Beste elektrische grasmaaiers kopen in 2021 en review


Wat is de beste elektrische grasmaaier die vandaag de dag op de markt is? In deze moderne tijd lijken benzinemaaimachines eindelijk echt uitgedaagd te worden door de wonderen van onze geavanceerde gazonmaaieraccu’s. Voor iets eenvoudigers, zie onze top 10 lijst met kantensnijders. Op zoek naar benzinemachines? Zoek hier uw volgende gasstrimmer. Misschien wilt u elektrisch blijven? Probeer een onkruideter op batterijen.

De waarheid is dat benzine eigenlijk op veel manieren vrij goed is, vooral als het gaat om het runnen van een betrouwbare grasmaaier en het heeft echt zijn voordelen, maar dat betekent niet dat een elektrische maaier ook geen levensvatbare keuze is. Er zijn veel voordelen aan een accu aangedreven grasmaaier – net als aan zijn meer traditionele tegenhanger. Als u op zoek bent naar elektrische kooimaaiers – klik dan hier.

Maar met alle bedrijven en merken die strijden om een plekje in uw garage, wie kiest u en wie gaat u de beste deal geven voor wat u nodig heeft? Nou, om een deel van de pijn uit het koopproces voor u te halen, hebben we een lijst en beoordeling van de beste elektrische grasmaaiers samengesteld. Heb je een groot gazon? Bekijk onze review over Riding Lawnmaaiers.

Batterij aangedreven grasmaaier reviews, voor-en nadelen, top picks voor waarde en functionaliteit, kunt u lezen over al deze dingen in onze best of reviews hieronder.

Bekijk hieronder de beste elektrische grasmaaier op de markt.

Accu Grasmaaier EGO


Accu Grasmaaier EGO

Het feit van de zaak is of je gaat voor een bekabelde, benzine, of elektronisch, er zullen beperkingen zijn aan uw specifieke type machine. Het Ego draagt zeker nog steeds een deel van de lasten van alle beste batterijmodellen, maar het is winterhard, en het is onze eersteklas aankoopkeuze voor een goede reden: het is echt een stap vooruit in vergelijking met de meeste andere producten op de markt.

Waarom we deze leuk vinden

 • Gemakkelijk te gebruiken.
 • Daadwerkelijk krachtig.
 • Rustig.

Bekijk de dagprijs

WOLF-Garten A 340 E Elektrische Grasmaaier


WOLF-Garten A 340 E Elektrische Grasmaaier

De WOLF-Garten A 340 E Elektrische Grasmaaier is geschikt voor de liefhebber. Een flexibele, functionele en efficiënte gazonmaaier met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Ergonomisch, krachtige motor en comfortabele uitrusting. Verkrijgbaar in verschillende maaimodellen. Gazonoppervlakte tot 250 . 6-voudig in te stellen maaihoogte. Inclusief grasvangbak van 30 liter inhoud. Eenvoudig op te bergen door de inklapbare duwboom. Duwboom met softgrip voor comfortabel vasthouden. De vulindicator geeft aan wanneer de opvangbak vol is. Veiligheid door de Flick-Flack kabelgeleiding waardoor de elektra kabel weg blijft van de maairichting van de machine. De maaimachine is voorzien van een CCM systeem wat ervoor zorgt dat de machine maait, verzamelt en mulcht.

Waarom we deze leuk vinden

 • Het is belangrijk om regelmatig te maaien. Hoe vaker, hoe beter en hoe gezonder het gazon wordt. Bij vaak maaien wordt het gazon gestimuleerd om nieuwe grassprieten te maken en een voller gazon te worden. Vaker maaien betekent ook dat onkruid niet in bloei kan komen en dus ook niet kan uitzaaien in het gazon.
 • Als je bij elke maaibeurt in een andere richting maait met een ander maaipatroon, worden de grassprieten niet continu dezelfde kant op geduwd. Dit bevordert de groei.

Onze beoordeling

Het toestel was vrij eenvoudig in elkaar te steken, was op een kwartiertje operationeel.

De mulch functie is echt een pracht van een ding, niets van grasafval terug te vinden in de opvangbak en op de gazon. Het is ook een stil en goed wendbaar toestel.

Bekijk de dagprijs

Bosch ARM 32 Grasmaaier


Bosch ARM 32 Grasmaaier

De Bosch ARM 32 grasmaaier is een innovatieve grasmaaier omdat de grasmaaier beschikt over een graskam die zorgt voor een perfect resultaat tot aan de rand. Daarnaast weegt de grasmaaier slechts 6,3 kilo en is daarom gemakkelijk te besturen. Verder wordt de Bosch grasmaaier ARM aangedreven door een krachtige 1.200 Watt motor. Hierdoor levert de machine een hoge maaikwaliteit en maai je met gemak jouw gazon, ook bij hoog gras.

Waarom we deze leuk vinden

 • De graskam knipt uw gazon perfect tot aan de rand.
 • Lichtgewicht: makkelijk te hanteren en te transporteren – slechts 6,3 kg.
 • Krachtig: de Powerdrive-motor met 1200 watt zorgt ervoor dat u moeiteloos kunt werken, ook bij hoog gras.
 • Ergonomisch greepdesign voor eenvoudige bediening
 • Licht en compact voor aangenaam dragen en probleemloze manoeuvreerbaarheid
 • Powerdrive-motor garandeert een betrouwbaar resultaat, zelfs onder de moeilijkste omstandigheden
 • Innovatieve graskam. Langs de rand knippen bij muren, bloembedden en gazonkanten
 • 31-liter-grasopvangbak voor verbeterd opvangvermogen en minder werk om te legen
 • 2 jaar fabrieksgarantie.

