Beste Veiligheidshelmen in 2021


Veiligheidshelmen zijn een essentieel instrument voor alle zware werkzaamheden in verband met de bouw, sloop en reparatie, met name in grote ruimten. Ze zijn letterlijk levensreddend voor veel mensen, waardoor u uw hoofd niet hoeft te beschadigen en u geen ernstige verwondingen oploopt die u ernstige permanente schade kunnen toebrengen. Bovendien zijn ze ook een mooie manier om het weer uit uw gezicht te houden en u te helpen om in de schaduw van de zon te blijven.

Veel mensen zullen zelfs zaklampen of andere accessoires op hun helmen plakken, waardoor ze hun handen vrij hebben en het werk iets gemakkelijker wordt. Ongeacht de omstandigheden waarin u werkt, kunnen ze een onmisbare aanvulling zijn op uw lijst van uitrusting en uitrusting, waardoor ze een van de meest gebruikte veiligheids artikelen ter wereld zijn.

Bekijk de Beste Veiligheidshelm, hieronder.

Bellatio Veiligheidshelm wit


Bellatio Veiligheidshelm wit

Veiligheids helm/bouwhelm wit met verstelbare binnenmaat. Helm met binnenharnas en goede pasvorm. Deze polypropyleen helm biedt uitzonderlijke bescherming. Gecertificeerd volgens EN397.

Waarom we deze leuk vinden

 • Ongelooflijk hittebestendig ontwerp en constructie.
 • Gemakkelijk aan te passen.
 • Kan schade weerstaan die in een normale helm zou doordringen.
 • Voorzien van een lippensysteem voor extra hoofdbescherming.
 • Kan tot 2.200 volt elektriciteit opnemen.

Onze beoordeling

Deze helm biedt hittebestendigheid, elektriciteitsbescherming en het vermogen om ernstige fysieke schokken te weerstaan, waardoor het een ideale keuze is voor mensen die in echt gevaarlijke velden of posities werken.

Bekijk de dagprijs

Uvex Veiligheidshelm Airwing


Uvex Veiligheidshelm Airwing

Deze Type 1 helm maakt gebruik van versterkt hars en zachte interne vulling om u te allen tijde te beschermen en comfortabel te houden, schokken te absorberen en ervoor te zorgen dat de impact niet in uw hoofd terechtkomt. Het interne EVAschuim vermindert de kracht die je voelt bij elke stoot en geeft je meer speelruimte bij het aanpassen van de helm aan je gewenste hoofdmaat.

Het interne schuim is ook ontworpen met vochtafvoerende materialen, die afleidend zweet en condensatie in hete en/of natte omstandigheden helpen verminderen. Het ophangsysteem heeft zes vooraf ingestelde punten, wat betekent dat u deze helm gemakkelijk kunt los- of vastdraaien zonder dat u er te veel aan hoeft te prutsen.

Waarom we deze leuk vinden

 • Drievoudig versterkt en beschermend ontwerp.
 • Vochtafvoerende binnenkant.
 • Zeer comfortabel.
 • Beamgreep voor een betere pasvorm.

Onze beoordeling

Deze helm heeft alles te maken met comfort en bescherming, en biedt een geweldige mix van beide, zonder dat het te gespecialiseerd of te naïef wordt voor algemeen gebruik. Deze helm kan veel schade absorberen voordat hij slijtage vertoont, waardoor hij perfect geschikt is voor langdurig gebruik bij meerdere werkzaamheden of taken.

Bekijk de dagprijs

Veiligheidshelm Transparant Blauw – PV60


Veiligheidshelm Transparant Blauw - PV60

Deze eenvoudige, klassiek ogende helm combineert een low-profile en eenvoudig te gebruiken ontwerp met een stevige schaal, die een goed niveau van basisbescherming biedt zonder dat hij overbelast of te zwaar aanvoelt. Het algemene ontwerp is zeer vergelijkbaar met uw gemiddelde helm, waardoor hij vertrouwd is voor mensen die hem in het verleden hebben gedragen, en de rand aan de voorkant maakt het mogelijk om uw gezicht te beschermen tegen hoekige stoten.

Door de eenvoudige ratelvering kunt u de pasvorm snel en eenvoudig aanpassen zonder dat u uw helm hoeft te verwijderen en uzelf blootstelt. De hoge dichtheid van de polyethyleen schaal helpt je te beschermen tegen plotselinge schokken zonder je te verzwaren, waardoor je te allen tijde comfortabel en licht blijft.

