Beste Betonmixers kopen en reviews in 2021


Het vinden van de beste cementmolen of betonmixer voor uw betonproject kan een ontmoedigende taak zijn. Uw zoektocht naar een hoogwaardige, duurzame en betrouwbare cementmolen moet eenvoudig zijn. Of je nu een professionele betonwerker bent, of een man die betonwerk doet aan de zijkant, je gaat de beste cementmolen en betonmixer willen die het beste past bij het betonwerk dat je doet. Wij beschikken over een aantal van de beste cementmolens die goed zijn voor professioneel cementwerk, maar die zelfs de gemiddelde betonwerker zich kan veroorloven.
beste betonmixer

Bekijk de best beoordeelde betonmixer, hieronder.

Powerplus POWE80070 Beton- & verfmenger – 1200 W – Incl. mengstaaf

Powerplus POWE80070 Beton- & verfmenger - 1200 W - Incl. mengstaaf

Bekijk de dagprijs

Met deze beton- & verfmenger mix je erg makkelijk verf, vernis, pleister, lijm en mortel.

Je kan de beton- & verfmenger gebruiken om zowel lichte vloeistoffen (verf, lak of pleisterwerk) als zwaardere (vloei)stoffen (lijm, plaksel, plamuur of cementmortel).

VONROC Verf / cementmenger – 1800W – 2 versnellingen – 3m rubberen kabel – Incl. roerstaaf 140x600MM

VONROC Verf - cementmenger – 1800W – 2 versnellingen – 3m rubberen kabel – Incl. roerstaaf 140x600MM

Bekijk de dagprijs

Deze VONROC verf- en betonmixer heeft een zeer krachtig vermogen van 1800W en start door middel van het softstart systeem rustig op. Dankzij deze rustige opstart voorkom je spatten en kun je schoon werken. Een ander groot voordeel van deze machine is de constante snelheidsregeling waardoor ook tijdens zwaar werk de snelheid constant blijft, wat resulteert in een gelijkmatige vermenging. De brede, ergonomisch vormgegeven handvatten geven optimale controle en werkcomfort.

Met deze mixer zijn zowel lichte vloeistoffen zoals verf, lak of pleisterwerk, als zwaardere vloeistoffen zoals lijm, (behang)plaksel, plamuur of cementmortel goed te mengen. Door de mogelijkheid om te kiezen uit twee versnellingen kan je altijd de optimale combinatie van kracht en snelheid benutten. Daarnaast beschikt de verfmixer nog over een variabele en elektronische snelheidsregeling zodat ook tijdens gebruik het toerental is aan te passen.

Hyundai cement / verf mixer 1800W – cementmixer – verfmixer – mortelmixer – betonmixer – lijmmixer

Hyundai cement - verf mixer 1800W - cementmixer - verfmixer - mortelmixer - betonmixer - lijmmixer

Bekijk de dagprijs

Beton, cement of verf? U mixt het snel en eenvoudig met deze krachtige 1800W betonmixer.
Zeer geschikt voor zowel lichte als zware, professionele werkzaamheden. Deze mixer mengt moeiteloos (zware) vloeistoffen als verf en lijm, maar ook pleister, spachtelputz en cement mortel. De machine is voorzien van twee mechanische snelheden voor het mengen van lichte en zware vloeibare massa’s. De “soft-start” functie voorkomt onnodig spatten. Een brede en comfortabele twee-hands greep geeft goede controle en de (gegalvaniseerde) roerstaaf werkt tot op de bodem van de te mengen massa.

FERM Verf – & Cementmenger – Mengmachine – 680MM – Twee versnellingen – Soft Start

FERM Verf – & Cementmenger – Mengmachine – 680MM – Twee versnellingen – Soft Start

Bekijk de dagprijs

De FERM PMM1006 verf – en cementmixer gebruik je voor het snel en eenvoudig mixen van o.a. cement, en verf. De heavy duty machine beschikt over een soft start en variabele snelheidsregeling. Hierdoor kun je optimaal spatvrij mengen. Of het nu gaat om dun of dik materiaal, de PMM1006 is dé machine voor al je mengwerkzaamheden! Dankzij de brede handgreep en extra lange roerstaaf geniet jij van optimale controle en werkcomfort.

