METABO Afkortzaag KGS254M kopen, review en test – 1800 W – Ø 254 mm


Voordelen

  • 1800 Watt Motor
  • Draagbaarheid met één hand
  • Lasergids
  • LED-licht

Nadelen

  • Basis Stofzak
  • Enkele afpersing

METABO Afkortzaag KGS254M

Bekijk de dagprijs

METABO Afkortzaag KGS254M review

Een kleine stap omhoog van de zeer populaire KGS216M is de KGS 254 M. Een ander fantastisch model van Metabo dat een beetje extra kracht en zaagcapaciteit heeft om hem de voorsprong te geven als het gaat om wat zwaarder gebruik en grotere zaagsneden.

Met een grotere voetafdruk is de 254 een groter model dat er iets minder compact uitziet dan sommige van de kleinere modellen. Het ontwerp is eenvoudig en effectief, zonder gimmicks. Zoals alle Metabo afkortzagen ziet hij er goed gebouwd en robuust uit, wat overeenkomt met hun reputatie.

Bekijk de dagprijs

De belangrijkste kenmerken

Dit model heeft tal van geweldige functies om over te schreeuwen, dus hieronder gaan we lopen door hen om u te helpen uit te werken als dit het model voor u.

Snijcapaciteit

De snijcapaciteit van dit model is goed voor het geld. De schuiffunctie geeft een goede maximale breedte van 305mm (12 inch) bij 90 graden en 205mm (8 inch) bij 45 graden.

De maximale zaagdiepte is 65mm (2,5 inch) bij 90 graden en 36mm (1,4 inch) bij 45 graden.

Deze zaag gaat geweldig zijn voor kleinere binnen houtwerk, wat constructiewerk en vloeren met de mogelijkheid om een aantal brede planken te zagen, maar is niet van plan om een aantal van de grote 4 bij 4 hekstijlen te zagen. Metabo heeft een breed scala aan zagen met verschillende capaciteiten, die dus kaal zijn.

De meesten van ons zagen slechts tot 2 x 4 stuks en de Metabo KGS254M kan dat goed aan.

De 1800 Watt Motor

Voor het geld dit een grote hoeveelheid vermogen, het nemen van een stap omhoog van een aantal van de goedkopere modellen die hebben ongeveer 1500 watt. 1800 Watt geeft u veel vermogen voor zware materialen en hardnekkig gebruik. Dat is echt belangrijk als u op zoek bent naar een duurzame afkortzaag.

De motor wordt aangedreven door een 240 volt voedingsbron die u kunt gebruiken in elk standaard UK stopcontact.

Draagbaarheid

De 254 M weegt 13,5 kg, wat niet zwaar is voor een zaag van dit vermogen (maar ook niet de lichtste). Om te helpen bij het verplaatsen van de zaag is er een handgreep met één hand boven op de zaagbehuizing geplaatst, die het makkelijk maakt om de zaag op te pakken en mee te lopen. Vergrendel het zaagblad op zijn plaats, trek de stekker uit het stopcontact en neem het op.

Schuiffunctie

De schuifbalken geven de extra zaagbreedte over de standaard hakzagen. Het zou goed zijn om de schuifbalken verborgen te zien zoals sommige van de Dewalt’s hebben op de nieuwere modellen, maar dit is een beproefde manier om een verstekzaag te bouwen.

Lasergids

Om de sneden perfect uit te lijnen is er een lasergeleiding. Deze zal u helpen bij het oplijnen van zeer nauwkeurige snedes. Dit systeem moet misschien uit de doos worden opgesteld, maar als het eenmaal werkt, zal het echt helpen.

Uitschuifbare tafel

Voor langere lengtes zoals vloeren zal de uittrekbare tafel helpen om het materiaal op zijn plaats te houden, waardoor het een stuk makkelijker is om de perfecte snede te maken.

Vaste aanslagpunten

Om het maaimechanisme te verplaatsen is er een eenvoudig te gebruiken handvat om snel tussen de gewenste hoeken te kunnen bewegen. De meest gebruikte hoeken zijn voorzien van vergrendelingspunten om er zeker van te zijn dat u 100% accuraat bent met de snede.

Veiligheid

Hieronder vindt u enkele van de belangrijkste veiligheidskenmerken.

Stofzak

Een vrij standaard kleine stofopvangzak op deze. Oké voor de occasionele gebruiker, maar zal niet veel verschil maken als de zaag regelmatig binnenshuis wordt gebruikt. Een stofverwijderaar kan goed nodig zijn voor zwaar binnenwerk.

Zaagbladafdekking

Het 2-delige bladdeksel beweegt als het blad door het hout gaat en beschermt u tegen het ronddraaiende blad als u de snede maakt.

Bekijk de dagprijs

LED-licht

Briljant kleinigheidje dat het snijgebied oplicht. Geweldig als u werkt bij weinig licht of als u moet bukken om de snede in lijn te brengen. Aangedreven door de netvoeding van de zaag is het een zeer eenvoudig te gebruiken en handige functie.

Het klanten review

In dit gedeelte kijken we naar wat sommige klanten die deze zaag in het verleden hebben gekocht, te zeggen hebben over het Metabo KGS254M-model.

Leuke opstap van een evolutie

Sommige opmerkingen over klanten die upgraden van een Evolution of een vergelijkbaar niveau zagen dit Metabo. Over het algemeen zeer tevreden over de nauwkeurigheid en bouwkwaliteit van de 254.

Grote nauwkeurigheid

Veel vaklieden hebben commentaar geleverd op de grote nauwkeurigheid van de hoeken. Briljant voor het afwerken van het werk en het werken op snelheid. Vaak zijn goedkopere zagen niet altijd even goed als het gaat om een aantal van de afwerkingshoeken die nodig zijn voor professionele afwerkingen.

Grote waarde voor uw geld

Veel van het geklets rond dit model is de kwaliteit van de bouw en de nauwkeurigheid die geweldig is. Maar het komt allemaal binnen voor ongeveer de tweehonderd pond merk. Nog beter!

Conclussie

We moeten deze zaag aanbevelen voor het geld. Het zal de meeste zaagsneden aanpakken die de algemene houtbewerker nodig heeft en heeft een krachtige motor om het te ondersteunen. Je kunt niet beweren dat de Metabo KGS 254 M prijs niet erg concurrerend is.

Metabo is gespecialiseerd in een aantal geweldige elektrische gereedschappen en biedt een breed scala aan goed doordachte verstekzagen. Deze verstekzaag is een geweldige allrounder en een van de meest populaire modellen en we kunnen zien waarom.

Bekijk de dagprijs

Recent Content