Beste kooimaaiers kopen en reviews in 2021


Als u een huiseigenaar bent die geïnteresseerd is in het perfect onderhouden van uw gazon zonder de rommel, het gedoe en de kosten van lastige gas- of elektrische maaiers, dan is het vinden van de beste kooimaaier die er is een van de slimste beslissingen die u kunt nemen. Synoniem met het klassieke beeld van grasmaaien, deze handgrasmaaiers waren ooit te gaan tot oplossing voor het trimmen van het gras lang voordat zijn gas, batterij en elektrische grasmaaier rivalen op de markt kwam. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze nog steeds een favoriet zijn bij veel huiseigenaren met kleine of middelgrote werven. Voor huiseigenaren met een grotere tuin, kunt u kijken naar onze lijst met beste zitmaaiers.

En met de moderne vooruitgang op het gebied van design en functies, ervaren kooimaaimachines een grote heropleving in populariteit omdat ze nu makkelijker te duwen zijn dan ooit tevoren. Met een stille werking en geen uitstoot zijn deze maaiers een schoon en stil alternatief voor gas- en stroomverslindende maaiers. Maar deze handmatige tuingereedschappen zijn niet alleen milieuvriendelijk en ongelooflijk gemakkelijk op te bergen, een kooiapparaat is ook licht van gewicht en eenvoudig te bedienen. En laten we niet vergeten dat deze gebruiksvriendelijke maaiers eigenlijk gezonder zijn voor uw gazon. Voor een zogenaamd eenvoudigere optie kunt u kiezen voor een bosmaaier (zie hier). Of bekijk de bovenste gazontrimmergereedschappen.

Beste kooimaaier kopen overzicht

GARDENA Kooimesmaaier 400 – Maaibreedte 40 cm – gazons tot ca. 200m²

GARDENA Kooimesmaaier 400 - Maaibreedte 40 cm - gazons tot ca. 200m²

Bekijk de dagprijs

Ben je op zoek naar een milieuvriendelijke, energiebesparende en fluisterstille grasmaaier? Dan ben je met de GARDENA Kooimesmaaier 400 aan het juiste adres. De maaier heeft een speciale functie waardoor de messenwals het ondermes elkaar niet raken. Je hebt nog nooit zo stil je gazon gemaaid.

 • De kooimaaier is licht van gewicht
 • Door de speciaal gevormde handgreep kan de kooimaaier makkelijk vervoerd worden
 • De beugel van de maaier kan worden ingeklapt voor een efficiente opberging
 • De maaihoogte is eenvoudig aan te passen
 • Aangezien het een handmaaier is ligt er geen snoer door je tuin
 • Geluidsniveau is zeer laag doordat de messenwals en het ondermes elkaar niet raken

Stiga – Grasmaaier – Duwmaaier – SCM 240 R

Stiga - Grasmaaier - Duwmaaier - SCM 240 R

Bekijk de dagprijs

Met deze Stiga SCM 240R handmaaier maai jij jouw gazon in alle stilte en zonder uitlaatgassen. Door de soepel lopende wielen op kogellagers, duw je de maaier met minimale inspannig vooruit. De scherpe spiraalvormige messen zorgen er voor dat het gras met minimale weerstand wordt gemaaid.

Door de duurzame mescilinder in aluminium met stevige messen in roestvrijstaal, geniet je van een fraai afgewerkt resultaat. De maaibreedte van deze loopmaaier is 40 centimeter en dat alles met 5 roestvrijstalen messen. De cilindermaaier levert perfect werk door de achterrol, waardoor een perfect strak gazon ontstaat. De maaihoogte kan ingesteld worden van 25 tot 60 mm. Grasopvangbak kan optioneel geleverd worden.