 • Krachtige motor voorzien van soft start om spatten te voorkomen
 • Dankzij de extra lange 680mm roerstaaf is de PMM1006 werkt deze optimaal tot aan de bodem
 • Tandwieloverbreging met twee snelheden voor optimale menging van dunne en dikke materialen
 • De snelheid van de FERM verf- en cementmenger is variabel aan te passen aan het te bewerken materiaal
 • Brede tweehandsgreep voor optimale controle
 • Extra lang snoer, 3 meter

Powerplus POWX089 Beton- & verfmenger – 1600W – met dubbele rotatie – incl. mengstaaf

Powerplus POWX089 Beton- & verfmenger - 1600W - met dubbele rotatie - incl. mengstaaf

Bekijk de dagprijs

Met deze beton- & verfmenger van Powerplus werk je niet alleen 50% sneller dan met een traditionele mixer, maar krijg je ook tot 70% minder trillingen te verduren. Het verschil zit hem in de roerstaaf. Die werkt met een dubbele rotatie, waardoor je de verf of het beton veel intensiever mengt en je tegelijk toch minder inspanning levert.

 • 70% minder trillingen.
 • De POWX089 is erg licht, zodat je geen moeite hebt om de menger rechtop te houden als je langere tijd aan het werk gaat.
 • Deze unieke beton- en verfmixer heeft een krachtige 1600W-motor.
 • De snelheid regel je zelf en stem je af op de viscositeit van het te mengen materiaal.
 • Het resultaat is krachtig en snel mengwerk zonder opspatten.
 • Hij wordt geleverd in een handige draagtas met Ø140 mm roerstaaf, een adapter om een enkele mengstaaf aan te sluiten en twee spansleutels.

1800 Watt Professionele Betonmixer, Verfmixer

1800 Watt Professionele Betonmixer, Verfmixer

Bekijk de dagprijs

Het ergonomische handvat van deze gemotoriseerd handmixer zorgt ervoor dat je een goede grip hebt op de machine. Zelfs tijdens het mengen van zeer zware mortels zal de machine stevig in de hand liggen en kan je makkelijk tegenkoppel bieden aan roeren van het het mengsel.

Met de traploze elektronische toerentalregeling op het handvat bepaal je met een gebaar van de duim hoe snel de roeras draait. Hierdoor kan je ook tijdens het roeren het toerental makkelijk aanpassen aan de veranderende consistentie van het mengsel. Daarnaast beschikt deze mixer ook over een mechanische vertragingskast met twee standen. Zo ontstaan er twee toerental bereiken: 250-500 en 400-800 omw./min.

Doordat de roeras en de roerspiraal heel eenvoudig gedemonteerd kunnen worden, zijn alle onderdelen makkelijk schoon te maken. De zwaar verzinkte onderdelen zijn zeer corrosiebestendig, zodat ze een lange levensduur zullen hebben. Ook voor het mengen van verf, epoxy (ook met grind) en gietharsen is deze professionele handmixer zeer geschikt.

Powerplus POWX0841 – Beton- en verfmenger – 1600W – 2 snelheden

Powerplus POWX0841 - Beton- en verfmenger - 1600W – 2 snelheden

Bekijk de dagprijs

De POWX0841 beton- en verfmenger is de perfecte hulp voor al je mengklussen. Het toestel beschikt over twee rotatiesnelheden, met een maximum van 800 toeren per minuut.

 • Het toestel beschikt over een soft start-motor, die rustig op gang komt. Daardoor hoef je je geen zorgen te maken over spatten tijdens het werken.
 • De beton- en verfmenger beschikt over twee versnellingen, waardoor je de rotatiesnelheid op elk materiaal kan afstemmen.
 • Je kunt de roerstaaf uit elkaar halen, zodat je het toestel nog eenvoudiger en plaatsbesparend kunt opbergen.
 • Dankzij de vergrendelschakelaar hoef je de schakelaar niet ingedrukt te houden tijdens het mengen.
 • De POWX0841 wordt geleverd met een roerstaaf en twee sleutels, waarmee je direct aan de slag kunt gaan.

