Beste makita accuboormachine in 2020


Het is verbazend hoe de klussen sneller kunnen gaan als je het juiste gereedschap bij de hand hebt. Thuis is dat perfecte gereedschap bijvoorbeeld een boormachine. Het is in staat om verschillende functies uit te voeren, zoals het aandrijven of intrekken van schroeven en het roeren van mortel. Bovendien, als u van doe-het-zelvers houdt, dan is dit een absolute must-have.

Lees ook Beste boormachine kopen in 2020 en beoordeling

Nu, vermogen, koppel en snelheid zijn drie dingen waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een accuboormachine. Verreweg de meeste Makita’s hebben zich steeds weer bewezen als leider op het gebied van de technologie van draadloos elektrisch gereedschap. Het merk biedt een ruime keuze aan boren en boormachines. Laat ons uitzoeken welk Makita gereedschap het meest geschikt is voor uw behoeften.

Lees ook : beste accuboormachine kopen in 2020

Top 5 van de beste Makita Accuboormachine

Makita XFD10R 18V Accu klopboormachine Kit

Makita XFD10R 18V Accu klopboormachine

Bekijk de dagprijsOpens in a new tab.

Voor de meeste recensenten is de Makita XFD10R de beste accuboormachine op de markt van vandaag. De meeste van hen prijzen het zachte rubberen, ergonomische gripontwerp van de boormachine, waardoor hij zelfs urenlang zeer eenvoudig en comfortabel te gebruiken is. Dankzij de 21 koppelingsinstellingen kunt u het gereedschap eenvoudig fine-tunen. Hij is ook uitgerust met dubbele LED-lampjes met een betere water- en stofbestendigheid voor donkere en zware werkomstandigheden.

Deze boormachine heeft een tweeversnellingsbak met een maximaal toerental van 1.900 tpm en kan tot 480 in. lbs. aan koppel leveren.

Voordelen:

 • Snelle batterij
 • Voorzien van een vierpolige motor
 • Levert 480 in. lbs. van max. koppel
 • Mechanische tweeversnellingsbak
 • Draait tot 600 en 1900 toeren per minuut.
 • Stof– en waterbestendig
 • Dubbele LED-verlichting
 • Lichtgewicht, slechts 3,3 pond.

Nadelen:

 • Wordt niet geleverd met een gereedschapsopslag

Conclusie:

Terwijl er andere, krachtigere en snellere gereedschappen op de markt zijn, is het Makita XFD10R-model meer dan voldoende om bijna alle soorten boorwerkzaamheden uit te voeren. Dit is inderdaad een goede koop voor een accuboorkit.

Makita XPH012 18V LXT Lithium-Ion draadloze 1/2-Inch accu boorhamer

Makita XPH012 18V LXT Lithium-Ion

Bekijk de dagprijs

De Makita XPH012 is een vrij krachtige boor voor zijn gewicht en grootte. Dit lichte gereedschap van 4 pond is zeer eenvoudig te gebruiken, zelfs voor lange uren, en zijn compacte formaat is perfect voor krappe werkruimtes. Hij wordt geleverd met een sleutelloze klauwplaat, een riemclip en een LED-lampje. Dit moet een van de meest veelzijdige gereedschappen op de markt zijn, omdat het boor-, rij- en hamerbewerkingen kan uitvoeren.

Het is geschikt voor het boren in metselwerk en beton en produceert 6.000 slagen per minuut (BPM) in laag en 22.500 BPM in hoog. Het gereedschap kan ook tot 480 in. lbs. aan koppel leveren met twee toerentalbereiken van 400 en 1.500 RPM). Het wordt aangedreven door een 18V lithium-ion batterij.

Interessant is dat de Makita XPH012 in deze categorie de snelste laadtijd heeft (slechts 20 minuten). Minder oplaadtijd betekent meer tijd om te werken.

Voordelen:

 • De batterij kan tot 3 uur werken
 • Kan werken als boormachine, bestuurder of hamerboormachine
 • Snelle oplaadtijd
 • Sterrenbeschermingsmiddel tegen overbelasting, oververhitting en overmatige ontlading
 • 4-polige motor die een maximumkoppel van 480 in. lbs. kan produceren

Nadelen:

 • Geen bithouder
 • Geen lading of batterij-indicator

Conclusie:

Dit gereedschap heeft een zeer goede waarde voor je geld. De Makita XPH012 kan dienen als een drilboormachine of een hamerboormachine, waardoor u slechts één gereedschap kunt meenemen in plaats van twee.

