Beste Dompelpompen kopen, review en test


De beste dompelpomp voorziet een heel huishouden van water uit een put die veel eenvoudiger is dan met oude methoden ooit zou kunnen worden bereikt.

Er zijn talrijke soorten dompelpompen beschikbaar. U hoeft alleen maar te weten hoe u die voor uw specifieke behoeften kunt kiezen.
dompelpomp
Deze dieptebronpompen zijn ontworpen om onder het aardoppervlak te werken door volledig ondergedompeld te worden in vloeistof en gemaakt om water naar de oppervlakte te duwen. Deze 8 pompen variëren in grootte en vermogen om water te leveren.

Beste Dompelpomp kopen overzicht

Om u te helpen bij uw zoektocht, hebben we de best verkopende dompelpompen op de markt beoordeeld.

U moet degene kiezen die het beste past bij uw behoeften, omdat ze de meeste functies delen, met als belangrijkste verschil dat ze paardenkracht hebben. Een van de belangrijkste kenmerken is de grootte van de unit en de behoefte aan uw huishouden.

Daarom moeten deze waterpompen voor putten voldoen aan de normale piekvraag. Met dat gezegd hebbende, hebben we onder andere criteria geselecteerd zoals betrouwbaarheid, vermogen en gebruiksgemak & installatie. En als u een kleinere put heeft, raden wij u aan om op zoek te gaan naar ondiepe dompelpompen.

Kärcher SP 1 Dirt – Dompelpomp – 5500 l/u

Kärcher SP 1 Dirt - Dompelpomp - 5500 l-u

Bekijk de dagprijs

Let op: Deze dompelpomp wordt geleverd zonder koppelstukken en tuinslang

Met een maximale pompcapaciteit van 5.500 liter per uur, is de SP 1 Dirt het perfecte toestel uit de instapklasse voor het snel wegpompen en verspreiden van water uit waterputten en tuinvijvers.
Het pompt zowel schoon als vuil water op met vuilpartikels tot een grootte van 20 millimeter. Voor grotere vuilpartikels kan er een extra voorfilter worden gemonteerd die de rotor van de pomp beschermt tegen verstoppingen, door bv. takken. De glijringafdichting, die gekend is uit de professionele branche, is bij alle dompelpompen geïnstalleerd en zorgt op die manier voor een lange levensduur van de pomp. Bovendien is de dompelpomp uitgerust met een vlotterschakelaar, die de pomp aan- en uitschakelt in functie van het waterpeil, waardoor de pomp beschermd wordt tegen droogloop. En dankzij de mogelijkheid om de vlotterschakelaar toe te voegen, kan de pomp zelfs bij een nog lager waterniveau worden gebruikt, tot op een hoogte van het restwater van 25 millimeter. Ook praktisch is de Quick Connect aansluitdraad die zorgt voor een bijzonder snelle en eenvoudige aansluiting van 1 1/4″” slangen.

Kärcher SP 7 Dirt Inox – Dompelpomp – 15.000 l/u

Kärcher SP 7 Dirt Inox - Dompelpomp - 15.000 l-u

Bekijk de dagprijs

Een individueel instelbare Level Sensor start de SP 7 Dirt Inox vuilwaterdompelpomp onmiddellijk bij contact met water. Als het waterpeil onder het niveau van de Level Sensor komt, stopt de pomp automatisch na 15 seconden. De uitzonderlijk krachtige dompelpomp is perfect voor het leegpompen van tuinvijvers, ondergelopen kelders en opgravingen (max. 100 m³). Met een snelheid van tot 15.000 l/u wordt zwaar vervuild water (vuildeeltjes met een grootte tot 30 mm) betrouwbaar weggepompt. Bij water met grotere vuildeeltjes kan de geïntegreerde roestvrijstalen voorfilter omlaag worden geschoven om verstoppingen te voorkomen. De dompelpomp kan met de schakelaar automatisch/handmatig in continu bedrijf worden gezet. Afhankelijk van de instelling van de Level Sensor pompt de SP 7 Dirt Inox zowel in continu bedrijf als in de handmatige modus weg tot een waterpeil van 35 millimeter. Op de Quick Connect-aansluitdraden kunnen 1″, 1 1/4″ en 1 1/2″ slangen snel en eenvoudig worden aangesloten. De roestvrijstalen behuizing en de robuuste keramische glijringafdichting zorgen voor een extra lange levensduur. Een verlengde garantie van 5 jaar is ook verkrijgbaar.

Kärcher SP 2 Flat – Dompelpomp – 6000 l/u

Kärcher SP 2 Flat - Dompelpomp - 6000 l-u

Bekijk de dagprijs

De SP 2 Flat dompelpomp kan op een betrouwbare manier zuiver tot licht vervuild water wegpompen met vuilpartikels tot een grootte van 5 millimeter. Dankzij zijn pompcapaciteit tot 6.000 l/u, is dit toestle ideaal voor het leegpompen van kleinere zwembaden of kelders die zijn ondergelopen ten gevolge van grondwater of een lek in de wasmachine.
Een robuuste glijringafdichting verleent de pomp een lange levensduur. Een vlotterschakelaar schakelt de pomp automatisch aan en uit in functie van het waterpeil, waardoor drooploop wordt vermeden.
En dankzij de mogelijkheid om een vlotterschakelaar te monteren, kan deze pomp ook gebruikt worden bij een laag waterpeil en bij continu gebruik.
De SP 2 Flat is tevens uitgerust met pootjes die kunnen worden ingeklapt om een grotere capaciteit te verkrijgen. Als de pootjes ingeklapt zijn, start de dompelpomp voor schoon water met pompen aan een waterpeil van slechts 7 millimeter en gaat hij continu door met pompen tot op 1 mm, waardoor het oppervlak dweildroog achterblijft. Met de Quick Connect aansluitdraad kan u 1 1/4″” slangen snel en eenvoudig aansluiten