VONROC Verf / cementmenger – 1200W – Soft start – 3m rubberen kabel – Incl. roerstaaf 120x600MM

VONROC Verf - cementmenger – 1200W – Soft start – 3m rubberen kabel – Incl. roerstaaf 120x600MM

Bekijk de dagprijs

Gooi alles “in the mix” met deze krachtige 1200W verf/cementmixer van VONROC. De mixer is zeer geschikt voor het mixen van zowel lichte vloeistoffen als verf, lak of pleisterwerk als zwaardere (vloei)stoffen zoals lijm, (behang)plaksel, plamuur of cementmortel.

De PM503AC is voorzien van softstart elektronica. Hierdoor start de machine rustig op en voorkom je spatten. Het toerental is elektronisch instelbaar zodat je de mixer heel eenvoudig sneller of trager kan laten draaien. Ideaal wanneer je rustig dunne verf wilt mengen of krachtig mortel wilt mixen, je hebt altijd de juiste snelheid voor het te verwerken materiaal! Dankzij het compacte en ergonomische ontwerp blijft deze machine licht en comfortabel in de hand liggen. Dit zorgt voor veel controle en werkcomfort. De aan/uit knop is vergrendelbaar, zodat je ook bij lange klussen comfortabel kunt blijven werken. De extra lange rubberen kabel van 3 meter geeft je veel bewegingsvrijheid.

Hofftech Verfmixer / Mixer / Cementmixer / 600 mm

Hofftech Verfmixer - Mixer - Cementmixer - 600 mm

Bekijk de dagprijs

Mixer 2050 W, 140mm voor lijm, verf & dunpleister

Mixer 2050 W, 140mm voor lijm, verf & dunpleister

Bekijk de dagprijs

Compacte handmixer tot 60kg van het merk SPERO met een vermogen van 2050Watt , voor het mengen van lichte materialen waaronder verf, gips, lijm en dunne pleister. Voorzien van een comfortabele handgreep die hoog op het motorhuis is gemonteerd. Het handvat is gemonteerd op een kwalitatieve metalen beugel die op de hoeken iets uitsteekt om het handvat te beschermen tegen valschade.
De handmixer is uitgerust met 2 versnellingen. Te gebruiken door de schilder, tegelzetter en stukadoor.
Compleet geleverd inclusief montage sleutels en een 160mm garde voor het mixen van Cement, Lijm en Gips.

63 Liter Betonmolen, Betonmixer

63 Liter Betonmolen, Betonmixer

Bekijk de dagprijs

 • Deze cement mixer verwerkt elke vorm van composietmateriaal in dagelijks bouwplaatswerk.
 • Hij is ideaal voor cement, specie en gips.
 • Hij stelt je ook in staat om snel en efficiënt te werken, waardoor je tijd en energie bespaart.
 • De vorm van de betonmolen zorgt ervoor dat hij makkelijk te legen is.
 • De hoek van de cement mixer kan worden aangepast door middel van de kantelbalk.
 • Hij is voorzien van 2 grote rubberen wielen, hierdoor is hij eenvoudig verplaatsbaar.
 • Betonmolen is gemaakt van hard en stevig staal, waardoor hij duurzaam is.
 • Hij is uitermate geschikt voor zowel bouwplaats- als landbouwtoepassingen, zoals het mengen van zaad en andere landbouwbenodigdheden.
 • Of je nu op de boerderij, bouwplaats of in de tuin werkt, deze veelzijdige en draagbare cement mixer kan alle soorten mengwerken aan!
 • Montage van dit product is vrij eenvoudig.

RUBI rubimix-9 N Plus 230V 50-60 Hz

RUBI rubimix-9 N Plus 230V 50-60 Hz

Bekijk de dagprijs

De RUBIMIX-9 N PLUS is een elektrische mixer die opvalt door zijn veelzijdigheid en hoge prestaties. Door simpelweg de garde te wisselen, is de RUBIMIX-9 N Plus, met zijn krachtige 1800W motor, uitermate geschikt om cement lijmen, harsen, verven en andere materialen te mengen. De krachtige motor op de RUBIMIX-9 N Plus elektrische mixer heeft twee verschillende mechanische snelheden die met de regelaar op de handgreep kunnen worden ingesteld, afhankelijk van het type materiaal en hoeveelheid, zodat jij het best mogelijke resultaat behaalt.

