Beste grasmaaiers kopen in 2021 voor het geld


Met zoveel maaiers op de markt weten we dat het erg verwarrend kan zijn om uit te zoeken wat de beste grasmaaier voor u is. U wilt een gazonmaaier die goed gebouwd, betrouwbaar en gemakkelijk te gebruiken is. Tussen alle verschillende merken en functies die beschikbaar zijn – niet te vergeten de grote verscheidenheid aan opties, zoals elektrische, zitmaaiers (klik voor hoofdoverzicht van zitmaaiers), en gasmaaiers – kan een consument zichzelf gek maken door te proberen te beslissen welke grasmaaier hij of zij zou moeten kopen. Daarom hebben we de tijd genomen om de beste opties voor u te bekijken. Als u een kleinere tuin heeft, of als u iets kleiner wilt – u kunt kijken naar kantensnijder.

We hebben gekeken naar alle gazonmaaiers die op de markt zijn, waarbij we topmerken van maaiers hebben vergeleken, zodat u dat niet hoeft te doen. In onze beoordeling van de beste gazonmaaiers van 2021 zullen we u helpen om u door het aankoopproces heen te loodsen. We bekijken alles – inclusief gasgestookte trimmers, elektrische, rijdende en handmatige kooimaaiers – en geven u een compleet overzicht van de beste opties die er zijn. Hopelijk kunt u na het lezen van onze beoordeling van de 12 beste gazonmaaiers op de markt van vandaag, de gazonmaaier kiezen die perfect geschikt is voor uw behoeften.

Bekijk hieronder de beste gazonmaaier op de markt.

Ferm Elektrische Grasmaaier


Ferm Elektrische Grasmaaier

De Ferm LMM1012 grasmaaier heeft een hoog vermogen van 1300W en een maaibreedte van 32cm waardoor het maaien van jouw gazon een eitje is! Het lichte gewicht van 8.1kg in combinatie met de transporthendel maakt dat de grasmaaier gemakkelijk op te tillen is en prettig vervoerbaar. Ook is het mogelijk de grasmaaier op te bergen zonder dat deze al teveel ruimte in je schuur in beslag neemt dankzij de inklapbare handgreep. De grasmaaier is voorzien van een kabeltrekontlasting, zo wordt voorkomen dat tijdens het maaien de stroomkabel uit het verlengsnoer wordt getrokken.

De opvangbak van 30 liter is voorzien van een handige vulindicator. Deze indicator geeft aan wanneer de opvangbak vol is. Super handig, want je weet direct dat het tijd is om de opvangbak te legen.

Bekijk de dagprijs

BLACK+DECKER LM2000QS Grasmaaier


BLACK+DECKER LM2000QS Grasmaaier

BLACK+DECKER LM2000QS Elektrische grasmaaier maakt deel uit van het ruime assortiment aan grasmaaiers van BLACK+DECKER. Met zijn 48cm maaibreedte is deze maaier geschikt voor tuinen tot 600m².

Bekijk de dagprijs

Powerplus POWXG60320 Zelfrijdende grasmaaier


Powerplus POWXG60320 Zelfrijdende grasmaaier

De Powerplus POWXG60320 grasmaaier combineert een krachtige motor van 140cc met een indrukwekkende maaibreedte van 51 cm. Hij is dus perfect om ook in grote tuinen aan de slag te gaan. Hij is bovendien ook zelfrijdend, wat zeer goed van pas komt als je een groot gazon wil maaien. Bij een grasmaaier voor een grote tuin, hoort ook een grote opvangbak. Die kan in dit geval 60 liter opvangen.

