Beste metaalzaagmachines in 2021


Denkt u erover om de beste metaalzaag te kopen? Nou, of je nu een doorgewinterde pro of een weekendje weg bent, je zult er goed gebruik van maken. Dat komt omdat een geweldig afgewerkt project begint met het hebben van het juiste gereedschap voor de klus. Dus voordat u uw volgende metaalzaagproject aanpakt, moet u uitzoeken welk gereedschap geschikt is voor u. Of u nu door 1/2″ metaalplaten, gietijzer, stalen buizen of wapening snijdt: een metaalzaag bespaart u tijd en energie.

Natuurlijk kunt u proberen om met een toorts, ijzerzaag of haakse slijper door metaal te snijden, maar als u het juiste elektrische gereedschap voor de klus hebt, kunt u elke keer weer gladde, schone zaagsneden maken. Met zoveel beschikbare metaalzagen kan het kiezen van de beste zaag een overweldigende taak zijn. Gelukkig hebben we een lijst samengesteld van de bovenzagen die vandaag de dag op de markt zijn. Onze beoordelingen zullen u helpen de verwarring te doorbreken, zodat u de zaag kunt kopen die precies goed voor u is.

Bekijk de beste metaalzaag op de markt, hieronder

Multiblade MB4854 Ijzerzaag met 24TPI blad

Multiblade MB4854 Ijzerzaag met 24TPI blad

Bekijk de dagprijs

Een Multiblade professionele metaalzaag 300mm inclusief metaalzaagblad met een 24 TPI vertanding. Deze zaag is voorzien van een opberg ruimte waar u tot 6 bladen eenvoudig kunt opbergen. De handgreep van deze zaag is ergonomisch gevormd.

Professionele IJzerzaag met Pistoolgreep | Metaalzaag | Ijzer Zaag | Klussen | Metaalzagen | Metaalzaagbeugel | Handgereedschap

Professionele IJzerzaag met Pistoolgreep

Bekijk de dagprijs

De ijzerzaag is voorzien van een kunststof pistoolgreep. De zaag wordt gespannen via een spanschroef. Compleet met zaagblad.

Voordelen:

  • Ligt goed in de hand voor een optimale zaagbeweging
  • Voorzien van spanschroef voor het spannen van het zaagblad
  • Zaagt door metaal, ijzer, kunstof en hout

SmartWorks Multifunctionele Handzaag set 12 in 1

SmartWorks Multifunctionele Handzaag set 12 in 1

Bekijk de dagprijs

De Multifunctionele handzaag set van SmartWorks is een absolute must wanneer je op je werkplaats verschillende materialen wil zagen. Zo kan de zaag gebruikt worden voor het zagen van bijv. hout, kunststof, glas, metaal, tegels, PVC en meer. De set kan keurig en overzichtelijk opgeborgen worden in de bijgeleverd koffer. Kenmerken: * Duidelijk gerangschikt in een kunststof koffer * Voor alle materialen, zoals hout, kunststof, glas, metaal, tegels, steen, PVC en nog veel meer * Ergonomische handgreep * Uitgebreide accessoires voor het zaagblad Levering inclusief: * 1 x Multifunctionele Handzaag set 12 in 1

Bahco 319 Metaalzaagbeugel

Bahco 319 Metaalzaagbeugel

Bekijk de dagprijs

Deze Bahco 319 Metaalzaagbeugel is een unieke en professionele metaalzaagbeugel, welke is voorzien van een comfortabele soft grip handgreep. Het stalen buisframe met kunstof bekleding maakt hoge bladspanning mogelijk. Hierdoor kun je accuraat en recht zagen. Het blad is verticaal in te spannen of onder 55° om af te vlakken.

STANLEY FatMax Metaalzaag 0-20-108 – 5in1

STANLEY FatMax Metaalzaag 0-20-108 - 5in1

Bekijk de dagprijs

Een unieke metaalzaag doordat je het zaagblad op vijf verschillende manieren aan de metaalzaag kunt bevestigen.

