De beste ladders in 2021


Ladders zijn een essentieel hulpmiddel voor thuis of op het werk, hoewel ze meestal over het hoofd worden gezien. Als u een of ander bouw-, decoratie– of schoonmaakproject heeft dat moet worden gedaan, dan is de aanschaf van een goede kwaliteitsladder een must. U wilt iets stevigs dat u gaat helpen om u rechtop en veilig te houden, ongeacht wat u thuis, op het werk of in de tuin doet.

De meeste huizen hebben al een eigen set ladders, maar de kans is groot dat deze oud en verroest zijn. U kunt uzelf, uw familie of uw collega’s in gevaar brengen als u uw oude ladder gebruikt. Nu lijkt het een goed moment om te investeren in iets veiligs, beter uitgerust en beveiligd.

We hebben onderzoek gedaan naar de beste merken voor thuis of op de werkplek om de tien veiligste ladders te vinden voor elk project.

Bekijk de Beste ladder, hieronder.

ALDORR Telescoop ladder – 4,40 meter – Stabilisatievoet – Soft closing

ALDORR professionele telescopische ladder

Bekijk de dagprijs

ALDORR professionele telescopische ladder met stabilisatiebalk en nieuwste type soft-closing

Innovatieve telescoop ladder van zeer hoge kwaliteit aluminium. Dankzij het professionele en meest recente soft-closing systeem geen kans op dat handen of vingers tussen de sporten komen. De telescoopladder voldoet aan alle vereisten van de Nederlandse Warenwet en de vernieuwde en strenge EN131-6:2019 norm.

Alumexx Reformladder – 3-delig – 3×9 sporten – Werkhoogte 6.20m

Alumexx Reformladder

Bekijk de dagprijs

Deze robuuste licht gewicht ladder is makkelijk hanteerbaar en zeer arbeidsvriendelijk. De ladders zijn er zowel in 2-delig als in 3-delig verkrijgbaar.

De Alumexx ladders zijn reform ladders daardoor kan je ze ook in een A-stand gebruiken. De brede stabilisatiebalk zorgt voor meer grip en comfort tijdens het gebruik van de ladder. De ladder is gemaakt van hoogwaardig aluminium waardoor hij minder afgeeft. Voldoet aan alle Wettelijke veiligheidsnormen: EN 131 en NEN 2484

VONROC Professionele Telescopische ladder

VONROC Professionele Telescopische ladder

Bekijk de dagprijs

Met deze VONROC telescopische ladder van hoogwaardige kwaliteit zijn onderhouds- en schoonmaakwerkzaamheden in en rondom het huis een fluitje van een cent! Deze veilige ladder voldoet aan strenge kwaliteitseisen waaronder de Europese norm EN131-6, de Franse 96-333 norm en de Nederlandse Warenwet. Daarnaast is de ladder getest door het VONROC team van Nederlandse ‘Quality Assurance’ professionals. Met deze ladder kun je dus met een vertrouwd gevoel de zwaarste klussen aan.

EASTWALL – Telescopische Vouwladder

EASTWALL Telescopische Vouwladder

Bekijk de dagprijs

Met deze EASTWALL – Telescopische Vouwladder – 6.2 m – EU veiligheidskeurmerk kunt u volledig veilig de hoogte in tot wel 620 cm opgedeeld in 10 + 10 tredens. Door haar professionele en Europese normering, het EN131.6 keurmerk, kunt u er vanuit gaan dat het aam alle gestelde eisen voldoet. Ook heeft het een extra optie, namelijk de stabiliteitsbalk onder aan de ladder. Dit geeft extra stabiliteit. In vergelijking met andere ladders is deze ladder zeer innovatief. Het is namelijk gemakkelijk mee te nemen door haar kleine omtrek en heeft een soft closing innovatie, waardoor het veilig in en uitklap baar is. Wat ons betreft is deze EASTWALL – Telescopische Vouwladder – 6.2 m – EU veiligheidskeurmerk ideaal voor in en rondom het huis, maar zeker ook voor het werk door zijn keurmerk van de Warenwet.

Multifunctionele Vouwbare Ladder

Multifunctionele Vouwbare Ladder

Bekijk de dagprijs

Met de Multifunctionele Vouwbare Ladder zult u altijd en overal bij kunnen
en ook zeker veel stabieler staan dan op andere ladders.
De Multifunctionele Vouwbare Ladder kunt u in veel verschillende posities neerzetten,
hierdoor word bijvoorbeeld het verven van een muur een stuk makkelijker gemaakt.

