Beste lijmpistolen kopen in 2021 en reviews


Een lijmpistool is een onmisbaar hulpmiddel voor iedereen die geïnteresseerd is in kunst- en ambachtelijke projecten of het uitvoeren van doe-het-zelf reparaties. Het werkt snel en levert een stroom van verwarmde lijm die in staat is om bijna elk object te binden. Bovendien kan een lijmpistool, in tegenstelling tot andere bindmiddelen, op alles worden gebruikt, inclusief hout, stof, steen, glas, metaal, plastic en schuim. Maar er zijn veel merken die beweren dat hun model het beste is.

En met dingen als kracht, prestaties, grootte, temperatuur, en ontwerp te overwegen, het beslissen welke lijm pistool is geschikt voor u kan een beetje lastig te krijgen. Gelukkig zijn we hier om je leven makkelijker te maken. In dit artikel laten we je de top 10 van de lijmpistools zien die vandaag de dag op de markt zijn. Maar eerst gaan we je wat meer vertellen over dit veelzijdige handpistool en waar je op moet letten als je besluit er een te kopen.

Een warm lijmpistool is een populair hulpmiddel voor kunst en ambacht, professionele huisverbetering en doe-het-zelf projecten. Maar met zoveel modellen die er zijn, kan het een beetje verwarrend zijn om de juiste te kiezen. Gelukkig hebben we het beenwerk voor u gedaan. We hebben alle opties bekeken en vergeleken op basis van hun ontwerp, prestaties, duurzaamheid en beoordelingen.

Uiteindelijk kwamen we met onze lijst van de top 10 van hete lijmpistolen van 2021. Dus, als u een professioneel lijmpistool wilt dat geschikt is voor uw behoeften, blijf dan lezen. Of u nu een miniatuur, snoerloos lijmpistool of een industrieel lijmpistool wilt, deze lijst zal u helpen bij het vinden van het model dat voor u geschikt is.

Bekijk het beste lijmpistool, hieronder.

LifeGoods Professioneel Lijmpistool met 50x Lijmsticks – Glue Gun – Hobby/Knutselen/Klussen – 20W – Inclusief Lijmpatroon 7 mm Ø x 100 mm – Blauw

LifeGoods Professioneel Lijmpistool met 50x Lijmsticks - Glue Gun - Hobby-Knutselen-Klussen - 20W - Inclusief Lijmpatroon 7 mm Ø x 100 mm - Blauw

Bekijk de dagprijs

Een knutsel- of reparatie project is een stuk leuker als je het juiste gereedschap bij de hand hebt. Het LifeGoods Lijmpistool is ideaal voor hobbyisten en knutselaars en wordt geleverd met 50 lijmsticks. Van keramiek tot elektronica, met dit lijmpistool kun je werkelijk alles lijmen. Geen gedoe met accu’s of batterijen. Steek het snoer (1,5m) in het stopcontact en binnen 3 tot 5 minuten kun je aan jouw project beginnen. Het verbruik is slechts 20W dus erg energiezuinig.

 • Inclusief 50 lijmsticks
 • Binnen 3 tot 5 min klaar voor gebruik
 • Beveiligd tegen oververhitten
 • Milieuvriendelijke lijm
 • Geschikt voor bijna ieder materiaal
 • Lang snoer, geen gedoe met batterijen
 • Energiezuinig (20W)
 • Verwijderbare standaard
 • Ergonomische greep

Lijmpistool inclusief 50 lijmsticks ( 7 mm Ø x 100 mm ) – glue gun – 20W – creativiteit – knutselen – hobby – lijmpistolen – klussen

Lijmpistool inclusief 50 lijmsticks ( 7 mm Ø x 100 mm ) - glue gun - 20W - creativiteit - knutselen - hobby - lijmpistolen - klussen

Bekijk de dagprijs

Bent u handig met reparaties of een creatieve knutselaar, met het lijmpistool van Jeas is het altijd kwalitatief goed. Het lijmpistool is niet alleen goed in gebruik maar ook binnen 2 tot 4 minuten warm genoeg voor gebruik. Ook is het lijmpistool beschermt tegen oververhitting en daardoor veilig te gebruiken voor langereduur in het stopcontact, zo kunt u veilig te werk gaan. Het heeft een snoerlengte van maar liefst 1 meter zodat u niet last heeft van een lege batterij of accu die je telkens maar weer moet vervangen of opladen.