Bekijk de dagprijs

Bosch ARM 32 Grasmaaier


Bosch ARM 32 Grasmaaier

De Bosch ARM 32 grasmaaier is een innovatieve grasmaaier omdat de grasmaaier beschikt over een graskam die zorgt voor een perfect resultaat tot aan de rand. Daarnaast weegt de grasmaaier slechts 6,3 kilo en is daarom gemakkelijk te besturen. Verder wordt de Bosch ARM 32 grasmaaier aangedreven door een krachtige 1.200 Watt motor. Hierdoor levert de machine een hoge maaikwaliteit en maai je met gemak jouw gazon, ook bij hoog gras.

Bekijk de dagprijs

Kibani Benzine Grasmaaier


Kibani Benzine Grasmaaier

Zonder ook maar een druppeltje zweet een perfect gemaaid gazon waar de buurman jaloers op kan zijn? De zelfrijdende Kibani® grasmaaier 196 cc / 4.7 pk is een robuuste machine met krachtige benzinemotor, geschikt voor het maaien van elk gazon.

De perfecte grasmaaier voor elk gazon
De grasmaaier beschikt over een krachtige 196cc/4.7 pk 4-takt motor en is dus volledig draadloos. Dankzij de zelfrijdende functie is het werken met de grasmaaier bovendien niet fysiek vermoeiend. Samen met een maaibreedte van maar liefst 53 cm is deze grasmaaier dus uitermate geschikt voor zelfs de grootste gazons. De grasmaaier is goed wendbaar en heeft 10 inch wielen, waarmee je gemakkelijk over elk terrein rijdt.

De maaihoogte is in 8 standen instelbaar – van 25 tot 75 mm – waardoor je altijd de juiste instelling te pakken hebt voor zowel speelgras als siergras.

Multifunctioneel: gras opvangen of mulchen
De grasmaaier is voorzien van een grote opvangbak met een inhoud van maar liefst 62 liter. Ook is het mogelijk om het gras zijwaarts of achterwaarts uit te laten werpen. Door de mulchfunctie kun je tijdens het maaien direct je gazon bemesten. Het gras wordt tot fijne deeltjes verhakseld en vervolgens over het gazon uitgespreid. Dit zorgt ervoor dat de bodem vruchtbaarder wordt.

Gebruik het gemulchte gras zeker in de zomer wanneer het lange tijd niet regent. Het laagje versnipperde gras beschermt je gazon tegen de hitte en de felle zon en zorgt ervoor dat het vocht in de bodem minder snel verdampt. Lees ook: Je gazon laten herstellen na droogte: onze tips.

Compact op te bergen en makkelijk te reinigen
Het handvat is inklapbaar, waardoor de grasmaaier ruimtebesparend opgeborgen kan worden. Verder is de grasmaaier voorzien van een tuinslangaansluiting. Hiermee kun je eenvoudig het maaidek schoonmaken: sluit de tuinslang aan, draai de kraan open en start de motor. Nu hoef je alleen nog maar te wachten tot het maaidek schoon is.

De juiste brandstof en onderhoud
De 4-takt benzinemotor loopt op Euro 95 benzine. De grasmaaier is daarnaast voorzien van een oliereservoir met een inhoud van 600 ml. Controleer het oliepeil na het eerste gebruik en vul wanneer nodig de olie bij. Een te laag oliepeil kan schade aan de motor veroorzaken; controleer daarom regelmatig het oliepeil. Agealube 4-taktolie 10W30 is speciaal ontwikkeld voor grasmaaiers en andere kleine machines.

Voer periodiek onderhoud aan de motor en de messen op tijd uit en reinig de grasmaaier na elk gebruik goed. Hiervoor kun je Agealube bio reiniger gebruiken. Deze biologisch afbreekbare spray is geschikt voor vrijwel elk tuingereedschap.

Bekijk de dagprijs

Powerplus POWXQG7515 Grasmaaier


Powerplus POWXQG7515 Grasmaaier

Deze grasmaaier kan echt alles aan. De zelfrijdende grasmaaier kan rekenen op een slijtvaste 1800W kwaliteitsinductiemotor en een robuuste stalen behuizing. Dit betekent dat hij erg krachtig en snel je gazon maait, daarbij erg stil te werk gaat en bovendien erg lang meegaat. Je haalt met andere woorden topkwaliteit in huis.