Om de RUBIMIX-9 N PLUS te produceren zijn zeer lichte en sterke materialen gebruikt om professionals een handzaam gereedschap met een maximale betrouwbaarheid te bieden. Alle elektrische mixers in de RUBIMIX-9 N PLUS reeks hebben standaard een garde voor mortel en cement lijmen.

Dankzij de M14 draadaansluiting kunnen de elektrische mixers elk type garde op de markt gebruiken. Denk aan gardes met ronde of zeskant-aansluitingen met behulp van de boorkop of exclusieve RUBI gardes met de FAST-IN snelle verbinding systeem in combinatie met de M14 draadadapter.

De RUBIMIX-9 N PLUS elektrische mixer kan worden uitgerust met gardes van verschillende diameter, variërend van 100 tot 160 mm en geeft ons een maximale te mengen capaciteit van 60 kg. Met de RUBIMIX-9 N PLUS elektrische mixer biedt Rubi professionals een krachtige, veelzijdige, lichte en betrouwbare elektrische mixer.

Scheppach PM1200 paddle mixer 5907801901

Scheppach PM1200 paddle mixer 5907801901

Bekijk de dagprijs

Scheppach PM1200 paddle mixer. Met deze mixer is vrijwel alles te mixen, zoals verf, gips, droge materialen en zelfs kleine betonwerkzaamheden. Met deze mixer hoeft u er manueel minimaal aan te pas te komen. Ideaal voor het mixen van mortier, plamuur, verf, droge materialen, gips en zelfs voor kleine betonwerkzaamheden. Sterke 1200 Watt motor. Variabele snelheid tussen 0 en 700 omwentelingen per minuut. Ergonomische soft-grip D-handvat voor een comfortabel gebruik. Snel en gemakkelijk paddles verwisselen. Robuuste M14 stang. Afmetingen: 315 x 200 x 875 mm. Inclusief 2 mix paddles. Schachtlengte 550 mm.

Hitachi Hikoki UM16VST(LA) Beton- & verfmenger – 1500W – Incl. mengstaaf

Hitachi Hikoki UM16VST(LA) Beton- & verfmenger - 1500W - Incl. mengstaaf

Bekijk de dagprijs

De Hitachi UM16VST(LA) is een 1.500 Watt mixer geschikt voor zware professionele werkzaamheden. De schakelaar heeft een variabele snelheid. De aanloopstroom-begrenzing zorgt voor een langzame start van de motor en de grote bumpers beschermen de machine tegen beschadiging.

 • Aan/uit schakelaar met variabele snelheid
 • Aanloopstroombegrenzing
 • Grote bumper

Hikoki mengmachine UM12VST2UAZ

Hikoki mengmachine UM12VST2UAZ

Bekijk de dagprijs

 • Zachte start
 • Bescherming tegen overbelasting
 • Instelknop dimmer
 • 7 constante snelheid presets
 • 2 mechanische snelheden
 • Schakelslot: intensief werken zonder vermoeidheid
 • Laterale beschermingen
 • Verfmixer, gecoat mengen, gips, lijmen, etc.

Mengmachine GRW 18 2 E (Menggarde 160 mm Ø)

Mengmachine GRW 18 2 E (Menggarde 160 mm Ø)

Bekijk de dagprijs

Mengmechanisme GRW 18-2 E: De krachtige machine met 2 standen voor het mengen van verschillende materialen tot 80 kg

 • 2-gangs-mengmechanisme voor het mengen van dun- en dikvloeibare materialen
 • Krachtige 1.800 wattmotor (2 standen)
 • Ergonomische greep
 • Voor menggarden tot 180 mm diameter
 • Elektronicaschakelaar voor traploze elektronische toerentalwijziging
 • Voor zware en langdurige toepassing

Verfmixer en betonmixer Ø14cm

Verfmixer en betonmixer Ø14cm

Bekijk de dagprijs

Deze mixer kan verschillende kleverige materialen mixen zoals verf, mortel, lijm, pleister,… Ze past op boormachines met een boorkop van 13mm of groter. De steel is 12mm dik. Ze is 59 cm hoog en weegt 1,3 kg.

