Wat is een boormachine met kabel?


Inleiding

Sinds de oudste geregistreerde beschavingen zijn er boren geweest – die zich in vele eeuwen in primitieve hoedanigheid hadden ontwikkeld tot de komst van de elektrische boren aan het eind van de 19e eeuw. In 1917 was Black&Decker de eerste die patent verleende op de beroemde pistoolvormige, elektrische boormachine die met een trekker werd bediend. Dit was de grootvader van de modernere ontwerpen van vandaag, met veel verschillende variëteiten in twee categorieën: Draadloos (batterijgevoed) en met snoer. De boormachine is ook een veelzijdige kracht en het gebruik van de accuboormachine biedt een groter koppel dan een snoerloos model, als u op zoek bent naar kracht!

Lees ook: beste boormachine met kabel kopen.

Deze twee soorten boren hebben dezelfde essentiële kenmerken, zoals een draaimomentgestuurd draaimechanisme, de mogelijkheid om boren van verschillende grootte uit te wisselen en basisfunctionaliteit, maar er zijn ook enkele belangrijke verschillen tussen een accuboormachine en een accuboormachine, elk met een eigen set van voor- en nadelen, en de keuze van de te kopen boor is volledig subjectief voor de persoonlijke of professionele behoeften van een individu. In dit artikel richten we ons op de accuboormachine in termen van wat deze kan bieden, en hopelijk kunnen we de koper helpen een weloverwogen beslissing te nemen wanneer het tijd is om een boormachine te kopen.

Er zijn verschillende soorten draadboren voor verschillende behoeften.

Een standaardboormachine

Heeft de vorm van een groot pistool met een boortje aan het uiteinde en een krachttrekker op de boorgreep. Dit is het meest basistype boormachine en wordt over het algemeen gebruikt in de meest uiteenlopende projecten. Standaard boren zijn goed voor het boren van gaten en het aandrijven van schroeven.

De hamerboor

lijkt veel op een standaard boormachine met zijn pistoolvorm, maar biedt een extra functie van het aandrijven van de boor, hamerstijl. Ook is er een koppeling die de boor snel naar achteren en naar voren trekt om een snelle, krachtige hameractie te creëren. De hamerboor wordt gebruikt voor metselwerk dat de boor effectiever in de steen drijft dan een gewone, met een draaimoment aangedreven boor. Hamerboren zou voor houtprojecten overbodig zijn.

Een roterende hamerboor

biedt dezelfde actie als de hamerboor, maar gebruikt een zuiger in plaats van een koppeling voor het aandrijven van de boor, en draait deze zoals hij doet, waardoor een krachtiger, sneller gat in steen kan worden geboord.

De klopboormachine

Is een beetje stubbier dan de andere soorten boren met een korter lichaam en heeft bankschroefgrepen in plaats van de spankop die wordt gebruikt voor het draaien van de boor, wat resulteert in een groter koppel en minder moeite om te boren met minder gestripte schroeven, en een groter boorcommando, geschikt voor fijner timmerwerk.

De haakse boor

Heeft een zeer kort lichaam met de handgreep onder de boor, en gemaakt om te functioneren in krappe ruimtes, zoals kleine kasten en krappe hoeken.

Recent Posts