Hoe vaak moet je werkschoenen vervangen?


Een solide paar werkschoenen is een waardige investering als u de hele dag op uw voeten staat. Ze houden u niet alleen comfortabel, maar zijn ook ontworpen om u te beschermen tegen de gevaren van uw werk.
hoe lang gaan werkschoenen mee
Veel mensen houden hun werkschoenen zo lang mogelijk vast. Het is niet ongewoon om werknemers hun beschadigde laarzen te zien repareren met snelle reparaties.

Hoewel snelle reparatiewerkzaamheden geweldig kunnen zijn om wat geld te besparen, doe je jezelf geen plezier als het gaat om comfort en bescherming.

Werkschoenen hebben geen oneindige levensduur. Zelfs de meest goed gebouwde laarzen zullen af en toe vervangen moeten worden. Uw laarzen worden elke dag dat u op de klok staat door de ringer gehaald. Hierdoor kunnen ze vrij snel beschadigd raken.

In veel gevallen zul je de schade niet eens merken. Maar je zult de effecten wel voelen. Dus hoe vaak moet je je werkschoenen upgraden? Hier zijn wat verklikkertjes van schade waar je op moet letten.

Hoe lang gaan werkschoenen mee

De levensduur van de meeste werkschoenen:

In de meeste gevallen is een werkschoen ontworpen om ongeveer 3-6 maanden mee te gaan, langer als je hem niet overmatig gebruikt en als de omgeving waaraan je hem blootstelt niet zo meedogenloos en stoer is.

Versleten zolen

De buitenzolen van uw laarzen maken regelmatig contact met ruwe oppervlakken. Ook worden ze elke keer dat je loopt onder enorme druk gezet. Of je nu in de modder werkt, op hard beton of rond gladde oppervlakken, de onderkant van je laarzen krijgt een pak slaag.

Kijk maar eens naar je zolen om te zien hoe versleten de loopvlakken zijn. Als het profielontwerp moeilijk te zien is, is het tijd voor een vervanging. U kunt ook de effecten van versleten zolen gaan voelen. Uw stappen kunnen minder veilig zijn.

Het is belangrijk om te investeren in een nieuw paar werkschoenen wanneer dit gebeurt. Hoe langer u wacht, hoe groter het risico dat u valt en een blessure oploopt.

Zolen kunnen maar zo lang meegaan. De meeste kunnen 300-500 mijl meegaan. Hoewel dit een extreem getal lijkt, duurt het meestal ongeveer zes maanden om die afstand te lopen. Zelfs als je het gevoel hebt dat je elke dag niet veel loopt, tellen de mijlen snel op. Het is duidelijk dat je zolen veel sneller verslijten als je veel loopt. Het is een goed idee om dat bij te houden.

Als u een stappenteller of een smartwatch draagt, gebruik dan die informatie om een beter idee te krijgen van wanneer u uw laarzen moet vervangen.

Beschadigde tussenzolen

De tussenzolen bevinden zich tussen de buitenzolen en de binnenzolen. Ze zijn vaak gemaakt van dik EVA-schuim en helpen een deel van de stootkracht te absorberen tijdens het lopen.

Tussenzolen kunnen relatief snel hun vorm beginnen te verliezen. Ze kunnen na verloop van tijd samendrukken en een rimpelig uiterlijk krijgen.

Wanneer dit gebeurt, kunt u zelfs merken dat de hoogte van de bult die u bij het dragen van uw laarzen heeft gekregen, is afgenomen. Dit deel van uw laarzen is erg belangrijk voor uw algehele comfort. Het ondersteunt uw voet en beschermt uw been. Wanneer het door beschadiging of slijtage ontstaat, begint u druk te voelen in uw benen en gewrichten.

Aan het einde van de dag kan je pijn gaan voelen. Dat komt omdat de kracht van de impact van het lopen op harde oppervlakken in staat was om je been omhoog te bewegen en in je botten te komen. Als je geen nieuwe laarzen krijgt, kun je last krijgen van aandoeningen als plantaire fasciitis, scheenbeenspalken en nog veel meer.

Het hebben van de juiste hoeveelheid flexibiliteit in je laarzen is cruciaal. Ze moeten flexibel genoeg zijn om u een betere controle over uw voeten te geven, maar niet zo flexibel dat ze u niet genoeg voetsteun geven. Terwijl veel mensen de extra mijl gaan om flexibiliteit toe te voegen aan hun laarzen tijdens het inbraakproces, zullen laarzen na verloop van tijd te elastisch worden.