Kärcher SP 6 Flat Inox – Dompelpomp – 14.000 l/h

Kärcher SP 6 Flat Inox - Dompelpomp - 14.000 l-h

Bekijk de dagprijs

Deze krachtige dompelpomp voor schoon water van Kärcher kan tot 14.000 liter per uur schoon tot licht vervuild water oppompen en is het perfecte toestel voor zwembaden, drainageschachten en waterschade in uw huis of kelder. Voor een zwaardere vervuiling en om de rotor van de pomp te beschermen, raden wij aan de inbegrepen roestvrij stalen voorfilter te gebruiken.
De robuuste roestvrij stalen behuizing en de glijringafdichting zorgen voor een bijzonder lange levensduur van deze pomp. De Flat dompelpomp kan worden uitgerust met een traploos instelbare level sensor, die de pomp onmiddellijk opstart wanneer hij in contact komt met water.
Bovendien is de SP 6 Flat Inox uitgerust met inklapbare pootjes, waardoor de dompelpomp opstart bij een waterpeil van slechts 7 mm. Met de schakelaar kan de pomp worden ingesteld op continu gebruik in manuele modus.
Het toestel pomp het water weg tot op 1 mm tot een dweildroog resultaat, zowel in continu als in automatische modus, afhankelijk van de instelling van de level sensor.
Bovendien kan u met de Quick Connect aansluitdraad snel en eenvoudig 1″”, 1 1/4″” en 1 1/2″” slangen aansluiten.

Powerplus POWEW67920 Dompelpomp – 750 W – 12500 l/h – zuiver water – interne vloter

Powerplus POWEW67920 Dompelpomp - 750 W - 12500 l-h - zuiver water - interne vloter

Bekijk de dagprijs

Als je een toestel zoekt om zuiver water uit je kelder en regenton te pompen, dan is deze 750W dompelpomp van Powerplus met een debiet van 12500 l/h ideaal. Deze compacte en duurzame pomp vraagt weinig onderhoud en je kan er moeiteloos water tot 35°C mee oppompen.

Waar is deze dompelpomp voor geschikt?
De dompelpomp met interne vlotter kan tot 7 meter diep in water staan. Hij is geschikt om zuiver water mee weg te pompen.

 • Deze dompelpomp is eenvoudig te hanteren dankzij het handvat en de 10m lange kabel.
 • Het gaat om een compacte en duurzame pomp.
 • Hij vraagt weinig onderhoud.
 • De ingebouwde vlotterschakelaar zet de pomp aan en uit op het gewenste niveau.
 • De POWEW67920 is geschikt om proper water op te pompen.

Einhell Dompelpomp 1000 W

Einhell Dompelpomp 1000 W

Bekijk de dagprijs

De Einhell GC-DP 1020 N is een krachtige Vuilwaterpomp, die voor een breed scala aan pompwerkzaamheden kan worden ingezet. Denk bijvoorbeeld aan werkzaamheden als het leegpompen van vijvers, bouwputten, volgestroomde kelders en soortgelijke situaties. De machine heeft weinig onderhoud nodig. Ook is de machine bestand tegen een hoge belasting.

 • Draaghandgreep
 • Vlotterschakelaar traploos instelbaar
 • RVS behuizing
 • Hoogwaardige mechanische afdichting voor een lange levensduur

Mechanische glijringdichting
Dankzij de kwalitatief hoogwaardige mechanische glijringdichting op deze vuilwaterpomp, wordt de motor van de machine beschermd en hoeft er weinig onderhoud aan de vuilwaterpomp te worden uitgevoerd.

Universele aansluiting
Bij het gebruik van de vuilwaterpomp wordt een grote mate van flexibiliteit geboden, door de universele aansluitingen voor 19 millimeter, 25 millimeter, 32 millimeter en 38 millimeter slangen. Daarbij wordt een aansluithoek voor slangmondstukken met de machine meegeleverd.

Eenvoudig te transporteren
Doordat de bovenzijde van de vuilwaterpomp is voorzien van een groot handvat, is het heel eenvoudig om de machine te verplaatsen.

Groot pompvermogen
In deze vuilwaterpomp zit een krachtige 1000 Watt motor, die zorgt voor een groot pompvermogen bij het uitvoeren van uiteenlopende klussen. De motor kan maar liefst 18.000 liter afvalwater per uur wegpompen, zodat een ondergelopen kelder of bijvoorbeeld vijver snel leeggepompt is.

Powerplus POWEW67904 Dompelpomp – 400 W – 7500 l/h – vuil en zuiver water

Powerplus POWEW67904 Dompelpomp - 400 W - 7500 l-h - vuil en zuiver water

Bekijk de dagprijs

Deze dompelpomp pompt vuil en zuiver water op. Hij heeft een vermogen van 400W en pompt water weg aan een debiet van 7500 liter per uur. Hij heeft een ergonomisch handvat waardoor hij makkelijk te hanteren is.

