Milwaukee M18 kopen en review


Deze schroevendraaier kenmerkt industriële bouwkwaliteit met een volledig metalen klauwplaat maar was enkel lichtjes overtroffen toen het op boorkracht aankwam.

Milwaukee M18 Review

Bekijk de dagprijs

Onze uitspraak

Hoewel de Milwaukee M18 een uitzonderlijk goede accuboormachine is, kon hij niet helemaal aanspraak maken op een onderscheiding, hoewel hij wel in de hoogste regionen van de hele groep eindigde. Deze boormachine heeft veel kracht en eindigde dicht bij de top in zowel onze boor- als rijtesten. Hij heeft een gemiddelde levensduur van de batterij en een handvol handige functies, samen met een zware, volledig metalen klauwplaat. Hoewel deze boormachine een beetje zwaar en duur is voor de gewone doe-het-zelver, was hij zeker in de running voor het beste van het beste, maar hij komt slechts een klein beetje te kort.

Deze boormachine eindigde in het bovenste gedeelte van de groep, net achter de DEWALT DCD777C2 en voor de DEWALT DCD771C2. De M18 en de DCD777C2 zijn beide vrijwel identiek als het gaat om rijprestaties, gemak en accuprestaties, maar de DEWALT deed het iets beter in onze boortests. Noch de M18, noch de DCD777C2 had het zo moeilijk in onze testen, de DCD777C2 was net iets sneller bij het boren door de staalplaat en het gebruik van de 5″ gatenzaag. De M18 heeft ook een iets hogere catalogusprijs dan zowel de DCD777C2 als de DCD771C2. De DCD7771C2 kan niet tippen aan de levensduur van de batterij of de boorprestaties van de M18, maar is beter in het rijden in bevestigingen.

Prestatievergelijking

Om te beginnen met ons test- en beoordelingsproces, zijn we begonnen met het onderzoeken en vergelijken van de verschillende specificaties en gebruikersbeoordelingen van tonnen verschillende gereedschappen, waarna we de meest veelbelovende producten hebben aangeschaft om zelf te testen. We groepeerden de verschillende tests die we deden in vier gewogen waarderingscijfers, waarbij de prestaties van de M18 in elk daarvan hieronder in detail worden besproken.

Boren

M18 boren

Bekijk de dagprijs

Als eerste hebben we de prestaties van de M18 gerangschikt en vergeleken met het gebruik van verschillende bits voor het boren van gaten met verschillende afmetingen. Dit is 35% van de totale score en is gebaseerd op de prestaties van de M18 bij het boren in een massieve deur met een grote gatenzaag (5″), het boren door een stalen plaat met twee verschillende draaiboren en het boren van gaten in een stuk timmerhout van 2×12 afmetingen met een spade of peddelbit met een diameter van 1″. Het deed het erg goed, met een 9 op 10.

De Milwaukee M18 boorde in de massieve deur met de 5″ gatenzaag zonder noemenswaardige problemen, zonder te stokken of te worstelen. Het duurt echter wel iets langer dan sommige van de andere boren, en het duurt 30-35 seconden in vergelijking met ongeveer 17 seconden van de topmodellen.

Deze boormachine boorde ook de 1″ gaten met de peddelboren zonder enig probleem, snel en gemakkelijk door het hout. Hij stak niet uit, zelfs niet bij het boren in de hogere versnelling, en is zeker een van de beste in deze test.

De M18 eindigde met een sterke show als het ging om het boren door een stalen plaat. Het leek alsof hij iets meer moeite had dan we met de ¼” boormachine zouden verwachten, maar toch boorde hij in ongeveer 2,3 seconden door. Hij stagneerde nooit of nauwelijks, alleen kostte het iets meer kracht dan sommige andere boren om door te boren. De ½” boormachine heeft het echter wel goed gedaan en heeft relatief moeiteloos door de 16 gauge staalplaat heen geboord.