 • Handige loopmaaier met soepele werking
 • 5 cilindervormige roestvrijstalen messen
 • 40 centimeter maaibreedte
 • 3 standen (25-60 mm)
 • Duwhendel vrij verstelbaar
 • 2 rollers achteraan

Fiskars StaySharp Plus Spindelmäher

Fiskars StaySharp Plus Spindelmäher

Bekijk de dagprijs

Fiskars StaySharp Plus Reel Mower. Soort: Duwgrasmaaier, Maaimethode: Draaiende messen, Minimale maaihoogte: 4 cm. Gewicht: 18,6 kg, Breedte: 610 mm, Hoogte: 1220 mm

GARDENA Accu-kooimesmaaier 380 Li – 38cm maaibreedte – gazons tot ca. 400m² – Incl opvangzak

GARDENA Accu-kooimesmaaier 380 Li - 38cm maaibreedte - gazons tot ca. 400m² - Incl opvangzak

Bekijk de dagprijs

Wil je niet al te veel tijd kwijt zijn met onderhoud aan je gazon? Dan zit je met de Gardena Accu-kooimesmaaier 380 Li goed. Met deze fluisterstille, krachtige en lichte grasmaaier krijg je zo een strak gemaaid gazon. De grasvangbak wordt meegeleverd zodat je niet nog na het maaien al je gras bij elkaar moet harken.

 • De Kooimaaier is voorzien van een krachtige accu die makkelijk verwisselbaar is
 • Het LED scherm laat de laadstatus zien
 • De messen zijn robuust en duurzaam, wat zorgt voor een strak en gezond gazon
 • De grote wielen hebben een speciaal profiel voor een goede grip en wendbaarheid
 • Geluidsniveau is zeer laag omdat de messenwals en het ondermes elkaar niet raken
 • Stuurt licht door de ergonomisch gevormde handbeugel

Stiga – Grasmaaier – Duwmaaier – SCM 440 FS

Stiga - Grasmaaier - Duwmaaier - SCM 240 R

Bekijk de dagprijs

De Stiga SCM 440 FS is solide gebouwd en voorzien van 5 hardstalen messen. De cilindermaaier van het type vrijloper in combinatie met de achterrol geeft een perfect maaibeeld. Met een werkbreedte van 40 cm zal de klus snel geklaard zijn. De grasuitworp gebeurt aan de voorzijde. De maaihoogte is gecentraliseerd verstelbaar in 9 standen (25-76 mm). De achterrol creëert het zogenaamde baneneffect.

MTD RM 380 kooimaaier

MTD RM 380 kooimaaier

Bekijk de dagprijs

Deze MTD kooimaaier RM 380 heeft geen benzine of elektriciteit nodig, hij is daarom milieuvriendelijk en kan gebruikt worden zonder beperkingen. De 5 stalen bladen van deze grasmaaier zorgen voor een mooi resultaat. De snijhoogte kan worden ingesteld tussen de 13 mm tot 38 mm met 4 verschillende werkingsposities. De lichtgewicht grasmaaier kan gebruikt worden met een grote opvangbak die afneembaar en eenvoudig leeg te maken is. Deze is echter niet inbegrepen. De grasmaaier heeft 20 cm wielen en een inklapbaar, ergonomisch handvat. De MTD grasmaaier RM 380 is geschikt voor gazons met een oppervlakte tot 250m².

Fiskars StaySharp Max Reel Handmatige grasmaaier Zwart, Oranje

Fiskars StaySharp Max Reel Handmatige grasmaaier Zwart, Oranje

Bekijk de dagprijs

Met de Fiskars StaySharp™ Max grasmaaier houd je het gazon groener en gezonder. Het is net een schaar zoals de grasmaaier elk grassprietje snijdt. Op deze manier verliest het gazon minder vocht en is het minder vatbaar voor ziekten. Met deze grasmaaier maai je het gras zonder lawaai, vervelende trillingen en de gevaren van een elektrische maaier met ronddraaiende bladen. Het is één van de meest milieuvriendelijke manieren om het gazon mooi te houden.

