatieve bedrijven die er zijn. Ze produceren veel blaasmachines en ze weten wat ze doen – de meeste van hun producten bieden ook een garantie, als dat u interesseert.

Dewalt is een ander bedrijf dat we op de lijst hebben gezet en ze staan niet ver achter Toro als het gaat om de kwaliteit van de goederen die ze produceren en de wereld in sturen. Ze zijn een dochteronderneming van Black & Decker – namelijk, ze zijn de bouw- en commerciële kwaliteitsproducten producerende tak van B&D. Ze staan er wereldwijd om bekend dat ze extreem krachtige, betrouwbare en zware producten maken.

Greenworks is een minder bekend bedrijf. Ze zijn gevestigd in North Carolina en iets kleiner dan andere gevestigde bedrijven. Ze maken, ontwerpen en produceren echter alleen gereedschap met snoeren en accu’s. Alle focus en innovatie van Greenwork wordt gekanaliseerd naar elektrisch gereedschap, dus ze zijn een beetje zoals de specialist op het blok.

Worx is geen begrip zoals Dewalt of B&D, maar het is een gevestigd en solide merk dat zich richt op de woon- en doe-het-zelfmarkt. Ze produceren een groot aantal, merken en modellen van elektrische machines – waaronder zowel grasmaaiers als een paar verschillende bladblazers. Ze krijgen over het algemeen alleen maar goede kritieken en zijn een betrouwbaar bedrijf.

Black & Decker is een begrip en niet voor niets. Ze zijn een paar jaar geleden gefuseerd met Stanley Works, waardoor hun middelen en hun vermogen om het beste van het beste te produceren alleen maar zijn toegenomen. Ze richten zich echter niet alleen op elektronica, dus je moet weten dat, terwijl je een geweldig gereedschap krijgt dat is gemaakt door een groot Amerikaans bedrijf, B&D niet al hun tijd steekt in het maken van innovaties op het gebied van niet-benzine aangedreven gereedschap.

Performance Tool werd opgericht in 1971 en is gevestigd in Renton, Washington. Ze zijn waarschijnlijk niet het eerste bedrijf waar de meeste mensen aan denken als ze aan elektrisch gereedschap denken; het bedrijf levert en werkt echter wel samen met verschillende Noord-Amerikaanse retailers en ze produceren goed beoordeelde producten – hoewel, misschien is er niets echt revolutionair van aard.

Hoeveel kosten elektrische bladblazers?

Elektriciteit varieert echt in prijs, maar in het algemeen zijn ze goedkoper dan een gasalternatief. Dit is waarschijnlijk te wijten aan het grote verschil in fabricage- en assemblagemoeilijkheden tussen de twee soorten producten.

Benzinemotoren hebben veel onderdelen nodig om te functioneren. En veel van deze onderdelen moeten worden vervaardigd op een manier die zeer nauwkeurig en specifiek is. Vaak moeten de onderdelen voor het maken van een gasmotor ook buitenshuis worden gemaakt. Ook metaal is niet goedkoop – en daar worden gasmotoren meestal van gemaakt.

Elektromotoren daarentegen zijn lang niet zo ingewikkeld als een gasmotor met een duelslag. Terwijl, zoals we net al zeiden, de eerste een aantal bewegende onderdelen heeft, zal een niet-gasmotor waarschijnlijk op een mix van slechts enkele onderdelen draaien.

Een gasmotor heeft onderdelen nodig die variëren van ontstekingsspiralen, bougies tot katrollen. Een niet-gasmotor daarentegen kan op minder bewegende delen werken.

Sommige blowers gebruiken zelfs geen gasmotor of een traditionele niet-gasmotor. Een paar machines maken gebruik van een turbinesysteem. Over het algemeen zit een turbine direct in de luchtbuis van het gereedschap. Deze turbine draait en versnelt alle lucht die erdoorheen gaat.

Gereedschappen die via zo’n turbinesysteem worden bediend, hebben over het algemeen alleen de meest eenvoudige ontwerpen en nog minder onderdelen nodig dan andere elektrische apparaten, wat betekent dat hun prijs vrij laag kan zijn in vergelijking met hun vermogen – het enige nadeel is dat deze turbine-uitgeruste modellen over het algemeen niet ook kunnen worden uitgerust met een waaier of enige zuig-/vernietigingsfunctie dankzij hetzelfde ontwerp dat ze over het algemeen zo goedkoop en effectief maakt.

Gemiddeld genomen zal uw dagelijkse elektrische bladblazer goedkoper zijn dan een vergelijkbare, maar waarschijnlijk ook minstens iets krachtigere, benzinemotorige machine. Elektrische machines beginnen over het algemeen in de detailhandel en op de werf voor zo weinig als dertig Amerikaanse dollars; hoewel, verwacht slechts een rudimentair en ook minder krachtig product te krijgen voor zo’n lage prijs.

Er zijn die elektronica die de plaats kan beginnen in te nemen van gasmachines, als het gaat om macht en zonder hun eigen aangeboren sterke punten van het zijn een niet-gas product; echter, deze hulpmiddelen gaan uiteindelijk worden een aantal van de meest dure elektronica die je kunt krijgen je handen op.