Bij een aankoop van een lijmpistool krijgt u maar liefst 50 lijmsticks erbij van 7 mm Ø x 100 mm, zodat je een hele tijd vooruit kunt (35+ uur). Ook is het lijmpistool energiezuinig in gebruik en verbruikt het slechts 20 watt. De lijm is van goeie kwaliteit en zou niet zomaar los kunnen laten, wat je bij een lijmstift of normale lijm wel vaak hebt. Het is te gebruiken op bijna alle materialen zoals hout, rubber, spiegels, papier, karton, piepschuim, steen, sierpotten en nog veel meer. De lange snoer zorgt ervoor dat u geen last hebt van een lege batterij of accu, zo kunt u lekker door werken zonder tussentijdse oplaad/vervang momenten. Binnen 2 tot 4 minuten is het lijmpistool op ideale warmte voor gebruik en is beschermd tegen oververhitting.

 • 50 lijmsticks (7 mm Ø x 100 mm)
 • (30+) uur aan lijmsticks
 • Energiezuinig (20 watt)
 • Hoge kwaliteit lijm
 • Te gebruiken op veel materialen
 • Binnen 2 tot 4 minuten op ideale warmte
 • Handvat met veel grip
 • Beschermd tegen oververhitting
 • Lange snoer van 1 meter (geen last van lege accu of batterij)

VONROC Lijmpistool – 70W – Ø11,2MM – anti-druip functie – Incl. 8 lijmsticks

VONROC Lijmpistool – 70W – Ø11,2MM – anti-druip functie – Incl. 8 lijmsticks

Bekijk de dagprijs

Dit lijmpistool van VONROC is de ideale hulp voor al jouw hobbyklussen! Naast creatieve hobbyklussen zoals scrapbooking en het maken van decoraties is hij ook zeer geschikt voor lichte doe-het-zelfklussen in- en rondom huis. Denk aan het lijmen van bijvoorbeeld keramiek, hout, kunststof, glas, vloerbedekking, leer, metaal en zelfs elektronica!

Een belangrijk voordeel van dit lijmpistool is dat hij beschikt over een anti-druipfunctie. Als je de knop los laat hout de lijm op met stromen, je zult dus nooit meer te veel of te weinig lijm smeren en dus vooral niet meer knoeien! Met dit lijmpistool verdeel je de lijm dus perfect over het te lijmen oppervlak.

 • Anti-druipfunctie; het lijmpistool stopt met het laten lopen/stromen van lijm. Geen geknoei!
 • Hoog 70W vermogen; dankzij dit hoge vermogen is de machine binnen 3-5 minuten opgewarmd. Snel aan de slag met je klus!
 • Dosering mechanisch regelbaar; voor precies en gericht werken. De trekker is gemakkelijk in te drukken, er is dus weinig kracht nodig om de trekker te bedienen voor een constante lijmstroom.
 • Hoge capaciteit (lijmafgifte) van 8-12g/min; indien nodig kun jij vlot doorwerken.
 • Slim ontwerp; het slimme ontwerp van de behuizing voorkomt dat de warme behuizingsdelen de tafel raken. In combinatie met de neerzetbeugel en een stabiel voetstuk kun je het lijmpistool daarnaast veilig en stabiel neerzetten.
 • Geïsoleerd mondstuk; voor extra veiligheid.
 • Ergonomisch ontwerp; het lijmpistool ligt lekker en comfortabel in de hand, voor uren klusplezier!

FERM GGM1003 Batterij Lijmpistool – 7.2V – 1.5Ah – Li-Ion – Incl. 6 Lijmpatronen en Oplader

FERM GGM1003 Batterij Lijmpistool - 7.2V - 1.5Ah - Li-Ion - Incl. 6 Lijmpatronen en Oplader

Bekijk de dagprijs

Met de FERM GGM1003 draadloze lijmpistool kun je razendsnel zowel buiten als binnen aan de slag. Deze krachtige en handige lijmpistool is geschikt voor meest uiteenlopen lijmklussen. De comfortabele machine met softgrip handgreep is maar liefst binnen 15 seconden klaar voor gebruik. Met een smelt temperatuur van 170 graden lijm je maar moeiteloos hout, glas, kunststof of keramiek aan elkaar. Een volle Li-Ion batterij gaat ongeveer 45 minuten mee en in het kader van energiebesparing schakelt de machine zichzelf uit na 5 minuten inactiviteit. Het geheel wordt geleverd in een stevige opbergkoffer, voor het schoon en beschermd opbergen van machine en accessoires.