Kopersgids

Traditionele roterende maaiers hakken op grassprieten, scheuren ze en laten ze toe om vitale vloeistoffen te verliezen en vatbaarder te zijn voor ziekte- en insectenaanvallen. Maar kooimaaiers maaien elk mes alsof u het met een schaar knipt, waardoor er een gezonder, groener gazon ontstaat. Kooimaaiers zijn er in verschillende stijlen en maten. Sommige hebben speciale eigenschappen die het maaien van het gazon sneller en gemakkelijker maken dan ooit tevoren. En met een aantal geweldige merken die kooimaaiers aanbieden in een breed scala aan prijzen, kan het kiezen van de maaier die voor u geschikt is een moeilijke taak zijn.

Maar we hebben het moeilijke werk voor u gedaan door een blik te werpen op de beste kooimaaiers die er zijn. We hebben het ontwerp, de duurzaamheid, de kenmerken en de prestaties van de maaiers onderzocht en zijn gekomen tot een lijst van de 10 best beoordeelde kooimaaiers die in 2021 op de markt zijn. Na het lezen van onze beoordelingen kunt u het product vinden dat ideaal is voor het gazon van uw huis.

Hoe kunt u een kooimaaier slijpen?

messen scherpen kooimaaier
Hoewel deze maaiers een fantastische, eenvoudige manier zijn om uw gazon te maaien, kunt u zich zorgen maken over onderhoudskwesties zoals het slijpen van de messen. Gelukkig hoeft deze taak niet zo vaak te worden uitgevoerd en als het tijd is om de messen van uw maaier te slijpen, is het eigenlijk heel gemakkelijk om dat te doen. Door de schaarachtige knipbeweging van de messen zijn de randen van deze handmaaiers bij normaal gebruik niet snel afgestompt. Bij het schrapen tegen kiezelstenen kunnen de messen af en toe licht slijten, maar voor het grootste deel behouden ze hun scherpe snijkant voor een zeer lange tijd.

Na een paar jaar gebruik zullen de messen van de maaier een beetje saai worden omdat ze zeker over rotsen, stoepranden en dikke twijgen geduwd zullen worden en deze harde oppervlakken zullen de rand eraf halen. Deze harde oppervlakken zullen de rand eraf halen. De doffe messen zullen ervoor zorgen dat het gereedschap niet meer soepel werkt en moeilijker te duwen is. Wanneer u merkt dat uw maaier niet zo snel vooruitgaat als vroeger, kunt u het beste eerst de uitlijning van de maaikooi controleren en ervoor zorgen dat deze niet hoeft te worden afgesteld.

Als de uitlijning in orde is, dan is het tijd om de messen van uw maaier te slijpen. Als u merkt dat uw maaier niet meer zo goed presteert als vroeger, is het tijd om uw mes te slijpen. Een van de beste en gemakkelijkste manieren om dit te doen is door een backlapping slijpkit aan te schaffen. Deze kits zijn vrij eenvoudig en bevatten een aantal slijpmiddelen en een handvat. Om een backlapping slijpkit te gebruiken, bevestig je gewoon de bijgeleverde handgreep aan de aandrijving van je maaier en gebruik je een verfborstel om de slijpmassa op alle messen aan te brengen.

Daarna draait u de maaier gewoon in omgekeerde richting, zodat de messen elkaar naar beneden kunnen schrapen en hun scherpe rand terugkrijgen. Het enige nadeel van deze methode is dat er wat elleboogvet nodig is, aangezien u de handgreep met de hand aanzwengelt om de messen van de maaier te draaien. Terwijl een backlapping slijpkit de beste manier is om de messen van uw handmaaier te slijpen, kunt u de taak ook uitvoeren met een boormachine en een slijphulpstuk. Deze opzetstukken passen op een boormachine en werken net als een polijstborstel.