Bekijk de dagprijs

WOLF-Garten A 340 E Elektrische Grasmaaier


WOLF-Garten A 340 E Elektrische Grasmaaier

De WOLF-Garten A 340 E Elektrische Grasmaaier is geschikt voor de liefhebber. Een flexibele, functionele en efficiënte gazonmaaier met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Ergonomisch, krachtige motor en comfortabele uitrusting. Verkrijgbaar in verschillende maaimodellen. Gazonoppervlakte tot 250 m². 6-voudig in te stellen maaihoogte. Inclusief grasvangbak van 30 liter inhoud. Eenvoudig op te bergen door de inklapbare duwboom. Duwboom met softgrip voor comfortabel vasthouden. De vulindicator geeft aan wanneer de opvangbak vol is. Veiligheid door de Flick-Flack kabelgeleiding waardoor de elektra kabel weg blijft van de maairichting van de machine. De maaimachine is voorzien van een CCM systeem wat ervoor zorgt dat de machine maait, verzamelt en mulcht.

Bekijk de dagprijs

Powerplus POWEG63703 Grasmaaier


Powerplus POWEG63703 Grasmaaier

Heb je een kleine tuin en zoek je een compacte, lichte grasmaaier? Dan is deze flexibele elektrische grasmaaier iets voor jou. Dit instapmodel heeft een vermogen van 1000W en een maaibreedte van 32 cm.

Deze elektrische grasmaaier is geschikt voor het maaien van een klein gazon (tot 75 m²).

Waarom we deze leuk vinden

 • Afhankelijk van hoe lang je gras is en hoe kort je het wilt maaien, kan je kiezen tussen een maaihoogte van 25, 45 of 65 mm.
 • Als je klaar bent met maaien, berg je de compacte grasmaaier eenvoudig op dankzij het plooibare handvat.
 • De opvangbak van 30 liter met draaghandgreep vangt het gemaaide gras gemakkelijk op tijdens het maaien.
 • De grasmaaier is voorzien van een kort netsnoer, waardoor je altijd een verlengsnoer nodig hebt.

Bekijk de dagprijs

WOLF-Garten S 3200 E Elektrische Grasmaaier


WOLF-Garten S 3200 E Elektrische Grasmaaier

Hoge kwaliteit, goede functionaliteit, duurzaam en betrouwbaar. Dat is wat deze WOLF-Garten S 3200 E Elektrische Grasmaaier kenmerkt. Met een gewicht van 12 kg is deze maaier ideaal voor tuinen tot 150 m². 3-voudig in te stellen maaihoogte. Inclusief grasvangbak van 30 liter inhoud. Eenvoudig op te bergen door de inklapbare duwboom.

Waarom we deze leuk vinden

 • Gazonoppervlakte tot 150 m²
 • Maaibreedte: 32 cm
 • Motorvermogen: 230 V / 1000 Watt
 • Gewicht: 12kg
 • Chassis: kunststof
 • Maaihoogte-instelling: Per wielas, 3-voudig, 2,0 – 6,0 cm
 • Grasvangbak: 30 liter
 • Wielaandrijving: nee
 • Inklapbare duwboom

Bekijk de dagprijs

Powerplus POW63771 Grasmaaier


Powerplus POW63771 Grasmaaier

De Powerplus POW63771 benzine grasmaaier bezit een krachtige motor van 98,5 cc en heeft een maaibreedte van 41 cm. De robuuste stalen behuizing is bestand tegen ruige omstandigheden en verzekert een lange levensduur van de grasmaaier.

De grasmaaier is bovendien zelfrijdend, zodat je zelf niet hoeft te duwen. Je laat de grasmaaier gewoon het werk voor jou doen en bespaart jezelf zo heel wat moeite tijdens het maaien.