Kopers Vragen

Wat is een metaalzaag?

Metaalzagen zijn gereedschappen die speciaal ontworpen zijn om door metaal te zagen. Hoewel er handmatig gereedschap is dat u kunt gebruiken, zoals een ijzerzaag, is het zagen van zelfs een stuk hoekijzer met deze methode vervelend en kost het veel moeite. Het resultaat laat ook te wensen over, want meestal heb je een oneffen eindstuk dat moet worden gladgestreken met wat vijlsel.

Gelukkig is er een grote verscheidenheid aan krachtige en efficiënte opties op de markt die u in staat stellen om tijd en energie te besparen. Ze hebben ook de neiging om precieze, vloeiende snedes te maken, zodat uw project met een minimale inspanning kan worden afgewerkt.

Het bepalen welk type metaalzaag voor u geschikt is, hangt af van de manier waarop u deze wilt gebruiken. Er zijn vandaag de dag een aantal opties op de markt. Twee van de meest populaire snijgereedschappen zijn de hakzaag en de cirkelzaag. De zaagbladen van deze metaalzagen zijn normaal gesproken voorzien van een speciale coating – ofwel hardmetaal gekanteld ofwel een keramische blend- waardoor ze door hard materiaal kunnen snijden zonder dat er warmteontwikkeling optreedt en waardoor de levensduur van het zaagblad wordt verlengd.

De hakzaag is ideaal voor iemand die in een mum van tijd snelle en kwalitatief hoogstaande zaagsneden wil maken – klik hier voor onze volledige recensie. Normaal gesproken zijn het grote, stationaire elektrische gereedschappen met een slijpschijf of een multitandzaagblad dat op een zwenkarm is gemonteerd. Deze arm is gemonteerd op de grondplaat van het apparaat en wordt direct naar beneden gebracht op het werkstuk. Dit type gereedschap is perfect voor het maken van zowel schuine als rechte zaagsneden, snel en nauwkeurig.

De cirkelzaag is een kleinere, meer draagbare keuze die gebruik maakt van een slijpschijf of een hittebehandeld legeringsblad, ongeveer hetzelfde als de vergelijkbare tafelzaag die wordt gebruikt voor het zagen van grotere objecten. De materialen worden gezaagd met een roterende beweging die rond een prieel draait. Omdat ze handheld zijn, zijn deze elektrische gereedschappen iets veelzijdiger dan grotere, logge hakzagen, waardoor u snel kunt werken en ook lange, lange stukken kunt maken in lichte materialen zoals aluminium en plaatwerk.

U hebt ook andere keuzes, zoals de recipro- en lintzaag. Met reciprozagen kunt u door verschillende materialen heen zagen, zodat u zich niet beperkt tot metaaltoepassingen. Dit gereedschap maakt gebruik van een heen en weergaande beweging van het blad om in een handomdraai door de materialen te snijden. Hoewel deze motorzagen u in staat stellen om op moeilijk bereikbare plaatsen te komen, is het eindresultaat meestal een product dat nog niet helemaal af is. Daarom zijn ze meestal de go-to optie wanneer u eender welk sloopproject op zich neemt.

Bandzagen zijn een ander soort gespecialiseerd gereedschap dat ideaal is voor het snijden van metalen buizen en andere lange, zware voorraden. Het blad van dit elektrisch gereedschap loopt horizontaal, zodat u gemakkelijk door het gewenste werkstuk kunt zagen. Hoewel ze uiterst draagbaar zijn, kunnen ze onhandelbaar worden wanneer ze gebruikt worden om door dikkere stukken te snijden, en daarom worden ze normaal gesproken gebruikt voor specifieke projecten.

Welk project u ook wilt uitvoeren, er is een optie die perfect voor u is. Terwijl sommige zeer specifieke toepassingen hebben, zijn andere zeer aanpasbaar en kunnen ze in elke situatie worden gebruikt. Het juiste gereedschap voldoet aan al uw behoeften en is een waardevolle aanvulling op uw werkplaats voor de komende jaren.

