Metabo KGS 305 M Afkortzaag kopen en review


Voordelen

  • Grote snijcapaciteit
  • Krachtige motor
  • Waar voor uw geld
  • Nauwkeurige snedes

Nadelen

  • Laser niet geweldig
  • Zwaar

Metabo KGS 305 M Afkortzaag review

Metabo KGS 305 M Afkortzaag - 2000 W - Ø 305 mm

Bekijk de dagprijs

Voor deze beoordeling nemen we een grote stap in het Metabo afkortzaag gamma om te kijken naar de KGS305M. Dit is een grote zaag! Hij is in staat om enkele grote zaagsnedes te maken met voldoende vermogen om ze te ondersteunen. Het is een groot stuk kit en past bij alle andere verstekzagen die er zijn.

Veel van de zagen die we beoordelen hebben kleinere capaciteiten dan dit model en hebben een paar verschillende kenmerken, maar doen grotendeels hetzelfde werk. Deze onderscheidt zich van de massa en we gaan in op het waarom!

De belangrijkste kenmerken

De KGS 305M heeft een aantal serieuze kenmerken om over te praten, dit is geen standaard verstekzaag. Hieronder staan enkele van de belangrijkste dingen die u moet weten.

Zaagcapaciteit

Als u op zoek bent naar een zaag die volledig veelzijdig is en geschikt voor elke baan, zoek dan niet verder. De zaagcapaciteit is enorm. De maximale zaagdiepte is 106 mm (4,1 inch) en de maximale zaagbreedte is 340 mm (13,3 inch).

Als u een aantal grote daken zaagt of werkt op landschapsarchitectuur gebieden die een aantal serieuze grootte timmerhout nodig hebben dan is dit een geweldige zaag. Voor dakwerkers is het een zwaar karwei om op het dak te komen, maar het is de moeite waard als je eenmaal aan het werk bent, want het zal door de grootste zaagsnedes heen varen.

U betaalt veel geld voor de extra capaciteit, dus controleer of u het nodig hebt voordat u het koopt.

Metabo KGS 305 M Set Afkortzaag 305mm 1600 - 2000W + Machinestandaard KSU 251

Bekijk de dagprijs

2000 Watt Motor

De 2000 watt motor is nodig op een zaag van deze grootte. Het doorzagen van grote stukken hardhout zal een serieus vermogen vergen en deze motor zal dat leveren. Deze motor levert niet alleen eenmalig vermogen, maar is ook in staat om de zaagsnede na de zaagsnede uit te voeren.

De motor wordt gevoed door een 240 volt voedingskabel en is ook verkrijgbaar als 110 volt versie om mee te nemen naar de werf voor meer commercieel werk.

Snijhoeken

Naast het snijden van grote dingen zijn de hoeken zeer flexibel. De snijtafelhoeken gaan tot 47 graden aan de linker- en rechterzijde en de meshoek tot 47 graden aan de linkerzijde. U zult in staat zijn om een aantal precieze hoeken te krijgen, zelfs op alle maten snedes. Houd er rekening mee dat de hoeken de maximale zaagsnede verminderen.

Draagbaarheid

We moeten zeggen dat dit niet de meest draagbare zaag is. Hij weegt 23 kilogram en dat is het dubbele van het gewicht van sommige kleinere modellen. Het is niet echt een nadeel, een zaag die is gebouwd voor dit soort werk moet robuust zijn met een groot blad en een grote voetafdruk om de spanningen en spanningen van grote klussen aan te kunnen.

Idealiter zou je iets van dit formaat gebruiken op een standaard met een goed stuk werkruimte eromheen om de grote stukken materiaal waarmee je werkt te beheren.

Niet echt een om in de kofferbak te gooien als je van baan naar baan gaat om dingen zoals plinten te snijden!

Veiligheid

Een zaag die dit kan moet veilig zijn, hieronder lopen we een aantal van de veiligheidsvoorzieningen door.

Stof- en spaanafvoer

Bij de KGS305M wordt een afneembare stof- en spaanzak geleverd om tijdens het werk eventuele rommel op te vangen. Het zal niet veel stof verzamelen dus Metabo heeft de zaag zo ontworpen dat deze direct aan een stofverzamelunit kan worden bevestigd om het werkgebied te allen tijde stofvrij te houden. Echt belangrijk als u een beetje kit zoals deze in een werkplaats heeft staan.

Verlengbaar zaagdek

Dit is belangrijk op dit model omdat de grote materialen met zwaarder zijn om op hun plaats te houden en op te lijnen voor het snijden.

Metabo KS 305 M Afkortzaag 305mm 2000W

Bekijk de dagprijs

Klem

Een eenvoudig te gebruiken schroefklem wordt aan het dek bevestigd om de materialen op hun plaats te houden terwijl u zaagt. Dit vermindert de noodzaak om het materiaal vast te houden terwijl u zaagt en u kunt zich concentreren op het verkrijgen van een nauwkeurige zaagsnede.

Zaagbladovertrek

Het mesdeksel legt alleen het draaiende mes bloot als het over het snijvlak gaat, een standaard maar belangrijk veiligheidskenmerk.

Het Klanten reviews

Klanten hebben een aantal geweldige feedback achtergelaten over verschillende items, waardoor het een algemene waardering van 9 op 10 heeft gekregen op Reevoo.

Grote waarde voor uw geld

De rode draad door de recensies is hoeveel je voor je geld krijgt. Het kost de helft van de kosten van de Dewalt- en Bosch-modellen. Het maakt niet uit wat uw merkvoorkeur is, u kunt een besparing van meer dan tweehonderd pond niet negeren.

Laser niet geweldig

Een paar opmerkingen over het feit dat de laser niet briljant is. Dit is een nadeel als je het vergelijkt met het Dewalt schaduwlijn systeem.

Zwaar maar nog steeds draagbaar

Sommige mensen vinden het een zwaar pakket, maar het ergonomische handvat aan de bovenzijde van het lichaam maakt het gemakkelijk om het op te pakken en maakt het gewicht goed. Ik denk niet dat je echt een lichte zaag kunt vinden die deze zaagcapaciteit heeft.
Metabo KGS 305 M Afkortzaag incl. onderstel (KSU 401) - 2000W - 305 x 30mm

Bekijk de dagprijs

Onze conclussie

Dit is een briljante verstekzaag, maar het is niet voor iedereen weggelegd. Het kost veel geld en kan veel grote materialen snijden. In werkelijkheid hebben de meesten van ons dit niet nodig, dus we willen u aansporen om heel goed na te denken voordat u het koopt.

Het is geen afkortzaag die je op een kleine plank kunt wegstoppen – hij neemt veel ruimte in beslag.

Echter, dit zal elk werk doen dat u er naar gooit, veel merken die een zaag met deze capaciteit aanbieden zullen meer dan vijfhonderd pond in rekening brengen. De kwaliteit en het bereik van de Metabo KGS305M afkortzaag is briljant.

Wij denken dat dit er een is voor de doorgewinterde houtbewerker of vakmensen die hun gereedschap begrijpen, niet een voor degenen die hun eerste zaag kopen.

Bekijk de dagprijs

Recent Content