Bekijk de dagprijs

GARDENA Kooimesmaaier 400


GARDENA Kooimesmaaier 400

Ben je op zoek naar een milieuvriendelijke, energiebesparende en fluisterstille grasmaaier? Dan ben je met de GARDENA Kooimesmaaier 400 aan het juiste adres. De maaier heeft een speciale functie waardoor de messenwals het ondermes elkaar niet raken. Je hebt nog nooit zo stil je gazon gemaaid.

Bekijk de dagprijs

Kopers Gids Vragen

Welke grasmaaier moet ik kopen?

Een grasmaaier is een van de beste en meest essentiële hulpmiddelen voor elk gazon. Hoewel u kunt voorkomen dat u andere landscaping tools aanschaft, kunt u niet voorkomen dat u uw gras regelmatig moet maaien. Niet alleen houdt het uw gazon gezond en aantrekkelijk, maar het brengt ook het uiterlijk van een goed onderhouden huis over, waardoor de aantrekkingskracht van het gazon en de verkoopwaarde worden gestimuleerd. Om uw tuin er extra opgeruimd uit te laten zien, is het de moeite waard om te investeren in een hoogwaardige bladblazer en een kruiwagen.

Voordat u een nieuwe maaier gaat kopen, is het belangrijk om de beschikbare opties te begrijpen, zodat u een weloverwogen aankoopbeslissing kunt nemen. Er zijn in principe vier soorten maaiers: gasmaaiers, elektrische maaiers, rijmaaiers en handmaaiers. Om te beslissen welke u moet krijgen, laten we eens een snelle blik werpen op elk type.

Elektrische grasmaaiers

Er zijn twee soorten elektrische maaiers om uit te kiezen: de bekabelde en de snoerloze maaier. Elektrische maaiers met snoer worden gevoed via een elektrisch snoer, wat betekent dat u een verlengsnoer van een stopcontact moet gebruiken om het apparaat te kunnen bedienen. Deze maaiers kunnen draaien zolang ze van stroom worden voorzien, waardoor ze zeer geschikt zijn voor langdurig gebruik. Het nadeel is dat u wordt beperkt door de lengte van het netsnoer, maar met een verscheidenheid aan beschikbare lengtes is dit een eenvoudig probleem om mee te werken.

Draadloze maaiers werken op oplaadbare lithium-ionbatterijen, zodat u het apparaat gemakkelijk kunt bedienen zonder gedoe met een netsnoer. Het voordeel van draadloze maaiers is dat u beperkt wordt door de werktijd die de accu biedt. De meeste mensen werken rond deze beperking door een volledig opgeladen reservebatterij bij de hand te hebben.

Deze werktuigen zijn stiller en milieuvriendelijker dan hun broers en zussen op gas en bieden een onderhoudsvrij gebruik zonder uitstoot van schadelijke stoffen. Ze kunnen worden gestart met een simpele druk op de knop en kunnen meestal net zo gemakkelijk worden uitgeschakeld. Deze maaiers zijn normaal gesproken zeer licht en compact, waardoor ze een goede keuze zijn voor iedereen die niet geïnteresseerd is in het duwen van een zware machine.

De meeste hebben kleinere maaidekken dan hun gasgestookte tegenhangers, wat betekent dat het pad van het gras dat het in staat is om te maaien op elke werkgang kleiner is. Om deze redenen zijn elektrische maaiers ideaal voor kleine tot middelgrote werven, maar ook voor het aanpakken van lastige, moeilijk bereikbare plaatsen.

Gasmaaiers

Gas-aangedreven maaiers zijn krachtige machines die gebruik maken van benzine die u gemakkelijk bij het plaatselijke benzinestation kunt krijgen. Ze draaien normaal gesproken op een twee- of viertaktmotor die regelmatig onderhoud nodig heeft. Hierdoor hebben ze meer zorg nodig dan elektrische maaiers om ze efficiënt te laten draaien. Het voordeel van deze benzinemaaimachines is dat ze krachtiger zijn dan hun elektrische tegenhangers.

