Karcher vs Bosch hogedrukreinigers: Welke is de beste?


Wanneer u heeft besloten dat het tijd is om te investeren in een nieuwe hogedrukreiniger, wilt u eerst een betrouwbaar merk selecteren. Karcher en Bosch zijn meestal twee van de toonaangevende merken in de industrie (samen met Nilfisk). Ze bieden allebei robuuste hogedrukreinigers aan die bestand zijn tegen de meeste reinigingstaken.

Er zijn echter veel verschillen tussen Karcher en Bosch hogedrukreinigers. Hieronder vindt u meer informatie over deze verschillen, zodat u de juiste hogedrukreiniger voor u kunt vinden.

Verschillen tussen Karcher en Bosch hogedrukreinigers

Motorvermogen

Als het gaat om het motorvermogen, neemt dit over het algemeen toe met hoeveel u elke beweging in het modelbereik besteedt (het geeft u ook meer druk en waterdoorstroming). Het motorvermogen van Karcher en Bosch is over het algemeen hetzelfde voor elk vergelijkbaar model, hoewel Bosch probeert vooruit te komen door een extra 0,1kW te leveren, niet dat u dit zult merken.

Het maximale vermogen van Bosch is de AdvancedAquatak 160 met een motor van 2.6kW en een druk van 160 bar, samen met een waterdebiet van 570 liter/uur. Karcher, het krachtigste model is de K7 met 2.8kw.

LCD-scherm

Een van de grootste verschillen met Karcher en Bosch hogedrukreinigers is het LCD-display op het trekkerpistool. De high-end Karcher K5 & K7 Premium Full Control Plus Home (een eenvoudigere versie is ook beschikbaar op de Karcher K4 Full Control) hebben deze functie, Bosch machines niet.

Het LCD-display lijkt misschien een klein voordeel, maar het kan een groot verschil maken. Het display zorgt ervoor dat u te allen tijde over de juiste hoeveelheid vermogen en reinigingsmiddel beschikt. Het neemt het giswerk echt weg.

Gewicht

Een ander verschil is het gewicht. Als u op zoek bent naar een grote en verantwoordelijke hogedrukreiniger, dan wilt u zeker met Karcher meegaan. Als u de voorkeur geeft aan iets dat licht van gewicht is, kunt u beter een Bosch hogedrukreiniger gebruiken. Vrijwel elke Bosch hogedrukreiniger weegt minder dan 9 kg. Bij Karcher liggen de gewichten bijna altijd boven die grens (tenzij je voor de K2 modellen gaat).

Het goede nieuws is dat beide bedrijven hogedrukreinigers met wielen maken (afgezien van de Karcher K2 Compact en Bosch EasyAquatak serie). Mobiliteit zal dus in geen geval een probleem zijn.

Slanglengte

Het hebben van een langere slang is ongetwijfeld zeer gunstig om de hogedrukreiniger op één plaats te kunnen laten staan tijdens het schoonmaken. Karcher slanglengtes variëren van 4m (de meeste K2 modellen) tot 10m (alleen K7), de mid-range K4 modellen hebben een 6m slang. Met uitzondering van de compacte EasyAquatak-serie, die een korte slanglengte van 3 meter hebben, lopen de Bosch-slangen van 5 tot 8 meter.

De meeste Bosch modellen hebben een 1m langere slang dan hun Karcher-equivalenten, maar op een Karcher (de zeer hoogwaardige K7) kunt u slechts een 10m-slang krijgen.

Garantie

Garantie zal ongetwijfeld een groot verkoopargument zijn voor de meeste consumenten. Je weet gewoon nooit wat er in de toekomst gaat gebeuren. Daarom is het van vitaal belang om jezelf te beschermen met een lange garantie. Bosch biedt over het algemeen 2 jaar garantie op hun hogedrukreinigers. Karcher biedt een veel royalere garantie van 5 jaar. Karcher zal de consument zeker voor een langere periode beschermen.

Beste aankopen: Karcher K4 Full Control vs Bosch UniversalAquatak 135

Om twee Karcher en Bosch modellen direct met elkaar te vergelijken hebben we gekeken naar de huidige best verkochte modellen van elk merk. Deze zijn:

Karcher K4 Full Control

Karcher K4 elektrische hogedrukreiniger

Bekijk de dagprijs

  • Eenvoudig reinigingsmiddel toevoegen
  • Duurzame watergekoelde motor
  • Regelbare druk

Bosch UniversalAquatak 135

Bosch UniversalAquatak 135

Bekijk de dagprijs

  • Auto-stop functie: laag energieverbruik en lagere geluidsemissie
  • Kwaliteit van de onderdelen: aluminium pomp\ en inox zuiger
  • Uitgebreid assortiment accessoires toepasbaar

Deze concurrerende modellen zijn meestal verkrijgbaar voor een vergelijkbare prijs, dus wat zijn de belangrijkste verschillen? Beide modellen hebben een 1.8kW motor, maar de Bosch heeft een iets hogere maximale druk bij 135 bar (vs. 130 bar op de Karcher). Als we kijken naar het maximale debiet, ligt de Karcher K4 net voor op 420 liter per uur, vergeleken met 410 op de Bosch. In de praktijk is er echter weinig verschil tussen beide modellen.

Een leuke bijkomstigheid van de Bosch is dat hij kant en klaar gemonteerd wordt geleverd, terwijl je zelf een aantal Karcher onderdelen aan elkaar moet koppelen voordat je aan de slag kunt (niets te technisch). Beide machines hebben wielen en in hoogte verstelbare handgrepen, maar de Karcher lijkt wel volumineuzer. Hij weegt zelfs 11,4 kg in vergelijking met de 7,9 kg van de Bosch.

De Bosch heeft ook een langere slang op 8 meter, de K4’s is 6 meter en je zou op moeten lopen naar de duurdere K5 om een 8 meter lange slang in het Karcher assortiment te krijgen. Als u grotere oppervlaktes moet overbruggen dan is de Bosch wellicht geschikter.

De twee modellen hebben beide een wasmiddelsysteem aan boord. De Karcher is een “Plug and Clean” systeem dat gebruik maakt van Karcher specifieke wasmiddelflessen die gewoon in de hogedrukreiniger worden gestoken. De Bosch maakt gebruik van een eenvoudigere detergententententank die u bijvult met een oplossing naar keuze. Met deze methode bent u niet gebonden aan het kopen van specifieke wasmiddelen, maar het Karcher-systeem is zeer nuttig als u van plan bent om regelmatig wasmiddelen te gebruiken voor verschillende toepassingen (zoals het wassen van auto’s en het schoonmaken van terrassen), omdat het gemakkelijker is om te wisselen tussen de wasmiddelen.

De Karcher K4 heeft een ‘Full Control’ triggerspray, maar deze laat alleen zien waar u de lansinstelling op heeft ingesteld (u weet waarschijnlijk zoals u het net heeft gedaan). De Bosch heeft een eenvoudigere “3-in-1” trekker die zich aanpast tussen ventilator, roterende en potloodspuit. Beide hogedrukreinigers doen vrijwel hetzelfde, maar wij vinden de lansinstelling op de Karcher een mooiere oplossing.

Aangezien beide hogedrukreinigers vergelijkbare prestaties leveren, is dit de manier waarop we zouden beslissen tussen de twee modellen:

Recent Posts