Makita XPH12T 18V LXT Lithium-Ion Compacte accuboormachine

Makita XPH12T 18V LXT Lithium-Ion Compacte accuboormachine

Bekijk de dagprijs

Als u op zoek bent naar snelheid en koppel in een apparaat, dan is de Makita XPH12T een goede deal voor u. Eigenlijk heeft dit wat overeenkomsten met de Makita XPH12T. Beide kunnen alle mogelijke boor-, rij- en hamerapplicaties uitvoeren. De twee worden ook gevoed door een 18V Lithium-ionen accu en hebben een vierpolige motor met een koppel van 530 in. lbs.

De XPH12T is echter lichter en weegt slechts 3,9 lbs. Hij is ook sneller als het gaat om snelheid. Dankzij de dubbele duelsnelheidsontwerpen kan dit apparaat maximaal 2000 RPM en 30.000 BPM leveren in de hogesnelheidsinstelling. Met dit vermogen is elk soort boortoepassingen zeker mogelijk. Ook dit heeft een betere verlichting met een LED-lampje geïnstalleerd. Bovendien heeft het een verbeterde stof– en waterbestendigheid, dankzij de nieuwe extreme beschermingstechnologie (XPH).

Voordelen:

 • Heeft een oplaadring om gemakkelijk te kunnen wisselen tussen de verschillende modi
 • Alle modi hebben vooruit, achteruit, twee overbrengingsverhoudingen en een variabele snelheid.
 • Snelle oplaadtijd (minder dan 30 minuten)
 • Ergonomisch ontwerp met zachte rubberen grip en hardshell case
 • Verbeterde stof– en waterbestendigheid met twee LED-lampen

Nadelen:

 • Het produceert soms een hard geluid
 • Geen boren inbegrepen

Conclusie:

De Makita XPH102 kan eigenlijk een knal voor de bok zijn. Hij heeft verschillende instellingen te bieden en is ontworpen voor gebruik in hout, metaal, metselwerk en beton. Trouwens, heb ik al gezegd dat dit de eerste plaats inneemt op de bestsellerslijst van Amazon?

Makita FD05R1 12V Max CXT Lithium-Ion accuboormachine

Makita FD05R1 12V Max CXT Lithium-Ion accuboormachine

Bekijk de dagprijs

U hebt waarschijnlijk gehoord over dit model, omdat dit bekend staat als een van Makita’s meest succesvolle eenheden. De kit bevat al twee 12V max. CVT Lithium-ionen schuifbatterijen, een oplader en een gereedschapskoffer. Terwijl Makita zegt dat dit een combo is, is het FD05R1-model in principe slechts één apparaat met verschillende opties. Het is echter indrukwekkend om te zien dat voor een ultracompacte machine, het een fatsoenlijke stoot kan leveren voor uw lage tot middelhoge rij-, bevestigings- en boorklussen.

De Makita FD05R1 kan dag in dag uit worden gebruikt omdat hij licht van gewicht is (slechts 2,4 lbs.) en is zeer comfortabel in het gebruik (uitgerust met een rubberen zachte en slipvrije grip). Hij wordt gevoed door 12V Max CXT lithium ion 2.0 Ah batterijen met een LED laadniveau-indicator.

Net als andere Makitaboren heeft deze een variabel ontwerp met twee snelheden en een maximum van 1.700 toeren per minuut. Hoewel het wisselen tussen de verschillende modi wordt ontmoedigd, is dit gereedschap de uitzondering op deze regel. Dit kan meerdere toepassingen dekken met een koppel van 250 in. lbs. en 18 koppelingsinstellingen.

Voordelen:

 • Vermindert de vermoeidheid van de bediener bij slechts 2,4 lbs.
 • Bevat een LED-indicator voor het laadniveau van de batterij
 • Geïntegreerd met de technologie van de Batterijbeveiligingsschakeling om oververhitting, overbelasting en overmatige ontlading te voorkomen
 • Lichtgewicht en vrij
 • Goed voor amateurs

Nadelen:

 • Alleen voor lichte projecten

Conclusie:

Voor amateurs die geen idee hebben van boren is de Makita FR05R1 een goede beginnerskit. Dit gereedschap kan u gemakkelijk door eenvoudige en alledaagse taken loodsen. Het is ook veelzijdig inzetbaar voor zowel mannen- als vrouwenhanden.