Om uw messen met deze methode te slijpen, hoeft u alleen maar de trekker van uw boormachine over te halen en het hulpstuk langs de rand van het mes te laten lopen, waardoor het tot een scherpere rand wordt geslepen. Een ding om in gedachten te houden als u van plan bent om deze methode te gebruiken is dat het het beste is om ofwel het mes te verwijderen of vast te zetten voor het slijpen om te voorkomen dat er per ongeluk letsel ontstaat. Terwijl de meeste maaiers zijn voorzien van hoge kwaliteit messen die een scherpe rand behouden voor meerdere jaren, is het het beste om dit proces deel uit te maken van een jaarlijkse routine aan het begin of het einde van het maaiwerkseizoen.

Aangezien het het enige onderhoud is dat u ooit zult moeten uitvoeren op dit gereedschap en het kan worden uitgevoerd in een kwestie van minuten, is het een goede gewoonte om in te stappen en het zal ervoor zorgen dat uw maaikooimaaier de best mogelijke prestaties biedt. Zodra de messen zijn geslepen, kunt u gewoon een dun laagje plantaardige olie op het mes leggen. Dit zal helpen om roest en corrosie te voorkomen zonder een schadelijk residu achter te laten op uw gras.

Wat is een kooimaaier?

Jaren voor de uitvinding van het gas aangedreven gereedschap waren kooimaaiers het gereedschap bij uitstek om uw gazon te maaien. Deze maaiers zijn relatief eenvoudig te gebruiken en zijn nog steeds een iconisch symbool van suburban Americana. Terwijl ze uit de gratie vielen toen de gas- en elektrische maaiers in populariteit begonnen te groeien, vertrouwden veel huiseigenaren nog steeds op deze efficiënte, stille handmaaiers voor hun tuinwerk. En dankzij een toename van het gezondheids- en milieubewustzijn hebben deze apparaten een opmerkelijke heropleving van de populariteit gekend.

De duwmaaier is ongelooflijk eenvoudig, waardoor het een geweldige optie is voor iedereen die op zoek is naar een onderhoudsvrij alternatief voor elektrische maaiers. Ze zijn ontworpen met twee of vier wielen en zijn voorzien van een maaikooi met 3 tot 7 messen. Deze messen zijn normaal gesproken gemaakt van een duurzaam, veerkrachtig gehard staal of ander metaal voor langdurige scherpte. Als u de maaier naar voren duwt, zullen de messen verticaal van noord naar zuid draaien, waarbij de grassprieten tussen de messen en een bedmes worden opgetild. Deze actie zorgt voor een schaarbeweging waarbij de grassprieten worden gesnoeid naarmate de maaier vordert.

Gerelateerd; bladblazer Review.

Aangezien een kooimaaier met de hand wordt geduwd en geen motor heeft, is hij vrijwel geruisloos en stoot hij geen dampen uit die schadelijk zijn voor u, uw gezin of het milieu. En omdat er vrijwel geen onderhoud nodig is om deze eenvoudige maaiers te onderhouden, zijn ze de voorkeur van veel huiseigenaren die op zoek zijn naar een stiller, gezonder, betaalbaarder en onderhoudsvriendelijker maaialternatief.

Hoe maait u hoog gras met een kooimaaier?

hoog gras afrijden met een kooimaaier
Hoewel deze maaiers geweldig zijn voor het maaien van goed onderhouden werven vanwege hun unieke schaar-achtige knipactie, kunnen ze vastlopen bij het werken in overwoekerde gebieden waardoor het moeilijk is om de maaier naar voren te duwen of zelfs te laten vastlopen. Hierdoor zijn ze het meest geschikt voor gebruik op werven die goed onderhouden zijn en die niet veel hoger zijn dan 4″ hoog. Hoewel deze maaiers niet ideaal zijn voor gazons met gras dat hoger is dan 4″, kan het wel. Het vergt alleen wat meer tijd en geduld.