Met de GGM1003 kun je de meest uiteenlopende lichte lijmklussen in en rond het huis aanpakken. Zo is de compacte machine o.a. geschikt voor het lijmen van:

 • Keramiek
 • Kunststof
 • Glas
 • Hout

Dremel lijmpistool 930 – Inclusief 3x 7 mm lijmsticks voor lage temp. en 3x 7 mm lijmsticks

Dremel lijmpistool 930 - Inclusief 3x 7 mm lijmsticks voor lage temp. en 3x 7 mm lijmsticks

Bekijk de dagprijs

De Dremel 930 is een lijmpistool met twee temperatuurstanden dat speciaal gemaakt is om gedetailleerd te lijmen. Op de lage temperatuurstand is het toestel ideaal in gebruik voor de meeste creatieve activiteiten zoals scrapbooking, versiering, kleurlijmen op glas enz. Met de meegeleverde 7 mm kleurenpatronen kan je namelijk zelf prachtige versieringen aanbrengen. Voor lichte doe-het-zelf-karweitjes in en rondom het huis zoals het lijmen van keramiek, hout, kunststof en glas kan je de hoge temperatuurstand gebruiken. De precisietip heeft een anti-drupvoorziening zodat je geen lijm morst op je mooie kunstwerk.

 • Anti-drupvoorziening: zodat er geen lijm gemorst wordt
 • Twee temperatuurstanden: maakt het mogelijk om hittegevoelige materialen te lijmen en hogetemperatuur smeltlijm te gebruiken
 • Precisietip: voor gedetailleerd lijmen
 • Silicone mondstukhulzen: om brandwonden te voorkomen
 • Uitklapbare kunststof standbeugel: zo kan het lijmpistool stabiel worden neergezet
 • Lijmafgifte 5 g/min
 • Geschikt voor lijmpatronen van 7 mm
 • Opwarmtijd van 5 minuten: zo kan je snel beginnen werken
 • Ergonomisch T-handvat: een goede balans van het gereedschap zorgt ervoor dat het eenvoudig en comfortabel te gebruiken is
 • Stabiel voetstuk: voorkomt dat het gereedschap omvalt
 • Gemakkelijk in te drukken trekker: er is weinig kracht nodig om de trekker te bedienen zodat je verzekerd bent van een constante lijmstroom

VONROC Lijmpistool – 70W – Ø11,2MM – anti-druip functie – Incl. 56 lijmpatronen

VONROC Lijmpistool – 70W – Ø11,2MM – anti-druip functie – Incl. 56 lijmpatronen

Bekijk de dagprijs

Deze lijmpistool set incl 56 lijmpatronen (48x extra lange 150mm en 8x 100mm lijmpatronen) van VONROC is de ideale hulp voor al jouw hobbyklussen! Naast creatieve hobbyklussen zoals scrapbooking en het maken van decoraties is hij ook zeer geschikt voor lichte doe-het-zelfklussen in- en rondom huis. Denk aan het lijmen van bijvoorbeeld keramiek, hout, kunststof, glas, vloerbedekking, leer, metaal en zelfs elektronica!

Een groot voordeel van dit lijmpistool is dat hij beschikt over een anti-druipfunctie. Als je de knop los laat houdt de lijm op met stromen, je zult dus nooit meer te veel of te weinig lijm smeren en dus vooral niet meer knoeien! Met dit lijmpistool verdeel je de lijm dus perfect over het te lijmen oppervlak.

 • Anti-druipfunctie; het lijmpistool stopt met het laten lopen/stromen van lijm. Geen geknoei!
 • Hoog 70W vermogen; dankzij dit hoge vermogen is de machine binnen 3-5 minuten opgewarmd. Snel aan de slag met je klus!
 • Dosering mechanisch regelbaar; voor precies en gericht werken. De trekker is gemakkelijk in te drukken, er is dus weinig kracht nodig om de trekker te bedienen voor een constante lijmstroom.
 • Hoge capaciteit (lijmafgifte) van 8-12g/min; indien nodig kun jij vlot doorwerken.
 • Slim ontwerp; het slimme ontwerp van de behuizing voorkomt dat de warme behuizingsdelen de tafel raken. In combinatie met de neerzetbeugel en een stabiel voetstuk kun je het lijmpistool daarnaast veilig en stabiel neerzetten.
 • Geïsoleerd mondstuk; voor extra veiligheid.
 • Ergonomisch ontwerp; het lijmpistool ligt lekker en comfortabel in de hand, voor uren klusplezier!