Onze beoordeling

Een hele fijne maaier. Handzaam, licht en de maaier en opvangbak zijn gemakkelijk te monteren.

Bekijk de dagprijs

Makita 230 V Grasmaaier


Makita 230 V Grasmaaier

Waarom we deze leuk vinden

 • Lichtste en meest compacte grasmaaier voor kleine tuinen en beperkte opbergmogelijkheden
 • Dubbele veiligheidsschakelaar verhindert plotseling opstarten
 • Onderhoudsvriendelijk maaidek in polypropyleen
 • 3-voudige maaihoogte verstelling per wiel
 • Voorzien van een handige draagbeugel voor het gemakkelijk verplaatsen en opbergen

Bekijk de dagprijs

BLACK+DECKER LM2000QS Grasmaaier


BLACK+DECKER LM2000QS Grasmaaier

BLACK+DECKER LM2000QS Elektrische grasmaaier maakt deel uit van het ruime assortiment aan grasmaaiers van BLACK+DECKER. Met zijn 48cm maaibreedte is deze maaier geschikt voor tuinen tot 600m².

Waarom we deze leuk vinden

 • Met deze 3-in-1 grasmaaier heb je tijdens het maaien de keuze uit Mulching-functie, zijdelings uitwerpen of het gras opvangen in de 50L opvangzak. Daarnaast zijn er 7 hoogte-instellingen voor de maaihoogte die je in één beweging naar wens kan instellen.
 • De EdgeMax-functie zorgt er voor dat grassprieten aan de kans van het gazon mee in het maaiblad worden geleid. Het zorgt er dus voor dat je tot zeer dicht bij de rand kan maaien.
 • Ben je klaar met het maaien van je gras dan kan je de duwboom en handgreep eenvoudig inklapppen zodat de machine na gebruik snel en compact kan worden opgeborgen. Met zijn geïntegreerde draaggreep is de grasmaaier trouwens zeer gemakkelijk op te tillen en te verplaatsen.

Onze beoordeling

Dit is een goede maaier. Ik gebruik hem met name voor het mulchen, hoewel ik er ook af en toe het gras mee afvoer. Dit werkt allebei erg goed.

Bekijk de dagprijs

Powerplus POWXQG7515 Grasmaaier


Powerplus POWXQG7515 Grasmaaier

Deze grasmaaier kan echt alles aan. De zelfrijdende grasmaaier kan rekenen op een slijtvaste 1800W kwaliteitsinductiemotor en een robuuste stalen behuizing. Dit betekent dat hij erg krachtig en snel je gazon maait, daarbij erg stil te werk gaat en bovendien erg lang meegaat. Je haalt met andere woorden topkwaliteit in huis.

Waarom we deze leuk vinden

 • Extra grote kogelgelagerde wielen
  De grote robuuste grasmaaier is heel wendbaar dankzij de soepele wielen.
 • Opvang in grasbak, mulching & achteruitworp.
  Je kan kiezen om het gras op te vangen in de grote opvangbak, naar achteren uit te werpen tijdens het maaien of te mulchen. Dankzij de mulchfunctie kan je het gras fijn verhakselen en gebruiken als natuurlijke meststof voor je gazon.
 • Instelbare maaihoogte
  Je kan de maaihoogte instellen tussen 30 en 75 mm (7 standen), zodat je het gras zowel kort kan maaien of het juist wat langer kan laten.
 • Handvat in hoogte regelbaar & inklapbaar
  Je kan de hoogte van het handvat instellen, zodat je de grasmaaier eenvoudig en soepel kan manoeuvreren. Het handvat is ook inklapbaar zodat je de grasmaaier compact kan opbergen.

Bekijk de dagprijs

Stiga Gazonmaaier Collector 34E


Stiga Gazonmaaier Collector 34E

Waarom we deze leuk vinden

 • Laag gewicht
 • Makelijke grasmaaier voor kleine tuinen of op de camping.
 • Dankzij het lage gewicht van slechts 7,5 kilogram en de in hoogte verstelbare hendel laat hij zich gemakkelijk voortduwen.

Bekijk de dagprijs

Hyundai elektrische grasmaaier


Hyundai elektrische grasmaaier

Uw gazon maaien ging nog nooit zo eenvoudig. Deze elektrische grasmaaier maait snel, effectief en zonder poespas. Hij is ideaal voor droge én vochtige gazons tot zo’n 300m2. Deze Hyundaigrasmaaier heeft een maximaal knipvermogen tot wel 320mm en is zeer krachtig door de 1,2kW elektromotor. Ondanks de imponerende snijkracht is het energieverbruik van de motor zeer laag en geluid minimaal. Een milieubewuste grasmaaier en weinig overlast voor omwonenden.

De grasmaaier is elektrisch, gemakkelijk op te starten en bovendien ergonomisch in gebruik. U hoeft de grasmachine slechts te begeleiden terwijl deze op eigen kracht rijdt. De hendel bovenop de handgreep start de machine eenvoudig zonder voorover te bukken. De drie instelbare maaihoogtes, van 20mm tot 50mm, zorgen ervoor dat u de controle heeft over uw gazon. Een strak ‘biljartlaken’ of een langere grasmat? U bepaalt.

De duurzame polypropylene behuizing zorgt ervoor dat de maaier niet roest en vrij is van corrosie. Zo heeft u jarenlang plezier van deze maaier. Het in elkaar zetten van de machine is bovendien eenvoudig. Via duidelijke stappen zet u de onderdelen uit de box in elkaar. Voor u het weet maait u voor het eerst uw gazon met uw nieuwe maaimachine.