Waarom we deze leuk vinden

 • Zeer laag totaalgewicht.
 • Eenvoudig profiel.
 • Gemaakt van beschermende materialen met een hoge dichtheid.
 • Eenvoudig genoeg voor de meeste situaties.
 • Gemakkelijk te gebruiken ophanging.

Onze beoordeling

Deze helm ziet er misschien eenvoudig uit, maar hij is zeer beschermend en maakt het niet te ingewikkeld. Deze helm is perfect voor iedereen die betrouwbare, consistente bescherming nodig heeft tegen de meest voorkomende gevaren, zonder zichzelf te verzwaren of meer massa toe te voegen aan hun normale uitrusting.

Bekijk de dagprijs

Veiligheidshelm – Carbon look


Veiligheidshelm - Carbon look

Deze type 1 helm maakt gebruik van geperforeerde zijkanten om je hoofd koel te houden en het zweten te verminderen bij extreem weer zonder dat er een gat ontstaat dat groot genoeg is om je schade te berokkenen. De gehele helmschaal is gemaakt van duurzaam polyethyleen met een hoge dichtheid die alle standaard gevaren op de werkplek kan weerstaan, evenals een hoedachtige rand die regenwater en stof uit je gezicht en je nek houdt. Dit maakt het perfect voor ruimtes met een hoge temperatuur en voor taken die met warmte te maken hebben, vooral binnenshuis.

Waarom we deze leuk vinden

 • One-size-fits-all.
 • Geventileerde zijkanten.
 • Brede rand.
 • Gemakkelijk aan te passen.
 • Perfect voor warme omstandigheden.

Onze beoordeling

Als u te maken heeft met warme, stoffige en over het algemeen ongemakkelijke gebieden of taken, is deze helm uitstekend geschikt om uzelf veilig en koel te houden. Deze helm weegt niet zwaar en zit niet in je gezicht, zodat je niet vast komt te zitten in je eigen beschermende kleding.

Bekijk de dagprijs

3M Bouwhelm peltor met draaiknop en Uv indicator groen


Bouwhelm peltor met draaiknop en Uv indicator groen

Deze low-profile helm is gebouwd met behulp van een zeer eenvoudig ontwerp dat past bij de meeste standaard helmen, waardoor het gebruik van bijna alle dezelfde bevestigingen met gemak mogelijk is. Niet alleen dat, maar het heeft ook speciaal ontworpen accessoire sleuven voor gereedschap zoals oorkappen, aangepaste kinriemen en andere nuttige spullen. Niet alleen dat, maar de ratelvering maakt het gemakkelijk om zich op elk moment aan te passen aan uw hoofdmaat.

Het hoofddeksel van deze helm is gemaakt van polyethyleen, wat een goede bescherming biedt zonder veel gewicht toe te voegen of je uit balans te brengen. Het is ook gebouwd met een rain-trough-style vorm die voorkomt dat regenwater op lastige plaatsen in het zwembad terechtkomt.

Waarom we deze leuk vinden

 • Gemakkelijk te dragen ontwerp.
 • Eenvoudig, verstelbaar ophangsysteem.
 • Ingebouwde accessoiresleuven.
 • Gebouwd om goed met regen te kunnen omgaan.
 • Gemaakt van materialen met een hoge dichtheid.

Onze beoordeling

Deze helm heeft een aantal geweldige opties als het gaat om accessoires en maatwerk, waardoor hij veel flexibeler is dan de meeste normale ontwerpen zonder te ver af te wijken van de betrouwbare en gemakkelijk te gebruiken vorm die de meeste mensen kennen.

Bekijk de dagprijs

Uvex bouwhelm uvex airwing


Uvex bouwhelm uvex airwing

Dit direct herkenbare helmontwerp biedt uitstekende bescherming tegen een groot aantal gevaren, waaronder zowel fysieke als elektrische schokken. Het maakt gebruik van een speciaal gekozen V-vormig ontwerp om het comfort en de duurzaamheid in bijna alle situaties te verbeteren, evenals een uitgebreid accessoiresysteem dat kan werken met meer dan honderd verschillende accessoires en extra gadgets.

Het Fas-Trac III veersysteem verbetert dit comfort nog verder, waardoor u een zachte hoofdband krijgt en meerdere verschillende instelmogelijkheden om u te helpen de perfecte pasvorm voor uw hoofdvorm en -grootte te krijgen. De ratels zijn zorgvuldig gevormd om ze stevig vast te houden, wat betekent dat je helm niet van een plotselinge stoot loskomt.

Waarom we deze leuk vinden

 • Werkt met honderden accessoires.
 • Comfortabel om te dragen.
 • Onderscheidende, duurzame vorm.
 • Goed verstelsysteem.
 • Zeer duurzaam.