Makita XPH07Z LXT Lithium Ionenborstelloze Snoerloze Hamerboormachine

Makita XPH07Z LXT Lithium Ionenborstelloze Snoerloze Hamerboormachine

Bekijk de dagprijs

Dit gereedschap is waarschijnlijk een van de krachtigste 18V boren op de markt, met een enorme 1.090 in. lbs. aan koppel. Dat is zeker een hele kracht. Dit borstelloze motorapparaat kan een langere looptijd geven en heeft een langere levensduur van de batterij. In de hamerstand kan deze maximaal 3.500 BPM leveren.

Nu, als deze niet indrukwekkend genoeg zijn, voegt Makita meer functies toe om dit te laten opvallen. Deze boormachine beschikt over een elektronisch gestuurde motor die overeenkomt met het koppel en toerental van een specifieke taak. Met een breed scala aan toepassingen kunt u met deze boormachine kiezen hoe u het vermogen door middel van tandwieloverbrenging kunt leveren.

De Makita XPH07Z is eigenlijk niet zo zwaar voor zijn afmetingen, maar het is ook geen compacte lichtgewicht. Door het ergonomische ontwerp is hij echter wel comfortabel in de hand te houden. Het handvat heeft de juiste maat en de rubberen vorm bevordert het comfort. Ondertussen duurt het slechts 45 minuten om de accu’s op te laden van een lege accu, dankzij de Rapid Optimum Charger.

Voordelen:

 • Borstelloze motor voor meer snelheid en vermogen, langere looptijd en langere levensduur van het gereedschap.
 • Drietraps LED-meter die de levensduur van de batterij aangeeft
 • Star Protection Computer Controls ter bescherming tegen overmatig gebruik, oververhitting en overmatige ontlading
 • Tweeversnellingsbak voor bevestiging en hamerboren
 • Wordt geleverd met een bevestigd handvat voor eenvoudige opslag en hantering

Nadelen:

 • Te onhandig; volumineuze accu’s

Conclusie:

De Makita XPH07Z is geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een gereedschap met een groot koppel dat zware huishoudelijke taken of bouwwerkzaamheden kan uitvoeren. Hiermee kunt u uw klus zeker efficiënt en snel klaren.

Top 5 van de beste Makita draadloze slagschroevendraaiers

Makita XDT042 18V LXT Lithium-Ion draadloze slagschroevendraaier accuboormachine Kit

Makita XDT042 18V LXT Lithium-Ion draadloze slagschroevendraaier accuboormachine

Bekijk de dagprijs

Dit best verkochte gereedschap is voorzien van een geborstelde vierpolige motor die een massief koppel van 1.420 in. lbs. kan genereren. Het is voorzien van een tweeversnellingsbak met een variabel toerental. Zijn topsnelheid kan tot 2.300 RPM bereiken met 3.200 IPM. De Makita XDT042 weegt slechts 3,3 lbs. met de accu erbij. Hij heeft een handige one-touch ¼-inch hex chuck voor snelle bitwissel.

Net als andere impactdrivers is dit apparaat uitgerust met een LED-lampje dat donkere werkgebieden helpt te verlichten. Dit licht wordt automatisch uitgeschakeld wanneer de trekker wordt losgelaten, zodat de batterij niet snel leegloopt. Het wordt gevoed door een 18V lithium-ionbatterij. Hoewel u geen meter hebt om de levensduur te controleren, is het voldoende om een tijdje mee te gaan.

Voordelen:

 • Compact ontwerp met een lengte van slechts 5-7/16 inch en een gewicht van slechts 3,3 lbs.
 • ¼-inch hex chuck zorgt voor snelle, een-handige bitwissel
 • Levert 1.420 koppel dat grote gaten kan boren met behulp van korte bits
 • Sterrenbeschermingscontrole om overbelasting, oververhitting en overontlading te voorkomen
 • Vierpolige motor met variabele snelheid

Nadelen:

 • Had met een extra batterij moeten komen

Conclusie:

De Makita XDT042 is ontworpen voor verschillende rij- en bevestigingstoepassingen. Hij is perfect voor elke professionele aannemer die een goede, compacte accu-impactdriver nodig heeft.