Bovendien hoeft u zich geen zorgen te maken over het feit dat uw accu bijna leeg is of dat uw bereik beperkt is door een elektrisch snoer. Als het gas opraakt, vult u het gewoon weer bij. Deze maaiers zijn normaal gesproken erg zwaar en stevig en hebben bredere maaidekken waarmee u grotere maaipaden kunt maken terwijl u maait, en het beste om het proces te versnellen.

Dankzij hun kracht en grootte zijn ze perfect voor middelgrote tot grote gazons. Hoewel dit fantastische prestaties zijn, raden we u aan om te kijken naar een zelfrijdend model, zodat u de maaier niet over uw hele gazon hoeft te duwen.

Handmaaiers

Als u op zoek bent naar een licht en betaalbaar alternatief voor een elektrisch gereedschap, zijn er ook ouderwetse kooimaaiers beschikbaar. Deze maaiers waren ooit gebruikelijk, maar zijn uit de gratie geraakt door de populariteit van gas- en elektrische maaiers. Maar ze hebben een heropleving gezien als gevolg van verbeteringen in het ontwerp die ze een beetje makkelijker te gebruiken hebben gemaakt dan ze ooit waren.

Deze handgereedschappen vereisen dat u ze duwt. Terwijl u verder gaat, maaien de grasmaaiers het gras met een schaarbeweging. Er zijn zakbevestigingen die een deel van uw gras kunnen opvangen, maar het meeste maaisel blijft achter en fungeert als een natuurlijke meststof voor uw gazon.

De voordelen van deze handmaaiers zijn dat ze vrijwel geen onderhoud nodig hebben en dat er geen brandstof of krachtbron nodig is. Bovendien zijn ze vrijwel geruisloos en veroorzaken ze geen schadelijke uitstoot. Hoewel deze maaiers een milieuvriendelijk alternatief zijn, kan de bediening ervan een beetje een aërobe training zijn, zodat ze het meest geschikt zijn voor kleine werven.

Maaimachines

De zitmaaier is de grote jongen op het blok. Ze kunnen vrij duur zijn, maar deze gasmachines maken het maaien van gras gemakkelijk. U hoeft alleen maar achterover te leunen en over uw gazon te rijden, wat u het gedoe bespaart dat gepaard gaat met een achterloopmodel. Hoewel ze krachtig en uiterst efficiënt zijn, zijn ze door hun grootte en draaimogelijkheden het meest geschikt voor middelgrote tot grote tuinen.

Welke grasmaaier is het beste voor mij?

Wanneer het tijd is om een gazonmaaier te kopen, is het belangrijk om deze aan te passen aan de grootte van uw gazon om het beste uit uw geld te halen. Er zijn vandaag de dag vier typen beschikbaar: gas-, elektrische-, handmaaiers en zitmaaiers. Door te begrijpen waarvoor elk model het meest geschikt is, kunt u het maaien van uw gras zo eenvoudig mogelijk maken.

Gas aangedreven

Gasgestuurde achterloopmaaiers bieden meer vermogen en een breder maaibereik, waardoor zelfs het meest veeleisende gazon snel kan worden bewerkt. Deze krachtige machines kunnen dik gras aan en zijn verkrijgbaar als handmaaier of als zelfrijdende maaier. Het nadeel van deze maaiers is dat ze periodiek onderhoud nodig hebben en dat u naar het tankstation moet gaan om brandstof op te halen.

Ze zijn ook erg luidruchtig en hebben de neiging om hoge emissies af te geven, wat niet goed is voor het milieu. Door hun vermogen om urenlang te rennen en snel brede stukken gras te maaien, zijn ze perfect voor iedereen met een groot gazon en kunnen ze zelfs oneffenheden in het terrein overwinnen.