Onze beoordeling

Deze helm is op zichzelf al geweldig, maar dankzij de aanpasbare accessoireslots kunt u hem voor elke individuele taak en omgeving configureren, waardoor u veel meer flexibiliteit krijgt dan u op het eerste gezicht zou verwachten.

Bekijk de dagprijs

Bosbouwhelm Oregon Waipoua


Bosbouwhelm Oregon Waipoua

Deze veiligheidshelm van Oregon is perfect voor het beschermen van uw hoofd, oren en ogen tijdens het gebruik van een kettingzaag of bosmaaier.

De CE-gekeurde veiligheidshelm is namelijk voorzien van gehoorkappen en een vizier.

Een helm met vizier is essentieel wanneer u de bosmaaier en/of kettingzaag gebruikt. Tijdens het gebruik van de kettingzaag beschermt het vizier uw ogen tegen rondvliegende houtsnippers. Het vizier is nog belangrijker bij het gebruik van de bosmaaier. Bij het maaien draait het maaidraad namelijk met enorme snelheid rond, waardoor deze gemakkelijk kleine stenen kan doen opspatten. Door het dragen van een helm met vizier voorkomt u dat deze in uw gezicht en ogen spatten!

Bekijk de dagprijs

Cerva Alpinworker veiligheidshelm geel met bril


Cerva Alpinworker veiligheidshelm geel met bril

De lichte en duurzame materialen die in deze breedwandige helm worden gebruikt, maken hem echt comfortabel en veelzijdig en geven je hoofd een uitstekend beschermingsniveau zonder extra gewicht of massa toe te voegen aan elke beweging. Het ontwerp is voorzien van een zacht wenkbrauwkussen om je voorhoofd veilig te houden, en van een eenvoudig aan te passen ophangsysteem dat zeer snel te gebruiken is.

De algemene vorm van deze helm is gericht op een laag zwaartepunt, wat betekent dat je niet uit balans raakt als je op ladders of andere verhoogde plekken werkt. Dankzij de universele accessoiregleuven kan deze helm allerlei nuttige functies aannemen, variërend van gehoorbescherming tot vizieren op het hele gezicht.

Waarom we deze leuk vinden

 • Aanpasbaar ontwerp.
 • Zeer comfortabel en beschermend.
 • Gebruikt duurzame materialen.
 • Gemakkelijk aan te passen vering.
 • Zeer laag gewicht.

Onze beoordeling

Deze helm is licht van gewicht en werkt goed met een reeks extra bevestigingen, wat betekent dat hij geweldig is voor beginners, maar toch de flexibiliteit heeft om langdurige professionals aan te spreken. De comfortabele binnenbekleding maakt hem nog beter, vooral voor moeilijke klussen.

Bekijk de dagprijs

Portwest Amerikaanse veiligheidshelm wit


Portwest Amerikaanse veiligheidshelm wit

Deze stoere helm maakt gebruik van zware materialen, waaronder sterk vezelmetaal en glasvezel, om zo veel mogelijk bescherming en duurzaamheid te bieden zonder onnodig gewicht toe te voegen. Het voorste gedeelte wordt geleverd met een zweetband om vervelend vocht en transpiratie weg te helpen, evenals een zeer eenvoudig te gebruiken verstelsysteem dat volledig gebruik maakt van de ophangmogelijkheden.

De volledige rand zorgt voor een betere bescherming tegen slecht weer en vallende voorwerpen en helpt uw gezicht beter te beschermen tegen schade dan een standaard helmontwerp. Daarnaast is deze helm een vrij herkenbaar ontwerp dat je snel kunt oppakken, zelfs als je net begint.

Waarom we deze leuk vinden

 • Gemaakt van zeer duurzame materialen.
 • Uitstekend veersysteem.
 • Comfortabel ontwerp.
 • Ingebouwde zweetband.
 • Beschermende rand.

Onze beoordeling

Deze helm is eenvoudig en effectief en biedt u veel bescherming zonder dat het te ingewikkeld is om als eerste een professionele helm aan uw collectie toe te voegen. De duurzame materialen zijn een leuk extraatje, waardoor je veilig bent en je geen ernstige verwondingen oploopt.

Bekijk de dagprijs

Kelfort Veiligheidshelm KEL-BDB geel


Kelfort Veiligheidshelm KEL-BDB geel

De volle rand van deze helm geeft je een betere bescherming aan alle kanten van je hoofd, waardoor het makkelijker is om stoten met vallende voorwerpen of puin van iets boven je te vermijden. De geperforeerde zijkanten zorgen voor een veel betere ventilatie dan een algemene helm zonder dat u wordt blootgesteld aan stof, regen of kleine voorwerpen: dit kan ook uw nek beschermen, een zwak punt dat veel harde hoeden missen.

