Beste Bladharken in 2021


Het vinden van de beste bladhark voor uw persoonlijke behoeften kan een enorm verschil maken voor uw comfort en kan tuinklusjes veel sneller en leuker laten lijken, dus het is de moeite waard om de beste bladhark te vinden die u in handen kunt krijgen. Bladharken lijken echter allemaal op elkaar en het kan moeilijk zijn om uit te zoeken welk model de beste bladhark 2021 is, alleen al door naar de foto’s te kijken.

Daarom hebben we verschillende tuinharkenop de proef gesteld, ze getest en al het onderzoek gedaan dat nodig is om te bepalen welke de moeite waard zijn om te overwegen.

Hieronder vindt u onze beste bladhark review lijst, waarin de belangrijke kenmerken en voordelen van elk van onze top 10 bladharken 2021 modellen worden uitgelegd om u te helpen de juiste bladhark voor u en uw tuinieren behoeften en gewoontes te kiezen met een minimum aan stress en inspanning.

Gerelateerd: bladblazer met opvangzak beoordeling.

Bekijk de Beste Bladhark, hieronder.

GARDENA Combisysteem Bladhark


GARDENA Combisysteem Bladhark

De verstelbare kunststof GardenaCombi System-bladhark is uitstekend geschikt voor het bijeenharken van blad, grasresten, verticuteermateriaal en ander tuinafval. De afstand tussen de verstelbare kunststof tanden is eenvoudig verstelbaar. Met een werkbreedte van 35 tot 52 cm kan je grof of fijn materiaal harken. De verstelbare bladhark is geschikt voor alle stelen van het Gardena Combi System, waarbij Gardena een steellengte van 130 cm adviseert, afhankelijk van je lichaamslengte.

Waarom we deze leuk vinden

 • 25 jaar garantie
 • Beste werkpostie op vlak ergonomie.
 • Comfortable grip en makkelijk in gebruik.
 • Alle stelen kunnen gecombineerd worden met alle accessoires / meer dan 80 combinaties mogelijk.
 • Muurvaste verbinding

Onze beoordeling

Door de extra grote harkkop van de gardena Bladhark kan dit model bladhark bij elke slag een bijzonder grote hoeveelheid bladeren harken en transporteren, waardoor het proces van het harken van uw tuin aanzienlijk wordt versneld.

Bekijk de dagprijs

WOLF-Garten verstelbare bladhark


WOLF-Garten verstelbare bladhark

De multi-star UC-M Verstelbare bladhark van Wolf-Garten heeft een instelbare werkbreedte van 36 tot 58cm. Deze bladhark is geschikt voor het eenvoudig verwijderen van blad, los onkruid en grasafval van paden, borders en gazon. De tanden van deze bladhark zijn flexibel en gemaakt van extra gehard staal en kan gebruikt worden met de Wolf-Garten ZM 140 steel.

Waarom we deze leuk vinden

 • Duurzame bouw
 • Lichtgewicht constructie
 • Roestvrij handvat
 • Gemakkelijk op te slaan
 • Dubbele hark en schepontwerp

Onze beoordeling

De WOLF-Garten Bladhark is ontworpen voor een hoog niveau van hark– en schepkracht en is een model van bladhark dat een hoog niveau van duurzaamheid en sterkte biedt, evenals ontwerpkenmerken die gericht zijn op het bereiken van een maximale reinigingsefficiëntie.

Bekijk de dagprijs

Hyundai bladhark / handhark


Hyundai bladhark / handhark

Opruimen, fatsoeneren en vrijmaken. Met de Hyundai bladhark is het zo gebeurd. Hark eenvoudig bladeren, takjes en andere rondslingerend tuinafval bijeen. Zo ziet uw tuin er binnen enkele ogenblikken weer opgeruimd uit.

Zoals u van Hyundai gewend bent is het zwart/blauwe design strak en modern. Een aanwinst voor uw tuin.

Waarom we deze leuk vinden

 • Bi-boog
 • Extra brede tanden
 • Antislip vinyl handgreephuls
 • Lichtgewicht constructie
 • Smalle kop

Onze beoordeling

De Hyundai Aluminium Hark is ontworpen voor efficiëntie en precisie en is een flexibele en veelzijdige bladhark die geschikt is voor het snel en gemakkelijk harken van bladeren uit krappe hoeken en smalle spleten tussen de planten.