Handy – Professioneel Lijmpistool – ”Butterfly” – met 20 Lijmpatronen – Geschikt voor Hobby/DIY

Handy - Professioneel Lijmpistool - ''Butterfly'' - met 20 Lijmpatronen - Geschikt voor Hobby-DIY

Bekijk de dagprijs

Dit lijmpistool is geschikt voor de kleinere lijmklussen. Zijn ergonomisch ontwerp kan voordelig zijn voor precisietaken, ideaal voor fotoalbums, briefpapier, plastic of handgemaakte creaties!

Bosch PKP 18 E Lijmpistool

Bosch PKP 18 E Lijmpistool

Bekijk de dagprijs

Het Bosch PKP 18 E Lijmpistool is een elektrisch lijmpistool waarmee je snel mooie en nauwkeurige resultaten behaalt.

Het lijmpistool is geschikt voor het snel lijmen van propere, droge en vetvrije materialen met hete smeltlijm. Alle materialen met absorberende of poreuze oppervlakken die hittebestendig zijn, kunnen met het hetelijmpistool gelijmd worden. Typische materialen zijn hout, houtmaterialen, steenmaterialen en vezelmaterialen zoals textiel, leer, karton en papier. Het lijmpistool kan je gebruiken voor volgende karweitjes:

 • speelgoed en verzamelobjecten herstellen
 • kabels leggen
 • sierplinten aanbrengen

Voordelen:

 • Bosch-Constant-Electronic: elektronisch geregelde verwarmingselementen die snel en op constante temperatuur werken
 • Mechanische voeding om gedetailleerd te doseren, gericht en vlot aan te brengen
 • Proper en gebruiksvriendelijk door de druppelblokkering waardoor je netjes kan werken
 • Neerzetbeugel voor stabiele positie

Trotec PGGS 10-3,7V Lijmpistool

Trotec PGGS 10-3,7V Lijmpistool

Bekijk de dagprijs

Gewoon makkelijk – kabelloos plakken, bij het knutselen, hobby, in het huishouden en werkplaats

Makkelijk en onmisbaar – met het accu-lijmpistool PGGS 10-3,7V kunt u meteen lang geplande kleine reparaties en verbeteringen,fijne decoratie- en knutselwerkjes aangaan. Kabelloos en moeiteloos plakt u aan elkaar, wat toekomstig een stabiele eenheid moet worden. Doordat het lijmpistool dankzij het ergonomische design en het lage gewicht goed in de hand ligt, kunt u snel en precies werken. En dankzij het automatische lijm-terugzuigmechanisme wordt druppelen verhindert.

LijmPistool – Glue Gun – Hobby – Creatief – Lijmsticks – Lijm – Hot – knutselen – Crafts

LijmPistool - Glue Gun - Hobby - Creatief - Lijmsticks - Lijm - Hot - knutselen - Crafts

Bekijk de dagprijs

Met dit lijmpistool kan er van alles geknutseld worden. Bijna alle materialen kunnen verlijmd worden, zoals: hout, metaal, kunststof en plastic. Dit product wordt geleverd met 2 lijmpatronen.

STANLEY 6-GR50 Snel Lijmpistool STHT6

STANLEY 6-GR50 Snel Lijmpistool STHT6

Bekijk de dagprijs

 • Korte opwarmingstijd: 1 min. 40 sec.
 • Keramische verwarmer
 • Elektronische temperatuurcontrole module
 • 90 à 150 W zowel tijdens opwarmen als lijmen
 • Kopstuk inbegrepen
 • Lijmopbrengst: 450gr/u
 • Mondstuk inbegrepen
 • Uitklapbare steun

Powerplus POWX143 hetelijmpistool 20 – 78W

Powerplus POWX143 hetelijmpistool 20 - 78W

Bekijk de dagprijs

Dit Powerplus lijmpistool is geschikt voor het verlijmen van hout, papier, karton en plastic. Hij is ook zeer geschikt voor het maken van vogelkransen, bloemstukken en kleine reparaties.