De Hyundai grasmaaier wordt geleverd met een ruime, polyester opvangzak van 25 liter. Eenvoudig afneembaar, waardoor u het gemaaide gras snel kunt afvoeren en verder kunt maaien. Voor nog meer comfort is deze elektromaaier uitgevoerd met een softgrip handvat. Dit voorkomt zere en vermoeide handen na gebruik. Het OPC veiligheidssysteem zorgt ervoor dat de motor uitvalt wanneer u de handgreep loslaat. Maximale veiligheid is dus gegarandeerd wanneer u deze maaimachine gebruikt.

Het gewicht van 9,8kg is uitzonderlijk laag. Dit zorgt voor licht en ergonomisch grasmaaien en manoeuvreren. Bovendien is de machine eenvoudig mee te nemen, te verplaatsen en op te bergen door het inklapbare duwhandvat.

De Hyundai elektrische grasmaaier wordt geleverd inclusief alle benodigde onderdelen, kabels, installatiematerialen en handleidingen. Met de 2-jarige Hyundai platinum-garantie hoeft u zich ook nog eens geen zorgen te maken over calamiteiten. Hyundai voorziet u altijd in excellente hulp en levering van onderdelen.

Waarom we deze leuk vinden

 • Snel, eenvoudig een gazon maaien tot zo’n 300m2.
 • Maximale maaibreedte d.m.v. gehard stalen cirkelmessen van wel 320mm.
 • Krachtige, maar stille 1200W elektromotor.
 • Milieuvriendelijk en voordelig in gebruik.
 • 3 instelbare kniphoogten van 20mm, 35 en 50 mm.
 • Diameter wielen voor en achter: 120/140 mm.
 • Start door middel van veiligheidshendel.
 • Duurzame behuizing voorkomt roest en corrosie.
 • Ergonomische handvatten.
 • Optimale veiligheid door het speciale OPC veiligheidssysteem.
 • Weegt slechts 9,8 kg(!).
 • Inclusief polyester opvangzak van 25 liter.
 • 2 jaar Hyundai platinum garantie.

Onze beoordeling

ideaal voor een kleinere tuin, vooral de handgreep vind ik praktisch, veel beter dan de andere merken, die ik tot nu toe heb gebruikt

Bekijk de dagprijs

DeWalt DCMW564N-XJ elektrische grasmaaier


DeWalt DCMW564N-XJ elektrische grasmaaier

DeWALT DCMW564N. Soort: Push lawn mower, Maximale grasoppervlakte: 800 m², Maaibreedte: 48 cm. Stroombron: Battery, Accu/Batterij voltage: 18 V

Bekijk de dagprijs

Ferm Elektrische Grasmaaier – 1300W – 32 cm maaibreedte


Ferm Elektrische Grasmaaier - 1300W - 32 cm maaibreedte

De Ferm LMM1012 grasmaaier heeft een hoog vermogen van 1300W en een maaibreedte van 32cm waardoor het maaien van jouw gazon een eitje is! Het lichte gewicht van 8.1kg in combinatie met de transporthendel maakt dat de grasmaaier gemakkelijk op te tillen is en prettig vervoerbaar. Ook is het mogelijk de grasmaaier op te bergen zonder dat deze al teveel ruimte in je schuur in beslag neemt dankzij de inklapbare handgreep. De grasmaaier is voorzien van een kabeltrekontlasting, zo wordt voorkomen dat tijdens het maaien de stroomkabel uit het verlengsnoer wordt getrokken.

De opvangbak van 30 liter is voorzien van een handige vulindicator. Deze indicator geeft aan wanneer de opvangbak vol is. Super handig, want je weet direct dat het tijd is om de opvangbak te legen

Waarom we deze leuk vinden

 • Ergonomische handgreep; voor comfortabel gebruik
 • Veiligheidsschakelaar; voorkomt ongewenst opstarten van de machine
 • Opvouwbare handgreep; gemakkelijk op te bergen zonder teveel ruimte in beslag te nemen
 • 30 liter opvangbak met vulindicator; zie direct wanneer het tijd is om de opvangbak te legen
 • Instelbare maaihoogtes 24, 40 of 55mm; pas de grasmaaier eenvoudig en snel aan op de door jouw gewenste hoogte
 • Maaibreedte van 32cm; voor een klein tot middelgroot gazon
 • Kabeltrekontlasting en kabelhouders; houdt de stroomkabel op zijn plaats en voorkomt dat de stroomkabel uit het verlengsnoer wordt getrokken
 • Draaghendel; voor het gemakkelijk transporteren van de grasmaaier

Onze beoordeling

Compacte en krachtige grasmaaier. Loopt soepel en maait krachtig.

Bekijk de dagprijs

Gardtech Elektrische GRASMAAIER


Gardtech Elektrische GRASMAAIER

Deze krachtige elektrische grasmaaier van 1500 W is perfect voor kleine tot middelgrote tuinen. Hij maait erg vlot en laat je genieten van een netjes en egaal gazon dankzij een scherp en duurzaam snijmes.

Deze elektrische grasmaaier is perfect om middelgrote tuinen te maaien.

Waarom we deze leuk vinden

 • Opvang in grasbak, mulching & achteruitworp
  Je kan kiezen om het gras op te vangen in de opvangbak van 40 liter of om het te mulchen (versnipperen) en als natuurlijke grasbemesting te gebruiken. Ook achteruitworp van het gemaaide gras is mogelijk.
 • Instelbare maaihoogte
  Je kan de maaihoogte instellen tussen 20 en 70 mm (6 posities), afhankelijk van hoe lang je gras staat en hoe kort je het wilt maaien.
 • Handvat in hoogte regelbaar
  Je kan de hoogte van het handvat instellen, zodat je de grasmaaier eenvoudig en soepel kan manoeuvreren.
 • De wielen draaien vlot en maken de grasmaaier heel wendbaar.