Boxer S-series Dubbele Beton – & Verfmenger – 3250 W – Incl. 2 Mengstaven

Boxer S-series Dubbele Beton - & Verfmenger - 3250 W - Incl. 2 Mengstaven

Bekijk de dagprijs

Met deze beton- & verfmenger mix je erg makkelijk verf, vernis, pleister, lijm en mortel.

Je kan de beton- & verfmenger gebruiken om zowel lichte vloeistoffen (verf, lak of pleisterwerk) als zwaardere (vloei)stoffen (lijm, plaksel, plamuur of cementmortel).

Metabo RW 18 LTX 120 accu-mixer

Metabo RW 18 LTX 120 accu-mixer

Bekijk de dagprijs

Accu-mixer voor krachtig mengen op de bouwplaats
Weinig krachtinspanning om de mixer te geleiden door ergonomisch gunstige greeppositie
Robuust greepframe van metaal ter bescherming tegen beschadigingen
Accu-pack zit beschermd op de bovenkant en zorgt voor perfect evenwicht bij het roeren
Vario-Constamatic (VC)-elektronica voor het werken met toerentallen aangepast aan het materiaal, die onder belasting constant blijven
Overbelastingsbeveiliging: beschermt de motor tegen oververhitting
Elektronische zachtaanloop voor spatvrij werken
Accu-packs met capaciteitsaanduiding voor controle van de laadtoestand

Deuba Professionele hand-, mortel-, verf- en mortelmixer met enkele garde 950W

Deuba Professionele hand-, mortel-, verf- en mortelmixer met enkele garde 950W

Bekijk de dagprijs

Meng beton, verf, cement en nog veel meer bouwmaterialen in een mum van tijd!
Met deze professionele handmixer kan je een breed scala van bouwmaterialen eenvoudig mengen. Met de enkele garde kan de mixer gemakkelijk elk materiaal mixen. De staaf kan snel worden vervangen of worden verwijderd voor schoonmaak dankzij de klemadapter.
De oneindig variabele regeling van de roersnelheid zorgt voor een schoon mengsel en weinig spetters tijdens het mixen. Dankzij de robuust gegoten aluminium behuizing en de ergonomisch gevormde handgrepen is lang en moeiteloos werken mogelijk.

 • Robuuste aluminium behuizing
 • Enkele garde
 • Traloos regelbare snelheidsregeling
 • Ergonomisch gevormde handgrepen

Westfalia Accu verf- en mortelmengmachine AFM18 18V Li-Ion excl. accu & oplader

Westfalia Accu verf- en mortelmengmachine AFM18 18V Li-Ion excl. accu & oplader

Bekijk de dagprijs

* 2 versnellingen * Zacht handvat voor een stevige comfortabele grip * Mengstaaf verwisselen zonder gereedschap * Accu mengmachine voor krachtig mengen met weinig inspanning. * De variabele snelheidsregeling zorgt voor voldoende mengvermogen – dat vrijwel constant blijft onder belasting. * Beveiliging tegen overbelasting: beschermt de motor tegen oververhitting. * Elektronische soft-start en spatvrij werken. Technische specificaties: * Stationair toerental: 0-410 tpm / 0-700 tpm * Mengstaaf diameter: 120 mm * Mengstaaf lengte: 590 mm Leveringsomvang: * Verf- en mortelmenger AFM 18 * 1 mengstaaf * Zonder accu en oplader

Evolution Twister professionele mixer

Evolution Twister professionele mixer

Bekijk de dagprijs

De TWISTER heeft een tal van fantastische extra functies, waaronder variabel toerental, standaard M14 aansluiting voor verschillende types gardes en voorzien van een krachtige motor.
Aan comfort is ook gedacht; de TWISTER is voorzien van ergonomisch handgrepen, goed uitgebalanceerd en bijna trillingsvrij.
De machine is ideaal voor dagelijks en intensief gebruik
Kortom: deze multifunctionele mixer mag niet in uw werkplaats ontbreken!

Een cementmixer kopen vs. Beton bestellen

Sommige mensen hebben geesten als cement – grondig door elkaar gehaald en vastgezet. Maar als je een aankomend project hebt dat een behoorlijke hoeveelheid betonwerk omvat en de beste cementmolen of beste betonmixer nodig hebt, moet je je opties voor het mengen van cement kennen en ze allemaal de nodige aandacht geven.

