Beste freestafels in 2021


Een freestafel is een onmisbaar hulpmiddel voor iedereen die zich bezighoudt met houtbewerking. Of het nu gaat om een hobby of een beroep, een timmerman is noodzakelijk om uw hout zowel aantrekkelijk als duurzaam te maken. Door uw kromgetrokken of gedraaide hout af te vlakken, is een freestafel het begin van elk timmerproces en een onmisbaar gereedschap als het gaat om het schaven van timmerhout.

freestafel zijn ontworpen om klein en nuttig te zijn, dus als u van plan bent om aan een klein project te werken, met korte stukken hout, is een freestafel een manier om te gaan. Gelukkig is er een groot assortiment beschikbaar in de winkels en online. Dit artikel neemt je mee door vijf van de beste die beschikbaar zijn, met een gids over waar je op moet letten.

Deze productreviews laten u vijf van de beste freestafel zien die online beschikbaar zijn, zodat u de juiste kunt vinden die aan uw wensen voldoet.

Bekijk de Best freestafel, hieronder.

Lumberjack RT1500 – freestafel met vaste motor


Lumberjack RT1500 - freestafel met vaste motor

De Lumberjack RT1500 Freestafel heeft een metalen geleider met kunststof steunen en een vaste motor.. Het heeft een werkblad van 597 x 457 mm, dat groot genoeg is voor professionele doeleinden. Als u accessoires wilt gebruiken, kunt u ook de meegeleverde spanbussen gebruiken.

De RT1500 Freestafel beschikt over twee verstelbare veerplanken en een verzamelpoort voor stof. Bovendien wordt een extra lang netsnoer bijgeleverd.

De RT1500 heeft een ingebouwde 1500 watt motor met een elektronische toerentalcontrole om een zo goed mogelijk resultaat te verkrijgen.

Alle standaard 1/2″ & 1/4″ stiftfrezen kunnen op de RT1500 worden gebruikt. 6 & 8 mm, 1/2″ & 1/4″ opnamebussen worden standaard meegeleverd.

De traploze hoogte-instelling van de frees wordt gedaan met een goed gepositioneerd handwiel. Hierdoor wordt een hoge nauwkeurigheid bereikt.

Instelbaar toerental van 8.000 – 26.000 tpm

Materiaal handling en veiligheid voldoen aan de hoogste standaard en normen.

Verstelbare stalen en kunststof geleiders, verticale en horizontale drukplaten voor materiaalgeleiding, een gradenboog en een voldoende groot werkblad van 597mm x 457mm zorgen voor optimaal gebruiksgemak en veiligheid.

Een 70mm aansluiting voor een stofzuiger voor het effectief afzuigen van stof en afval materiaal.

Omdat deze machine open is aan de onderzijde, zal er ook geen zaagsel en slijpstof zich ophopen in de machine, zoals dat bij andere merken wel het geval is.

Waarom we deze leuk vinden

 • Er is geen andere machine in de markt, met zo’n benijdenswaardige flexibiliteit als de Lumberjack RT1500.
 • De RT1500 heeft een ingebouwde 1500 watt motor met een elektronische toerentalcontrole om een zo goed mogelijk resultaat te verkrijgen.
 • Alle standaard 6 en 8 mm, 1/2″ & 1/4″ stiftfrezen kunnen op de RT1500 worden gebruikt.
 • De traploze hoogte instelling van de frees wordt gedaan met een goed gepositioneerd handwiel. Hierdoor wordt een hoge nauwkeurigheid bereikt.
 • Materiaal handling en veiligheid voldoen aan de hoogste standaard en normen.
 • Verstelbare stalen en kunststof geleiders, verticale en horizontale drukplaten voor materiaalgeleiding, een gradenboog en een voldoende groot werkblad van 597 mm x 457 mm zorgen voor optimaal gebruiksgemak en veiligheid.
 • Tot slot : een 70 mm aansluiting voor een stofzuiger die het effectief afzuigen van stof en afval materiaal.