Bekijk de dagprijs

Kibani Elektrische Grasmaaier


Kibani Elektrische Grasmaaier

De ultralichte 1200W elektrische grasmaaier van Kibani® is ideaal voor het bijhouden van kleine tot middelgrote gazons. Gras maaien is niet langer een vervelende klus met deze buitengewoon handzame en gebruiksvriendelijke machine

Waarom we deze leuk vinden

De perfecte grasmaaier voor gazons tot 50m2
Deze grasmaaier heeft een maaibreedte van 33 centimeter. Daarmee kun je moeiteloos tuinen tot 50m2 te lijf gaan. De maaihoogte stel je in door de wielas te verplaatsen. Je hebt de keuze tussen 20, 40 en 60 mm. De grasmaaier is daarmee geschikt voor zowel sier- als speelgras. De grasopvangbak heeft een inhoud van 30 liter. Deze maak je na gebruik in een simpele handeling los van de grasmaaier, om direct in de container te legen.

Geen sta-in-de-weg
Dit compacte model grasmaaier weegt slechts 7.4 kg. De machine is dus gemakkelijk te manoeuvreren en te transporteren. Bovendien is de duwgreep in te klappen, zodat je de grasmaaier bijna overal kunt opbergen.

Bekijk de dagprijs

ALPINA BL 380 EP – Elektrische Grasmaaier


ALPINA BL 380 EP - Elektrische Grasmaaier

Elektrische grasmaaier BL380EP

De BL 380 EP is een elektrische hand aangedreven grasmaaier met een maaibreedte van 38 cm, een motor van 1600 Watt en een 40 liter gras opvangbak. Hij beschikt ook over een achteruitworp modus.

De BL 380 EP is uitgerust met een high-performance 1600W elektrische motor die presteert als een benzinemotor, maar zal je geen onderhouds- of start-problemen geven. De constructie bestaat uit weersbestendig polypropyleen, dat door de corrosiebestendigheid de levensduur optimaliseert. Hij biedt twee zelf tappende functies (verzamelen, achteruitworp) en zes vooraf ingestelde maaihoogte. De kunststof opvangbak van dit model heeft een capaciteit van maximaal 40 liter snijgoed.

Waarom we deze leuk vinden

 • Maaibreedte: 38 cm
 • Milieuvriendelijke elektromotor!
 • 1600W sterke elektromotor!
 • 6 verschillende maaihoogte!
 • 40 liter gras opvangbak

Bekijk de dagprijs

Kopersgids vragen, een complete review

Hoe werkt een elektrische grasmaaier?

Elektrische gazonmaaiers bestaan al vele jaren. Er zijn twee soorten: gazonmaaiers met snoer en elektrische grasmaaiers met snoerloze accu. Een gazonmaaier met snoer werkt door energie te onttrekken aan een stopcontact of verlengsnoer om de motor te laten draaien. Over het algemeen kunnen gazonmaaiers met snoer iets meer vermogen hebben dan accu-maaiers, maar dit is geen harde en snelle regel.

De waarheid is echter dat ze zeker een gedoe kunnen zijn als je een grote tuin hebt; grote en lange verlengsnoeren moeten slepen kan een gedoe zijn; hoewel, draadgebonden modellen hebben het extra voordeel dat ze nooit een vulling of een lading nodig hebben – ze kunnen gewoon gaan totdat je de klus geklaard hebt, wat zeker een handige en leuke afwisseling is.

Ondanks wat u misschien denkt, is het eigenlijk heel moeilijk om met een maaier met snoer te knoeien en nee, u zult niet over het snoer heen rennen – de meeste producten zijn zo ontworpen dat ze dit voorkomen, hoewel het technisch mogelijk is, ook al is het hoogst onwaarschijnlijk, zolang u maar voorzichtig bent. Snoermaaiers zijn waarschijnlijk het eenvoudigste ontwerp dat er ooit is geweest – u hoeft alleen maar de stekker in het stopcontact te steken en te gaan.

Er zijn ook producten op de markt. Deze producten werken meestal op een of andere batterij en zijn meestal oplaadbaar. Zolang u een accu aangedreven grasmaaier opgeladen houdt, moet het een vrij pijnloze ervaring zijn om er een te gebruiken. Draadloze maaiers zijn geweldig als ze werken, maar kunnen een korte levensduur van de batterij hebben.

In tegenstelling tot een gas- of snoermaaier krijgt u met een snoerloos product geen hele dag werk. Uw gemiddelde accu-aangedreven grasmaaier zal slechts zo’n dertig tot veertig minuten draaien voordat de accu afsterft. De laadtijd van deze accu’s kan dan variëren, maar over het algemeen is het niet te lang en kunt u andere landschapsarchitectuurwerkzaamheden uitvoeren terwijl u op uw maaier wacht om de accu’s weer op te laden.

Soms kunt u een extra accu krijgen voor een draadloze gazonmaaier, wat de looptijd van uw machine sterk kan verlengen; hoewel de aanschaf van een accu soms bijna net zo veel kan kosten als de aanschaf van een nieuwe elektrische maaier in zijn geheel. In tegenstelling tot een gasmaaier, die een paar extra’s heeft, heeft een elektrische maaier eigenlijk maar weinig onderdelen onder zijn kap en is het een relatief eenvoudige machine.