Het uitstekende comfort en de bescherming werken goed samen met een eenvoudig te gebruiken Fast-Trac veersysteem, dat gebruik maakt van ratels om u volledige controle te geven over wanneer en hoe u de pasvorm van deze helm aanpast.

Waarom we deze leuk vinden

 • Zeer eenvoudig, betrouwbaar ophangsysteem.
 • Comfortabel interieur.
 • Geventileerde zijkanten voor snellere koeling en betere luchtstroom.
 • Duurzaam.
 • Brede rand voor betere bescherming.

Onze beoordeling

Dit is een van de beste keuzes van een helm voor de algemene dagelijkse bescherming, met behulp van sterke materialen en een brede rand om uw blootgestelde gebieden te beschermen tegen schade, terwijl het ook een grote mate van ventilatie en comfort biedt.

Bekijk de dagprijs

Hard Hat Kopersgids

Het kopen van een helm is niet hetzelfde als het kopen van een normaal hoofddeksel. Ze worden natuurlijk verondersteld je te beschermen, maar er is meer aan de hand dan alleen het zoeken naar de sterkste en meest duurzame materialen. In feite zullen veel mensen uiteindelijk gaan voor een helm die technisch zwakker is in termen van fysieke kracht, omdat er veel andere factoren zijn om te overwegen.

Zo kan een sterke helm meer wegen, of zal hij niet compatibel zijn met accessoires en extra’s waar je normaal gesproken op vertrouwt. Dit lijken misschien kleine details, maar het kan leiden tot grote veranderingen en problemen als je niet voorzichtig bent. Alles wat je niet leuk vindt aan een helm kan gezien worden als een stap in de richting van een ongeluk dat een andere helm zou hebben voorkomen: je kunt de toekomst niet voorspellen, maar je kunt er wel voor zorgen dat je de juiste spullen voor de klus draagt.

Je rol vs. het ontwerp van de Veiligheidshelm

Alle helmen en Veiligheidshelmen zijn ontworpen met een specifieke rol en locatie in het achterhoofd, wat leidt tot een bepaald soort ontwerp en set van functies. Als u bijvoorbeeld een elektricien bent, is elektriciteit een zeer reëel gevaar, dat vraagt om uitrusting die het bereiken van uw lichaam kan tegenhouden. Aan de andere kant, als je gewoon met een gewone constructie omgaat en nooit een blootliggende draad hoeft aan te raken, is het niet zo noodzakelijk.

Dit is echter niet het enige voorbeeld. Alles, van de randmaat van een helm tot de hoeveelheid perifeer zicht die hij u geeft, kan worden beïnvloed door het ontwerp. Er is niet echt een helmontwerp dat in alles perfect is, maar er zijn wel tal van mogelijkheden: je zult moeten beslissen of je een gespecialiseerde of algemene rol gaat vervullen en een helmontwerp kiezen dat bij je werk past.

Hoe meer niche en precisie je krijgt, hoe ongebruikelijker de ontwerpen en functies kunnen zijn, dus heb je niet het gevoel dat je te ver moet gaan in welke richting dan ook. Je hebt meestal geen Veiligheidshelm nodig die hyper-specifiek is voor één doel – je hebt gewoon iets nodig dat je veilig houdt en je werk goed laat doen.

Soorten Veiligheidshelmen

De meeste mensen gaan ervan uit dat alle Veiligheidshelmen in wezen hetzelfde zijn, maar dat is zeker niet waar. Ze zijn gesorteerd in meerdere typen en klassen, elk met hun eigen gemeenschappelijke ontwerpkeuzes en kenmerken.

De meest voorkomende splitsing is Type I en Type II helmen. Het verschil is eenvoudig maar belangrijk; Type I is alleen ontworpen om te beschermen tegen verticale schade, zoals vallende voorwerpen, terwijl Type II Veiligheidshelmen ook bescherming bieden aan de zijkanten, de voorkant en de achterkant van je hoofd.

Ze zijn vaak ook gesorteerd in drie klassen. G-klasse (algemene) Veiligheidshelmen zijn de meest voorkomende en kunnen omgaan met een kleine hoeveelheid elektriciteit (ongeveer 2.200 volt) per keer. E-klasse (elektrische) Veiligheidshelmen verhogen dit tot 20.000 volt, terwijl C-klasse (geleidend) al deze elektrische weerstand inruilt voor een betere warmtebescherming. C-klasse zijn uiterst gevaarlijk rond elektriciteit, maar zijn ongelooflijk nuttig in warme omstandigheden.