Silverline Freestafel met gradenboog 850 x 335 mm


Silverline Freestafel met gradenboog 850 x 335 mm

Voorzien van een Engelse stekker,
eventueel met een verloopadapter om te bouwen naar een europese variant. Gemakkelijke, gereedschapsvrije configuratie met lengte en hoek schaalverdelingen. Inclusief gradenboog, schakeldoos, freesklem, hoofdgeleider, verstelbare uitgangsgeleider, beschermkap, 2 verticale drukelementen, horizontaal drukelement, gietaluminium tafel, 2 tafel verlengstukken en een stofpoort. Voorzien van handleiding en bevestigingsmiddelen voor een gemakkelijke samenstelling. Compatibel met 900 – 1800 W bovenfrezen met een 155 mm> voet diameter.

Onze beoordeling

Erg goed om mee te werken voor kleine klussen

Proxxon Tafelfreesmachine Mp 400


Proxxon Tafelfreesmachine

Voor het afschuinen, herstellen van sleuven, cirkels en andere profielen. Voor het vervaardigen van schilderijlijsten en om uit te snijden. Mogelijk ook exact bewerken van kanten en groeven(in modelbouw b.v. voor deuren, kleppen em kastdelen). Krachtige, tegen stof beschermde motor met tandriem aandrijving. Dubbel kogelgelagerde as. Gereedschapbevestiging door drievoudig gegroefde precisie spantangen (elk 1 st. van 2,4-3,0 en 3,2 mm worden meegeleverd.) Freeshoogte verstelling d.m.v. stelwiel. Stabiele tafel uit aluminium met lengte en verstekaanslag alsmede freesbescherming. Geintergreerde aansluiting met adapter voor stofafzuiging passend op elke stofzuiger. Inclusief 3 profielfrezen met hardmetalen snijvlakken.( groeffrees 3,2 mm,V-groeffrees en een kwartrondlatfrees).

Waarom we deze leuk vinden

 • Diameter schacht: 3.2 mm
 • Type frees: Profielfrees
 • Verpakkingsinhoud: Inclusief 3 profielfrezen met hardmetalen snijvlakken.( groeffrees 3,2 mm,V-groeffrees en een kwartrondlatfrees).

Onze beoordeling

BLACK+DECKER WM1000 Werkbank


BLACK+DECKER WM1000 Werkbank

Met een draagkracht tot 250 kilogram is de BLACK+DECKER WM1000-XJ een goede hulp tijdens het klussen. Dankzij zijn eenvoudig opvouwmechanisme en 1-handsklemsysteem kan je er zeker van zijn dat de kluswerkzaamheden nog makkelijker en sneller verlopen.

Waarom we deze leuk vinden

 • Verstelbare klemplanken met groeven voor nog meer klemmogelijkheden en betrouwbare klemkracht
 • Opvouwbaar voor compact opbergen en handig vervoeren
 • Opvouwbaar in één handsbeweging – gemakkelijk en compact
 • Sterke stalen constructie, belastbaar tot 250 kg

Onze beoordeling

De Workmate is te gebruiken als werkbank, bankschroef of zaagbok.

Scheppach HF50 tafel freesmachine


Scheppach HF50 tafel freesmachine

Scheppach HF50 tafelfrees. Deze compacte freesmachine is geschikt voor zowel specialisten, doe-het-zelvers als voor thuisgebruik. Door zijn kleine formaat is deze tafelfeesmachine geschikt voor op een werkbank. Deze freesmachine heeft alle belangrijke eigenschappen van een grote machine. Variabel instelbare snelheid tussen 11500 en 24000 omwentelingen per minuut. Wordt geleverd inclusief verstekaanslag, vertek voor aluminium en in- en uitklapbare tafels. Gebruik spantangen met een diameter van 6mm, 8mm, 12mm of 1/2″ / 1/4″. De spoelhoogte is verstelbaar tussen 0 en 40 mm. Inclusief 2 tafeluitbreidingen. Motor power van 1500 Watt. Tafelafmeting T Gleuven 610 x 360 mm. Spoelhoogte 0-40 mm. Afmetingen machine 1030 x 360 x 311 mm.

freestafel Kopersgids

Nu u onze keuzes heeft gezien voor vijf van de beste freestafels die er zijn, is het tijd om na te denken over waar u op moet letten als u er zelf een koopt. Zoals u kunt zien aan de beoordelingen, kunnen tafelmodelvoegen veel variëren in grootte, efficiëntie en de snijsnelheid, dus het is een goed idee om na te denken over wat u nodig hebt van uw tafelmodelvoegenmaker voordat u een beslissing neemt in de winkel. U zult ook merken dat ze kunnen variëren in prijs, dus het is het beste om een budget vast te stellen op basis van welke projecten u waarschijnlijk gaat werken.

