Wat is een Kamado Grill ?


De laatste jaren hebben de liefhebbers van houtskoolgrillen hun aandacht gericht op Kamado Grills. Deze houtskoolgrills, volledig gemaakt van een keramische schaal, staan erom bekend dat ze beter circuleren en warmte vasthouden dan een standaard houtskoolkokergrill. Het is een oud ontwerp dat nu een groeiende niche is geworden in de barbecuewereld. Als u blootgesteld bent aan BBQ en grillen is voornamelijk propaan, pellet, en standaard houtskool grills, kunt u zich afvragen, precies wat is een kamado grill? In dit artikel zullen we deze vraag beantwoorden, je laten zien hoe ze werken, en een lijst van de belangrijkste voordelen van het gebruik van een.
Wat is een Kamado Grill

Dus, wat is een Kamado Grill?

Een kamado-grill, om het eenvoudig te zeggen, is vergelijkbaar met de afgeronde, ketelvormige houtskoolgrill waar we allemaal mee opgegroeid zijn. Terwijl standaard houtskoolgrills de vorm hebben van een koepel en gemaakt zijn van metaal, zijn Kamado-grills meestal ovaalvormig en lijken ze veel op een grote urn of zelfs een ei. Dit ontwerp is eigenlijk ontstaan in Japan zo’n 3000 jaar geleden, toen men eerst Kamado’s gebruikte om rijst te koken en later een grillrooster installeerde om vlees te grillen en te roosteren.

Wat zijn de voordelen van een Kamado Grill?

Er zijn verschillende manieren waarop Kamado Grills de achtertuin griller kunnen helpen die op zoek is naar het verbeteren van hun outdoor kookervaring:

Veelzijdigheid

Kamado Grills zijn uitzonderlijk voor grillen, roken, bakken, BBQ en braden. Deze veelzijdigheid maakt het mogelijk dat de buitenkok vele unieke opties in één grill heeft.

Zin om een echte houtgestookte pizza te maken? Door het ontwerp van de kamado grills zijn het uitzonderlijke pizza-ovens, omdat ze zeer efficiënt zijn in het isoleren en circuleren van warmte door de hele grill. Dit resulteert in een knapperige bodemkorst terwijl de bovenlaag van de kaas perfect smelt.

En vergeet ook de klassiekers niet. Steaks, ribbetjes, hamburgers, de Kamado kan ze allemaal koken met die klassieke klomp houtskool smaak. Nu we het toch over…. hebben

Smaak

Kamado Grills maken gebruik van houtklompen houtskool wat resulteert in een smakelijke rook- en houtskoolsmaak die klassiek wordt geassocieerd met grillen.

Keramische houtskoolgrills doen ook geweldig werk bij het vasthouden van het vocht van wat u kookt. Omdat de lucht goed afgesloten is, blijft uw vlees malser en sappiger dan op een gewone houtskoolgrill.

Stabiele temperaturen

Omdat de Kamado Grills zo goed geïsoleerd zijn, houden de temperaturen relatief stabiel voor een langere periode in vergelijking met een traditionele houtskoolgrill. Er is een leercurve voor het beheersen van de temperatuur, aangezien u moet spelen met de dempers om de in- en uitstroom van de lucht in balans te brengen.

Kortom:

Meer lucht = meer warmte, minder lucht = minder warmte.

Lange levensduur

Zoals kampioen Pit Meester Chris Lilly het zegt…

“Vraag je kinderen welke kleur ze willen, want ze zullen het erven.”

Zolang je je Kamado met zorg behandelt (en hem niet van een hoogte laat vallen waar hij kan barsten), moet hij heel lang meegaan.

Onderhoud is eenvoudig

Het schoonmaken en onderhouden van een Kamado Grill is een makkie. U hoeft alleen maar uw roosters schoon te maken en de bodem voorzichtig uit te borstelen. De keramiek is zelfreinigend, dus gebruik geen draadborstel omdat deze het oppervlak kan beschadigen.

Een geweldige grillplaat voor de winter

Omdat Kamado’s zo’n effectieve isolatie hebben, hebben koude temperaturen niet hetzelfde effect op de binnentemperatuur als op andere roosters. Het kan zijn dat u meer brandstof moet gebruiken om uw grill op de gewenste temperatuur te brengen, maar als het eenmaal die temperatuur bereikt heeft, zal het veel beter houden dan een standaard houtskool- of propaangrill.

Recent Content