Bekijk de dagprijs

WOLF-Garten bladharkje met Steel


WOLF-Garten bladharkje met Steel

De WOLF-Garten multi-star LD-M / ZM 30 Waaierbezempje/steel is ideaal voor het reinigen van de kleinste hoekjes van je bloementuin of bloembak. Dit handige bladharkje met flexibele tanden heeft een werkbreedte van 11,5 cm en is door het multi-star systeem met verschillende stelen en handgrepen te gebruiken. Deze set bestaat uit het multi-star LD-M Bladharkje en het ZM 30 handvat.

Waarom we deze leuk vinden

 • Verkrijgbaar in een groot aantal maten
 • Duurzame tanden
 • Ergonomisch ontwerp
 • Brede kop
 • Lichtgewicht constructie

Onze beoordeling

Het eenvoudige, uitgeklede ontwerp van de WOLF-Garten bladhark zorgt ervoor dat dit model van de bladhark gemakkelijk te gebruiken is en volledig intuïtief is, zonder onnodige complicaties.

Bekijk de dagprijs

GARDENA Combisystem – Bladhark 50 cm


GARDENA Combisystem - Bladhark 50 cm

De GARDENA combisystem-bladhark is uitstekend geschikt voor het bijeenharken van blad, grasresten en ander tuinafval. Dankzij de flexibele en verzinkte verenstalen tanden en een grote werkbreedte van 50 cm kunt u snel en effectief werken. De bladhark is geschikt voor alle stelen van het GARDENA combisystem, waarbij GARDENA een steellengte van 130 cm adviseert, afhankelijk van uw lichaamslengte. De garantieperiode is 25 jaar.

Het GARDENA combisysteem staat voor ergonomische systeemproducten em biedt voor iedere klus in de tuin de juiste combinatie van steel en gereedschap, waardoor zowel de hobbytuinier als de professional efficiënt kan werken.

Waarom we deze leuk vinden

 • Verstelbare opvouwbare kop
 • Telescopisch handvat
 • Gemakkelijk op te slaan
 • Veelzijdig ontwerp
 • Lang handvat

Onze beoordeling

De inklapbare verstelbare kop van de GARDENA Verstelbare Bladhark geeft deze bladhark een uitzonderlijk niveau van flexibiliteit en veelzijdigheid, waardoor hij gemakkelijk alles kan opruimen van brede open ruimtes tot en met krappe hoeken.

Bekijk de dagprijs

De Wiltfang Grote Handen


De Wiltfang Grote Handen

Met grote handen snel klaar. U pakt hiermee moeiteloos grote hoeveelheden blad, tuinafval of andere materialen op. Werkt veel beter en directer dan met een bezem en schop, waar de lange stelen altijd onhandig zijn. Sterk kunststof, gaat jaren mee.

Waarom we deze leuk vinden

 • Lichtgewicht constructie
 • Bladklauw ontwerp
 • Beschermt tegen doornen en brandnetels
 • Ideaal voor een reeks van tuinklusjes
 • Gemakkelijk op te slaan

Onze beoordeling

De Wiltfang grote handen zorgen ervoor dat u gemakkelijk bladeren en ander puin van de grond kunt halen en andere tuinscheppende activiteiten kunt uitvoeren, waardoor het proces van het onderhoud van een tuin aanzienlijk wordt vereenvoudigd.

Bekijk de dagprijs

Quirky Rake-n-Tamp – Schuifbare hark voor tuingras en bladeren


Quirky Rake-n-Tamp - Schuifbare hark voor tuingras en bladeren

Rake ‘n’ Tamp is een veelzijdig stuk tuingereedschap dat harkt en ingeschoven wordt het een vlak samenpers oppervlak. Als uw verzamelde bladeren helemaal geperst zijn, kunt u Rank ‘n’ Tamp rechtop op zijn plek zetten voor een gemakkelijke opslag.

