Hoe kan ik sleuven in beton snijden?


Een sleuf is een inkeping in beton die het mogelijk maakt om water af te voeren van een fundering of in een drainagesysteem. Wanneer beton wordt geïnstalleerd, worden vaak drainagegroeven gevormd voordat het beton opdroogt. Als u echter bepaalt dat u drainagegroeven nodig hebt nadat het beton is uitgehard, kunt u ze installeren met een muurfrees en een beetje mortel.
sleuf in beton snijden

Stap 1

Klik een krijtlijn over het beton waar je het midden van de afwateringsgroef wilt hebben. Meet links en rechts van de krijtlijn 2 inches en klik twee extra krijtlijnen vast. De buitenste lijnen geven aan waar het beton moet worden gezaagd.

Stap 2

Plaats de punt van een achterloop-betonzaagblad over het midden van een lijn. Zet het zaagblad aan en laat de frees langzaam in het beton komen. De bladen hebben een vooraf bepaalde diepte van 2 inch. Loop achter de betonzaag. Let op het blad om ervoor te zorgen dat het op de lijn blijft. Herhaal het proces met de tweede lijn.

Stap 3

Verwijder het beton met een voorhamer en een schop.

Stap 4

Meng nieuwe mortel in een kruiwagen en giet beton in de sleuf die u snijdt.

Stap 5

Maak een groef in de nieuwe mortel met een rondgetrokken spaan. Zorg ervoor dat de groef ten minste 1¾ inch diep en ten minste 3 inch breed is. Verleng de groef met de lengte van de verse mortel. Laat de mortel minstens 48 uur drogen.

Recent Content