Elektrisch

Elektrische maaiers zijn er in twee vormen: met en zonder snoer. Deze machines zijn lichter en compacter dan hun concurrenten op gas en bieden een betere wendbaarheid. Zonder uitstoot en met minder lawaai zijn ze een geweldig milieuvriendelijk alternatief voor verbrandingsmaaiers. Het nadeel van deze maaiers is hun beperkte actieradius. Met smallere maaidekken hebben ze meer passen nodig om gras te maaien.

Bovendien bent u beperkt door de levensduur van de accu en het bereik van uw stroomkabel, wat betekent dat ze onpraktisch zijn voor gebruik op grote werven en zeer veeleisende landschappen. Met vrijwel geen onderhoud nodig, minder lawaai, geen uitstoot en een lichte constructie zijn deze maaiers perfect voor iedereen met een klein tot middelgroot gazon.

Gerelateerd overzicht; accu gazonmaaiers.

Manuele grasmaaiers

Deze gereedschappen zijn ontworpen voor manuele push-bediening en vormen een economisch en milieuvriendelijk alternatief voor hun aangedreven concurrenten. Ze bieden een stille werking, geen onderhoud en stoten geen schadelijke stoffen uit. Hoewel deze maaiers het best geschikt zijn voor kleine tuinen, zijn ze door de inspanning die nodig is om ze te bedienen, niet ideaal voor oneffen terrein en grote eigendommen.

Maaimachines

Deze maaiers zijn de duurste optie op de markt. Maar ze hebben wel een aantal serieuze voordelen. Ze zijn krachtig en maken het maaien van gras eenvoudig. Omdat ze werken als een auto, kunnen ze gemakkelijk worden bediend, waardoor de gebruiker niet vermoeid raakt of zich niet hoeft in te spannen.

Het nadeel van deze maaiers is het forse prijskaartje dat eraan vastzit plus de grote omvang van de machine. Ze gaan niet werken als u op zoek bent naar moeilijk bereikbare plaatsen en u moet ook rekening houden met opslag. Echter, een zero turn commerciële maaier zal met gemak in alle moeilijk te bereiken plekken komen.

Wat is het beste voor u?

Voor een klein, gelijkmatig gazon is een kooimaaier de meest economische en groene optie. Als u een klein of middelgroot gazon hebt met enkele moeilijk bereikbare plaatsen, is een elektrisch model perfect voor u. Voor middelgrote of grote gazons met oneffenheden in het terrein kan het niet misgaan met een gasmaaier.

En als u in het bezit bent van een groot stuk grond en geen beperkingen heeft met betrekking tot de grootte, dan is een rijmodel misschien wel ideaal. Met verschillende opties kan het verwarrend zijn, maar zolang u de grootte van uw gazon in gedachten houdt, kunt u het model kopen dat het beste voor u is.

Wie maakt de beste gazonmaaier accu?

Terwijl de meeste gas-aangedreven loopmaaiers geen accu’s nodig hebben om te werken, hebt u er zeker een nodig voor zitmaaiers of een gazontractor. Waarom? Omdat deze maaiers meestal onderdelen hebben die niet te vinden zijn op kleinere maaiers, zoals koplampen, ontstekingen, starters en elektrische koppelingen. Deze onderdelen hebben de hulp van een accu nodig om te kunnen werken.

De accu is al geïnstalleerd wanneer u deze koopt, dus tenzij deze op u sterft, hoeft u zich geen zorgen te maken over vervanging. Maar het is nog steeds goed om te weten wie de beste batterij maakt, zodat u er zeker van kunt zijn dat het model dat u koopt soepel en betrouwbaar zal werken.