Waar is deze dompelpomp voor geschikt?
De dompelpomp met externe vlotter kan tot 5 meter diep in water staan. Hij is geschikt om vuil en zuiver water mee weg te pompen.

Aansluitingstype:
Deze dompelpomp is geschikt om afvoerslangen van 1 inc (25 mm) en 1 1/4 inch (32 mm) op aan te sluiten.

 • Netspanning: 230V~ – 50Hz
 • Vermogen: 400 W
 • Max. debiet: 7500 l/h
 • Max. opvoerhoogte: 5 meter
 • Max. aanzuigdiepte: 5 meter
 • Materiaal pompbehuizing: kunststof
 • Lengte kabel: 10 meter
 • Gewicht: 3,9 kg
 • Geschikt voor: vuil en zuiver water
 • Maximale watertemperatuur: 35 graden

Powerplus POWEW67900 Dompelpomp – 200 W – 3500 l/h – zuiver water

Powerplus POWEW67900 Dompelpomp - 200 W - 3500 l-h - zuiver water

Bekijk de dagprijs

De Powerplus POWEW67900 is een dompelpomp om zuiver water mee op te pompen. De pomp is voorzien van een handvat en een 10m lange kabel, zodat je hem gemakkelijk kan hanteren.

Waar is deze dompelpomp voor geschikt?
De dompelpomp met externe vlotter kan tot 5 meter diep in water staan. Hij is geschikt om zuiver water mee weg te pompen.

Wat zijn de voordelen?
Deze dompelpomp is eenvoudig te hanteren dankzij het handvat en de 10m lange kabel.
Door de externe vlotter schakelt de pomp vanzelf in en uit wanneer het gewenste niveau bereikt is.
De POWEW67900 is geschikt om zuiver water mee op te pompen.

Aansluitingstype:
Deze dompelpomp is geschikt om afvoerslangen van 1 inch (25 mm) en 1 1/4 inch (32 mm) op aan te sluiten.

Kärcher SP 3 Dirt – Dompelpomp – 7000 l/u

Kärcher SP 3 Dirt - Dompelpomp - 7000 l-u

Bekijk de dagprijs

Waterputten en tuinvijvers snel leegpompen is absoluut geen probleem voor de SP 3 Dirt dompelpomp, dankzij zijn pompcapaciteit tot wel 7.000 liter per uur. Hij pompt op een betrouwbare manier zowel schoon als vuil water op met vuilpartikels tot een grootte van 20 millimeter. Een extra voorfilter beschermt de rotor van de pomp wanneer de vuilpartikels groter zijn.
Bovendien is de dompelpomp uitgerust met een vlotterschakelaar, die de pomp aan- en uitschakelt in functie van het waterpeil, waardoor hij beschermd wordt tegen droogloop.
De vlotterschakelaar kan zodanig worden geïnstalleerd dat de pomp zelfs bij een laag waterpeil manueel kan worden gebruikt, tot een peil van het restwater van 25 mm. Nog enkele extra’s zijn: de robuuste glijringafdichting voor een extra lange levensduur en de Quick Connect aansluitdraad om 1 1/4″” slangen snel aan te sluiten.

Einhell Vuilwaterpomp 370 W – 9.000 l/h – Kunststof behuizing

Einhell Vuilwaterpomp 370 W - 9.000 l-h - Kunststof behuizing

Bekijk de dagprijs

Met de Einhell GH-DP 3730 heb je een robuuste en betrouwbare Vuilwaterpomp, voor het uitvoeren van verschillende pompwerkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan het leegpompen van vijvers, zwembaden, ondergelopen kelders en soortgelijke waterreservoirs in huis, in de tuin of op een werkplaats. Door de hoogwaardige glijringdichting in deze pomp heeft de vuilwaterpomp nauwelijks onderhoud nodig en zal deze een lange tijd meegaan.

 • Instelbare vlotterschakelaar
 • Mechanische afdichting
 • Slagvaste, kunststof behuizing

Traploos instelbare vlotterschakelaar
In deze pomp bevindt zich een geïntegreerde, traploos instelbare vlotterschakelaar. Zo kan de vuilwaterpomp worden ingesteld op een bepaald in- en uitschakelniveau, afhankelijk van de werkzaamheden die je uitvoert. Daarbij kan tevens gekozen worden voor een continu gebruik van de machine.

Glijringdichting
Een hoogwaardige glijringdichting in de machine zorgt ervoor dat de krachtige motor beschermd wordt tegen vuil en een snelle slijtage. Hierdoor heeft de pomp weinig onderhoud nodig.

Draaggreep voor transport
Gebruik de draaggreep aan de bovenzijde van de vuilwaterpomp om de machine eenvoudig te verplaatsen naar een andere plek.

Kabelclip
Na het gebruik van de vuilwaterpomp kun je de stroomkabel opwikkelen en aan de geïntegreerde kabelclip bevestigen. Zo kun je de pomp veilig en snel opbergen.

Slagvaste, kunststof behuizing
Het pomphuis is gemaakt van duurzaam en stootvast kunststof, wat de vuilwaterpomp bestand maakt tegen een hoge belasting.