Old-school denken zou je geloven dat het bellen van uw lokale beton leverancier en het bestellen van een 10-yard vrachtwagenlading van cement is de enige manier om te gaan. Maar je moet klaar zijn voor de cementwagen als die aankomt. De hemel verbiedt dat iemand van uw bemanning zich ziek meldt of dat de cementwagen wordt opgehouden in het verkeer, of het begint te regenen en uw betonproject wordt geruïneerd.

Als je de beste cementmolen hebt, heb je de controle, niet de cementleverancier. Misschien wil je de helft van de dag niet besteden aan het gladstrijken van nat beton. Met een draagbare cementmolen kan uw bemanning in hun eigen tempo werken. U bepaalt zelf wanneer het betonwerk begint en wanneer het eindigt.

Kwaliteiten van de beste betonmixers

Bij de aankoop van een cementmolen is het belangrijk om na te denken over welke kwaliteiten de beste betonmixer is. Sommige kwaliteiten zijn belangrijker dan andere, maar de belangrijkste kwaliteit bij de aankoop van een betonmixer is om er een te kopen die past bij het type betonwerk dat je uitvoert. Dus, overweeg de betonnen projecten en werk dan je weg naar achteren.

Hier zijn de beste kwaliteiten om naar te zoeken:

 • Capaciteit: De meeste fabrikanten zullen de capaciteit van de betonmixer in kubieke meters vermelden. Een ding om in gedachten te houden is dat dit niet hetzelfde is als de output. Als je probeert de output te bepalen, neem dan de capaciteit van het cement dat de mixer vasthoudt en neem dan twee derde daarvan, aangezien de meeste cementmolens gekanteld werken en niet de volledige capaciteit kunnen vasthouden.
 • Een goede vuistregel is dat de cementmolen voor elke 1,75 cu. ft. capaciteit die je hebt, één zak beton van 80 pond aankan (bv. 3,5 cu. ft. houdt twee zakken beton van 80 lb. of drie zakken beton van 60 lb. aan).
 • Gewicht: Cementmolens werken het efficiëntst wanneer het gewichtsadvies wordt opgevolgd. Ook zorgt het onder het toegestane gewicht blijven ervoor dat de motor niet voortijdig doorbrandt. Het gewicht houdt rekening met het cement en het water, niet alleen met het cement.
 • Trommelopening: Gewoonlijk wordt de trommelopening vermeld in diameter, maar het is ook een belangrijke factor om rekening mee te houden. Als de trommelopening te klein is, kan het een beetje frustrerend zijn als het beton in de mixer wordt geladen. Een diameter van 15 inch is gebruikelijk en is een goede diameter om te gebruiken bij het vergelijken van mixers (elke kleinere heeft de neiging om te klein te voelen).
 • Vermogen: Cementmixers worden over het algemeen op gas of elektrisch aangedreven. De overweging hier is hoe draagbaar je de mixer moet zijn en hoeveel toegang je hebt tot elektrische bronnen. Als draagbaarheid en gemak voor u belangrijk is, kunt u beter een gasmixer gebruiken. Als u op zoek bent naar een mixer die weinig onderhoud nodig heeft, is elektrisch een betere router. Sommige cementmixers op de markt bieden echter zowel gas- als elektrische energie, en kunnen een betere optie zijn als u meer flexibiliteit nodig heeft.

Dit zijn slechts enkele van de overwegingen om te zoeken bij de aankoop van een betonmixer. Extra overwegingen zijn onder andere de grootte van het wiel, het type motor/motor, de duurzaamheid van de constructie, de kosten, enz.

