Waarom zou je een draad boormachine gebruiken?


Inleiding

Macht versus gemak: Daar gaat het echt om. Als u de volledige vrijheid wilt hebben om uw boormachine overal mee naartoe te nemen, maar u zich niet te veel zorgen maakt over het koppel, dan is een accuboormachine misschien wel het juiste antwoord voor u. Maar als u meer uitdagende projecten hebt die wat tijd in beslag kunnen nemen en echt behoefte hebben aan koppel, duurzaamheid en optimaal comfort tijdens uw werk, dan kunt u misschien een accuboormachine overwegen. Lees ook beste boormachine met snoer kopen

Als er geen stopcontact in de buurt is, is de accuboormachine het handigst – zolang de accu maar is opgeladen en klaar voor gebruik. Maar toch kan het zijn dat de accu, afhankelijk van het soort werk, niet genoeg stroom levert om uw hele project te kunnen uitvoeren. En de accu zelf is een zware eenheid, dus als u deze boormachine langer vasthoudt, kan dit veel sneller vermoeidheid veroorzaken dan verwacht.

Het overduidelijke nadeel van het gebruik van een boormachine met snoer is natuurlijk het snoer – het zou beschadigd kunnen raken of gebogen kunnen worden met het project – waardoor het gereedschap onbruikbaar wordt. Om deze reden hebben veel boormachines met snoer nu versterkte snoeren om grote schade te helpen verlichten of af te buigen. Bij het gebruik van een boormachine moet, zoals altijd, extra zorg worden besteed. Er zijn echter een aantal redenen waarom u een boormachine met snoer moet kiezen boven een accuboormachine:

Hogere snelheid

Snoerboren hebben een hoger koppel en werken meestal met efficiƫntere snelheden dan hun snoerloze tegenhangers, waardoor ze niet alleen beter geschikt zijn voor het boren, maar ook voor meng- en polijstwerk. Bovendien hebben veel kleinere boren een hogere snelheid nodig dan de accuboormachines kunnen bieden.

Klaar om te gaan, en gaan en gaan

Zolang er een stopcontact in de buurt is, zijn draadboren goed te gebruiken. Een accuboormachine is echter volledig afhankelijk van zijn accu voor de stroomvoorziening – en als de accu niet is opgeladen, zal deze zonder stroom komen te zitten. Met een accuboormachine is er geen stilstandtijd om de accu op te laden, geen controle van de vermogensmeter, geen graven in de lader. Gewoon de stekker in het stopcontact steken en, nou ja, wegwezen.

Ergonomische

Er zijn accuboormachines die beweren hoe licht hun modellen zijn – maar ze houden geen rekening met het gewicht van de aangesloten accu, die aanzienlijk meer gewicht toevoegt aan het apparaat. Een accuboormachine elimineert die bulk en is over het algemeen lichter in gewicht. Ook zijn er veel boormachines met snoer met zachtere, grotere rubberen handvatten die gemakkelijk te bedienen zijn, waardoor de bediening veel comfortabeler is.

Economisch

Als u vindt dat u uw boormachine echt niet elke dag, of zelfs elke maand hoeft te gebruiken, dan is bekabeld uw beste inzet om te voorkomen dat u tegen problemen met de opgeslagen batterij aanloopt. Vaak wanneer een accuboormachine een tijdje in opslag is, zal de accu zichzelf vernietigen of verslijten. Er zijn geen van die problemen met een accuboormachine – u kunt er een decennialang opbergen en de kans is groot dat als u hem uit het schuurtje trekt en aansluit, hij spint als een kitten.

Nou ja, misschien een luidruchtig kitten. Dus daar heb je het. Beide soorten boren hebben hun eigen voor- en nadelen, maar naar onze mening is de route van de draadboormachine de beste garantie voor een allround goede pasvorm die kracht, prestaties en een lange levensduur levert.

Recent Posts