Beste handgrasmaaier in 2021


Het onderhouden van uw tuin is een belangrijk proces wanneer u wilt dat uw huis er op zijn best uitziet, en om uw leven zo gemakkelijk mogelijk te maken en het onderhoud van uw tuin te verminderen, gaat u de beste loop achter de maaier mogelijk willen. Handgrasmaaier zijn geweldig voor elke tuin die relatief groot is, maar niet echt groot genoeg voor een ritje op de grasmaaier, of elke woonsituatie waar je niet de opslagruimte of het geld voor een grote, dure rit op de maaier.

Loop achter maaier modellen zijn vaak de beste gazonmaaier voor het geld, waardoor ze een geweldige manier om de balans tussen kracht en kosten, voor een betaalbare maar effectieve beste grasmaaier voor middelgrote gazons. Het vinden van de beste gazonmaaiers kan moeilijk zijn, of u nu op zoek bent naar de beste push gazonmaaier, de beste mulchmaaier of de beste zelfrijdende gazonmaaier.

Voeg daarbij het feit dat de beste zelfrijdende gazonmaaier 2017 of de beste zelfrijdende gazonmaaier 2018 in 2021 misschien wel verouderd is en het proces van het kopen van een nieuwe handgrasmaaier kan intimiderend zijn. Hieronder vindt u onze beste Handgrasmaaier beoordelingen, waarbij we 10 van onze beste gazonmaaiers afbreken om u te helpen de belangrijkste kenmerken en voordelen van elk model handgrasmaaier op de markt in 2021 te begrijpen.

Bekijk de Beste Handgrasmaaier, hieronder.

AHM 38 handmaaier


AHM 38 handmaaier

Met de Bosch AHM 38 C Handmaaier maai je comfortabel en stil kleine gazonoppervlakten. Met de handmaaier kan je precies maaien zodat het gazon er perfect bijligt.

Waarom we deze leuk vinden

 • Ongecompliceerd: snel, comfortabel maaien van kleine gazonoppervlaktes.
 • Efficiënt: schaarsnijprincipe voor hoge snijkwaliteit.
 • Geraffineerd: klik-vergrendeling om het ondermes zonder gereedschap in te stellen.
 • Spilmaaisysteem met 5 gebogen messen van gehard staal.
 • Traploze maaihoogteverstelling en een maaibreedte van 38 cm.
 • Eenvoudige ondermesverstelling met klik-vergrendeling.
 • Onderhoudsvrije kogelgelagerde spilwals.
 • Comfortstuurstang voor meer ergonomie.
 • Comfortwielen met speciale tandwielreductie om makkelijk vooruit te kunnen duwen.
 • 2 jaar fabrieksgarantie.

Onze beoordeling

Het maaien is nu een ontspannende bezigheid. Machine loopt zeer licht.

Bekijk de dagprijs

GARDENA Kooimesmaaier 400


GARDENA Kooimesmaaier 400

Ben je op zoek naar een milieuvriendelijke, energiebesparende en fluisterstille grasmaaier? Dan ben je met de GARDENA Kooimesmaaier 400 aan het juiste adres. De maaier heeft een speciale functie waardoor de messenwals het ondermes elkaar niet raken. Je hebt nog nooit zo stil je gazon gemaaid.

Waarom we deze leuk vinden

 • De kooimaaier is licht van gewicht
 • Door de speciaal gevormde handgreep kan de kooimaaier makkelijk vervoerd worden
 • De beugel van de maaier kan worden ingeklapt voor een efficiente opberging
 • De maaihoogte is eenvoudig aan te passen
 • Aangezien het een handmaaier is ligt er geen snoer door je tuin
 • Geluidsniveau is zeer laag doordat de messenwals en het ondermes elkaar niet raken

Onze beoordeling

Prima grasmaaier voor de 12 m2 die er in mijn tuin liggen. De vier standen zijn perfect om van lang naar kort te maaien. De messen zijn goed scherp en elke keer de messen even nalopen op achterblijvend gras. Heel erg tevreden over deze aankoop!

Bekijk de dagprijs

EINHELL GC-HM 40 Handgazonmaaier


EINHELL GC-HM 40 Handgazonmaaier

De Kooimesmaaier GC-HM 40 is een robuuste, functionele machine, waarmee kleine gazons schoon, stil en milieuvriendelijk gemaaid kunnen worden. De machine bezit een licht lopende, kogel gelagerde maaispil met messen uit een hoogwaardige kwaliteit staal en maakt dankzij een 4-traps maaihoogteverstelling een exacte instelling van de gewenste maaihoogte mogelijk. Aanbevolen voor gazons tot 250 .