Om deze duwmaaiers te gebruiken om hoog gras te maaien, moet u de manier waarop u uw gazon maait aanpassen. Het eerste wat u moet doen is ervoor zorgen dat u maait met een royale overlapping. Dit betekent dat als u klaar bent met het maaien van een rij over uw tuin, u zich omdraait en teruggaat met uw maaier in de andere richting terwijl u uw vorige pad een paar centimeter overlapt. Dit zorgt ervoor dat u geen hoge grasstroken tussen de rijen heeft.

Naast het overlappen van uw maaiwerk, moet u uw gazon ook maaien op een van de twee volgende manieren. Beide methoden stellen u in staat om efficiënt hoog gras te maaien met een duwmaaier. De eerste maaimethode is om elk pad twee keer te maaien. U maait elke rij gewoon één keer in één richting en draait uw maaier dan om en maait hem in de andere richting. Dit zorgt ervoor dat u de grassprieten van uw gazon vanuit beide hoeken vangt voor een gelijkmatiger en grondiger maairesultaat.

De andere methode heet het ruitpatroon. Bij deze methode maait u ook elk deel van het gazon twee keer. Alleen met deze beweging gaat u verder met het maaien van uw gazon zoals u dat normaal gesproken zou doen, maar herhaalt u het proces in de tegenovergestelde richting, waarbij u uw oorspronkelijke paden loodrecht oversteekt als een dambord. Met deze extra passen op elke strook, kunt u deze handmatige maaiers gebruiken en het schone, gemanicuurde uiterlijk bereiken dat u zoekt, zelfs in hoge grascondities.

Hoe gebruikt u een kooimaaier?

Lang voor de uitvinding van elektrische en gasgestookte maaiers was de maaikooi de klassieke manier voor huiseigenaren om hun gazon goed te onderhouden. Deze handmaaiers werken met een verzameling messen die draaien terwijl u het apparaat handmatig naar voren duwt. Als u vooruitgaat, vallen de grassprieten tussen de messen van de maaier en een scherp bedmes, waardoor de maaier het gras kan knippen zoals een schaar dat doet. Met minimaal onderhoud en lage kosten zijn deze maaiers een geweldig, gezond alternatief voor elektrische maaiers.

En gelukkig is het gebruik ervan opmerkelijk eenvoudig. Het eerste wat u doet is de maaihoogte van uw gereedschap ergens tussen 1 ½’ en 2 ½’ instellen. De juiste hoogte is een kwestie van persoonlijke voorkeur en is ook afhankelijk van het soort gras dat u heeft, aangezien sommige soorten een bepaalde maaihoogte nodig hebben voor een optimale gezondheid. De meeste maaiers hebben een instelbare hoogte-instelling. Afhankelijk van het model kan deze reeks instellingen worden aangeboden van ½” tot 4″.

Als de juiste maaihoogte is gekozen, duwt u uw maaier gewoon naar voren in een normaal looptempo, zodat het mechanisme kan draaien en de schaarachtige beweging van de messen en het bedmes hun werk kunnen doen. Loop in een rechte lijn van het ene uiteinde van het gazon naar het andere. Draai de maaier aan het einde van de rij om en maak een andere zwad dat de eerste rij licht overlapt. Herhaal deze beweging gewoon totdat het hele stuk gemaaid is.

De meeste duwmaaiers laten fijn gemaaid gras achter op uw gazon. Deze zullen afbreken en voedingsstoffen zoals stikstof aan uw bodem leveren voor een natuurlijke, gezonde bemesting. Andere modellen worden geleverd met afneembare opvangzakken aan de achterzijde. Met deze zakken kunt u het grootste deel van het maaisel verzamelen en in een vuilniszak weggooien. Deze methode heeft de voorkeur voor huiseigenaren die houden van een schoner, netter uitziend gazon.