Waarom we deze leuk vinden

 • Commerciële graad
 • Duurzame bouw
 • Stijve stalen tanden
 • Lang handvat
 • Lichtgewicht glasvezel handvat

Onze beoordeling

Eenvoudig maar effectief, deQuirky Rake-n-Tamp Schuifbare hark is een van de meer traditionele ontwerpen van bladhark op onze lijst, maar zijn hoge mate van duurzaamheid maakt dit een geweldige, langdurige keuze voor een breed scala aan situaties.

Bekijk de dagprijs

GARDENA COMBISYSTEEM GAZONHARK


GARDENA COMBISYSTEEM GAZONHARK

De GARDENA combisystem-gazonhark is uitermate geschikt voor het bijeenharken van blad, grasresten en ander tuinafval op kleine oppervlakken. De tanden van hoogwaardige kunststof, die zijn opgesteld over een werkbreedte van 27 cm, garanderen een eenvoudig en praktisch gebruik, waarbij het gazon wordt ontzien. De gazonhark is geschikt voor alle stelen van het GARDENA combisystem, waarbij GARDENA een steellengte van 130 cm adviseert, afhankelijk van uw lichaamslengte. De garantieperiode is 25 jaar.

Waarom we deze leuk vinden

 • Laat struikstelen toe tussen de tanden
 • Stijve stalen tanden
 • Lichtgewicht constructie
 • Brede harkop
 • Geschikt voor het harken met hoge intensiteit

Onze beoordeling

et stijve, afgeronde stalen tanden in plaats van de platte, flexibele kunststof tanden van de meeste andere harken, is de GARDENA bladhark ontworpen voor een intense, krachtige harkactiviteit.

Bekijk de dagprijs

Bladhark Kopersgids

Handgrepen Materialen

De handvatten van de bladharken zijn verkrijgbaar in een groot aantal verschillende materialen zoals hout, metaal en plastic, allemaal met verschillende voor- en nadelen die het overwegen waard zijn als u een nieuwe bladhark wilt kopen. Sommige bladharken worden geleverd met handgrepen van kunststof. Dit is een gok; plastic kan licht van gewicht zijn, maar is vaak niet voldoende duurzaam of overleefbaar om de moeite waard te zijn.

Hardere en sterkere kunststoffen zoals polypropyleen kunnen een goede optie zijn, waarbij een lichtgewicht met een relatief hoog niveau van sterkte en duurzaamheid in balans wordt gebracht, maar andere soorten plastic kunnen het beste worden vermeden, omdat veel soorten plastic vermoeid raken door blootstelling aan zonlicht of andere omstandigheden buitenshuis, en uiteindelijk bros worden en breken.

Eenmaal gebroken zijn de materialen nutteloos voor elke andere huishoudelijke functie, en hebben ze een hoge milieukost, die duizenden jaren in beslag neemt om te ontbinden en vaak moeilijk te recycleren is. Als u het idee van het lichtere gewicht van plastic bladhark grepen leuk vindt, overweeg dan de aankoop van een glasvezel handvat, omdat deze hetzelfde lichtgewicht bieden, maar met veel meer duurzaamheid en weerstand tegen vermoeidheid en schade.

Misschien vindt u deze snoerloze bladblazers ook wel leuk!

bladhark

Hardhouten handgrepen zijn over het algemeen de beste algemene keuze, omdat ze comfortabel in de hand liggen en stevig genoeg zijn om zeer lang mee te gaan. Bovendien is het hardhouten handvat, in het geval dat de kop van de hark breekt, gemakkelijk te hergebruiken en, mocht het onmogelijk blijken om te hergebruiken, komt het met weinig tot geen milieukosten en kan het op natuurlijke wijze worden afgebroken.

Metalen handvatten zijn een goed alternatief voor hardhout, omdat ze over het algemeen lichter zijn en net zo lang meegaan. Het ene grote nadeel van metaal is dat het oncomfortabel koud kan worden als het in een kouder klimaat wordt opgeslagen, waardoor het ongemakkelijk en onaangenaam wordt om zonder stevige handschoenen te harken.