Makita XDT111 3.0 Ah 18V LXT Lithium-Ion draadloze slagschroevendraaier accuboormachine Kit

Makita XDT111 3.0 Ah 18V LXT Lithium-Ion draadloze slagschroevendraaier

Bekijk de dagprijs

slagschroevendraaiers zijn gebouwd met twee tot drie keer meer vermogen en snelheid dan uw conventionele boormachine. En Makita’s XDT111 is geen uitzondering. Deze boormachine is uitgerust met Makita’s eigen hamer- en aambeeldtechniek waarmee lange schroeven en bevestigingen kunnen worden aangedreven. Hij kan een massief 1.460 in. lbs. koppel leveren en kan een topsnelheid van 2.900 RPM genereren met 3.500 IPM. De dubbele LED-lampjes maken dit geschikt voor gebruik in donkere en krappe ruimtes. Ze laten een paar seconden nagloeien zodra u de trekker loslaat.

De verbeterde XPT Extreme Protection Technologie geeft ook een extra beschermlaag tegen stof en water. Dit apparaat wordt gevoed door een 18V 3.0 Ah LXT lithium-ionenbatterij die u langer aan het werk kan houden. Nog een ding, dit is uitgerust met een vierpolige, vier-borstel ontwerp motor. Deze is energiezuiniger, omdat hij minder accu’s verbruikt en tegelijkertijd 26% meer snelheid aan de spindel opwekt.

Voordelen:

 • Vierpolige, vierpolige borstel ontwerp motor
 • Twee variabele snelheden van 2.900 en 3.500 toeren per minuut
 • Zacht rubberen handvat met beperkte vermoeidheid van de handen
 • Een krachtig gereedschap met een koppel van 1.460 in. lbs. voor alle boor- en bevestigingstoepassingen.
 • Kan in drie varianten worden gekocht

Nadelen:

 • Een beetje zwaar voor een botsingschauffeur, met een gewicht van 3,9 pond.

Conclusie:

De Makita XDT111 is een ongelooflijke slagschroevendraaier, ontworpen voor de zware alledaagse bouw of de gemiddelde doe-het-zelver. Hij werkt goed in het rijden van grote, lange schroeven in dikke, dichte materialen zoals het vastschroeven van ondervloeren of het bouwen van dekken.

Makita XDT08Z 18V LXT Lithium-Ion Brushless draadloze slagschroevendraaier

Makita XDT08Z 18V LXT Lithium-Ion Brushless draadloze slagschroevendraaier

Bekijk de dagprijs

De Makita XDT08Z is ontworpen met het oog op comfort en gemak. Hij is geprezen om zijn uitstekende ergonomie en bediening. Dit zal waarschijnlijk niet ook uw pols verdraaien, want hij weegt slechts 3,4 lbs. en is slechts 5-7/8 inch lang. Ondertussen heeft dit gereedschap een borstelloze motor die een krachtig koppel van 1.420 in. lbs. kan genereren.

Makita heeft deze borstelloze motortechnologie opnieuw ontworpen om betere prestaties te leveren en tegelijkertijd minder batterijvermogen te verbruiken. Het beschikt over een twee-vooraf ingestelde variabele snelheid bij een maximum van 3.200 RPM. Deze driver kan gemakkelijk goedkope bits breken, en hij kan alleen maar hex shank bits nemen vanwege zijn ¼-inch hex chuck.

Voordelen:

 • Perfecte ergonomische vormgeving
 • Borstelloze motor
 • Gereedschapsgordelclip inbegrepen
 • Ingebouwd LED-licht
 • Bits zijn gemakkelijk te verwisselen, zelfs met slechts één hand

Nadelen:

 • Batterij en lader zijn niet inbegrepen in de kit

Conclusie:

Dit is een goede heavy-duty uitrusting. Het kan echter een beetje duur zijn omdat u nog steeds een batterij en een lader moet aanschaffen.

Makita XDT12T 18V LXT Lithium-Ion Brushless draadloze Quick-Shift Modus accuboormachine

Makita XDT12T 18V LXT Lithium-Ion Brushless draadloze Quick-Shift Modus accuboormachine

Bekijk de dagprijs

De Makita XDT12T is qua prestaties een van de beste slagschroevendraaiers die er zijn in de 18V-klasse. Hij kan een topsnelheid van 3.600 tpm leveren met een impact rate van 3.800. Het koppel is vrij stabiel met 1.550 in. lbs. ook, zodat u grote rijbehoeften aankan.

Dit gereedschap beschikt over de Quick Shift Modus (nu T-mode genoemd), die snel begint en vertraagt aan het einde van de rit. Deze modus voorkomt schade aan bevestigingsmiddelen en bits, vooral bij het werken met metalen bevestigingstoepassingen. Het heeft ook de Assist Mode (A-modus) voor houttoepassingen. Deze biedt een langzame start en versnelt de snelheid om u een gecontroleerde start te geven. Naast deze twee modi heeft de XDT12T ook vier verschillende standaard modi.