Kunt u metaal zagen?

Zagen door metaal is eenvoudig met het juiste gereedschap. Maar terwijl u misschien in de verleiding komt om uw volgende veeleisende project aan te pakken met uw vertrouwde handgereedschap of met een zaagblad dat ontworpen is om hout te zagen, zult u niet blij zijn met het resultaat. Nog belangrijker is dat het gevaarlijk kan zijn om te proberen door harde materialen zoals metaal te snijden met een gereedschap dat niet geschikt is voor de taak. In plaats daarvan moet u een gereedschap vinden dat speciaal voor uw project is ontworpen.

Er zijn handmatige opties beschikbaar, zoals ijzerzagen, die prima zijn als u slechts één kleine zaagsnede maakt. Anders kunt u het beste investeren in een elektrisch gereedschap dat is gebouwd om dit soort projecten aan te kunnen. Deze gereedschappen zullen de versterkers en het koppel leveren die nodig zijn om zelfs de hardste materialen zoals boter door te snijden. Voor meer informatie over het doorzagen van metaal, bekijk onze gids hier. Bladen die ontworpen zijn om metaal te snijden verschillen van de bladen die u zou gebruiken op materialen zoals hout of plastic.

De twee soorten bladen die u waarschijnlijk zult tegenkomen zijn multitandmessen en slijpschijven. Getande zaagbladen hebben fijnere, talrijkere tanden dan hun tegenhangers voor het zagen van hout, terwijl de slijpschijven zijn gecoat met een korrelig mineraalcomposiet dat is ontworpen om u te helpen snel en gemakkelijk door uw project heen te scheuren. Terwijl de standaard houten zaagbladen een lage steek hebben (aantal tanden per inch of TPI), variëren de zaagbladen die ontworpen zijn om door metalen te snijden, van een aantal tanden in de jaren 60 tot ongeveer 100.

Dit maakt een schone, precieze en braamvrije zaagsnede mogelijk. De meeste metalen zaagbladen die u met deze scherpe tanden vindt, zijn gemaakt van roestvrij staal of een duurzame composiet zoals aluminiumoxide. Deze zaagbladen zijn ook voorzien van een speciale coating, normaal gesproken een carbidepunt of een keramische legering, waardoor er minder gevaarlijke vonken ontstaan als u een project aanpakt.

Deze coating beschermt ook het mes, waardoor de levensduur wordt verlengd, terwijl er tegelijkertijd koele sneden worden gemaakt, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over het wachten op de behandeling van het materiaal. De schurende zaagbladen die u zult tegenkomen zijn ontworpen om slijtage te weerstaan, dankzij een coating van isolerend materiaal, en zijn korrelig genoeg om zelfs de zwaarste materialen snel door te zagen met een minimale hoeveelheid vonken en warmteontwikkeling.

Dus als u door metalen materialen zoals hoekijzer, wapeningsstaal, koper, buizen of stalen frames wilt snijden, is dat eenvoudig met het juiste gereedschap en mes. Door een zaag te gebruiken die ontworpen is voor de toepassing die u in gedachten heeft, bespaart u uzelf tijd en ergernis en zorgt u er tegelijkertijd voor dat uw project veilig en correct wordt uitgevoerd.

Kan ik een metaalzaag gebruiken om hout te zagen?

Metaalzagen zijn speciaal ontworpen om zelfs de hardste materialen zoals massief staal of ijzeren buis snel en efficiënt door te zagen. Aangezien er bij veel projecten die u aanneemt waarschijnlijk ook een paar stukken hout betrokken zijn, is het niet meer dan normaal dat u zich afvraagt of u uw favoriete metaalzaag ook kunt gebruiken om hout te zagen. Hoewel het zeker mogelijk is om hout te zagen met een van deze zagen, zijn er een aantal dingen die u in gedachten moet houden.