Waarom we deze leuk vinden

 • Brede wielen
 • 4-traps centrale maaihoogteverstelling
 • 5 maaimessen
 • 27 liter opvangzak

Onze beoordeling

Bekijk de dagprijs

Einhell Kooimesmaaier 16 L – Met opvangbak


Einhell Kooimesmaaier 16 L – Met opvangbak

De Einhell GC-HM 30 Kooimesmaaier is een functionele machine, waarmee kleine gazons schoon, stil en milieuvriendelijk kunnen worden gemaaid. De grasmaaier heeft een lichtlopende, kogel gelagerde maaispil met messen uit een hoogwaardige kwaliteit staal en maakt dankzij traploze maaihoogteverstelling een exacte instelling van de gewenste maaihoogte mogelijk. Aanbevolen voor gazons tot 150 .

Waarom we deze leuk vinden

 • Traploos verstelbare maaihoogte
 • Brede wielen ter bescherming gazon
 • Inclusief opvangbak

Onze beoordeling

Doet prima wat ie moet doen, grappig modelletje. Opvangbakje is wat klein maar beter dan niets. Goed en makkelijk instelbaar op maaihoogte en afstand messen met snijvlak.

Bekijk de dagprijs

SCM 440 FS maaier


SCM 440 FS maaier

Solide gebouwd en voorzien van 5 hardstalen messen. De cilindermaaier van het type vrijloper in combinatie met de achterrol geeft een perfect maaibeeld. Met een werkbreedte van 40 cm zal de klus snel geklaard zijn. De grasuitworp gebeurt aan de voorzijde. De maaihoogte is verstelbaar met 1 hendel. De achterrol creëert het zogenaamde baneneffect.

Bekijk de dagprijs

Toolland Handgazonmaaier


Toolland Handgazonmaaier

De Toolland duwmaaier VL120 is ideaal als je je gazon op een schone, stille en milieuvriendelijke manier wilt maaien. Omdat de grasmaaier geen brandstof of elektriciteit nodig heeft, is hij geschikt voor iemand die wilt maaien zonder elektriciteit. Deze grasmaaier wordt geleverd met een grote opvangzak, die verwijderbaar is voor eenvoudig legen. Hij is perfect voor het verzamelen van bladeren, gras, enz. De snijhoogte kan worden ingesteld van 15 mm tot 40 mm.

Bekijk de dagprijs

Alice’s Garden Zelftrekkende grasmaaier


Alice's Garden Zelftrekkende grasmaaier

Een eerste volledige lading van de batterij is noodzakelijk vóór het eerste gebruik. Lees de gebruikershandleiding en de instructies zorgvuldig door voordat u uw machine gebruikt. U vindt extra batterijen en opladers VOLTR AutonoMAX [S] (snel of standaard) in onze online catalogus. Waarschuwing: VOLTR AutonoMAX-producten van de oudere generatie (groene batterij) zijn niet compatibel met de nieuwe generatie AutonoMax [S] (zwarte batterij).

Waarom we deze leuk vinden

 • Borstelloze ‘bruchless’ motor,
 • Nieuwe AutonoMAX-lijn [S] 40V ultra-krachtig,
 • Robuust: stalen behuizing
 • Laterale uitwerping: tijd besparen, geen behoefte om uw prullenbak leeg te maken!
 • Mulching-functie, snel en economisch
 • Hoge autonomie, geleverd met 2 batterijen 4Ah!

Bekijk de dagprijs

Fiskars StayShart grasmaaier


Fiskars StayShart grasmaaier

De Fiskars StaySharp Max Kooimaaier is de sportwagen onder de handmaaiers.

Dankzij de 46 cm maaibreedte is de Momentum ook geschikt voor tuinen tot 250 .

Het contactloze snijmechanisme zorgt voor een zeer lichte, geluidsarme maar effectieve snijbeweging. De grasuitworp is naar voren, waardoor het gemaaide gras meerdere keren door de messen heen gaat. Hierdoor neemt het volume van het afval af en kan het bij zeer regelmatig maaien als meststof gebruikt worden. Het handvat is ergonomisch ontworpen om lang door te kunnen maaien.

De maaihoogte is ook zeer eenvoudig te verstellen, tussen de 2,5 en 10 cm.

De StaySharp Max is eventueel uit te rusten met een bijpassende grasopvangbak.