Vanwege het compacte formaat van het lijmpistool kunnen ook kleine materialen goed verlijmd worden en is het heel wendbaar.

Dit lijmpistool van Powerplus wordt geleverd inclusief twee 11 mm lijmstaven, zodat je direct aan de slag kunt!

Lijmpistool – Glue Gun – Knutselen – Anti-warmte Behuizing – Blauw

Lijmpistool - Glue Gun - Knutselen - Anti-warmte Behuizing - Blauw

Bekijk de dagprijs

Bent u op zoek naar een lijmpistool om knutselen of dingen te repareren? Dan is dit lijmpistool de ideale hulp voor al uw hobbyklussen. Met de lijmpistool kunt u werkelijk alles lijmen. Denk bijvoorbeeld aan het lijmen van keramiek, hout, kunststof, glas, vloerbedekking, leer, metalen en eveneens elektronica. Dit lijmpistool is uitermate geschikt voor hobbyisten en knutselaars, maar ook voor het monteren of repareren van grote voorwerpen is het zeker een aanrader.

 • Binnen 3-5 minuten volledig opgewarmd
 • Beveiligd tegen oververhitting
 • Geschikt voor bijna ieder materiaal
 • Inclusief bekabeling (geen batterijen)
 • Meegeleverd verplaatsbaar standaard
 • Ergonomisch handvat
 • Uitermate geschikt voor hobbyisten en knutselaars

Powerplus POWX146 Lijmpistool – 25W – Ø 11mm – Incl. 10 accessoires

Powerplus POWX146 Lijmpistool - 25W - Ø 11mm - Incl. 10 accessoires

Bekijk de dagprijs

Dit 25W (500W) snoerloos lijmpistool van Powerplus lijmt alles vast met een warme smeltlijm: hout, kunststof, keramiek, metaal, glas, textiel, leer en nog veel meer. Met zijn precisiespuitmond is het bijzonder geschikt voor het puntlijmen en lijmen van kleine oppervlaktes en randen. De spuitmond kan zelfs nog worden vervangen, want het toestel beschikt over 2 andere spuitmonden met een ronde kop.

De POWX146 beschikt ook over een praktische steun om het lijmpistool tussentijds op te laten rusten en een druipschaaltje waardoor je een nette werkplek behoudt. Dankzij het controlelampje weet je ook altijd of er stroom is. Bovendien kan je snoerloos lijmen als je het pistool opwarmt in het laadstation. Het geheel wordt verpakt in een handige koffer.

 • Temperatuurbestendige behuizing met isolatie.
 • Het controlelampje geef aan of je stroom hebt.
 • In 5 minuten is de opwarmtunnel reeds opgewarmd.
 • Je kan het lijmpistool laten rusten in de daarvoor voorziene steun.
 • De precisiespuitmond kan je vervangen door de meegeleverde spuitmonden met ronde kop.
 • Het lijmdruppelopvangbakje bespaart je veel opruimwerk.
 • Inclusief laadstation en opbergkoffer.

Lijmpistool zwart.

Lijmpistool zwart.

Bekijk de dagprijs

Mini lijmpistool – smelt lijm op 110°C (lage temperatuur) – 7 mm lijmsticks – inclusief 2 sticks á 10 cm en standaard CEE7 plug Snoer circa 125 cm

Bosch GluePen batterij Lijmpistool – Diameter 7 mm – Inclusief 4 lijmpatronen en lader

Bosch GluePen batterij Lijmpistool - Diameter 7 mm - Inclusief 4 lijmpatronen en lader

Bekijk de dagprijs

Het Bosch GluePen batterij Lijmpistool is een handig lijmpistool in de vorm van een pen waardoor dit lijmpistool goed in de hand ligt.

 • Snelle en praktische universele lijm die niet verstopt of uitdroogt
 • Kleeft onmiddellijk na enkele seconden
 • Startklaar voor het lijmen na een opwarmingstijd van slechts 15 seconden
 • Eén keer de batterij opladen is genoeg voor het gebruiken van 6 lijmpatronen (30 minuten)
 • Ligt goed en comfortabel in de hand dankzij ergonomische penvorm
 • Opladen met Bosch micro-USB lader
 • Proper werken met de automatische lijm-terugtrekking
 • Spleetoverbruggend lijmen op een onregelmatig oppervlak
 • De Bosch lijm kan bijna onbeperkt in tijd worden bewaard
 • Energiebesparend door automatische uitschakeling na 10 minuten