Zijn kooimaaiers effectief?

zijn kooimaaier effectief
Hoewel duwmaaiers al jaren bestaan, zijn ze door de populariteit van gas- en elektrische roterende maaiers de afgelopen decennia minder vaak gebruikt. Maar nu de huiseigenaren van vandaag zijn begonnen met het verschuiven van hun denken, zijn velen op zoek naar een gezonder, zuiniger alternatief voor deze krachtverslindende modellen. In tegenstelling tot een gasmodel, dat 10-12 keer zoveel schadelijke koolwaterstof kan uitstoten als een auto per uur, zijn kooimaaiers 100% emissievrij. Dit betekent geen schadelijke dampen voor u, uw gezin of het milieu.

Bovendien maken ze vrijwel geen geluidshinder uit dankzij hun stille werking. Zowel uw familie als uw buren zullen u hiervoor bedanken. Naast de omgevingsfactoren hebben handmatige duwmaaiers geen olieverversing, gas of elektriciteit nodig, wat betekent dat ze geen operationele kosten en vrijwel geen onderhoud nodig hebben. Dit is allemaal geweldig, maar als ze niet in staat zouden zijn om goed te presteren, zou niemand bereid zijn om over te stappen op een kooimaaier. Dus laten we eens kijken hoe goed deze handgereedschappen kunnen presteren. Als u geïnteresseerd bent in het belang van maaien.

Doeltreffendheid

Kogelmaaiers zijn geweldig voor het behoud van de gezondheid van uw gras. De meeste landscaping professionals beweren dat het gebruik van een van deze maaiers niet alleen geweldig is voor het milieu, maar ze zijn eigenlijk beter voor het gras van uw eigendom. Omdat ze een knipperactie gebruiken om gras te maaien in vergelijking met de scheurende beweging die wordt gebruikt door aangedreven roterende maaiers, beschadigen ze uw gras niet. Een kooi zorgt ervoor dat het gras gelijkmatig wordt gemaaid alsof u het met een schaar knipt in vergelijking met de scheurende beweging die een gas- of elektrisch model gebruikt om te maaien. Hierdoor houdt uw gazon waardevol vocht vast en is het beter bestand tegen insecten, ziektes en uitdroging.

Deze modellen zijn ook ontworpen om uw gazon op natuurlijke wijze te bemesten voor een gezondere, helderdere tuin. Dit wordt gedaan door middel van mulchen. De maaier laat fijnmaaisel achter in zijn pad dat belangrijke voedingsstoffen zoals stikstof in de bodem toevoegt. Deze natuurlijke meststof is een groot extra voordeel voor uw gazon en bespaart u het geld dat u zou moeten besteden aan vergelijkbare, in de winkel gekochte meststoffen. En als u geen fan bent van het achterlaten van maaisel op uw gazon, worden sommige modellen geleverd met achterste zakaanhechtingen die een behoorlijke hoeveelheid maaisel kunnen opvangen voor een schoner, netter uiterlijk.

Afmetingen en gewicht

Kogelmaaiers zijn ongelooflijk licht en compact. Dit betekent dat ze niet alleen gemakkelijker te duwen en te sturen zijn dan een gasmaaier met een gewicht van meer dan 100 pond, maar dat ze ook kunnen worden opgeslagen in een garage of schuur zonder dat ze veel waardevolle opslagruimte in beslag nemen.

Betaalbaarheid

Deze maaiers zijn het meest betaalbare gereedschap dat u kunt kopen om uw tuin te maaien en te onderhouden. De budgetmodellen kunnen zo laag als 70 dollar kosten. En zelfs een premium model kost u niet veel meer dan €200. Plus, een ander groot financieel voordeel is dat zodra uw initiële investering is gedaan, handmatige maaiers vrijwel niets kosten om te werken.