Bekijk de dagprijs

WOLF-Garten Kooimaaier TT 350 S


WOLF-Garten Kooimaaier TT 350 S

De WOLF-Garten Kooimaaier TT 350 S is een ideale handmaaier voor de kleinere tuinen. Kooimaaiers zijn uitstekende handmaaiers voor het kort en precies maaien van het gazon met een messenhoogte tot 4 cm. De messen zijn eenvoudig demontabel en naslijpbaar. De maaier is voorzien van kogellagers op de messenas. Eenvoudige te bedienen 4-voudige maaihoogte-instelling van 1.3 – 3.8 cm. Robuust chassis van staal en aluminium. Liefhebbers van een mooi gazon met een Engelse uitstraling zullen zeker enthousiast worden!

Waarom we deze leuk vinden

 • De WOLF Garten Kooimaaier TT 350 S is een ideale handmaaier voor de kleinere tuinen met een gazonoppervlakte tot 150 cm².
 • De messen zijn eenvoudig demontabel en naslijpbaar.
 • Voorzien van kogellagers op de messenas.
 • Eenvoudige te bedienen 4-voudige maaihoogte-instelling van 1.3 – 3.8 cm.
 • Robuust chassis van staal en aluminium.
 • Deze kooimaaier heeft een maaibreedte van 35 centimeter.
 • Messensysteem: vrijloop snijtechniek
 • Ergonomische duwboom met softgrip.
 • Optioneel verkrijgbaar de grasopvangbak FS 350, 20 liter.

Onze beoordeling

Deze grasmaaier is van uitstekende kwaliteit!! Heeft 3 verschillende standen, de messen slijpen vanzelf door het mechanisme.

Bekijk de dagprijs

Greenworks Grasmaaier elektrisch GLM1035


Greenworks Grasmaaier elektrisch GLM1035

Deze Greenworks GLM1035 grasmaaier is een krachtig en betrouwbaar tuingereedschap dat tuinliefhebbers helpt om voor hun gazon te zorgen. De grasmaaier heeft een snijbreedte van 35 cm en een opvangcapaciteit van 40 liter. Hij heeft verschillende hoogte instellingen van 20 tot 70 cm en een inklapbaar handvat voor eenvoudige opberging.

Kleur: zwart en groen Materiaal: kunststof en metaal Vermogen: 1.000 W Snijbreedte: 35 cm Inhoud verzamelbak: 40 L Met 5 snijhoogte posities Snijhoogte: 20 – 70 cm Inklapbaar handvat voor eenvoudige opslag

Bekijk de dagprijs

Handgrasmaaier Kopersgids

handgrasmaaier gras

Hoe start je een grasmaaier?

Er zijn veel verschillende soorten handgrasmaaiers, van de zelfrijdende grasmaaier tot de duwmaaier en daarbuiten. Dit alles vereist iets andere methodes om te starten, maar er zijn een aantal systemen die kunnen worden gebruikt voor de overgrote meerderheid van de maaiers.

Ten eerste is het de moeite waard om duwmaaiers te noemen als de grootste uitbijter. Omdat deze worden aangedreven door uw eigen duwen, vereisen roterende duwmaaiers geen enkele moeite om op te starten en kunnen ze gewoon over het gras worden geduwd om te beginnen met het trimmen van het gras.

Andere gazonmaaiers volgen echter een aantal vergelijkbare stappen. Zorg er eerst voor dat het gazon vrij is van stenen en kinderspeelgoed, of andere zaken die u misschien niet wilt maaien. Verplaats uw gazonmaaier naar het gras en zorg ervoor dat hij volledig op het gras staat in plaats van gedeeltelijk over verharde gebieden te hangen.

Als uw maaier brandstof nodig heeft, zorg er dan voor dat hij gevuld is en als hij op de accu werkt, zorg er dan voor dat de accu is opgeladen of dat het snoer is aangesloten voordat u begint; het kan frustrerend zijn om zonder stroom te komen te zitten terwijl u het gazon maait en het maaien aanzienlijk te vertragen.

Zoek vervolgens de knop voor de grondverf. Dit is een grote, zachte knop die ergens op de behuizing van de maaier is gemonteerd, meestal in een rode of zwarte kleur voor een goede zichtbaarheid. Druk hem 3 of 4 keer in om de motor voor te bereiden op het starten.

Niet alle maaiers hebben echter priming buttons, dus maak je geen zorgen als je hem niet kunt vinden! Het kan de moeite waard zijn om de handleiding van uw handgrasmaaier te raadplegen om te zien of uw gazonmaaier een prime knop heeft of niet.

Open dan het gaspedaal. Zoek de gashendel, meestal gemonteerd op de handgreep van uw walk behind maaier, en trek deze omhoog naar een gemiddelde of hoge positie. Dit stelt de motor in staat om continu te draaien als u hem eenmaal hebt opgestart.