Ze draaien op een elektromotor die ofwel via het stopcontact ofwel via een accupack wordt gevoed. Op deze motor is een zogenaamde bruggelijkrichter aangesloten, die de stroom van de elektriciteit die uw maaier van brandstof voorziet, veilig overbrengt en omzet in zijn motor. Er is vaak ook een zeer grote weerstand aangesloten op de elektromotor van uw maaier.

Met deze weerstand kan de elektriciteit veilig rond de vele onderdelen van de machine worden geleid en kan deze worden afgevoerd nadat u uw product hebt uitgeschakeld. Onder het maaidek van uw maaier bevindt zich natuurlijk ook een grasmaaierblad, dat door alle bovengenoemde onderdelen wordt aangedreven en gesponnen.

Al met al wordt uw accu-grasmaaier aangedreven door een combinatie van kracht en magnetisme en enkele zeer elementaire onderdelen die in combinatie werken. Het lage aantal onderdelen is een van de redenen dat ze vaak zoveel lichter zijn dan traditionele, op gas werkende producten.

Bovendien zou hij door zijn eenvoudiger ontwerp minder snel moeten falen, zolang je hem maar goed behandelt. Kleine reparaties aan een elektromotor moeten ook altijd relatief betaalbaar zijn, tenzij u een accu of motor moet vervangen – aangezien deze twee onderdelen het grootste deel van de productiekosten voor het maken van een motor in de eerste plaats voor hun rekening nemen.

Zijn elektrische grasmaaiers net zo goed als gas?

Wat is het beste te kopen, een elektrische maaier of een gasmaaier? Nou, zoals met alle dingen in het leven, het antwoord op deze vragen het eeuwige niet-directe antwoord van “het hangt”. Toen we onze beste recensie uitvoerden, ontdekten we dat benzinemaaimachines krachtige beesten zijn die met een luide woede door gras, gras en gebladerte heen hakken. Zowel akkermaaiers met snoer als accu’s zijn daarentegen rustige en vreedzame vredeshandhavers die de schoonheid van uw gras in stand houden.

Wat is krachtiger? De gasmaaiers, met de handen naar beneden – er is echt geen discussie over. Uw typische benzinemachine heeft een vermogen van 2,4 tot 4+ pk. Ondertussen, de gemiddelde, macht eigenaar loopt alleen op ongeveer 12 ampère, die zal het equivalent van ongeveer een pk op het maximum. Natuurlijk zijn er nog andere voordelen van een elektrische machine. Gazonmaaiers werken met zeer weinig onderdelen onder de kap, waardoor ze licht van gewicht zijn en gemakkelijk te repareren.

Over het algemeen zal een elektrische maaier perfect werken op alleen een bruggelijkrichter, een weerstand, een mes, een chassis en een elektromotor. Uit het beste onderzoek blijkt dat het lagere vermogen ook betekent dat het frame niet zo zwaar of volumineus hoeft te zijn. Dit maakt maaiers perfect voor kleinere mannen of vrouwen, ouderen en mindervaliden, omdat ze verrassend licht en gemakkelijk te manoeuvreren zijn. Vaak bestaan ze zelfs alleen maar uit een kunststof frame.

Elektrische maaiers zijn de onbetwiste koningen van het maaien van krappe ruimtes en het verplaatsen van stoffigere voorwerpen. De meeste benzinegrasmaaiers werken op een vierwielmotor. Een vierwielmotor heeft eigenlijk veel weg van een automotor en ze hebben net als een auto olie en gas nodig. Vanwege hun motorontwerp zijn benzinegrasmaaiers vrijwel altijd veel, veel luider dan een elektrische of accumodel.

Het zou niet ongewoon zijn om stank te horen kraken onder de wielen van uw machine als u een elektrische maaier gebruikt, omdat ze zo stil zijn. Met een benzinemotor zult u nooit dat niveau van rust bereiken en zult u waarschijnlijk zelfs gehoorbescherming moeten gebruiken om uzelf te beschermen. De pure kracht en effectiviteit van een benzinegrasmaaier betekent ook dat de meeste van deze machines een veel zwaarder en dikker frame nodig hebben.

hoe start je een elektrische grasmaaier

Benzinemaaimachines kunnen moeilijk te verplaatsen zijn en bijna onmogelijk te bedienen zijn door ouderen, jongeren of mensen die niet in staat zijn om te werken. Er is ook de kwestie van het milieu en de dampen die een benzinemotor in de atmosfeer afvoert. Zoals we net al zeiden, lijkt de benzinemotor veel op die van een auto en net zoals een auto veel vervuiling met zijn uitlaatgassen toevoegt, zo doet een gasmaaier dat ook.

Dus een elektrische maaier is een betere optie voor het milieu. Hoewel we betwijfelen of u lang genoeg binnen het bereik van een grasmaaieruitlaat zult zijn om enige vorm van schade aan uw gezondheid aan te richten, melden sommige mensen zich inderdaad angstig of ziek te voelen door de dampen van een gasmotor. Deze modellen verdrijven, in tegenstelling tot de andere, geen enkele uitlaat.

Deze modellen op batterijen kunnen ook het beste zijn voor het milieu, maar het is het beste om te onthouden dat de elektriciteit die u in uw machine steekt waarschijnlijk is geproduceerd op een manier die enkele aantallen verontreinigende stoffen in de atmosfeer uitstoot – hoewel u ongetwijfeld het vrijkomen van de Co2 die een blikje gas zou hebben losgelaten met een gasmotormaaier verhindert.