Hoe effectief een zaag is bij het zagen van bepaalde materialen komt neer op de snelheid (RPM) die een bepaalde zaag kan leveren en wat voor soort zaagblad wordt gebruikt. Een zaag die u zou gebruiken om door betonstaal of ander metalen materiaal te zagen, gebruikt een zaagblad dat is gemaakt van een schurend materiaal, een legeringscomposiet of roestvrij staal. Als u overweegt om hout te zagen met uw schurende zaagblad, moet u er rekening mee houden dat de zaagbladen op deze zagen specifiek zijn ontworpen voor een bepaald materiaal.

Het is zeker in staat om een paar kleine stukjes hout te zagen, maar de snede zou niet de fijne, schone rand hebben die u zou krijgen als u een houtzaagblad zou gebruiken. Ook als u van plan bent om de schuurschijf te gebruiken om veel hout te zagen, loopt u het risico dat het blad snel verslijt. Roestvrijstalen messen zijn een ander verhaal. Deze zaagbladen worden gebruikt voor het doorzagen van bijna elk type metaal. Wat dit type zaag anders maakt is de grootte en het aantal tanden die op dit blad zitten.

Een blad dat ontworpen is om door metalen heen te zagen is gebouwd met kleinere tanden die hun houtzagende tegenhangers of in professionele lingo, hun toonhoogte (of een aantal tanden per inch-TPI) is veel hoger. Bladen ontworpen voor metaal hebben een aantal tanden die variëren van de lage 60’s tot bijna 100 per blad. Een typisch zaagblad dat wordt gebruikt om framing timmerhout te zagen heeft slechts 24 tanden. Wat is het verschil? Nou, zaagbladen met minder tanden (zoals hout-specifieke zaagbladen) zullen agressiever zijn, maar produceren iets ruwere afwerkingen.

Dit komt omdat hoe minder tanden een zaagblad heeft, hoe dieper de slokdarmen tussen de tanden. Ze zullen snel werk maken van hout, waardoor de zaagtijd wordt verkort en oververhitting wordt geëlimineerd. Als u op zoek bent naar iets om bomen mee te kappen, kijk dan eens naar onze elektrische kettingzaag reviews of naar gasgestookte boomzaag reviews. Hoe meer tanden het blad heeft, hoe kleiner de slokdarmen. Dit betekent dat de zaagsneden langzamer en minder agressief zijn.

Aangezien de meeste roestvrijstalen zaagbladen gemiddeld 80 tanden kunnen hebben, zal het doorzagen van hout langer duren en loopt u het risico het hout te verbranden vanwege de wrijving. Ook loopt u het risico dat het blad vast komt te zitten (of vastloopt) in dikke stukken hout. Dus terwijl een gereedschap gemaakt voor het doorsnijden van metaal perfect in staat is om hout aan te pakken, moet u rekening houden met de dikte van het hout. Als u gewoon van plan bent om door een paar dunne stukken multiplex te snijden, dan moet het blad prima in orde zijn.

Maar als u door 2×4’s of dikkere platen hout zaagt, kunt u beter naar beneden vallen naar een zaagblad met een lager aantal tanden omwille van zowel het zaagblad, de snelheid als de zaagkwaliteit. Het goede nieuws is dat u geen aparte zaag hoeft te kopen als u al in het bezit bent van een zaag die ontworpen is om door metaalmateriaal te snijden. De levensduur van een zaagblad is afhankelijk van de constructie en het gebruik. Hierdoor bouwen fabrikanten deze elektrische gereedschappen om vervangbare zaagbladen te hebben.

U hoeft alleen maar een geschikt houtzaagblad te kopen (bijvoorbeeld een 24-tands framemes) en deze snel op het prieel te monteren. Vergeet niet om rekening te houden met de grootte van het blad, anders past het misschien niet goed. Als het wisselen van de zaagbladen veel werk lijkt, is er een alternatief. Sommige gereedschappen worden geleverd met multifunctionele zaagbladen. Deze messen zijn ontworpen voor het doorsnijden van verschillende materialen, waardoor u tijd en geld bespaart.

