DEWALT DCD777C2 kopen en review


De DCD777C2 is een van de beste boren die we hebben gezien en zou de toppositie hebben geclaimd als hij alleen maar een betere levensduur van de batterij had.

DEWALT DCD777C2

Onze uitspraak

Hoewel de DEWALT DCD777C2 op de eerste plaats komt en een Editors’ Choice is, is het toch een uitstekend product. Hij deed het fenomenaal goed in onze boor- en rijtesten en ging zelfs de moeilijkste uitdagingen met het grootste gemak aan. Het heeft een solide set van functies die het gebruik en de bediening probleemloos laten verlopen. Het leverde echter niet de meest indrukwekkende prestaties in onze batterijlevensduurtest, waardoor hij uit het topsegment kwam. Hij is ook behoorlijk duur, maar de DCD777C2 kan zeker elk project aan dat je er naartoe gooit – zolang hij maar een vers opgeladen batterij heeft.

De DCD777C2 eindigde aan de top van de groep, net achter de Kobalt KDD 1424A-03 en voor de Milwaukee M18. De Kobalt en de DCD777C2 deden het allebei even goed in onze boor-, rij- en gemakstests, maar de veruit superieure prestaties van de Kobalt tijdens de levensduur van de batterij geven hem een algemeen voordeel op de DCD777C2. Het kost ook een beetje meer. De Milwaukee M18 kost ook iets meer dan de DCD777C2, maar heeft in onze hardste boortests net iets meer moeite gehad dan de DEWALT.

Prestatievergelijking

In onze zoektocht naar de beste accuboormachine van allemaal, zijn we begonnen met het vergelijken van tonnen verschillende gereedschappen, om vervolgens de meest veelbelovende en gewaardeerde producten te kopen die er zijn. We hebben al deze producten tegen elkaar uitgespeeld in een reeks van side-by-side tests, waarbij we hun prestaties beoordeelden en scoorden ten opzichte van hun soortgenoten. We hebben deze tests gegroepeerd in vier gewogen waarderingscijfers, waarbij de resultaten van de DCD777C2 in elk van de volgende paragrafen worden beschreven.

Boren

Zoals verwacht maken de boorprestaties van elke boor een groot deel uit van de totale score, goed voor 35%. Om de prestaties van elk gereedschap te beoordelen, hebben we hun boorprestaties geëvalueerd en vergeleken in drie taken: boren door een stevige deur met een 5″ gatzaag, boren door een 2×12 met een 1″ peddelbit, en met behulp van zowel een ¼” als ½” twistboor enkele gaten maken in een 16 gauge staalplaat. De DCD777C2 deed het bijzonder goed en verdiende een 10 op 10.

De DCD777C2 boorde de 5″ gatzaag gemakkelijk tot de volle diepte in ongeveer 17 seconden en zaagde door de massieve deur zonder enige tekenen van vertraging of worsteling. Hij heeft veel kracht, zodat u de boormachine de hele tijd in de hogere versnelling kunt houden, en leverde een van de beste prestaties die we tot nu toe in deze test hebben gezien.

Dit gereedschap zette zijn fantastische prestaties voort in onze staalboortests. Het boorde door het metaal met zowel de ¼” als ½” twistboormachine zonder enige moeite, in minder dan twee seconden met de kleinere boormachine en in minder dan vier seconden met de grotere.

Het eindigde met een andere uitstekende prestatie in onze laatste test, de 1″ spadebit. Deze boor haalde het gemakkelijk door het hout, maar hij boorde de gaten niet zo snel als de bovenste boren – af en toe werd hij een beetje opgehangen en stagneerde hij even in zijn hogere versnelling.

Rijden op

Vervolgens gingen we over tot het evalueren van de rijprestaties van elke boor, waarbij we elk gereedschap scoorden op hoe snel en gemakkelijk het in bevestigingsmiddelen reed en of het een verzonken schroefkop goed kon instellen zonder dat het blokkades opliep. Dit is ook goed voor 35% van de totale score van elk gereedschap, waarbij de DCD777C2 het weer uitzonderlijk goed doet en een 9 op 10 verdient.

Vanaf het begin reden we met de DCD777C2 in een ton van 3″ lange, #9 schroeven. Hij heeft deze taak met gemak opgepakt en de schroeven snel en krachtig ingedraaid. Het heeft geen enkel probleem om de koppen gelijk te zetten met het oppervlak van het hout en geeft je veel controle zodat je niet per ongeluk de schroef overdrijft.