U moet ook rekening houden met de kwestie van betrouwbaarheid bij de aankoop van een maaier. Gasmotoren zijn gecompliceerde en pietluttige wezens. Tenzij u zelf een beetje monteur bent, kan een benzinemotormaaier een behoorlijke hoofdpijn zijn als hij ooit besluit om problemen onder de motorkap te hebben. Het is ook niet zo ongewoon dat een benzinemotor problemen veroorzaakt.

Elektromotoren daarentegen zijn eenvoudig en niet erg rampzalig. Als er toch iets misgaat met een accu of een bedraad model, is het ook relatief eenvoudig om problemen op te sporen omdat er maar weinig onderdelen onder de motorkap zitten.

Het is ook niet nodig om elektronische gazonmaaiers te starten met een druk op de knop, in tegenstelling tot een gasmotor die meestal een goede kickstart nodig heeft. Elektrische grasmaaiers winnen als het gaat om betrouwbaarheid. Maar hoe zit het met het gebruiksgemak?

Nou, elektrische maaiers en hun lichtgewicht chassis hebben zeker een poot boven de zwaardere en onhandigere bouw van benzinemaaiers. Maar dit soort grasmaaiers hebben moeite met het maaien van nat of hoog gras, van welke aard dan ook. Terwijl benzinemachines door bijna alles kunnen scheuren. Toch zijn elektrische maaiers gemakkelijker te starten en door te gaan.

Wat is dan prettiger in gebruik? Dit is een gelijkspel. We hebben vastgesteld dat benzinegrasmaaiers veel krachtiger, zwaarder en luider zijn en dat ze een groter aantal atmosferische omstandigheden produceren. En dat elektrische maaiers stiller zijn, makkelijker te verplaatsen, lichter en zwakker dan gasmaaiers. Maar wat is over het algemeen het beste gereedschap?

Vanwege hun kracht, sterkte en robuustheid zijn benzinemaaimachines zonder twijfel het beste voor grotere klussen en hoger gras. Ze kunnen gewoon niet concurreren met een benzinemotor als het gaat om vermogen of een can-do-attitude.

Als u meer dan een hectare land bezit, dan zult u een benzinemotor willen omdat ze minder beperkingen hebben en harder en langer kunnen werken dan een elektromotor. en zullen ze tijd en elektriciteit besparen en uw elektrische maaier niet verbranden.

Echter, als u in de buitenwijken woont of een kleinere werf hebt, dan zal een van deze u waarschijnlijk geld besparen op gas, uw buren veel minder lastig vallen met zijn lawaai, en zal het sneller en gemakkelijker zijn om rond uw werf te duwen. Iedereen met minder dan 2/4 van een hectare kan het beste weggaan met het gaan voor mains powered of accu grasmaaiers. Zie meer gazonmaaier opties voor kleine werven.

Wat is de stilste elektrische gazonmaaier?

Ze zijn stiller dan benzinemotoren vanwege hun ontwerp. Ze bestaan uit slechts vier grote onderdelen en hebben geen vloeibare brandstof of olie nodig. Een gasmaaier wordt, in tegenstelling tot een gasmaaier, aangedreven door een in wezen kleinere versie van een automotor. Door hun pure pk en motorontwerp zijn gasmaaiers van nature veel luider dan elektronische maaiers. Praktisch elk model dat u koopt, zal relatief stil en onopvallend zijn.

U zult zich waarschijnlijk nooit zorgen hoeven te maken over het storen van uw buren als u er een gebruikt. Als u echter de beste en absoluut stilste machine wilt, dan kunt u waarschijnlijk het beste de kleinste die u kunt vinden. Een kleinere stroomsterkte vermindert het totale vermogen van een maaier en vermindert de geluidsoverlast die u wilt elimineren.

Zijn elektrische grasmaaiers stil?

Het zou niet vreemd zijn als u de stokken onder uw gazonmaaier zou horen knarsen als het een model is dat op het lichtnet is aangesloten. De reden dat gasmaaiers luidruchtig zijn, is dat ze uit een viercilindermotor lopen die nogal lijkt op een automotor. Deze benzinemotoren hebben veel bewegende delen en veel pk’s, wat betekent dat ze soms ook behoorlijk luidruchtig zijn.

Omgekeerd werken zowel de snoer- als de accumodellen met een eenvoudig en lager vermogen. Het ontbreken van een groot aantal mechanische onderdelen onder hun kap in combinatie met hun lagere pk’s zorgt ervoor dat elektrische gazonmaaiers veel minder lawaai produceren dan uw gemiddelde benzinemachine.

Kunnen de elektrische grasmaaiers worden gereinigd?

Elektrische gazonmaaiers zijn eigenlijk heel gemakkelijk te onderhouden, of u nu een koord of een accu gazonmaaier heeft. In tegenstelling tot gasmaaiers, waar een aantal zaken in het achterhoofd moeten worden gehouden bij het onderhoud, is de zorg voor één ervan vrij eenvoudig. De belangrijkste dingen die u moet bijhouden zijn hun onderstel, hun messen, hun accu’s als ze die hebben, of hun snoeren. Een goede opslag kan ook slijtage aan uw machine voorkomen en verder vertragen.

Met een plichtsgetrouwe zorg moet u de levensduur voor jaren en jaren kunnen verlengen, op voorwaarde dat u een kwaliteitsmodel hebt gekocht. Om het onderstel te reinigen hoeft u alleen maar de maaier op zijn kant te draaien. Het maakt niet uit aan welke kant u uw maaier neerzet, want voor deze modellen maakt het niet uit.

