Makita LS1019L Afkortzaag kopen, review en test


Makita LS1019L Afkortzaag

Makita LS1019L Review Highlights

 • Dual Bevel voor een hogere veelzijdigheid
 • Kleine voetafdruk voor een glijdende mijter
 • Geweldige recensies over bouwkwaliteit
 • Geweldige recensies over snijkwaliteit
 • Zeer nauwkeurige lasersnijgeleiding
 • Dubbele verlengde planksteunen
 • Hoger prijspunt

Makita LS1019L Afkortzaag

Bekijk de dagprijs

Makita LS1019L schuifbare afkortzaag review samenvatting

De Makita LS1019L is een zeer innovatieve 10″ glijdende verstekzaag die qua zaagcapaciteit wedijvert met 12″ zagen. Meestal, als je doet 5″ en 6″ molding, een 12″ zaag is wat je zou gebruiken. Met deze verstekzaag kunt u echter eigenlijk vergelijkbare snijcapaciteit krijgen zonder dat u het grotere gereedschap (en hun duurdere 12″ zaagbladen) nodig hebt.

Het heeft ook een uniek railsysteem voor de glijdende actie, die zorgt voor een kleinere voetafdruk, vergelijkbaar met de ‘Gliding’ technologie in de Bosch 10″ glijdende compound verstek (zie onderstaande link).

Deze stijl die Makita heeft gepionierd, plaatst de rails naast de zaag, in plaats van er achter uit te steken. Dat betekent dat je het kunt gebruiken in kleinere ruimtes en kleinere houtwinkels.

Deze Makita 10″ verstekzaag wordt standaard geleverd met een laservizier voor het snel en nauwkeurig uitlijnen van uw zaagsneden, een hoog afneembaar hekwerksysteem, stofafzuigpoorten die standaard passen bij elk stofafzuigsysteem of winkelvacuüm, en bevat een mooi 60-tands 10″ zaagblad voor dwarsdoorsnijden.

De zaag maakt gebruik van een direct aangedreven motorsysteem en de motor is gepositioneerd in een hoek om te voorkomen dat er grotere en meer lastige zaagsnedes in de weg staan, plus het heeft een softstartsysteem.

Bekijk de dagprijs

Makita LS1019L Review – Waarom zou je met deze schuifbare afkortzaag gaan?

Kleinere voetafdruk door uniek railsysteem

Het railsysteem van de meeste samengestelde verstekzagen strekt zich uit aan de achterkant van de zaag. Dit betekent dat ze meestal extra ruimte nodig hebben omdat het vloeroppervlak groter is, omdat de afmetingen van de voorkant tot de achterkant groter zijn.

Voor sommige winkels en bouwplaatsen is dit geen probleem. Maar veel houtwinkels zijn zeer beperkt in ruimte. Of misschien is de beste plek op een bouwplaats om de verstekzaag te plaatsen wel op een onafgewerkte kast die echt niet diep genoeg is voor de grotere voetafdruk schuifbare afkortzagen.

Zo komt de Makita LS1019L verstekzaag binnen. Het eerste wat je opvalt zijn de 2 rails aan de zijkant van het blad. Het is anders, een beetje vreemd uiterlijk, maar ook een echt cool en praktisch ontwerp.

De motor en het blad schuiven heen en weer op de rails, en er zijn nuldelen die aan de achterkant worden uitgeschoven. Dit betekent dat je deze zaag tegen een muur kunt duwen en toch over de hele lengte van voor naar achter kunt schuiven.

Bekijk de dagprijs

Wordt standaard geleverd met stofafzuigaansluiting en slang

Wordt geleverd met een grote poort aan de basis van de zaagarm die gebruikt kan worden met uw stofopvangsysteem. Deze is zo gevormd en gepositioneerd dat de maximale hoeveelheid stof die van de achterkant van het zaagblad komt gedurende de gehele zaagsnede wordt opgevangen, wat een geweldige eigenschap en een indrukwekkend ontwerp is.

Hij wordt ook geleverd met een verbindingsstuk en een flexibele slang. Deze kan worden bevestigd aan de stofverzamelunit en de andere kant van de slang loopt naar het zaagblad, waardoor er extra stof wordt opgevangen direct bij de zaagactie van de zaag.

Bij verstekzagen vliegt het stof meestal in alle richtingen en is het moeilijk om het onder controle te houden. Deze ingebouwde stofafzuiging is een enorme verbetering ten opzichte van veel concurrenten, en is een groot verkoopargument voor deze Makita 10″.

Maar hoop niet te hoog gegrepen!

Stofcollectie in het algemeen, met mijterzagen, is echt klote, en niet letterlijk. Je hebt meestal het geluk om 75% van het stof in een opvangsysteem te krijgen. De enige goede manier om echt stof op te vangen met een verstekzaag is om een lijkwade rond en/of achter de zaag te bouwen die aan een centraal stofafzuigsysteem wordt bevestigd.

Grote zaagcapaciteit, vergelijkbaar met een 12″ verstekzaag

Als u een grote basis en kroonlijst maakt, is deze verstekzaag perfect voor u. Hij heeft een hoge omheining en een indrukwekkende zaagdieptecapaciteit. Om deze verhoogde zaagcapaciteit te bereiken, ontwierp Makita het totale systeem van componenten die ze de DXT(TM) – Deep and Exact Cutting Technology noemen.

Deze zaag kan een genestelde kroonvormige zaagsnede tot 6-5/8″ breed ondersteunen. Dit betekent dat u het gietwerk onder een hoek tegen het hek kunt laten rusten en de perfecte zaagsnede kunt maken, zelfs met een grote kroonlijst.