Een van de beste batterijen die er zijn, wordt geleverd door Husqvarna. Ze hebben een reputatie opgebouwd voor uitstekende kleine en grote landschapsopties en hun gereedschap is gebouwd om lang mee te gaan. Zo wordt de Husqvarna YAT18542 tractor geleverd met een krachtige Husqvarna OEM 30 ampère accu die minstens 3 jaar, zo niet aanzienlijk langer, kan werken.

Wanneer u dit merk aanschaft, kunt u rekenen op duurzaam vermogen en uitstekende prestaties. Met veel solide merken op de markt kan het verwarrend zijn. Maar als u op zoek bent naar een zitmaaier of een gazonmodel met een uitstekende batterij en hoge prestaties, dan kunt u het niet laten om een van de maaiers van Husqvarna te kopen, zoals de Husqvarna YTA24V48-maaier.

Welke is de Beste draaloze Grasmaaier kopen ?

Als u op de markt bent voor een snoerloos model, is een van de beste maaiers die er zijn de Greenworks 25322 snoerloze maaier. Waarom? Omdat als u op zoek bent naar een batterijgevoede grasmaaier, u iets wilt dat alle voordelen biedt die deze milieuvriendelijke werktuigen bieden, namelijk: solide prestaties, betrouwbaarheid en uitstekende wendbaarheid. Deze grasmaaier van Greenworks biedt al deze voordelen plus het komt binnen tegen een betaalbare prijs.

De Greenworks 25322 biedt een krachtige motor, dankzij zijn 16″ maaidek, kan snel werk maken van kleine tot middelgrote werven. Om hem te starten, hoeft u alleen maar op een knop te drukken. En met een opmerkelijk compact formaat en een licht gewicht van 37 lbs, kunt u hem gemakkelijk duwen, snelle bochten maken en in elke moeilijk bereikbare ruimte komen.

Dit model biedt een maaihoogteverstelling waarmee u kunt kiezen uit 5 verschillende hoogte-instellingen, zodat u op de perfecte hoogte voor uw type gras kunt maaien. De krachtige accu is in staat om de meeste kleine en middelgrote tuinen aan te pakken wanneer deze volledig is opgeladen, zodat u met één enkele lading tot 60 minuten kunt werken.

En bovenal is de Greenworks 25322 onderhoudsvrij, stil, stoot geen uitstoot uit en kan gemakkelijk worden opgeborgen in zelfs de kleinste schuur. De Greenworks 25322 biedt kracht, uithoudingsvermogen en veelzijdigheid en is een fantastische grasmaaier die veel van de duurdere maaiers op de markt verslaat.

Wat is een zelfrijdende gazonmaaier?

Er was ooit maar één manier om traditionele achterloopmaaiers aan te drijven, namelijk met zweet. Om deze werktuigen vooruit te helpen, moest je ze zonder enige hulp vooruit duwen. Hoewel dit gemakkelijk is voor kleine, platte werven, kan dit op groot of oneffen terrein extreem vermoeiend zijn. Gelukkig zijn zelfrijdende maaiers nu heel gewoon en helpen ze de moeite te nemen om te maaien. Deze functie, die meer voorkomt in gasmaaiers, maar ook in sommige high-end elektrische opties kan worden gevonden, maakt gebruik van een transmissie om de aandrijfwielen aan te drijven.

In plaats van te moeten duwen, beweegt het apparaat zichzelf naar voren, waardoor het maaien van uw gras moeiteloos verloopt. Zelfrijdende maaiers zijn er in enkele of variabele snelheidsmaaiers. U schakelt gewoon een snelheidsregelaar in en laat het apparaat al het harde werk doen. U hoeft niet te duwen, maar u loopt gewoon achterop en leidt het apparaat om uw gazon.

Door zelfrijdende maaiers aan te schaffen kunt u de eens zo vervelende taak van het maaien van het gras gemakkelijk maken. En door de noodzaak om te worstelen bij het werken op groot of heuvelachtig terrein, zijn ze in staat om het gras drastisch te verminderen. Deze maaiers zijn een fantastische optie voor iedereen die tijd en energie wil besparen.