Als een metalen handvat om een of andere reden onbruikbaar wordt, zorgt het recyclebare karakter ervan ervoor dat de milieu-impact van het weggooien van een metalen handvat wordt geminimaliseerd, zolang het maar op de juiste manier wordt gerecycled.

Kunststof vs. metalen tanden

De tanden van een tuinbladhark kunnen zowel van kunststof als van metaal worden gemaakt, en elk van deze opties heeft zijn eigen duidelijke voor- en nadelen. In het algemeen zijn plastic tanden veel minder duurzaam dan metalen tanden, maar hun flexibiliteit maakt het mogelijk dat een plastic bladhark bladeren en ander afval van grasvelden kan schrapen zonder het gras zelf te beschadigen, waardoor de grond onder de hark in goede staat blijft zonder enige schade aan te richten.

Het is over het algemeen niet aan te raden om plastic hark met kop als primeur te gebruiken, omdat dit gemakkelijk kan leiden tot het breken van het plastic, hoe zorgvuldig u de hark ook gebruikt. Het vermijden van het gebruik van een plastic getinte bladhark als schep kan de breuken met maar liefst 90% verminderen!

Sneeuwschoppen zijn een uitstekend alternatief voor het scheppen van bladeren, en het gebruik van een sneeuwschep in plaats van een bladhark kan helpen om uw plastic bladhark veel langer operationeel te houden.

Metalen tanden kunnen echter schade veroorzaken aan de grond eronder; hun stijve aard schuurt de grond af en kan gras en andere planten gemakkelijk scheuren. Ze hebben echter de neiging om veel langer mee te gaan, zolang ze maar op de juiste manier worden opgeslagen.

Metalen tanden gaan veel langer mee dan plastic wanneer ze op een vergelijkbare manier worden gebruikt, en hebben het extra voordeel dat ze duurzaam genoeg zijn om te gebruiken voor zowel het scheppen als het harken, zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over het risico van het breken van de tanden tijdens het proces.

Veerharken

De allerbeste metalen bladharken zijn die met een kop die met een verende beugel aan het handvat vastzit. De in deze beugel ingebouwde veer zorgt voor meer buiging bij regelmatig gebruik van uw verende bladhark, waardoor de tanden zich kunnen uitrekken en een beetje afvlakken als u de hark naar u toe trekt, waardoor u meer bladeren vangt bij elke pas.

rode bladhark

Deze extra flexibiliteit zorgt ervoor dat de veerhark zelfs natte, zware bladeren kan opvangen zonder risico op schade, waardoor de prestaties van uw bladhark in een breed scala van minder dan optimale weersomstandigheden worden verhoogd om een impuls te geven aan uw werfruiming en de zorg voor beschadiging van uw bladhark in intensievere harksituaties te verminderen.

Zorg dragen voor een bladhark

Een bladhark moet na elk gebruik worden verzorgd en gereinigd om hem gedurende zijn hele levensduur in de best mogelijke conditie te houden en zo lang mogelijk goed te laten functioneren. Dit is vooral belangrijk voor metalen bladharken, omdat deze roest- en corrosieproblemen kunnen ontwikkelen als ze niet goed worden onderhouden, wat kan leiden tot breuken en een aanzienlijke verkorting van de levensduur.

Een eenvoudige schoonmaakbeurt met een vod moet meer dan genoeg zijn, zodat vuil en vocht uit de metalen tanden van uw hark worden verwijderd en er niets aan de hark blijft kleven dat mogelijk problemen zoals roest of corrosie kan veroorzaken als u de hark na gebruik in de opslagruimte laat liggen.

Deskundige tip

Als u regelmatig in een koudere omgeving woont of harkt, vermijd dan indien mogelijk met metaal behandelde harken, omdat het metaal dan oncomfortabel koud kan worden, wat het harken bij koud weer een onaangename en uitdagende taak maakt.

Wist u dat?

Een degelijke bladhark moet minstens 5 jaar meegaan bij regelmatig seizoensgebonden gebruik. Sommige van de meer duurzame opties die beschikbaar zijn, kunnen tientallen jaren meegaan als ze goed worden onderhouden, maar 5 jaar is een uitstekende minimumbenchmark.

Recent Posts