Renkforce 1519493 Vlakzuigende dompelpomp 7000 l/h 7 m

Renkforce 1519493 Vlakzuigende dompelpomp 7000 l-h 7 m

Bekijk de dagprijs

Vlakzuigende helderwaterpomp met aquasensor 400 W

 • Max. pompcapaciteit 7000 l/uur
 • Max. opvoerhoogte 7 m
 • Vlakzuigend tot een waterniveau van 1 mm
 • Met aquasensor
 • Uitvoering
 • Optimaal voor het uitpompen, leegpompen en rondpompen van helder water in vaten, bassins of overstroomde kelders
 • Vlakzuigend tot een waterniveau van 1 mm
 • De pomp start op een waterniveau van 5 mm bij handmatig gebruik en van 30 mm bij automatisch gebruik
 • Instelbare aquasensor voor automatische modus
 • Ergonomische draaggreep voor comfortabel transport
 • Pompvoet van roestvrij staal
 • Waterafvoer met ingebouwde terugslagklep.
 • Inhoud levering
 • Helderwaterpomp met aquasensor
 • Connectoren
 • Gebruiksaanwijzing.

Powerplus POWEW67906 Dompelpomp – 750 W – 13000 l/h – vuil en zuiver water

Powerplus POWEW67906 Dompelpomp - 750 W - 13000 l-h - vuil en zuiver water

Bekijk de dagprijs

Deze krachtige dompelpomp pompt in een handomdraai vuil en zuiver water weg uit een kelder, een troebele vijver of een zwembad aan een debiet van 13000 liter per uur. De 900W-dompelpomp met externe vlotter kan tot 7m diep in vuil water staan.

Waar is deze dompelpomp voor geschikt?
De dompelpomp met externe vlotter kan tot 7 meter diep in water staan. Hij is geschikt om vuil en zuiver water mee weg te pompen.

Aansluitingstype:
Deze dompelpomp is geschikt om afvoerslangen van 1 inch (25 mm) en 1 1/4 inch (32 mm) op aan te sluiten.

 • Netspanning: 230V~ – 50Hz
 • Vermogen: 900 W
 • Max. pompcapaciteit: 13000 l/h
 • Max. opvoerhoogte: 9 meter
 • Max. aanzuigdiepte: 7 meter
 • Materiaal pompbehuizing: inox
 • Lengte kabel: 10 meter
 • Geschikt voor: vuil en zuiver water

Güde 94627 waterpomp – vlakzuigpomp

Güde 94627 waterpomp – vlakzuigpomp

Bekijk de dagprijs

 • De Gude GFS 401 S vlakzuigpomp zuigt het water automatisch weg tot slechts 1mm !!
 • De Gude GFS 401 S vlakzuigpomp is ideaal hulpmiddel wanneer u tot bodemniveau wilt wegzuigen.
 • Deze pomp schakelt door een sensorschakelaar automatisch aan, wanneer het waterniveau over de 30mm gaat ,zuigt hij het water weg tot een maximum van 1mm, hierna schakelt de pomp zichzelf weer uit.
 • Met deze pomp heeft u nooit meer last van een ondergelopen kelder, maar is de pomp ook zeer geschikt voor het leeghalen van zwembaden en andere reservoirs met schoon water.
 • Naast de 3 standen met de sensorschakelaar heeft deze pomp ook een continue bedrijfsstand
 • Pomp is voorzien van : huis van slagvast kunststof , thermische beveiliging , terugslagklep .

Powerplus POWXG9524 Dompelpomp vuil water – 750 W

Powerplus POWXG9524 Dompelpomp vuil water - 750 W

Bekijk de dagprijs

Deze dompelpomp heeft een krachtig vermogen van 750W en pompt aan een groot debiet van 12500 liter per uur.

Waarvoor is deze dompelpomp geschikt?
De dompelpomp kan tot 7 meter diep in het water staan en kan vuildeeltjes tot 35 mm opzuigen. Hij is geschikt voor het oppompen van vuil water.

Aansluitingstype:
Deze dompelpomp is geschikt om afvoerslangen van 1 inch (25 mm) en 1 1/4 inch (32 mm) op aan te sluiten.

Automatisch in of uit schakelen:
De POWXG9524 werkt met een externe vlotter waarbij de pomp vanzelf inschakelt wanneer er te veel water in de ruimte is. De pomp zal ook weer automatisch uitschakelen zodra het gewenste waterniveau is bereikt. Je bepaalt daarbij zelf het in- en uitschakelniveau van de pomp.

Inox behuizing:
De inox behuizing zorgt voor extra bescherming en verzekert een lange levensduur van je pomp. Het ergonomische handvat en de lange kabel van 10 meter maakt de dompelpomp gemakkelijk te hanteren.

Dab Dweilpomp 3000L/u 90W

Dab Dweilpomp 3000L-u 90W

Bekijk de dagprijs

Vlakzuigende dompelpomp geschikt voor het gebruik in kleine putjes kruipruimtes en bij dakwerkzaamheden. De pompen laten slechts 1-3 mm water staan. 3/4 persaansluiting en aansluitspanning van 230 V.