Voordelen:

 • De T-modus voor metalen toepassingen en de A-modus voor hout.
 • Heeft vier standaard botsingsbesturingsmodi die u meer controle bieden dan modellen met één snelheid of drie snelheden
 • Ergonomisch ontwerp maakt het handig en comfortabel voor gebruik de hele dag door
 • De beste in zijn klasse voor snelheid en een bijna-top impactpercentage.
 • Dubbel ingebouwd LED-licht

Nadelen:

 • Het licht bevindt zich tussen de hoofdas en de trekker, dus er treden vaak schaduwen op.
 • Prijs is vrij duur

Conclusie:

De Makita XDT12T is een goed afgeronde, compacte driver met verbazingwekkende functies en ongelooflijke prestaties. De prijs had echter goedkoper moeten zijn.

Makita XDT13R 2.0Ah 18V LXT Lithium-Ion Brushless draadloze accuboormachine slagschroevendraaier Kit

Makita XDT13R 2.0Ah 18V LXT Lithium-Ion Brushless draadloze accuboormachine

Bekijk de dagprijs

Als het gaat om veelzijdigheid en prestaties, kunt u rekenen op de Makita XDT13R-impactdriver. Dit gereedschap is uitgerust met een borstelloze motor, die een 50% langere looptijd, meer vermogen en een langere levensduur van het gereedschap biedt. Deze elektronisch gestuurde borstelloze motor kan het energieverbruik efficiënt optimaliseren om het koppel en toerental aan te passen aan de veranderende eisen van de toepassing. Hij kan een maximum koppel van 1.500 in. lbs. leveren met een variabel toerental tot 3.400 RPM en 3.600 IPM.

Dit kan alle aandrijf- en bevestigingstoepassingen uitvoeren, zoals het aandraaien van vertragingsbouten en het bevestigen van verschillende schroeven. Dit kan echter een beetje zwaar zijn, vooral bij dagelijks en langdurig gebruik. Het gereedschap weegt 10 lbs.

Voordelen:

 • Borstelloze motor die een massieve 1.500 in. lbs kan genereren.
 • Variabele snelheid tot 3.400 omw/min.
 • Compact en ergonomisch ontwerp
 • Efficiënte borstelloze motor om het gebruik van de batterij te optimaliseren voor een tot 50% langere looptijd per lading.
 • Compatibel met alle Makita 18V lithium-ionbatterijen met een sterretje.

Nadelen:

 • Loopt een beetje zwaar, met een gewicht van 10 pond.

Conclusie:

Het XDT13R model van Makita zal zeker voldoen aan uw professionele behoeften. Dit is perfect voor elektriciens, loodgieters, houtbewerkers, of elke professionele aannemer.

Welke Makita-schroevendraaier is beter?

De keuze voor deze of gene Makita-schroevendraaier hangt in de eerste plaats af van de toepassing. Volgens deze blog zijn de modellen onderverdeeld in 2 basiscategorieën: professioneel en huishoudelijk. Daarom moet je een keuze maken.

Professioneel gebruik

Voor het werken met bevestigingsmiddelen in de assemblagefabriek, bijvoorbeeld in de meubelmakerij, is een gewone elektrische schroevendraaier zonder boorfunctie voldoende. De hoge snelheid van het toerental (2500 omwentelingen per minuut) zorgt ervoor dat het werkproces aanzienlijk wordt versneld. De geïntegreerde omkeerfunctie maakt het niet alleen mogelijk om te schroeven, maar ook om los te schroeven (zowel schroeven als zelftappende schroeven).

Als het gereedschap bij installatie- of bouwwerkzaamheden gebruikt moet worden en een hoge mobiliteit vereist, zijn de Makita accuschroevendraaiers de juiste keuze.

Bij bouw- of reparatiewerkzaamheden kan het nodig zijn om niet alleen een zelftappende schroef in te bouwen, maar ook een gat in hout, metaal of beton te boren. In zo’n scenario is een boorschroevendraaier de beste keuze.

Conclusie

Over het geheel genomen heeft Makita een verscheidenheid aan chauffeurs om uit te kiezen, afhankelijk van onze behoeften. U zult zeker het perfecte gereedschap voor u hebben, of het nu gebaseerd is op prestaties, prijs, enz.

Recent Content