Van daaruit moet u het gras of de mest zien die zich in de loop van de vele weken dat u maait heeft opgehoopt. U zult al deze verzamelde vuiligheid van uw maaier willen afschrapen; deze stap is vooral belangrijk als u een model maaier gebruikt dat mulcht, omdat het deze functie soepel en goed zal laten lopen.

Nadat u uw maaidek hebt schoongemaakt, kunt u daar stoppen; als u echter roest wilt voorkomen en de levensduur van uw maaier sterk wilt verlengen, kunt u de bodem van uw machine met een siliconen dekspray bedekken. Deze stap is geheel optioneel en niet nodig voor maaiers met een plastic onderzijde.

Om uw mes te slijpen hoeft u alleen maar uw maaier op één van de zijkanten te zetten, net zoals u dat zou doen als u de onderkant zou willen schoonmaken. Het maaimes moet met een enkele bout worden bevestigd. Deze bout moet gemakkelijk kunnen worden verwijderd met een geschikte of verstelbare moersleutel.

zijn elektrische grasmaaiers hun geld waard

Nu, voordat u overgaat tot het slijpen van het mes, wilt u even de tijd nemen om alle rommel en vuil van het mes te verwijderen. Doe dit grondig en laat het mes echt sprankelen, want als je vuil op het mes laat zitten, kan het zijn dat je wat moeite hebt met de laatste stap van het onderhoud.

Een kwalitatief goede draadborstelknipper zal het gereedschap zijn dat u zult willen gebruiken om het mes daadwerkelijk te reinigen, omdat het veel beter werk zal doen dan handdoeken of iets anders – al het andere zal waarschijnlijk niet eens echt de diepste lagen aangekoekt op het vuil van het mes krijgen. Dus als je het mes eenmaal goed en schoon hebt, kun je het nu echt gaan slijpen.

Afhankelijk van het model grasmaaier dat u hebt gekocht, kan de slijpstrategie variëren. U moet echter in staat zijn om een gedetailleerde handleiding te vinden in uw gebruikershandleiding over hoe het bedrijf u aanbeveelt om het mes van uw product te onderhouden.

Meestal kunt u een handslijper of een stenenslijpschijf op een boormachine gebruiken om de randen van de maaikanten van uw maaier bij te werken en te polijsten. Als u het mes van uw maaier eenmaal mooi scherp heeft gekregen, moet u het op een balanceerapparaat plaatsen en kijken of het naar één kant zwaait.

De eigenlijke reden dat u een maaimes zo grondig moet schoonmaken voordat u het gaat slijpen is eigenlijk deze stap. Een onevenwichtig mes kan de levensduur van uw maaier echt verlagen en eventueel vuil of opgehoopte smurrie kan het balanceringsproces dat u zou moeten doen na het slijpen van het mes van uw product scheef trekken.

Als u uw mes na het slijpen in balans brengt, dan moet u een beetje meer metaal verwijderen aan welke kant van het mes dan ook, die zwaarder is. Daarna breng je het mes weer in balans en zie je wat er gebeurt. Als het mes goed in balans is, zo niet, dan moet je doorgaan met het verwijderen van materiaal totdat je het meestal gelijkmatig geslepen kunt krijgen.

Oké, eindelijk komen we bij het onderhoud van de batterij. Je hoeft je hier alleen maar zorgen over te maken als je een model hebt dat op batterijen werkt. Zelfs de beste accu’s hebben een houdbaarheid en dat is gewoon een feit. Elke keer dat u de energie in uw accu gebruikt, vindt er een chemische reactie plaats. Elke keer als u uw accu weer oplaadt, keert u de chemische reactie om die zich heeft voorgedaan toen u de accu gebruikte.

Na verloop van tijd wordt uw batterij steeds minder efficiënt in het omkeren van deze reactie. U kunt niet echt veel doen aan de degradatie van uw batterij die wordt veroorzaakt door het opladen en het gebruik ervan; u kunt echter wel een aantal omgevingsfactoren verminderen. Het eerste wat u kunt doen is uw batterij naar binnen brengen wanneer u deze niet gebruikt.

Laat uw elektrische maaier gerust buiten staan, maar door de accu mee te nemen naar binnen zult u uw accu een behoorlijke houdbaarheid geven. De hitte, het stof en het weer kunnen de accu echt raken. Een dag in de hitte brengt niet al te veel schade toe aan de levensduur van een accu, maar driehonderdvijfenzestig kunnen hem echt over een half decennium of zo sappen.

Het volgende wat je kunt doen om je accu jarenlang overeind te houden, is hem weer volledig opladen wanneer je hem gebruikt, zelfs als hij niet leeg is. En tot slot moet u uw batterij nooit langer laten opladen dan nodig is.

Zoals we net al zeiden, laadt een batterij op via een chemische reactie die wordt omgekeerd als hij is aangesloten; als u de reactie echter langer laat duren dan nodig is, beschadigt u de levensduur van de batterij.

Voor de rest is het altijd het beste om het frame droog en uit direct zonlicht te houden. Roest is een andere grote moordenaar van alle metalen dingen. Volg deze vermelding in onze kopersgids op de voet en u zou een groot rendement moeten krijgen op uw investering in een van de modellen die we hierboven hebben vermeld.

Zijn elektrische grasmaaiers veilig?

Elektrische grasmaaiers kunnen net zo veilig zijn als hun gasverslindende tegenhangers, zolang u maar slim bent met het gebruik ervan. Elektriciteit kan bij sommigen een gevoelig onderwerp zijn. Ja, we weten allemaal dat gas kan exploderen, maar de meesten van ons hebben nog nooit een grasmaaier of auto in rook zien opgaan door een gasvuur.