Onex Dompelpomp – Vuil Water Pomp – 3150 W

Onex Dompelpomp - Vuil Water Pomp - 3150 W

Bekijk de dagprijs

Veel krachtiger krijg je een dompelpomp voor vuil water bijna niet. Deze Onex OX-5003 haalt met zijn krachtige 3150W een indrukkend debiet van 18000 liter per uur. Het wegpompen van vuil water uit je kelder, vijver, … gebeurt tegen een verbazende snelheid. Hij kan tot 20 m diep in water staan.

De inox behuizing zorgt voor extra bescherming en verzekert een lange levensduur van je pomp. De pomp is ook erg duurzaam dankzij een overbrengingsas van roestvrij staal en een mechanische dichting tussen de motor en de pomp.

Powerplus POWXG9513 Dompelpomp – 550 W – 10500 l/h – vuil water

Powerplus POWXG9513 Dompelpomp - 550 W - 10500 l-h - vuil water

Bekijk de dagprijs

Wil je vuil water wegpompen uit je kelder of vijver? Dat gaat snel en gemakkelijk met deze dompelpomp. De POWXG9513 heeft een vermogen van 550 W en pompt daarmee vuil water weg aan een debiet van 10500 liter per uur.

Externe vlotter:
Hij werkt met een externe vlotter waarbij de pomp vanzelf inschakelt wanneer er te veel water in de ruimte is. De pomp zal ook weer automatisch uitschakelen zodra het gewenste waterniveau is bereikt. Je bepaalt daarbij zelf het in- en uitschakelniveau van de pomp.

Tot 7 meter diepte:
De POWXG9513 kan tot 7 meter diep in water staan en kan vuildeeltjes tot 35 mm opzuigen. Dankzij het ergonomische handvat en de lange kabel van 10 meter is hij gemakkelijk te hanteren.

Powerplus POWXG9535 Dompelpomp – 900 W – 14000 l/h – vuil water

Powerplus POWXG9535 Dompelpomp - 900 W - 14000 l-h - vuil water

Bekijk de dagprijs

Wil je vuil water wegpompen uit je kelder, vijver of zwembad? Dat gaat snel en gemakkelijk met deze dompelpomp. De dompelpomp kan tot 7 meter diep in water staan en kan vuilpartikels tot 35 millimeter opzuigen. Dankzij het ergonomische handvat en de lange kabel van 10 meter is hij gemakkelijk te hanteren.

Waar is deze dompelpomp voor geschikt?
De POWXG9535 heeft een vermogen van 900 W en haalt een maximale druk van 0,9 bar. Hij pompt daarmee vuil water weg aan een debiet van 14000 liter per uur.

Aansluitingstype:
Deze dompelpomp is geschikt om afvoerslangen van 1 inch (25 mm) en 1 1/4 inch (32 mm) op aan te sluiten.

Automatisch in- en uitschakelen:
De pomp werkt met een externe vlotter waarbij de pomp vanzelf inschakelt wanneer er te veel water in de ruimte is. De pomp zal ook weer automatisch uitschakelen zodra het gewenste waterniveau is bereikt. Je bepaalt daarbij zelf het in- en uitschakelniveau van de pomp.

Güde Vuilwaterpomp 7500 l/h GS 4002 P – Dompelpomp – Waterpomp

Güde Vuilwaterpomp 7500 l-h GS 4002 P - Dompelpomp - Waterpomp

Bekijk de dagprijs

De vuilwaterpomp GS 4002 P van Güde is veelzijdig en kan vervuilde ruimtes leegpompen, maar ook putten, tuinwater, etc.

De variabel instelbare vlotterschakelaar stuurt de pomp aan en zorgt ervoor dat deze niet beschadigd raakt zodra het water eruit gepompt is.

De behuizing is gemaakt van hoogwaardig en slagvast kunststof. De beschermingspomp met onderwatermotor heeft een thermische beveiliging, die zorgt voor een automatische veiligheidsuitschakeling bij oververhitting van de motor. De waaier is gemaakt van maatvast Noryl. Om de binnenbehuizing tegen water te beschermen, is de pomp voorzien van een mechanische afdichting. Bovendien heeft de handige vuilwaterpomp met onderwatermotor een draagbeugel en een 10 meter lange aansluitkabel.

TROTEC Dieptepomp TDP 750 E

TROTEC Dieptepomp TDP 750 E

Bekijk de dagprijs

De Dieptepomp TDP 750 E met een rvs behuizing is de perfecte hulp bij het oppompen van schoon water uit putten, reservoirs en schachten. Zo kunt u uw tuin en waterverbruikers binnenshuis voorzien van gratis gebruikswater waardoor u jaarlijks bespaart op duur leidingwater. De krachtige 1.000 watt pomp betrekt per uur tot 5.100 liter schoon water en heeft een opvoerhoogte van max. 50 meter.

Goed om te weten: Dieptepompen zijn dompelpompen die speciaal bedoeld zijn voor het opvoeren van water vanuit een grote diepte. Al naar gelang de opvoerhoogte en pomopbrengst zijn de pompen in diverse uitvoeringen en capaciteitsklassen verkrijgbaar.

Voldoende water voor binnen en buiten
Vuil en andere zwevende deeltjes met een grootte van 1,8 mm (uitgaande van een gehalte van 0,15 % vaste stof per ton water) worden uit het water gefilterd. Zo kunt u het omhoog gepompte water gebruiken in aanvulling op de reeds aanwezige huishoudwatervoorziening bijv. voor de wasmachine, het toilet, of voor reinigingswerkzaamheden. Natuurlijk kunnen ook de groentetuin, het gazon, de bloemborders en de bloembakken op het balkon de hele zomer door gratis van water worden voorzien.

