Voltmeter vs. Multimeter: Wat heb je nodig?


Het verschil tussen een voltmeter en een multimeter is een gebied dat veel mensen in verwarring brengt. De meest voorkomende vragen die gesteld worden als het gaat om een voltmeter en een multimeter is wat het verschil is tussen de twee. Hoewel beide op een vergelijkbare manier werken, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen multimeter voltmeter metingen waar je je bewust van moet zijn.

Wat is een voltmeter?

Een voltmeter wordt gebruikt om de twee knooppunten van de elektrische stroom te meten, die wordt gegeven in volt. Een voltmeter kan werken met een wisselstroom, maar ook met een gelijkstroom. Voor degenen die op zoek zijn naar een voltmeter om elektrische volts te meten, is het vinden van een apparaat dat beide kan doen het beste, omdat het meer veelzijdigheid en precisie biedt.

Het hart van een voltmeter is een fijndraadspoel die in een extern magnetisch veld is opgehangen. De elektrische stroom die u probeert te meten zal doorstromen en reageren met dit magnetisch veld, waardoor het zal gaan draaien. Het eenvoudigste om te doen als het gaat om het meten van spanning is het gebruik van klemmen of kabels die aansluiten op de voedingsbron van het apparaat dat u probeert te meten.

Via deze verbinding werkt de gelijkspanning door het magnetisch veld en zorgt ervoor dat de fijndraadspoel gaat draaien. Dit spinnen resulteert in de rotatie van het analoge stokje op de voltmeter, die u de aflezing van de elektrische stroom in volt laat zien.

Er zijn ook digitale voltmeters beschikbaar, en deze zijn een betere optie. Een digitale voltmeter heeft meer weerstand tegen magnetische storing van buitenaf bij het meten van een schakeling. Deze weerstand maakt digitale voltmeters duurzamer en nauwkeuriger, omdat ze geen spoel gebruiken die het risico op schade loopt.

Als u overweegt een digitale voltmeter te gebruiken, is het belangrijk op te merken dat updates met deze apparaten lang kunnen duren. Dit soort voltmeter heeft de neiging om langzamer te updaten dan een analoge voltmeter, wat betekent dat snelle veranderingen in stroom en spanning moeilijker te identificeren zijn.

Wat is een Multimeter?

Een multimeter voltmeter wordt ook gebruikt om de spanning van een stroom te meten, maar multimeters werken ook om andere eenheden te testen en te meten. Multimeters kunnen ook zowel ohms als ampères meten, wat de eenheden van weerstand en stroom zijn, en worden ook gebruikt om de spanning of stroom te meten. Het soort multimeter dat u gebruikt kan bepalen welke andere metingen ook kunnen worden gedaan, dus u zult willen overwegen wat u nodig heeft bij het bekijken van multimeters en voltmeters.

High-end multimeters kunnen worden gebruikt om andere dingen te meten, zoals:

  • temperatuur
  • frequentie
  • relatieve luchtvochtigheid
  • inductantie
  • zuurtegraad
  • capaciteit

Dit betekent dat een multimeter, in vergelijking met een voltmeter, flexibeler en veelzijdiger is omdat het een reeks van eenheden kan testen. Multimeters zijn meestal verkrijgbaar in een bereik van 200mV en 2000 volt, wat betekent dat ze geschikt zijn voor gebruik met een verscheidenheid aan gangbare circuittypes. Ze zijn gemaakt om een goede nauwkeurigheid te bieden, wat betekent dat alles wat u probeert te meten in precieze eenheden wordt gegeven.

Hoe de Multimeter te gebruiken

Er zijn twee hoofdversies van de multimeter, net als de voltmeter. Analoge versies van de multimeter staan bekend als VOM’s, wat staat voor Voltage-Ohms-Amperes, omdat ze op maat gemaakt zijn. Nieuwere versies van de multimeter staan bekend als DMM, wat staat voor Digital Multimeter.

Omdat een multimeter een reeks eenheden kan meten, waaronder spanning, weerstand en zelfs de temperatuur van een elektrisch circuit, hebben ze soms verschillende externe poorten die gebruikt kunnen worden tijdens het testen om de meest nauwkeurige aflezing te krijgen.

De verschillende metingen die een multimeter kan uitlezen vereisen verschillende interne weerstanden om nauwkeurige metingen te krijgen, daarom hebben de meeste multimeters verschillende externe poorten die zijn gemaakt voor testdraden.

Het is belangrijk om op te merken dat multimeters erg duur in aanschaf kunnen zijn omdat ze meerdere dingen binnen een circuit kunnen meten. De prijs zal een weerspiegeling zijn van wat een multimeter kan meten en van het bereik van stroom, weerstand en spanningen dat het kan werken binnen een circuit.

Digitale versies van de multimeter zijn vaak duurder van de twee typen vanwege de nieuwe technologie waarop ze zijn gebaseerd. De beste digitale multimeters kunnen duizenden dollars kosten, wat betekent dat ze misschien niet zijn wat je nodig hebt om een huishoudelijk circuit te meten.

Wat is het beste?

Voor degenen die alleen de spanning van een elektrisch circuit willen meten, is een voltmeter de beste optie, omdat deze betaalbaarder is dan een digitale multimeter. Als u echter een nauwkeurige aflezing wilt krijgen van meerdere eenheden zoals de weerstand, temperatuur en spanning van een circuit, dan is een multimeter het beste.

Recent Posts