Ladder Kopersgids

Ladders kunnen een ongelooflijk nuttig hulpmiddel zijn voor zowel thuis als op het werk. Ze kunnen echter vaak over het hoofd worden gezien, aangezien de meeste mensen waarschijnlijk al een set hebben. Het is echter essentieel dat je een ladder hebt die veilig is om te gebruiken. Het merendeel van de verwondingen thuis komt van defecte ladders. Als u uw familie of collega’s veilig wilt houden, moet u een stevige ladder aanschaffen. Als u kijkt naar de beste ladder voor uw behoeften, moet u overwegen:

ladder voor schilderen

De maximale afmetingen van de ladder

U moet uw ladder afstemmen op de grootte van de baan om er zeker van te zijn dat het de veiligste is voor u. In de meeste gevallen mag u niet hoger zijn dan twee treden van de bovenkant van uw trapladder. Hoger gaan kan zeer gevaarlijk zijn. Dit betekent dat u bij het winkelen voor ladders ruimte moet laten voor uw eigen hoogte en deze moet kunnen bereiken.

Belastingscapaciteit van de ladder

Afhankelijk van het type en de grootte van de ladder kan de gewichtscapaciteit aanzienlijk verschillen. Als u een 3-stapsladder zoals de Deluxe 3-stapsladder vouwladder aanschaft, dan hoeft u alleen maar te denken aan uw eigen gewicht en de manier waarop u ermee omgaat. Als u echter een commerciële ladder koopt, zoals de Louisville Ladder FS4006, dan moet u niet alleen rekening houden met het gewicht van de mensen die er gebruik van maken, maar ook met het gecombineerde gewicht van al uw gereedschap.

Wat voor soort ladder heb ik nodig?

Er is een verscheidenheid aan ladders beschikbaar, waarvan vele geschikt zijn voor bepaalde werkzaamheden. Als u iets nodig heeft voor thuis, dan moet u een draagbare trapladder overwegen, zoals de Best Choice Products 3-stappenladder. Deze ladders zijn gemakkelijk op te bergen en zijn ontworpen om gebruikt te worden voor kleine huishoudelijke taken. Als u op zoek bent naar een ladder die bestand is tegen verschillende klusjes, dan moet u een multifunctionele ladder overwegen zoals de Little Giant 22-Foot Velocity Multi-Use Ladder.

Deze ladders zijn van superieure kwaliteit en kunnen worden aangepast aan verschillende hoogtes of toepassingen. Als u iets nodig heeft voor zowel thuis als op het werk, dan kunt u een telescopische ladder zoals de Xtend & Climb 770P Telescoping-Ladders proberen. Deze ladders bieden een groot bereik met een compacte opbergruimte.

Wat is een telescoopladder?

Een telescopische ladder is een uitschuifbare of in te krimpen telescoopladder. In de meeste gevallen kunnen deze ladders omhoog of omlaag worden geschoven of opgevouwen om thuis of op de werkplek te worden opgeborgen.

Hoe kan een telescoopladder worden opgeborgen?

De opslag van ladders verschilt sterk afhankelijk van het soort ladder dat u hebt. Als u een kleine trapladder heeft, dan moet u deze opvouwen als u deze niet gebruikt en in een klein kastje in huis bewaren. Grotere ladders moeten horizontaal worden opgeborgen, waarbij de lengte van de steun moet worden opgegeven om doorbuiging te voorkomen. Dit betekent dat u een ruimte moet vinden die breed genoeg is om uw ladder op te bergen. Veel mensen houden hun ladders op de muren in de garage, kelder of zolder – waar ze dicht genoeg bij zijn om ze te vinden wanneer dat nodig is, maar ze zullen het dagelijkse leven niet in de weg staan.

opbergen van een ladder

Hoe werken Verlengladders?

Verlengladders zijn ontworpen om een schitterende hoogte te bereiken in een compacte ruimte. Het is belangrijk dat deze ladders stevig op de vloer staan voordat u ze uitzet. Zorg ervoor dat u uw ladder vastklemt en vastzet voordat u hem gebruikt.

Wist u dat?

U moet nooit naar de top van een ladder klimmen. Het hoogste punt dat u veilig kunt bereiken is ongeveer twee treden vanaf de top.

Deskundige tip

Ladders moeten horizontaal worden opgeborgen om te voorkomen dat ze doorzakken en kracht verliezen.

Recent Posts