Onze volgende rijtest heeft de moeilijkheidsgraad voor elk van de gereedschappen wat verhoogd, omdat we elk van hen een 5″ lange, ½” vertragingsschroef tot de volle diepte hebben laten boren om een 2×4 op een 4×4 aan te sluiten. We hebben echter wel eerst een proefgat geboord, want het is een beetje onredelijk om zo’n grote schroef in te draaien zonder. Deze zwaardere test bleek niet te kloppen met de DCD777C2, die de schroef zonder enig probleem tot de volle diepte dreef, zelfs met de beste van het beste in termen van snelheid.

Inclusief batterij

Na de beoordeling van het boor- en aandrijfvermogen van elk gereedschap hebben we vervolgens de levensduur van de batterij en de oplaadtijd vergeleken en enkele punten toegekend op basis van het aantal meegeleverde batterijen. Helaas deed de DEWALT DCD777C2 het niet zo goed in deze metriek – ter waarde van 20% van het totaal – en verdiende een 5 op 10 voor zijn prestaties in het midden van de weg.

Deze boormachine heeft wel wat punten verdiend door een paar 1,5 Ah accu’s mee te nemen en voor het opladen iets sneller dan gemiddeld – het duurt slechts iets meer dan een uur om een lege accu volledig op te laden met de bijgeleverde lader.

Het was echter in de levensduurtest van de accu dat de DCD777C2 haperde. Voor deze test hebben we afwisselend 16 #9-schroeven ingedraaid en drie 1″ gaten met de spadebit geboord tot de boor helemaal dood was, waarbij we de score hebben bepaald aan de hand van het aantal cycli dat het gereedschap heeft uitgevoerd. De beste boren waren in de dubbele cijfers voordat ze stierven. Helaas haalde de DCD777C2 slechts vijf volledige cycli voordat hij stopte; hij boorde een enkele schroef van de zesde set voordat de batterij het begaf.

Gerelateerd: beste Dewalt gereedschappen

Gemak

Voor de resterende 10% van de score hebben we gekeken naar alle verschillende gemakskenmerken die elke boormachine heeft. Specifiek hebben we punten toegekend voor de kwaliteit van het ingebouwde werklampje, het bereik van de bits die de boorkop kan vasthouden, de verschillende snelheidsmodi die de boor heeft, het gewicht, en of er een riemclip is. Daarnaast hebben we ook het gemak van het verwisselen van de accu’s vergeleken en of er een geïntegreerde acculaadindicator is. De prestaties van de DCD777C2 zijn een beetje teruggekomen, waardoor hij een 6 op 10 heeft verdiend. Deze boormachine kan worden uitgerust met een riemclip, maar deze wordt niet meegeleverd.

De klauwplaat kan een beetje vasthouden met maximaal een ½” schacht en het geïntegreerde werklampje op dit gereedschap is behoorlijk. Hij bevindt zich boven de trekker en blijft ongeveer 20 seconden branden nadat u de knop heeft losgelaten.

De DCD777C2 heeft twee verschillende overbrengingsverhoudingen zodat u de snelheid of het koppel voor uw specifieke project kunt maximaliseren, maar het is een van de hefboomboormachines van de groep, met een gewicht van 3 lbs., 4.1 oz.

Het is super gemakkelijk om de batterij te installeren of te verwijderen, met de vergrendellip die gemakkelijk te ontgrendelen is en een nieuwe batterij die zonder al te veel moeite op zijn plaats glijdt. Het ontbreekt echter aan een batterij-indicator om u te waarschuwen dat de batterij bijna leeg is voordat deze helemaal leeg is.

Waarde

De DCD777C2 is een behoorlijke waarde, die zich staande houdt tegenover de beste boren, terwijl hij een iets lagere catalogusprijs heeft. Het is nog steeds een beetje duur voor de toevallige huiseigenaar, maar zou een goede keuze kunnen zijn voor iemand die uitzonderlijke boor- en rijprestaties wil en de verminderde levensduur van de accu’s niet erg vindt.

Conclusie

De DCD777C2 is ontegenzeggelijk een uitzonderlijke accuboormachine. Hij heeft onze zwaarste boor- en rijtaken met relatief veel gemak uitgevoerd, waarbij hij meestal voor de bovenste plaats in het algemeen is vastgeknoopt. Hij is niet overdreven duur en is behoorlijk handig, maar we wensten wel dat hij een beetje beter was voor de levensduur van de accu.

Recent Content