Het kiezen van de juiste klasse en het juiste type is zeer belangrijk omdat de verkeerde kan leiden tot ernstige verwondingen, zelfs als u de juiste procedures volgt. Je weet nooit wanneer er iets mis kan gaan waar je geen controle over hebt.

Materiaal

Hoe beter de bescherming van de helm, hoe kleiner de kans op letsel als er iets tegenaan slaat. Er zijn twee belangrijke onderdelen: de vulling en de duurzaamheid. Beide zijn van vitaal belang, en het is bijna altijd een slecht idee om het ene op te offeren ten gunste van het andere.

Vulling speelt een grote rol om u comfortabel te houden, maar het is ook van vitaal belang voor botte stoten en directe stoten – alles wat een fysieke “stoot” op uw hoofd geeft. Hoe meer vulling je hebt, hoe minder kans je hebt om ernstige bijwerkingen te voelen, omdat het zal helpen de impact te absorberen en de kracht te stoppen om recht in je hoofd te bewegen.

Aan de andere kant is de duurzaamheid beter voor scherpe stoten en beschadigingen die de helm kunnen binnendringen, evenals het stoppen van het instorten van de helm na zware stoten. Vulling maakt niet veel verschil als het hoofdlichaam van de helm kan worden doorgesneden of naar binnen kan worden gebogen, dus een sterkere set van materialen zal helpen om je helm langer mee te laten gaan.

Het vinden van een balans is echt belangrijk. Een gebrek aan vulling betekent dat je hoofd nog steeds geblesseerd raakt door tegen de binnenkant van je helm te slaan. Te weinig duurzaamheid betekent dat zelfs een licht scherp voorwerp dwars door de helm heen kan stoten en je huid kan raken. Als je niet genoeg van beide hebt, is je helm bijna volledig nutteloos, tenzij je hem alleen draagt om de regen en het stof uit je gezicht te houden.

Kleur

Het is niet de meest nuttige functie, maar kleur kan soms belangrijk zijn in grotere groepen, zoals bouwbedrijven. Sommige grotere bedrijven zullen helmkleuren gebruiken als een manier om verschillende rollen of verantwoordelijkheden te identificeren. Als u bijvoorbeeld een blauwe helm draagt die normaal gesproken bedoeld is om een elektricien of een veiligheidsinspecteur aan te duiden, kan dit mensen in verwarring brengen en miscommunicatie veroorzaken.

In kleinere teams, zoals familiebedrijven of voor zelfstandige aannemers, kan een helmkleur ook worden gebruikt om mensen uit elkaar te houden, wat nuttig kan zijn als u moet coördineren voor moeilijke taken. Als iedereen dezelfde hoge zichtbaarheidsjassen draagt, kunt u niet altijd op kleding vertrouwen om het verschil op afstand te zien.

Bijlagen

Het is onmogelijk om elk hulpstuk dat je zou kunnen vinden te bedekken, maar het hebben van bevestigingssleuven en -klemmen kan veel extra functionaliteit aan je Veiligheidshelmen geven, waardoor je veel meer apparatuur hebt om mee te werken. Zo kunt u bijvoorbeeld tijdens het lassen een gelaatsscherm aan uw helm toevoegen en deze vervolgens vervangen door gehoorbescherming om met luidere apparatuur om te gaan.

Zelfs een eenvoudige helm kan veel nuttiger worden als er een breed scala aan accessoires op kan worden gemonteerd. Dit betekent echter niet dat een fatsoenlijk helmontwerp waardeloos is als het niet kan – de meeste accessoires zijn vlees voor specifieke situaties, en je kunt over het algemeen de meeste klussen zonder doen (zelfs als het een beetje meer moeite kost of een apart stuk gereedschap).

Deskundige tip

U heeft niet altijd accessoireklemmen of -dozen nodig om de extra uitrusting te gebruiken. Veel mensen plakken zaklantaarns op hun Veiligheidshelmen als een tijdelijke handsfree lichtbron.

Wist u dat?

Op de meeste bouwplaatsen wordt het verwijderen van uw helm afgekeurd, tenzij u zich in een tijdelijk gebouw of uit de buurt van het hoofdproject bevindt. De mogelijkheid om uw helm snel te verwijderen is niet zo handig, behalve in zeer niche situaties, dus zet altijd een comfortabele pasvorm boven een snelle ontgrendeling.

Gerelateerde berichten

We hopen dat u heeft genoten van ons artikel over “10 Beste Veiligheidshelmen in 2021”, als dat zo is, deel het dan en beoordeel het.

Recent Posts