Door een elektrisch gereedschap te kopen dat verpakt is met een multifunctioneel mes of door uw speciale mes te verwisselen voor een van deze multifunctionele messen, kunt u heen en weer gaan tussen de verschillende materialen zonder dat u elke keer de messen hoeft te verwisselen. Het feit dat u een speciale zaag hebt gekocht, betekent niet dat u geen hout kunt zagen. Het betekent alleen dat u het blad moet overwegen.

Door het juiste zaagblad te gebruiken – hout of multifunctioneel – kunt u ervoor zorgen dat uw projecten snel worden uitgevoerd zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. Nog beter, omdat u geen twee aparte gereedschappen hoeft aan te schaffen, hoeft u zich geen zorgen te maken over het verstoppen van uw werkruimte met overbodige spullen.

Kunt u metaalverstekzaagmachines gebruiken?

Hoewel het niet ideaal is, kunt u een verstekzaag gebruiken voor het zagen van metaal, zolang u het juiste zaagblad gebruikt. Aangezien de verstekzaag echter niet specifiek ontworpen is om door dit soort hard materiaal te snijden, moet u rekening houden met het soort toepassingen waarvoor u de verstekzaag zult gebruiken. De twee soorten materiaal waar verstekgebruik effectief kan zijn, zijn aluminium en staal.

De reden dat een verstekbak niet het meest geschikte gereedschap is om te gebruiken wanneer u door grote hoeveelheden metaalmateriaal wilt snijden, is dat de snelheid van het gereedschap ongeveer 2/3 sneller is dan die van de snelste metaalzaag. Deze snelheid zorgt voor een hoge mate van wrijving met als gevolg dat het zaagblad en het werkstuk roodgloeiend aanvoelen.

Hoewel het dus niet aan te raden is om een verstekgereedschap te gebruiken om grote hoeveelheden metaal te zagen, kan het in feite wel een paar stukken aanpakken als u wat informatie in gedachten houdt. Het eerste waar u aan moet denken is de veiligheid. Aangezien het verstek aan een veel hogere snelheid draait dan een gereedschap dat speciaal ontworpen is om door metalen te snijden, moet u de verstekbak vrijmaken van al het zaagsel en puin.

Het zaagblad met vonken en hitte zorgt voor een groot aantal spanen. Zodra de verstekbak van stof is ontdaan, moet u het houtblad vervangen door een geschikt schuurmiddel of een fijn getand, gelegeerd blad. Deze zaagbladen zullen een hoger aantal tanden hebben, waardoor het mogelijk is om schone en precieze zaagsneden te maken. Koop het beste slagvaste zaagblad dat is ontworpen voor het materiaal dat u van plan bent te bewerken.

In het ideale geval heeft het een groot aantal tanden die zorgen voor een driedubbele slijpbeurt, zodat u een schone, braamvrije afwerking kunt bereiken. Bladen gemaakt van composietmaterialen zoals aluminiumoxide zijn meer geschikt voor de taak en kunnen door een verscheidenheid aan staal en aluminiumstaven snijden.

Dus hoewel het niet ideaal is om een houtmes te gebruiken voor het snijden van metalen, kan het wel. Hoewel het niet het perfecte gereedschap is voor het werk, kunt u met het juiste mes uw verstek gebruiken om non-ferro of droge ferro materialen te snijden. De belangrijkste oorzaak van de voorzichtigheid is dat deze gereedschappen niet ontworpen zijn voor het behandelen van vonken, uit elkaar vallende messen en spanen, zodat u het juiste mes voor de klus moet kiezen.

Conclusie

Met verschillende opties op de markt heeft u de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende handzagen. Het belangrijkste om te onthouden is dat ze elk geschikt zijn voor bepaalde toepassingen en materialen. Door op voorhand rekening te houden met de eisen van uw project, kunt u er zeker van zijn dat u het perfecte gereedschap voor de klus hebt.

Gerelateerde berichten

Recent Posts