Rijden op

Onze volgende twee tests – het rijden in zowel een #9 houtschroef als een 5″ lange, ½” vertragingsbout – zijn ook goed voor 35% van de totale score. We beoordeelden elke boor op de tijd die het kostte om in elke schroef te rijden, hoeveel de boor moest werken om dit te doen, en of hij de koppen goed kon instellen. De M18 deed het weer vrij goed, met een 9 op 10.

Deze boor is vrij solide in het inrijden van de gewone (#9) houtschroeven. Je kunt ze op een zachte en gecontroleerde manier tot de volle diepte drijven, waarbij je de kop gemakkelijk gelijk met het oppervlak van het hout kunt zetten. Hij heeft voldoende kracht om te stoppen en opnieuw te beginnen zonder te stoppen, maar hij is niet de snelste in het rijden in de schroeven, met sommige van de bovenboren die ze net iets sneller laten zinken.

De M18 deed het ook erg goed in onze lagerschroeftest – een veel zwaardere taak dan de eerste die hij reed. We hebben een pilot gat geboord en vervolgens de M18 gebruikt om de 5″ lange bout door een 2×4 in een 4×4 te laten zinken.

Dit ging gemakkelijk, waarbij de schroef zonder te klagen op de volle diepte werd gezet en slechts een fractie van een seconde langer duurde dan de bovenste boren in zijn geheel.

Inclusief batterij

Milwaukee M18

Bekijk de dagprijs

Vervolgens hebben we de oplaadtijd en de levensduur van de M18 en het aantal meegeleverde batterijen geëvalueerd en gescoord. Deze drie beoordelingen zijn goed voor 20% van de totale score, waarbij de Milwaukee M18 een 5 op 10 verdient voor zijn gemiddelde set van scores.

Om de levensduur van de batterijen te vergelijken tussen de boren, allemaal met verschillende voltages, hebben we afwisselend 16 3″ lange #9 houtschroeven tot de volle diepte aangedreven en drie 1″ diameter gaten geboord met de spadebit, waarbij we de scores van het aantal voltooide cycli hebben afgezet. De beste boren zijn meer dan acht keer voltooid, terwijl de M18 slechts ongeveer 4,5 cycli hiervan heeft doorstaan voordat hij ermee ophoudt. Gelukkig is dit een van de snelst oplaadbare accu’s van het stel, het duurt slechts 31 minuten om de accu’s volledig op te laden.

We vonden het ook prettig dat de M18 een extra accu bevat, zodat je er altijd een op de lader kunt hebben terwijl je werkt.

Gemak

Voor de laatste 10% van de eindscore beoordeelden en scoorden we de verschillende kenmerken en functies van de M18 die het gebruik ervan makkelijker en efficiënter maken. Het deed het vrij goed, met een 6 op 10.

Deze boormachine is een beetje aan de zware kant, met een gewicht van ongeveer 3,75 lbs., maar heeft wel de mogelijkheid om een riemclip toe te voegen. Helaas wordt deze riemklem niet meegeleverd, maar kan wel in de buurt van de accu worden bevestigd. De koppeling kan een beetje tot ½” houden en de M18 heeft twee verschillende overbrengingsverhoudingen.

Hij heeft een degelijk geïntegreerd werklampje, maar na ongeveer zeven seconden wordt hij wel gedimd – een beetje snel naar onze smaak, maar je hoeft in ieder geval niet de hele tijd de trekker over te halen.

We vonden het vooral prettig dat deze boormachine een batterijniveau-indicator heeft, maar het kan wat moeilijker zijn om de batterijen op deze boormachine te verwisselen. Hij kan bij het verwijderen een beetje binden en de dubbele vergrendellipjes zijn wat moeilijker los te koppelen dan het enkelvoudige tabbladsysteem dat door andere modellen wordt gebruikt.

Waarde

Deze boor is geen grote budget aankoop; het heeft eigenlijk een van de hoogste catalogusprijzen van de hele groep.

Conclusie

De M18 is een forse boor die een punch inpakt, maar niet genoeg om er een prijs mee te verdienen. Het was echter zeker een kanshebber en zou zelfs de moeilijkste booropdrachten gemakkelijk moeten kunnen uitvoeren, zij het iets langzamer dan onze topkeuzes.

Recent Content