Echter, de meerderheid van ons heeft sinds we kinderen waren verteld om nooit lichtpunten of iets dat zou kunnen schokken aan te raken, dus we zijn natuurlijk een beetje bang voor alles wat ruwe elektriciteit door de draden heen heeft geslingerd.

In deze rubriek van de kopersgids geven we u enkele tips en trucs om u niet alleen gerust te stellen over het risico van elektrocutie, maar ook om u te beschermen tegen de andere zorgen die deze producten omringen. Ten eerste moet u weten dat het zeer onwaarschijnlijk is dat u ooit zou schrikken.

Elke grasmaaier die in een ontwikkeld land wordt verkocht, zou zo worden gereguleerd dat hij een geaarde constructie zou hebben. Bovendien zou een buitenstopcontact een aardlekstroomonderbreker in de grasmaaier moeten hebben, die onmiddellijk in werking treedt en de stroomtoevoer naar de maaier met een snoer zou regelen als er ooit problemen zouden optreden.

U kunt ook verlengsnoeren kopen die hun eigen GFCI’s in zich hebben. Op deze manier hoef je je nooit zorgen te maken of de stopcontacten van welke locatie dan ook die je ook hebt, wel goed zijn gecodeerd en veilig zijn. Zelfs als er iets vreselijk mis gaat en je wordt geëlektrocuteerd, is de stroomsterkte die door een elektrische maaier wordt opgewekt eigenlijk alleen maar gelijk aan die van de stopcontacten waar hij in is gesnoerd.

Als je door een maaier wordt geschokt, is het net alsof je een vork in een stopcontact steekt. Ja, het zou behoorlijk pijn doen, maar het zou niet fataal zijn voor iemand met een gemiddeld gewicht en die in goede gezondheid verkeert. Echt, er is geen echt gevaar voor elektrocutie aanwezig met een van deze producten.

Zelfs als uw gras nat is, zou het u waarschijnlijk nooit schokken; hoewel, het zou waarschijnlijk toch niet in staat zijn om de spanning van te veel nat gras aan te kunnen en zou het hoogstwaarschijnlijk uitvallen. De echte gevaren waarmee u moet leren omgaan als het gaat om een elektrische maaier zijn zeer vergelijkbaar met die welke u ook zou zien met een traditionele, benzine-aangedreven tuigage.

Bij het gebruik van een grasmaaier is het belangrijk om ervoor te zorgen dat uw tuin vrij is van alles wat problemen kan veroorzaken als het contact maakt met het blad van uw machine. Rotsen, kinderspeelgoed en grote stokken moeten allemaal uit uw tuin worden verwijderd voordat u gaat maaien.

Natuurlijk weten we allemaal dat er waarschijnlijk nog wel eens een voorwerp zal zijn dat aan onze aandacht ontsnapt. Het is dus het beste om een lange broek en een paar stevige, rubberen schoenen te dragen om uw benen te beschermen tegen het puin dat uw machine produceert. Duidelijke en doorzichtige oogbescherming kan ook een goed idee zijn.

Gelukkig hoeft u zich over het algemeen geen zorgen te maken over gehoorbescherming, want ze zijn extreem stil in vergelijking met gasmotormaaiers. Behalve het dragen van veiligheidsuitrusting en een effectieve dikke bekleding, kunt u er het beste aan denken om alleen te maaien als u nuchter bent, overdag, en alleen degenen die ouder zijn dan 18 jaar te laten maaien.

Vooral bij maaiers met snoer moet u ervoor zorgen dat u uw maaier duwt en niet trekt. U loopt niet alleen het risico uw eigen voeten ernstig te beschadigen door aan uw maaier te trekken, maar u moet ook rekening houden met het snoer van uw maaier. Door te maaien in een rooster voorkomt u dat u uw machine naar achteren moet trekken en zo schade aan uzelf of uw maaier voorkomt.

Als u zich aan deze tips houdt, en zolang u uw machine in goede staat houdt, dan moet u goed en veilig zijn terwijl u op uw erf werkt. U heeft altijd de mogelijkheid om te kiezen voor een benzinemotorige grasmaaier (zie onze volledige gids hierover).

Beste keuze

Accu Grasmaaier EGO

De EGO grasmaaier is onze top keuze. Betaalbaar, kwaliteit, en gemakkelijk op te bergen, het is erg moeilijk om mis te gaan met deze maaier. Bedenk ook dat dit product niet alleen effectief is, maar ook aantrekkelijk om naar te kijken en u weet waarom we ervoor hebben gekozen.

Premium Keuze

WOLF-Garten A 340 E Elektrische Grasmaaier

Snel op te laden, top van de lijn constructie, en een intuïtief ontwerp, de Wolf garden is nummer twee op onze lijst en ook onze keuze voor onze beste premium prijs machine. Dit kost u iets meer dan de andere gereedschappen op deze lijst, maar het is zeker de moeite waard. Daarom hebben we dit model beoordeeld als de beste voor premium keuze.

Grote waarde

Bosch ARM 32 Grasmaaier

Bosch, basis en robuust beschrijft de Bosch ARM 32 Grasmaaier. Dat gezegd hebbende, het is ook heel betaalbaar en het krijgt de klus geklaard. Je zult geen goedkopere maaier vinden dan deze, die de kwaliteit heeft die deze wel heeft, waar dan ook – niet tegen kleinhandelsprijzen, in ieder geval. Als je op een budget zit en je hebt een maaier nodig voor een kleine werf, dan is deze Bosch ARM voor jou en daarom hebben we het als de beste waarde uit onze lijst bekeken.

Recent Posts