Dan bent u klaar om volledig te starten! Als er een hendel op de handgreep van uw maaier zit, knijp dan in die hendel en trek de starthendel scherp en krachtig omhoog. Als dat niets doet, probeer het dan nog een paar keer. Het kan een paar keer trekken kosten om de motor van een grasmaaier goed te starten, dus maak je geen zorgen. Als u dat eenmaal gedaan heeft, moet uw maaier starten en bent u klaar om uw gazon te maaien!

Heb je geen zin om te lopen? Probeer een zitmaaier!

gras aanleggen

Hoe kan ik de olie in de gazonmaaier verwisselen?

Net als bij een auto moet de olie van een grasmaaier regelmatig worden ververst om hem soepel te laten draaien en te voorkomen dat de levensduur van de maaier drastisch wordt verkort. Zelfs de beste handgrasmaaier heeft dit onderhoud nodig, dus het is de moeite waard om te weten hoe het goed moet!

Haal eerst de stekker van de maaier uit het stopcontact en trek de bougiestekker eruit om ervoor te zorgen dat het verversen van de olie van de handgrasmaaier volledig veilig en zeker verloopt. Maak vervolgens de brandstoftank volledig leeg met een handhevel om te voorkomen dat er per ongeluk gemorst wordt of dat er brand ontstaat tijdens het onderhoudsproces.

Zoek de olieaftapplug, meestal een vierkante, verzonken plug aan de onderkant van de maaier, die gemakkelijk te verwijderen is met steeksleutels. Plaats een opvangbak onder de maaier om de ontsnappende olie op te vangen en maak de aftapplug voorzichtig los.

Zodra de olie niet meer uit de maaier stroomt, draait u de aftapplug weer vast en laat u de gebruikte olie met een trechter in een lege oliebak lopen, zodat u deze later veilig kunt weggooien.

Zoek de olievulopening, meestal gemonteerd op de bovenkant van uw gazonmaaier, en verwijder de dipstick. Giet met behulp van een trechter voorzichtig verse olie in het gat totdat het dicht bij de bovenkant van de holte is, maar deze niet helemaal raakt. Bevestig vervolgens voorzichtig het deksel van de olievulopening, vervang de bougie en de kabels, en u bent klaar om weer te beginnen met maaien!

grasmaaier schoonmaken

Hoe maak je de grasmaaier carburateur schoon?

Als uw grasmaaier start maar vervolgens verstikt en stopt, of sterft bij het maaien van gras, start en sterft dan of de motor schommelt en verstikt, dan is het tijd om uw carburateur schoon te maken. Een geblokkeerde carburator is een van de meest voorkomende oorzaken van verstikking en stoppen bij handgrasmaaiers. Gelukkig zijn ze gemakkelijk schoon te maken als je weet wat je doet.

Schakel eerst de maaier uit, trek de stekker uit het stopcontact en verwijder de bougie voor de veiligheid. Snijd de brandstoftoevoer af met behulp van de brandstofkraan of knijpbare brandstofleiding en laat de brandstofkom, die achter het luchtfilter in de carburateur is gemonteerd, leeglopen. Maak alle gaten in de kom grondig schoon met een kleine draadborstel en zorg ervoor dat de afdichting goed werkt. Zo niet, vervang dan de afdichting!

Spuit vervolgens met behulp van een carburateurspuitbus de carburateurreiniger in de hoofdbrandstofstraal, verwijder de brandstofkom en reinig deze grondig met de hand. Vervang dan alle onderdelen en controleer of alles goed vastzit en klaar is voor gebruik, en u moet uw maaier weer kunnen gebruiken! Als de problemen aanhouden, breng uw maaier dan naar een specialist voor professioneel onderhoud, want meer ernstige problemen kunnen thuis moeilijk te verhelpen zijn!

Deskundige tip

Als u een grasmaaier koopt, moet u rekening houden met de grootte van uw tuin voordat u een aankoop doet. Als u een bijzonder grote tuin heeft, kan het zijn dat u moeite heeft om het hele gebied te bestrijken met een enkele lading van een accu-maaier of dat u een verlengsnoer nodig heeft om met een accu-maaier het verste eind te bereiken!

Wist u dat?

Sommige grotere modellen grasmaaiers worden gebruikt door professionele tuinarchitecten. Een maaimachine is niet de enige optie voor professioneel, grootschalig gazonmaaiwerk!

Gerelateerde berichten

We hopen dat u hebt genoten van ons artikel over “10 beste handgrasmaaiers in 2021”, zo ja, deel het dan en beoordeel het.

Recent Posts