Nog steeds, de meeste van de high-end en zelfs aannemer rang elektronica gaan nog steeds kost je minder dan sommige van hun lagere prijs en woon-kwaliteit gas tegenhangers.

Gasblaasmachines gaan bijna altijd beginnen voor een prijs van ongeveer vijfenzeventig dollar. Deze machines kunnen dan omhoogschieten in prijs tot driehonderd, of zelfs vijfhonderd plus dollars.

Als u niet op zoek bent naar veel geld, dan zult u een kijkje willen nemen naar de vele niet-gas blaasmachines die er zijn op de kleinhandelsmarkt. Zelfs als u het niet erg vindt om een beetje geld uit te geven, als u in een woonwijk woont – of vooral in een voorstedelijk gebied – dan zouden we u toch willen aansporen om na te denken over het feit dat elektronica veel handiger is, gemakkelijker op te slaan en te onderhouden, en all-around gewoon een beter hulpmiddel voor iedereen die niet op extreem groot of commercieel niveau werkt.

Zijn elektrische bladblazers stiller?

We weten dus dat niet-gasmachines over het algemeen lichter, minder duur en veel milieuvriendelijker zijn dan hun tegenhangers op gas, maar zijn ze stiller? Nou, dat is een vraag die een beetje een algemene verklaring vereist.

Gasmachines zijn over het algemeen veel luider dan elektromotoren. In een bladblazer zijn er twee dingen te bedenken die kunnen bepalen hoeveel geluidsoverlast hij heel goed kan veroorzaken.

Het eerste ding om te begrijpen is dat beweging geluid maakt. Of uw gereedschap nu wordt aangedreven door een turbinesysteem, een motor of een motor, deze dingen gaan bewegen.

Een gasmotor heeft meestal een heleboel bewegende delen in zich, waardoor het werkt, dus je kunt bijna altijd verwachten dat ze luidruchtig zijn, maar hoe zit het met de andere opties? Hoe kan een motor of turbine zich meten met een gasmotor als het gaat om de productie van geluidshinder?

Wel, een elektromotor zal waarschijnlijk nooit ook maar een matig deel van het geluid produceren dat een met gas en olie gevulde motor wel zal produceren. Een turbinesysteem is zelden te zien in niet-gasmachines en is bijna nooit te zien in gasinstallaties, maar ze komen af en toe tevoorschijn en zullen waarschijnlijk iets meer geluid produceren dan uw typische elektromotor.

We hebben dus vastgesteld dat gasmotor > turbine> motor als het gaat om de luidheid van de werkelijke krachtbronnen voor een blower. Er zijn echter ook andere factoren waarmee rekening moet worden gehouden.

Een groot ding dat altijd zal helpen om het geluidsvolume van een bladblazer te bepalen is eigenlijk het volume van de lucht die hij produceert en de snelheid waarmee hij dat doet. Een grotere output van lucht bij een hogere mph zal gewoon luider zijn dan een lagere output van minder lucht – dit komt omdat lucht geluid maakt als het beweegt, net als alles in deze wereld.

Als u een stillere machine wilt, dan zult u een product willen kopen met een zwakkere output. In het algemeen betekent dit dat u kiest voor een niet-gasgereedschap dat minder stroomsterkte trekt en gebruikt – alles onder zeven versterkers zal waarschijnlijk relatief stil zijn; het is echter belangrijk om te onthouden dat een machine met een lagere stroomsterkte soms ook een hoger vermogen aan lucht kan produceren dan een alternatief met een hogere stroomsterkte, hoewel dit zeldzaam is.

U kunt het beste uit de buurt blijven van gasmotoren, als u zich zorgen maakt over de rust. Als u uw buren niet wilt lastigvallen of iemand wakker wilt maken met vroeg in de ochtend werk, dan is elektrisch de weg voor u, bijna zeker.

Er zijn gewoon veel te veel bewegende delen, allemaal gekletter, gezoem, en gepruttel samen, binnen een gasmachine voor het ooit echt zo stil te zijn. Elektrische blowers hebben het voordeel dat ze eenvoudig zijn in hun ontwerp – met hun motoren die een relatief laag aantal onderdelen bevatten in vergelijking met een gasmotor.

Misschien moet je een beetje compromissen sluiten, als je een grote werf hebt of veel gebladerte en puin dat een kleine rommel maakt, en een krachtiger niet-gasproduct aanschaffen. Machines met een lager vermogen zijn gewoon niet in staat om zwaardere taken uit te voeren.

Dat gezegd hebbende, zelfs de krachtigste elektrische blowers zullen veel stiller zijn dan een gasverslindende. Het antwoord op deze vraag – als we alle verklaringen en technische termen verwijderen – is dus ja, elektrische machines zijn stillere machines; hoewel de mate waarin dit waar is zeker zal variëren van bedrijf tot bedrijf, van product tot product, en van machinemodel tot machinemodel.

Inhoudsopgave

Recent Posts