M-Iconic Lijmpistool met 10x Lijmsticks – Glue gun – Knutselen

M-Iconic Lijmpistool met 10x Lijmsticks - Glue gun - Knutselen

Bekijk de dagprijs

Voor ieder project is het M-Iconic Lijmpistool onmisbaar! Door het dunne mondstuk komt dit elektrisch hete lijmpistool overal bij, geen hoekje is te klein. Tijdens knutselen, hobbyen en klussen is deze glue gun jouw ideale hulpje. Voorverwarmen van de lijmpatronen duurt slechts 3 minuten. Door de 10 bijgeleverde lijmsticks kun jij meteen aan de slag. De lijm hecht aan bijna alle materialen: papier, keramiek, hout, leer etc. Jouw project wordt een groot succes!

 • Dun en precies mondstuk om overal bij te kunnen
 • Inclusief 10 bijgeleverde lijmpatronen
 • Voorverwarmen duurt slechts 3 minuten
 • Lijm geschikt voor bijna alle materialen
 • Ideaal te gebruiken binnenshuis, buitenshuis, op kantoor en op school
 • Milieuvriendelijke en sterk klevende lijmsticks
 • Gebruiksvriendelijke terugkoppeling
 • Veiligheidsstandaard biedt flexibele ondersteuning

Maxi Low Temperature Lijmpistool, Lage temperatuur, 1 stuk

Maxi Low Temperature Lijmpistool, Lage temperatuur, 1 stuk

Bekijk de dagprijs

Maxi lijmpistool – smelt lijm op 110°C (lage temperatuur) – 11 mm lijmsticks – inclusief 2 sticks á 10 cm en standaard CEE7 plug Snoer circa 125 cm

Skandia Lijmpistool 40W 11 mm

Skandia Lijmpistool 40W ⌀11 mm

Bekijk de dagprijs

Skandia lijmpistool met een vermogen van 40 Watt. De lijmpatronen worden aan de achterkant van het lijmpistool ingebracht en naar voor geschoven door een knijpende beweging te maken. Vooraan in het lijmpistool wordt de lijm gesmolten en het komt er aan de voorkant als hete lijm uit. De lijm verhardt tijdens het afkoelproces maar kan altijd opnieuw losgemaakt worden door een haardroger te gebruiken.

 • Temperatuur 190 graden
 • Geschikt voor lijmpatronen met 11 mm diameter
 • CE GS goedgekeurd

FERM Lijmpistool – 75W – Incl. 4 lijmpatronen Ø11.2x150MM

FERM Lijmpistool – 75W – Incl. 4 lijmpatronen Ø11.2x150MM

Bekijk de dagprijs

De FERM GGM1004 is een elektrisch lijmpistool van 75 Watt waarmee je gemakkelijk en snel nette lijmresultaten kunt behalen. Na 3 tot 5 minuten opwarmtijd is het lijmpistool klaar voor het stabiel en permanent verlijmen van bijvoorbeeld: hout, keramiek, kunststof, textiel, karton, leer, metaal, vloerbedekking en nog veel meer!

Dit lijmpistool is geschikt voor lijmsticks met een diameter van 11.2 mm. Omdat de dosering van de FERM GGM1004 glue gun mechanisch regelbaar is, kan je altijd vlot en gericht met dit lijmpistool werken. Door het slimme ontwerp van de behuizing wordt voorkomen dat de warme behuizingsdelen bijvoorbeeld de tafel raken. De handige neerzetbeugel zorgt ervoor dat je het lijmpistool stabiel neer kunt zetten en dankzij de druppelblokkering houdt de lijm op met vloeien, waardoor knoeien wordt voorkomen. Dit lijmpistool wordt geleverd inclusief 4 bijpassende lijmsticks van maar liefst 150mm zodat je direct aan de slag kunt! Deze extra lange lijmsticks zorgen daarnaast voor langer werkplezier! Mochten de lijmsticks op raken, dan is het altijd mogelijk om de bijpassende FERM GGA1005 na te bestellen.