Ecologisch en economisch
Niet alleen met het oog op de klimaatverandering en de trend van steeds droger wordende zomers is het een goed en rendabel idee om voor handen zijnde alternatieve waterbronnen te betrekken in de dagelijks watervoorziening. Vooral wanneer u in de gelukkige omstandigheid bent dat zich op uw grondstuk een put, boorput of een waterschacht bevindt. Want juist voor tuinbewatering of voor schoonmaak- en reinigingswerkzaamheden biedt zon natuurlijke waterbron een blijvende besparing op duur drinkwater. Zo levert u bovendien een bijdrage aan het milieu omdat de hoogwaardige drinkwaterkwaliteit van leidingwater wordt verkregen na belastende en omslachtige chemische processen. Hoe minder chemische processen worden toegepast, hoe beter.

De uiterst efficiënte dieptepompen van Trotec zijn speciaal ontworpen als dompelpompen voor een grote dompeldiepte en ze kunnen door hun bijzondere constructie en hoogwaardige techniek in zeer smalle boorputten vanaf een diameter van 12,5 centimeter worden ingezet. De standaard uitrusting omvat een 23 m lange elektriciteitskabel voor het probleemloos oppompen van water uit grote diepte. Met behulp van de geïntegreerde ophangogen kan de pomp zonder problemen worden neergelaten in putten, cisternes, drainageschachten of andere diepten. Net als andere dompelpompen kunnen ook dieptepompen naar keuze mobiel worden gebruikt op wisselende plaatsen of vast worden geïnstalleerd.

Spaartip: Spaar blijvend met zelf betrokken water. De kosten voor een put in de eigen tuin (voor zover deze niet al aanwezig is) zijn, afhankelijk van de mate van gebruik, al na enkele jaren terugverdiend. Een grondboorspecialist kan u helpen bij het plannen en aanleggen van uw put!

Plug & Play – de comfortabele en praktische oplossing
De TDP 750 E wordt met de bij de leveringsomvang inbegrepen 23 meter lange waterdichte kabel voorzien van elektriciteit en is dankzij de Plug & Play stroomvoorziening direct klaar voor gebruik. Om de pomp gemakkelijk en veilig neer te kunnen laten, is de behuizing voorzien van 2 stevige ophangogen. Met de optioneel aan de onderzijde te bevestigen opstelvoet kan de dieptepomp tot op de bodem van de voorgeboorde diepte resp. drainageschacht of put worden neergelaten. De bodem moet in dit geval echter schoon en niet verontreinigd zijn.

Hoogwaardige materialen gecombineerd met moderne techniek
Dankzij een stabiele behuizing uit roestvrij staal, een onderhoudsvrije kopermotor en een robuuste drukaansluiting met messingdraad gaat de TDP 750 E lang mee. De eersteklas afwerking en de hoogst moderne techniek van zowel de motor als de pomp staan garant voor een soepel en zuinig gebruik van de zich permanent onder water bevindende pomp.

Een rvs zeef beschermt de dieptepomp tegen vervuiling en een thermobeveiliging beschermt de pomp tegen oververhitting. Een betrouwbaar terugslagventiel zorgt ervoor dat het opgepompte water niet terugstroomt in de leiding en dat het water te allen tijde beschikbaar is.

Volledige power in een strak en slank design
Met een krachtige druk van 5,2 bar en een opvoerhoogte van 50 m voorziet de TDP 750 E verbruikers boven het aardoppervlak met 85 liter per minuut van water. Omdat de compacte pomp zeer smal is, kan hij worden geplaatst in een gat met een diameter van slechts 125 mm.

Het hele seizoen door onder water in gebruik – maar wel veilig!
Als de pomp eenmaal tot een diepte van max. 20 meter is neergelaten in een put of schacht, hoeft u verder nergens meer naar om te kijken. De TDP 750 E is conform beschermingsgraad IPX8 waterdicht ingekapseld en speciaal ontworpen voor permanent gebruik onder water. De hoogwaardige pomp biedt u steeds de hoogste mate aan veiligheid. De gebruiksveiligheid van de dieptepomp is door TÜV Rheinland gecontroleerd. U hoeft er alleen voor te zorgen dat de pomp zich altijd geheel onder water bevindt en minimaal 50 cm boven de waterbodem staat ter bescherming tegen eventuele vuilafzetting op de bodem.

Sicce Ultra Zero – Vlakzuiger – dompelpomp

Sicce Ultra Zero - Vlakzuiger - dompelpomp

Bekijk de dagprijs

Sicce Ultra Zero Vlakzuigpomp.

Magneet pompen hebben geen pompseal maar een magnetisch veld waardoor ze een zeer laag stroomgebruik hebben! Uitstekend geschikt als huishoudpomp voor in de kelder, garage, bad, aquarium. Pompt water weg tot 2 mm.