Dit is een belangrijk voordeel ten opzichte van gasmaaiers waarbij u zowel gas als olie moet kopen voor het af en toe verversen van de olie. En ze zijn eigenlijk ook voordeliger dan elektrische modellen. Dit komt omdat u geen accu oplaadt of uw gereedschap in het stopcontact steekt, waardoor u geen cent op uw elektriciteitsrekening hoeft te zetten.

Beperkingen

De kooimaaiers zijn ontworpen om efficiënt te presteren op relatief kort gras. Als u van plan bent om een werf te maaien met gras dat beduidend hoger is dan 4″, zal het meer tijd en werk kosten dan met een gasmaaier (klik om de studie over maaien te lezen). Dat gezegd hebbende, met een paar extra passen op elk pad, kan hoog gras worden gemaaid met een duwmaaier en zodra het gazon weer op een redelijke hoogte is, is het onderhouden ervan ongelooflijk eenvoudig.

Door het handmatige karakter van deze maaiers zijn ze het meest geschikt voor kleine of middelgrote werven van minder dan 3.000 vierkante meter. Het aanpakken van werven die groter zijn dan dit wordt met deze handmaaiers vervelend en zal veel tijd in beslag nemen.

Moet ik een kooimaaier kopen?

moet ik een kooimaaier kopen
Of een kooimaaier geschikt is voor u hangt af van een aantal factoren. Deze maaiers zijn ongelofelijk efficiënte, nauwkeurige landschapsarchitecten die het gras perfect verzorgd en netjes achterlaten en tegelijkertijd gezonder zijn voor u, uw portemonnee en het milieu. Als u denkt aan de aankoop van een van deze maaiers, zijn hier een paar factoren om te overwegen.

Prijs

Deze maaiers zijn veel betaalbaarder dan gas- of elektrische maaiers. Ze kosten niet alleen maar tussen de 70 en 200 dollar, maar ze hebben ook geen bijbehorende bedrijfskosten. Dit betekent dat het gebruik van een van deze maaiers betekent dat er geen batterijen, geen elektriciteitskosten en geen betaling voor benzine of olie.

Onderhoud

Handmatige duwmaaiers zijn vrijwel onderhoudsvrij. In tegenstelling tot aangedreven maaiers hebben deze werktuigen geen olieverversing, vervangingsonderdelen, opladen of bijtanken nodig. Het enige onderhoud dat u ooit hoeft te doen is misschien wel het slijpen van de messen van deze maaiers om de paar jaar.

Vervuiling

Gas- en elektrische maaiers zijn luidruchtig en irriteren zowel uw familie als uw buren. Maar handmaaiers zijn vrijwel stil, zodat u kunt genieten van het buitenleven zonder het oorverdovende geluid van een maaier in uw oor. Bovendien produceren deze handmaaiers geen uitstoot. Vergeleken met een gasmaaier die in een uurtje rijden dezelfde hoeveelheid koolwaterstoffen uitstoot als een auto op een 100 mijl lange weg, is dit een enorm gezondheidsvoordeel voor zowel uzelf als het milieu.

Grootte van uw gazon

Door de gemiddelde maaibreedte tussen 14″ en 20″ en omdat u uw maaikooimaaier langs uw gazon duwt, zijn deze maaiers het meest geschikt voor kleine en middelgrote werven van minder dan 3.000 vierkante meter.

Conclusie

Ongelooflijk makkelijk te gebruiken en betaalbaar, een maaimachine is een geweldige keuze voor veel huiseigenaren. Als u op zoek bent naar een gezonder, betaalbaarder en onderhoudsvriendelijker alternatief voor gas- of elektrische maaiers, is het een van de beste investeringen die u kunt doen. Kogelmaaiers zijn ideaal voor iedereen met een kleine of middelgrote tuin. Door een van deze handmaaiers mee te duwen op werven tot 3.000 vierkante meter wordt u niet al te vermoeiend en zolang u de messen scherp houdt, bent u in staat om de klus in een mum van tijd te klaren.

Recent Posts