 • Directe hechting na enkele seconden
 • Neerzetbeugel voor stabiele positie
 • Druppelt niet na dankzij druppelblokkering
 • Geïsoleerd mondstuk
 • Stroomkabel van 1.5 meter

ABC-Led Lijmpistool 60W 11mm

ABC-Led Lijmpistool 60W 11mm

Bekijk de dagprijs

Elektrisch lijmpistool 40W 11mm spuitmond 60Watt Plate stekker Xtreme series 2x lijmpatroon meegeleverd – transparant

Bosch lijmpistool Gluey – Cupcake Pink – Inclusief 20 Gluey sticks, batterijen en oplader

Bosch lijmpistool Gluey – Cupcake Pink – Inclusief 20 Gluey sticks, batterijen en oplader

Bekijk de dagprijs

De Bosch Gluey is een lijmpistool waarmee je in verschillende kleuren kan knutselen met lijm.

 • Eén acculading is voldoende voor 60 lijmsticks.
 • Startklaar voor het lijmen na een opwarmingstijd van slechts 60 sec.
 • Opladen met Bosch micro-USB-lader.
 • Erg makkelijk te gebruiken door het lichte gewicht.
 • Directe hechting al na enkele seconden.

Buhnen Lijmpistool 11mm Hoge Temperatuur 80w 190graden

Buhnen Lijmpistool 11mm Hoge Temperatuur 80w 190graden

Bekijk de dagprijs

Lijmpistool Type HB 181 is een hoogtemperatuur lijmpistool, wordt geleverd met standaard en gebruiksaanwijzing. In dit lijmpistool kunnen uitsluitend hoge temperatuur lijmpatronen van 11-12mm dik

Hete Lijmpistool Koopgids en Onderverdeling

Of je nu van kunst en kunstnijverheid houdt of op zoek bent naar wat verbeteringen aan je huis, een hotmelt lijmpistool is een van de beste lijmpistolen om te kopen. Maar met zo veel opties die er zijn, kan het kiezen van degene die geschikt is voor uw behoeften verwarrend zijn. Het goede nieuws is dat het gemakkelijk is om het perfecte model te kiezen, zolang je maar rekening houdt met de volgende factoren.

lijmpistool

Temperatuurbereik

Het eerste waar rekening mee moet worden gehouden is de werktemperatuur van het lijmpistool. Lage temperatuur modellen verhitten de lijm tot 250 graden Fahrenheit of minder, terwijl hoge temperatuur pistolen werken bij 300 graden of hoger. Het belangrijkste ding om over na te denken is wat voor soort materialen u zult werken met. Terwijl lijm die wordt verwarmd tot hogere temperaturen eigenlijk een sterkere band heeft, kan het ook kwetsbare materialen beschadigen.

Daarom zijn lage temperatuur modellen perfect voor gebruik met items zoals linten, stof, schuim en plastic. De lagere temperatuur voorkomt dat de lijm door de materialen heen bloedt of deze beschadigt. Aan de andere kant is een high temp lijmpistool ideaal voor gebruik op steviger materialen zoals hout, steen, metaal en glas.

Terwijl de meeste hotmelkpistolen slechts een specifiek temperatuurniveau bieden, zijn sommige modellen ontworpen met instelbare temperatuurinstellingen. Deze pistolen bieden het beste van twee werelden en zijn perfect voor iedereen die van plan is om met verschillende materialen te werken.

Vermogen

Het volgende waar we aan moeten denken is de kracht van het professionele lijmpistool. Het wattage van deze apparaten is belangrijk omdat het invloed heeft op de snelheid waarmee het pistool smeltlijmstiften kan opwarmen. Hoe hoger het wattage, hoe sneller je gereedschap klaar is om aan het werk te gaan. Terwijl de meeste modellen binnen 3 tot 5 minuten zijn opgewarmd, kunnen sommige modellen met een hoger wattage in minder dan 90 seconden opwarmen.

Een ander ding om te overwegen is de krachtbron van hotmelt lijmpistolen. De meeste worden gevoed door een elektrisch snoer, maar sommige modellen werken op oplaadbare batterijen. Deze draadloze lijmpistolen zijn geweldig als u op de weg wilt werken of als u niet beperkt wilt worden door het bereik van uw stroomkabel.

Formaat

Hete lijmpistolen zijn er in mini- of full-size modellen. Een minipistool is compact en licht van gewicht. Ze zijn ook perfect voor gedetailleerd werk waarbij het aanbrengen van de lijm met precisie vereist is. Daarom gebruiken veel ambachtslieden die ingewikkelde voorwerpen zoals sieraden maken vaak een minipistool. Full-size lijmpistolen zijn groter, maar leveren grotere hoeveelheden lijm.
lijmpistool voor auto
Ze kunnen verliezen als het gaat om precisie, maar ze maken het meer dan goed als je veel werk hebt dat gedaan moet worden. Deze pistolen zijn ideaal voor toepassingen zoals het maken van grote decoraties en thuisreparaties.