SP 7 Dirt

SP 7 Dirt

Bekijk de dagprijs

De SP 7 Dirt is de krachtigste vuilwaterdompelpomp van Kärcher. Met tot 15.500 l/u is de SP 7 Dirt perfect voor zeer grote watervolumes, bijvoorbeeld grote tuinvijvers, ondergelopen kelders en opgravingen (max. 100 m³) waar de vuildeeltjes tot 30 millimeter groot zijn. Als grotere vuildeeltjes de pomp kunnen verstoppen, schuift u de geïntegreerde roestvrijstalen voorfilter omlaag om het pompwiel te beschermen. De keramische glijringafdichting die ook wordt gebruikt in de professionele sector, staat garant voor een extra lange levensduur. U kunt de garantie verlengen tot 5 jaar. Een ander praktisch kenmerk is de vlotterschakelaar. Deze is in hoogte verstelbaar en schakelt de pomp automatisch in en uit afhankelijk van het waterpeil en voorkomt zo drooglopen. De vlotterschakelaar kan ook worden bevestigd zodat de pomp in continu bedrijf water wegpompt tot een waterpeil van 35 millimeter. En op de Quick Connect-aansluitdraad kunnen 1″, 1 1/4″ en 1 1/2″ slangen snel worden aangesloten.

Pentair | Flotec | FP14KVX | N2101140 | Dompelpomp voor vuil water | 600 W | 14400 liter/uur | 230 V

Pentair - Flotec - FP14KVX - N2101140 - Dompelpomp

Bekijk de dagprijs

De Flotec FP14KVX is een hoogwaardige en hoog vermogen drainage dompelpomp voor zowel schoon als vuil water met een vermogen van 600 Watt. Deze compacte pomp is voorzien van een vlotterschakelaar en een ergnomische handgreep voor het eenvoudig verplaatsen van de pomp. De RVS behuizing van de FP14KVX maakt het mogelijk de pomp permanent in het water te houden zonder gevaar voor corrosie.

 • Drainage van huishoudelijk afvalwater
 • Afvoer van water bij overstromingen
 • Drainage van afvalwater uit (beer)putten, bekkens of stortbakken

Hyundai Dompelpomp INOX Zilver

Hyundai Dompelpomp INOX Zilver

Bekijk de dagprijs

U bent op zoek naar een betrouwbare Hyundai Dompelpomp Zilver ? Bestel dan nu uw Dompelpomp gemakkelijk online bij Voordeligproduct.nl! Een ondergelopen kelder of garage leegpompen? Een vijver, zwembad of ander waterreservoir leegmaken of het water overpompen? Daar gebruikt deze Hyundai 550W dompelpomp voor. Een compacte, eenvoudig te bedienen waterpomp voor het uitpompen en doorpompen van schoonwater op talloze locaties. Een welkome hulp bij lekkages en overstromingen. De Lengte van de aansluitkabel is 10 meter, hierdoor komt u niet snel in de knoop met een te korte kabel! De maximale werkdiepte is 7 meter en de maximale pomphoogte is 8,5 meter. De dompelpomp heeft een IP classificatie van IPX8. Laat water jou niet te baas zijn met deze dompelpomp van Hyundai

Wat zijn de belangrijkste voordelen van dompelpompen?

Dompelpompen worden tegenwoordig steeds populairder vanwege hun veelzijdigheid, betaalbaarheid en gebruiksgemak. Hier zijn enkele van hun sterke punten om te overwegen voordat u een aankoop doet:

 • Ze werken goed in zowel ondiepe als diepe putten;
 • U kunt ze onder water installeren, diep in de put;
 • Ze zijn natuurlijk waterdicht en hebben weinig tot geen onderhoud nodig;
 • Sommige van de beste modellen hebben een ongelooflijk lange levensduur, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken dat ze snel kapot gaan;
 • De meeste moderne bronwaterpompen hebben bijna geen reparaties nodig;
 • Sommige van hen (zoals we op deze lijst zagen), zijn niet alleen perfect voor putten, maar ook voor zwembaden en overstroomde gebieden.

Aanbevelingen om te overwegen bij de aankoop van een dompelpomp

Voordat u een nieuwe dompelpomp gaat halen, moet u er zeker van zijn dat de specificaties en functies voldoen aan de eisen van uw put. Vergeet niet het waterdebiet (gemeten in GPM), HP, spanning, enz. We voelen de noodzaak om het specifieke probleem van het debiet hier aan te pakken.

Aangezien u meestal putwater gebruikt en waarschijnlijk een heel huis waterfilter (of een RO-systeem voor de wastafels), zorg er dan voor dat de pomp en het filter niet met elkaar in botsing komen. Het betekent dat u enkele berekeningen moet maken of dingen moet bespreken met een loodgieter, omdat sommige waterfilters de neiging hebben om de GPM te verlagen.

Als u ook een warmwaterrecirculatiepomp met bronwater gebruikt, moet u die berekeningen misschien nog verder uitbreiden. Natuurlijk, als u een nieuwe put bouwt, is de dimensionering van de pomp en het hele waterfiltratiesysteem dat ermee gepaard gaat een zaak van de profs.

Beste dompelpomp: FAQ’s

Hoe werkt een dompelpomp?

Een dompelpomp werkt door water naar het oppervlak te duwen met behulp van drukenergie die het resultaat is van het gebruik van kinetische en roterende energie.