Voor grondplaat, kunt u het hout verticaal recht omhoog tegen deze 4-3/4″ hoge omheining plaatsen, en de grondplaat zo hoog als 5-1/4″ snijden. Dit is een echt goede snijcapaciteit, dus als trimmen gieten uw belangrijkste doel is voor een verstekzaag, is dit absoluut een goede keuze.

Over het geheel genomen een zeer handig en gebruiksvriendelijk werkgebied

Van het grote aluminium oppervlak om op te werken, tot de grote makkelijk af te lezen dubbele afschuiningsschaal, deze verstekzaag is fantastisch om mee te werken. Hij wordt geleverd met positieve verstekaanslagen op 0, 15, 22,5, 31,6, 45 en 60 graden, zowel links als rechts.

Het heeft ook een softstartsysteem dat zorgt voor een gemakkelijke, niet-scharnierende start van het zaagblad, waardoor de board-shift wegvalt en de levensduur van de motor en de tandwielen wordt verlengd. De bladwisselprocedure is supergemakkelijk en snel.

De mesbescherming is doorzichtig, waardoor de snede sneller kan worden uitgelijnd. Hij heeft een grote, overgedimensioneerde trekker voor extra comfort en minder vermoeidheid van de handen bij grote klussen.

De afschuiningsslot bevindt zich aan de voorkant van de zaag, wat betekent dat u minder tijd kwijt bent aan het instellen van afschuining en samengestelde zaagsneden, omdat u niet meer naar de achterkant van de zaag hoeft te reiken om de zaag te ontgrendelen voor aanpassingen.

Er is ook een eenvoudige schuifvergrendeling die snel en gemakkelijk te vinden en te gebruiken is, waardoor het blad niet meer onnodig hoeft te schuiven bij standaard en kleinere zaagsneden.

Bekijk de dagprijs

Uitschuifbare steunlatten Eigenschap

De uitschuifbare rails zijn een beetje anders dan de meeste fabrikanten (maar vergelijkbaar met die van Ryobi). De Makita rails zijn zwaarspoor, enkele stalen stangen gebogen in een ondersteunende structurele vorm, zoals u hier kunt zien. Ze werken uitstekend om langere planken te ondersteunen bij het zagen van dimensionaal hout.

Deze draagrails zijn echter niet echt gemaakt voor hobbyisten en houtbewerkers. Ze zijn praktisch voor bouw- en renovatieprojecten, maar houtbewerkers zouden meer baat hebben bij het type van de verstelbare steun met ingewerkte opklapbare plankstops, zoals op de Craftsman 21237.

Maar ook nu nog hebben veel verstekzagen die vandaag de dag beschikbaar zijn, niet de mogelijkheid om de steun van de kantelplank te gebruiken. In die zin is het dus een mooie bonus. Vooral omdat het standaard 2. Sommige modellen die deze functie aanbieden geven je slechts 1 ondersteuning, die je dan zou overschakelen naar de andere kant, afhankelijk van waar je de ondersteuning nodig hebt

Meningen gebaseerd op echte gebruikerservaringen

Positieve beoordelingen

 • 5-sterren goedkeuring van echte aannemers die de zaag gebruiken voor trimwerken
 • Bij gebruik van een stofafzuiging samen met het ingebouwde stofopvangsysteem bij deze zaag wordt 80% van het stof opgevangen en verwijderd.
 • Dit is een voorkeurszaag voor aannemers in vergelijking met andere toonaangevende merken op vergelijkbare prijspunten.
 • Deze zaag is een zware en degelijke zaag met een kleine voetafdruk en veel kracht.
 • Maakt een exacte en perfecte insnijding mogelijk dankzij de instelbare aanslagen en het hek.

Bekijk de dagprijs

Negatieve beoordelingen

 • Een paar gebruikers gaven aan dat de rails een beetje uit het vierkant zijn, wat betekent dat het blad net een beetje sleept bij lange schuifsnedes.
 • Is deze Makita 10″ verstekzaag het waard?

  Deze zaag is geweldig voor aannemers vanwege de indrukwekkende zaagcapaciteiten, het grote vermogen en de kleine voetafdruk door het unieke railsysteem dat Makita gebruikt.

  Ik hou ook van deze zaag voor houtbewerkers, alleen maar omdat hij een fantastisch stofafzuigsysteem heeft, en de kleine voetafdruk is geweldig voor kleine houtwinkels, terwijl hij toch een grote zaagcapaciteit biedt voor brede planken.

  Over het geheel genomen vind ik dit voor de prijsklasse een hele goede zaag. De stofafzuiging en de enorme zaagcapaciteit voor een 10″ zaag zijn voor mij persoonlijk de grote verkoopargumenten. Ik vind het railsysteem echter wel erg gaaf en ik zou deze schuifbare verstekzaag absoluut aanraden aan iedereen die veel zaagwerk doet.

  Voor de gemiddelde houtbewerker vind ik dit een goede keuze, vooral voor de stofafzuiging. Houtbewerkingsbedrijven hebben goede stofafzuigsystemen nodig, omdat ze meestal in gesloten, en ietwat kleine ruimtes zitten.

  Ik weet dat sommige grotere houtwinkels dit probleem niet hebben, maar hoe dan ook, stofafzuiging is nog steeds belangrijk. En tenzij u bereid bent om een stofverzamelbak rond uw verstekzaag te bouwen, is het stofafzuigsysteem dat in de Makita LS1019L is ingebouwd een van de beste die u kunt krijgen.

  Doe-het-zelvers en hobbyisten kunnen veel voordeel halen uit deze zaag, maar het hogere prijskaartje kan het niet met u eens zijn. Hoe dan ook, als u bereid bent om iets meer uit te geven aan uw verstekzaag, is dit een solide keuze.

  Bekijk de dagprijs

  Recent Content