Welke grootte moet het zijn?

Een van de belangrijkste dingen om rekening mee te houden is de grootte van een freestafel. freestafels zijn van nature compact, maar ze kunnen nog steeds in verschillende maten worden geleverd. Wie een grotere bedbreedte heeft, geeft u meer ruimte om te werken en maakt het waarschijnlijk een comfortabelere ervaring. Echter, het zal de hele jointer groter maken, dus je zult een grotere bank nodig hebben om hem te plaatsen.

Een eenvoudige manier om er over na te denken is dat de grootte zal toenemen naarmate het aantal functies toeneemt. Dat wil zeggen, die timmerlieden die beschikken over een stofopvangsysteem en een groot kantelhek zullen meer ruimte in beslag nemen. Als u deze functies niet nodig heeft, kunt u waarschijnlijk wat ruimte en geld besparen op een ander model. Bovendien beperkt de grootte van het bed van uw zitbank de breedte van het hout, waar u doorheen kunt lopen. U moet dit in gedachten houden voordat u het koopt.

Robuustheid

Een ander aspect om rekening mee te houden is de stevigheid en duurzaamheid van een freestafel. Als u deze apparatuur regelmatig gaat gebruiken, wilt u misschien investeren in een meubelmaker met een gietijzeren onderstel, omdat deze minder snel gaat trillen of schuiven tijdens het gebruik. Een probleem waar veel mensen over klagen is de manier waarop ze kunnen bewegen tijdens het gebruik. Een zwaardere basis zou dit moeten voorkomen.

Een gietijzeren voet en een stalen behuizing maken uw meubelmaker ook duurzamer. Dit zijn sterke onderdelen die zelden beschadigd raken, maar een steviger materiaal zal onvermijdelijk voorkomen dat onderdelen uit elkaar vallen of bekrast worden door overmatig gebruik. Dit heeft echter ook invloed op het gewicht. Een zwaardere frees zal steviger zijn, maar dit is waarschijnlijk niet de moeite waard als je hem ook tussen de werkplekken moet dragen.

Freesdiepte en -snelheid

Tot slot moet u nadenken over de messen en de snelheid van de messen die u nodig hebt voor het werk dat u doet. Hoe sneller de messen kunnen gaan, hoe sneller u het werk gedaan krijgt, maar dit draagt normaal gesproken bij aan de totale kosten en kan een gebrek aan precisie veroorzaken bij sommige low-end modellen. Als u een hogere snelheid wilt, moet u ervoor zorgen dat het de algemene prestaties niet beperkt, want het kan de kans op vibratie vergroten. Sommige modellen, zoals de Porter-Cable PC160JT, bieden een instelbare bladsnelheid om u meer controle te geven.

De lengte van de messen heeft invloed op hoe diep ze in het hout snijden. De zaagdiepte is belangrijk omdat deze bepaalt hoe vaak u het hout door uw frees moet laten lopen voordat het waterpas komt te staan. Een grotere zaagdiepte zal efficiënter zijn, maar ½ tot ¾ inch is de standaard die u kunt verwachten.

Deskundige tip

freestafels kunnen vaak lastig in elkaar te zetten zijn, waarbij veel beoordelingen suggereren dat de instructies moeilijk te begrijpen zijn. U moet de tijd nemen om ervoor te zorgen dat u de uwe op de juiste manier in elkaar zet.

Wist u dat?

Het aanbrengen van minerale gedistilleerde dranken en was op een meubelmaker na gebruik kan het hout schoon houden en helpen om er gemakkelijk doorheen te glijden.

Recent Posts