Het water waarin de pomp is ondergedompeld wordt eerst in de aanzuiging getrokken, waarbij de rotatie van de waaier het water door de diffusor duwt. Van daaruit wordt het water naar de oppervlakte gestuwd en kunt u nu gemakkelijk uit uw put drinken zonder de oude techniek van het laten zakken van een emmer te hoeven gebruiken.

Hoe kies ik een dompelpomp ?

Zoek een dompelbuispomp die compatibel is met uw put. Er zijn 3 hoofdtypen putten:

 • Dug Well – ongeveer 30 voet diep – je hebt een ondiepe dompelbare putpomp nodig.
 • Aangedreven put – van 30 tot ongeveer 50 voet diep – je hebt een diepe dompelbare putpomp nodig.
 • Aangedreven put – van 50 tot 300 voet (in sommige gevallen zelfs meer) diep – u hebt een diepe dompelpomp nodig.

Hoe lang gaat een dompelpomp mee?

Dat hangt echt af van het waterverbruik. In een huis met een matig gemiddeld verbruik kan een pomp 15 jaar meegaan voordat een vervanging nodig is. In een gemiddeld huishouden is de standaard levensduur van een dompelpomp echter ongeveer 8 tot 10 jaar.

Hoe weet ik welke maat waterpomp ik nodig heb?

U kunt de grootte van uw waterpomp nauwkeurig inschatten door de diameter van de fonteinuitloop te meten. Vermenigvuldig het resultaat met 100. Dit zal uw GPH (gallons per uur) nodig hebben. Een 2-inch fonteinpunt heeft bijvoorbeeld een 200 GPH-pomp nodig voor het beste resultaat.

Hoe bevestig je een dompelpomp ?

Wanneer een dompelpomp niet meer werkt, kan de boosdoener meestal de waaier, de elektrische voeding of de vlotterschakelaars zijn.

Om ze te laten repareren, richten we ons op elk onderdeel afzonderlijk en bepalen we de beste manier om ze op de juiste manier te repareren.

Hoe de impeller te deblokkeren?

Schakel de pomp uit, trek de stekker uit het stopcontact en verwijder de aansluiting van de uitlaatpijp.

Haal nu de pomp uit de pompbak en schroef de basis ervan los om de waaier te bereiken.

Vervolgens moet u de schroeven uit de kamer verwijderen, de waaier uitnemen en zowel de kamer als de waaier met schoon water wassen, bij voorkeur onder een kraan met een waterfilter geïnstalleerd.

Schud vervolgens het overtollige water uit de waaier en de kamer en monteer deze weer in elkaar.

Tot slot zet u de geassembleerde kamer en waaier terug in de basis van de pomp en schroeft u ze stevig vast zoals ze vroeger waren. U kunt nu de pomp weer in het bassin plaatsen en de uitlaatpijp weer aansluiten.

Hoe verwisselt u de vlotterschakelaars?

Kijk naar het bovenste deel van de putpomp en schroef de vlotterkamer los.

Bekijk de handleiding om te zien waar de bestaande draden zijn aangesloten en maak een schets om bij de hand te houden, zodat u de vlotterschakelaars later gemakkelijk weer kunt aansluiten.

Trek de draden voorzichtig uit en draai de schakelaars los. Vervang nu de defecte schakelaars door nieuwe, schroef ze in en sluit de bedrading weer aan.

Zet ten slotte het bovenste gedeelte weer op de vlotterkamer en schroef het terug. Daarna zet u de pomp weer in het bassin en sluit u de uitlaatpijp weer aan. Zet hem aan om te zien of hij werkt. Zo niet, dan kan de elektrische voeding kapot gaan, die we binnenkort gaan repareren.

Hoe controleer je de elektrische voeding van de dompelpomp ?

Controleer eerst of de hoofdstroomvoorziening werkt, om te zien of de pomp niet werkt door een stroomstoring. Als het werkt en je hebt een reservepomp, laat die het dan overnemen totdat je klaar bent met het repareren van je hoofdbronpomp.

Schakel de pomp uit en haal hem uit het stopcontact. Schroef de stekker uit het stopcontact en controleer de zekering. Als de zekering nog steeds in positie is, verander deze dan met een andere en schroef de unit terug op zijn plaats. Is dat niet het geval, zet hem dan gewoon weer op zijn plaats en schroef het apparaat weer vast.

Schakel nu gewoon de pomp terug en het zou moeten werken. Als geen van de hier genoemde methoden lijkt te werken, dan moet u wellicht contact opnemen met een deskundige, omdat een groter probleem uw dompelpomp kan beïnvloeden.

Conclussie

Voor een gemakkelijkere tijd om water uit uw put te halen, heeft u de beste dompelpomp nodig. Wij zijn van mening dat iedereen die eigenaar is van een put moet investeren in een van deze, omdat ze de stress van een goede watervoorziening van uw huis wegnemen.

Zorg ervoor dat ze gebruiksvriendelijk genoeg zijn, zodat u ze snel kunt installeren en direct aan de slag kunt. Zorg er ook voor dat u de handleiding zorgvuldig doorleest voor de installatie, zodat u niet iets verkeerds krijgt en onherstelbare schade veroorzaakt of de garantie van uw pomp ongeldig wordt. Als u niet zeker genoeg bent om de pomp in uw eentje te installeren, kunt u het werk beter door een expert laten doen, zodat u geen problemen krijgt.

Inhoudsopgave

Recent Content