Tip Maat

Als je met je lijmpistool gaat werken met verschillende materialen, dan heb je misschien meerdere tips nodig. Grote tips zijn geweldig voor een project dat veel lijm nodig heeft, terwijl kleinere tips perfect zijn voor gedetailleerd werk. Als u uw nieuwe lijmpistool alleen voor een bepaalde toepassing gebruikt, kies dan gewoon het model dat past bij uw behoeften. Maar als je flexibiliteit wilt, zoek dan een lijmpistool met verwisselbare tips.

Hoeveel Watts is een Low Temp lijmpistool?

Low temp lijmpistolen zijn perfect voor het werken met delicate materialen. Het verwarmingselement van deze apparaten verwarmt de lijm tot ongeveer 250 graden Fahrenheit of minder. Hoewel individuele ontwerpen kunnen variëren, zullen de meeste betrouwbare lage temperatuur lijmpistolen op 10 tot 20 Watt vermogen werken.

Hoe lang duurt het voor een lijmpistool om op te warmen?

Hoe snel een warm lijmpistool opwarmt, hangt af van het vermogen. Modellen met een hoger vermogen zullen sneller opwarmen dan modellen met een lager vermogen. Gemiddeld zal een professioneel lijmpistool van hoge kwaliteit binnen 3 tot 5 minuten opwarmen, terwijl sommige premium opties in minder dan 90 seconden klaar zijn voor gebruik.

Wat is het gebruik van een lijmpistool?

Met een lijmpistool kunt u een gesmolten lijm aanbrengen op praktisch elk materiaal zoals hout, stof, doek, hout, glas, metaal en meer. Hoewel ze het meest worden geassocieerd met kunst- en handwerk – en met name kunstmatige bloemschikkingen – zijn er talloze manieren waarop deze onschatbare hulpmiddelen kunnen worden gebruikt.

Lijmpistolen kunnen worden gebruikt om schoenen of kledingstukken te repareren, zoals ontbrekende knopen. Ze kunnen worden gebruikt voor ambachtelijke projecten zoals het maken van sieraden of scrapbooking. Ze zijn geweldig voor het bevestigen van decoraties aan ramen of muren en zelfs voor het maken van reliëfpatronen op kaarten of ornamenten.

U kunt ze zelfs gebruiken om mallen te maken of een ring tijdelijk op maat te maken. Dankzij de mogelijkheid om verwarmde lijm te duwen en materialen aan elkaar te lijmen, is het aantal toepassingen dat u kunt vinden voor hete lijmpistolen vrijwel onbeperkt.
lijmpistool gebruiken

Het juiste lijmpistool voor uw behoeften kiezen

Of u nu werkt met stof, hout, metaal of plastic, er zijn hotmelt lijmpistolen die perfect zijn voor uw behoeften. Met deze compacte handapparaten kunt u in enkele seconden talrijke ambachtelijke projecten en huishoudelijke reparaties uitvoeren. Als u op zoek bent naar een lijmpistool, richt u dan op het soort materiaal waarmee u werkt en of u van plan bent om gedetailleerd werk te doen of een model nodig hebt dat een groot volume aan lijm duwt. Door u te concentreren op deze factoren, zult u in staat zijn om het perfecte model te vinden voor uw behoeften.

Deskundige tip

Als u deskundige resultaten wilt, moet u geduld hebben en uw professionele lijmpistool volledig laten opwarmen. Hoe warmer uw lijm is, hoe gladder hij kan worden aangebracht en hoe beter hij zal werken. Lees meer over hoe u een lijmpistool effectief kunt gebruiken.

Wist u dat

Bij de keuze tussen het gebruik van een laag- of een hoogtemperatuur lijmpistool is het belangrijk om na te gaan met wat voor soort materiaal je gaat werken. Lage temperatuur lijm is het beste voor delicate materialen die kunnen worden beschadigd door hoge hitte, zoals stof, linten, piepschuim of ambachtelijk schuim. Terwijl high temp lijm duurzamer is en perfect is voor harde voorwerpen zoals glas, hout, metaal en steen.

Inhoudsopgave

Recent Posts