De eenvoudigste manier om dit te testen is door de laarzen gewoon doormidden te vouwen. Houd de laarzen omhoog en buig de teen terug naar de hiel. Als u zelfs maar op afstand de hiel kunt aanraken, zijn uw laarzen veel te versleten voor gebruik in een werkomgeving.

De verhoogde flexibiliteit betekent dat de zolen van uw laarzen u niet voldoende steun en bescherming bieden. De kans is groot dat ze niet veel doen om de schokken te absorberen. De zolen kunnen ook uitgedund zijn. Dit kan behoorlijk pijnlijk zijn als je op een scherp voorwerp stapt.

Gescheiden bovendelen

Wanneer de bovenkant van je laarzen begint te scheiden van de zolen, moet je een aantal in de buurt van laarzen krijgen. Deze kwestie wordt vaak aangeduid als “praten”. De kleurrijke naam komt van het wapperen van je buitenzool als je loopt.

Dit soort schade kan zeer gevaarlijk zijn. Het constant wapperen van uw buitenzool kan ervoor zorgen dat u struikelt. De scheiding wordt erger naarmate je het meer negeert. Uiteindelijk kan de scheiding zich tot aan uw boog uitstrekken. Voor je het weet klapt de klapzool onder je voet, met als gevolg een gevaarlijke val.

Sommige mensen kiezen ervoor om dit probleem te repareren in plaats van nieuwe laarzen te krijgen. Meestal wordt er lijm gebruikt om de twee componenten weer aan elkaar te hechten. Hoewel dit een snelle tijdelijke oplossing kan bieden, is het geen goede oplossing op lange termijn.

De lijm houdt niet lang stand in een ruwe werkomgeving. Bovendien zal een eenvoudige verlijming de manier waarop de zolen op druk reageren, veranderen. Het kan meer kwaad dan goed doen.

Gaten en fysieke schade

Gaten, scheuren en andere duidelijke tekenen van fysieke schade moeten zo snel mogelijk worden verholpen. Als uw bovenlichaam beschadigd raakt, loopt u het risico dat uw voeten beschadigd raken. Zelfs een klein gaatje kan tot grote problemen leiden.

Als u om water, gevaarlijke chemicaliën, extreme hitte of elektriciteit heen werkt, loopt u een nog groter risico. Kleine gaatjes kunnen heel snel groot worden. Vermijd snelle reparaties en investeer in een solide paar nieuwe werkschoenen.

Tips om uw werkschoenen langer te laten meegaan

Hoewel de meeste werkschoenen om de zes maanden of zo moeten worden vervangen, zijn er enkele manieren waarop u die levensduur kunt verlengen. Deze tips kunnen u helpen het meeste uit uw investering te halen en ervoor te zorgen dat u altijd beschermd bent.

Gebruik meer dan één paar

Als u niet elke zes maanden een nieuw paar laarzen wilt kopen, investeer dan in meerdere paren tegelijk. U kunt een paar laarzen van hoge kwaliteit kopen en deze afwisselen. Met twee paar laarzen kunt u de levensduur verdubbelen. Elk paar zal in de loop van de tijd minder schade ondervinden.

Draag ze niet buiten de werkplek

Tegenwoordig zijn werkschoenen heel stijlvol. Terwijl u misschien in de verleiding komt om ze op uw vrije dag te dragen, moet u dit zo veel mogelijk vermijden. Dit zal alleen maar leiden tot snellere slijtage en meer schade.

Houd uw laarzen schoon

U moet uw laarzen regelmatig schoonmaken om ze in goede conditie te houden. Als ze aan het einde van de werkdag met modder bedekt zijn, wast u ze af en laat u ze aan de lucht drogen. Het duurt maar een paar minuten. Die paar minuten kunnen uw laarzen veel langer in goede conditie houden.

Oefen veilige onderhoudstechnieken

Werkschoenen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen zoals leer. U moet ervoor zorgen dat u de juiste onderhoudstechnieken voor het materiaal gebruikt. Dompel nooit leren laarzen onder. Koud water moet worden gebruikt voor de reiniging. Laat ze ook aan de lucht drogen in plaats van ze in een droogmachine te gooien. Al deze eenvoudige technieken zorgen ervoor dat u uw laarzen niet onnodig belast.

Over naar U

Hoogwaardige laarzen zijn een belangrijk onderdeel van uw werkkleding. U moet ervoor zorgen dat ze altijd in goede staat zijn, zodat ze klaar zijn om u te beschermen wanneer u ze het meest nodig hebt. Houd deze tekenen van schade in gedachten, zodat u altijd weet wanneer het tijd is om uw laarzen te vervangen.

Recent Content