Wat is de beste zitmaaier op de markt?

Husqvarna YTA18542 maaiers zijn een van de beste zitmaaiers op de markt van vandaag. Het bedrijf heeft een solide reputatie voor het bouwen van hoogwaardige, betrouwbare gereedschappen en deze maaier is geen uitzondering. De YTA18542 levert eersteklas prestaties, kwaliteitsresultaten en is zo goed geconstrueerd dat hij bestand is tegen jarenlang gebruik. Met een indrukwekkende 18,5 pk motor is de YTA18542 een beest en met zijn grote 42″ 13-gauge stalen dek kan hij grote werven in een mum van tijd aan.

Met zijn compacte afmetingen is deze maaier gemakkelijk te manoeuvreren en kan hij gemakkelijker worden opgeborgen dan zijn grotere tegenhangers. Wilt u de hoogte van uw maaiwerk aanpassen? Het is gemakkelijk, dankzij een op een spatbord gemonteerde hendel voor het maaidek. En als het donker wordt, kunt u gewoon op de koplampen tikken voor een geweldige verlichting.

Deze trekker heeft een heleboel functies, waaronder een comfortabele stoel, een pedaalbediende transmissie voor een soepele snelheid vooruit en achteruit, en luchtinductietechnologie waarmee het maaidek consistente resultaten kan leveren. Het beste van alles is dat hij compatibel is met een breed scala aan accessoires die verkrijgbaar zijn bij Husqvarna, waaronder sneeuwbladen, ontdooiers, dubbele zakkenrollers en zelfs stortkarren.

Met deze accessoires is de veelzijdigheid van deze maaier verbazingwekkend. De Husqvarna YTA18542 is gewoonweg de beste maaier in zijn klasse van vandaag, en kan jaren van onderhoudsvrije hoge prestaties leveren met tonnen veelzijdigheid en kracht.

Hoeveel jaar gaat een grasmaaier mee?

Afhankelijk van het model kan de aanschaf van een van de beste maaiers duur zijn. Het is dus niet meer dan normaal om te vragen hoe lang hij meegaat. De gemiddelde levensduur van een grasmaaier hangt af van enkele factoren zoals de fabrikant, de grootte, het gebruik en het onderhoud. Terwijl de garantie van de fabrikant een voorgestelde levensduur biedt, kan de uwe aanzienlijk langer meegaan als u ervoor zorgt dat u de maaier goed onderhoudt. Met het juiste onderhoud en verzorging kan hij tussen de 8 en 10 jaar meegaan.

Maar als u het verwaarloost, is het mogelijk dat het slechts de helft van de tijd meegaat. Goed onderhouden maaiers gaan altijd langer mee dan de maaiers die niet goed worden onderhouden. Dus als u de levensduur van uw maaier wilt verlengen en wilt genieten van maximaal 10 jaar of meer betrouwbaar gebruik, houd dan een aantal zaken in gedachten. Als maaiers een tijdje worden opgeslagen, moeten ze hun gas laten verwijderen om roest en carburateurproblemen te voorkomen.

Maak de messen regelmatig schoon en schraap het gras en de modder weg om slijtage en roest te voorkomen. En u moet het luchtfilter, de bougie en de olie minstens één keer per jaar vervangen. Het belangrijkste is dat u bij twijfel de gebruikershandleiding raadpleegt, omdat daarin vaak onderhoudstips staan die ervoor zorgen dat uw machine nog jaren kwaliteitsresultaten zal opleveren.

De Sun Joe MJ401E was mijn keuze heeft ik slechts een kleine tuin en was op zoek naar een grasmaaier met een budget.

Gerelateerde berichten

We hopen dat u hebt genoten van ons artikel over “Beste grasmaaiers voor het geld”, zo ja, deel het dan en beoordeel het.

Recent Posts