Voordelen van het bezit van een betonmixer

Hier is een lijst van voordelen voor het hebben van de beste draagbare cementmolen:

 • U beslist wanneer, waar en hoe lang u het beton wilt bewerken. Begin vroeg, blijf laat – het is aan u.
 • U kunt de formulieren al doende voorbereiden.
 • U kunt de draagbare cementmolens door krappe plaatsen manoeuvreren waar een vrachtwagen niet kan komen.
 • Je kunt stucwerk en mortel in dezelfde cementmolen mengen.
 • Ongeplande onderbrekingen zijn makkelijker op te vangen omdat je je cementmolen niet hoeft terug te brengen naar het verhuurbedrijf.
 • Bij kleinere klussen gaat het beton dat op de bouwplaats wordt gemaakt geen tijd verloren tijdens het transport, waardoor de arbeiders ruimschoots de tijd hebben om het beton te gebruiken voordat het verhardt.

Zelfs de beste draagbare cementmolens zijn niet vreselijk duur, en u kunt de grootte van de betonmixer afstemmen op de grootte van de klus. Cementmolens zijn eenvoudigweg gebouwd, duurzaam en er kan niet veel misgaan met ze.

De beste cement/beton

Ten eerste zijn cement en beton niet hetzelfde. Beton is een mengsel van cement, zand en grind. Cement is de droge, poedervormige stof die met zand, grind en water wordt gemengd tot een bindmiddel voor beton. Het mengen van zand, grind, water en cement in de juiste verhouding is essentieel voor de productie van duurzaam en hoogwaardig beton.

Betonsoorten:

 • Snelle plaatsing
 • Hoge-sterkte
 • Crack-Resistant

Fast-setting beton is de beste keuze voor afrasteringspalen, brievenbuspalen en platen waar de mogelijkheid om ze snel te gebruiken belangrijker is dan de schijn. Fast-setting beton zet meestal op in 30 minuten of minder.

Hoge-sterktebeton is het beste voor funderingen en voetstukken. Het is dichter en duurt langer om op te zetten – meestal in 10 tot 12 uur.

Scheurvast beton is een mengsel van cement, zand, grind en andere materialen die de duurzaamheid verbeteren. Het moet er goed uitzien en goed presteren, want het wordt gebruikt voor patio’s, trottoirs, opritten en oppervlakken die veel verkeer krijgen.

Cementsoorten:

 • Metselwerkcement
 • Mortelcement

Beton-, Cement- en Cementmixers: FAQ

Is Cement hetzelfde als Beton?

Cement is niet hetzelfde als beton. In feite is cement een van de drie ingrediënten waaruit beton bestaat. Cement maakt ongeveer 1/10 van het mengsel dat beton maakt. Cement is in feite de lijm die het beton bij elkaar houdt.

Waarvan is beton gemaakt?

Beton is gemaakt van een mengsel van cement (meestal portlandcement), water en aggregaten. De aggregaten zijn meestal rots (of grind) en zand. Het grind wordt meestal aangeduid als een grof aggregaat en het zand wordt meestal aangeduid als een fijn aggregaat.

Hoe wordt cement gemaakt?

Cement wordt gemaakt door een gecontroleerde hoeveelheid calcium, silicium, aluminium, ijzer en andere ingrediënten te combineren. Enkele van de andere materialen die worden toegevoegd om cement te maken zijn klei, leisteen, schalie, ijzererts, slakken (van een hoogoven), en kiezelzand. Nadat deze materialen zijn gecombineerd, worden ze verwarmd bij verschillende temperaturen (tot 1450 graden Celsius) en vormen ze objecten die lijken op rotsen. Deze “rotsen” worden vervolgens afgekoeld en vermalen tot een fijn poeder, dat uiteindelijk cement genoemd kan worden.

Hoe wordt beton gemaakt?

Er bestaat geen one-size-fits-all formule voor het maken van beton. Het basisrecept voor het maken van beton is echter als volgt: 3/6 van fijn aggregaat (zand), 2/6 van grof aggregaat (steen/grind), 1/6 cement (meestal portlandcement). In het algemeen geldt dat hoe meer grof aggregaat en cement je gebruikt, hoe groter de sterkte van het beton.

Het zand en cement worden dan samengevoegd tot een goed gemengd mengsel. Vervolgens wordt het grove aggregaat aan het zand/cementmengsel toegevoegd en samengevoegd. Het water wordt dan langzaam toegevoegd en gemengd tot het mengsel vochtig wordt. In het algemeen geldt dat hoe meer water je gebruikt, hoe minder de sterkte van het beton.

Inhoudsopgave

Recent Posts