Beste aszuigers kopen in 2021 en review


Als je deze nederige plek op het interweb hebt bereikt omdat je op zoek bent naar de beste aszuigers die het vrijemarktkapitalisme te bieden heeft, vrees dan niet. Omdat we precies datgene hebben waar u naar op zoek bent.

Ja, een lijst van de beste aszuigers, compleet met een koopgids, een FAQ sectie, en het antwoord op de geheime vraag – moet je echt een aszuiger krijgen? Misschien. Misschien niet. Lees verder en kom erachter.
beste aszuiger
We hebben ervoor gezorgd dat de producten op deze lijst niet alleen efficiënt zijn, maar ook dat ze de lucht die u inademt daadwerkelijk kunnen reinigen, wat een grote kogel in de taakomschrijving van een aszuiger is. En ten slotte zijn ze ook erg handig. Dus, vergeet niet om ons later te bedanken als je eenmaal de juiste aszuiger hebt gevonden.

Beste aszuiger kopen overzicht

We beloven dat we je zullen helpen met het vinden van een match als je in een houtwinkel werkt en daar een stofstorm veroorzaakt. Als je wat rust wilt terwijl de schoonmaak wordt gedaan, is er ook iets voor jou.

Powerplus POWX301 – Aszuiger – 20L- 1200W

Powerplus POWX301 - Aszuiger - 20L- 1200W

Bekijk de dagprijs

Je open haard of barbecue is in een mum van tijd weer gereinigd met deze aszuiger van Powerplus. Met zijn 1200W-motor zuigt hij krachtig al het vuil op in zijn grote 20l-tank.

 • De stevige en duurzame stalen tank kan probleemloos temperaturen tot 60°C aan.
 • Dit toestel beschikt eveneens over een blaasfunctie, vuil wegblazen van je werkoppervlak wordt zo heel eenvoudig.
 • Tijdens het zuigen houdt de hoogrendementsfilter zelfs de kleinste stofdeeltjes tegen, zodat je in een veilige en gezonde omgeving kan werken.
 • Zijn borstelloze motor maakt deze machine helemaal af. Een krachtige, duurzame motor met minder trillingen en onderhoud, laat je immers comfortabel werken en langer genieten van je Powerplus-toestel.

Kärcher AD 2 – Aszuiger – 14L – 600W

Kärcher AD 2 - Aszuiger - 14L - 600W

Bekijk de dagprijs

Compact, praktisch, veelzijdig: de AD 2 as- en droogzuiger met 600 W vermogen voor grote en langdurige zuigkracht. Het unieke filtersysteem dat bestaat uit een vlakfilter en grofvuilfilter, laat u grote hoeveelheden as opzuigen. Het metalen reservoir en de metallic zuigslang bieden maximale veiligheid bij het zuigen van as. Met de gebogen handzuigslang zuigt u eenvoudig as uit hoeken en slecht bereikbare plekken in de haard. Asresten volledig verwijderen is nog nooit zo gemakkelijk geweest. Accessoires en het stroomsnoer kunnen snel en compact worden opgeborgen in de houder voor accessoires.

 • Ingebouwde filterreiniging
 • Combinatie van een vlakfilter en grofvuilfilter
 • Hittebestendige slang en mondstuk

Powerplus POWX300 – Aszuiger – 20L- 1200W

Powerplus POWX300 - Aszuiger - 20L- 1200W

Bekijk de dagprijs

Deze aszuiger is geschikt voor regelmatig gebruik om je open haard, barbecue of werkplaats mee schoon te krijgen. Zaagsel, barbecuekolen, asresten, met zijn krachtige 1200 watt motor zuigt de aszuiger al het vuil op naar zijn grote tank met 20 liter inhoud.

 • De stevige en duurzame tank kan probleemloos temperaturen tot 60°C aan.
 • Bij het zuigen houdt de HEPA-filter zelfs de kleinste stofdeeltjes tegen en verhindert zo dat ze vrij gaan rondwarrelen in de lucht. Zo kan je kan met een gerust gevoel schoonmaken in een veilige en gezonde werkomgeving.
 • De filter is vervangbaar.
 • Deze aszuiger werkt op een eigen motor, je hebt dus geen stofzuiger nodig om hem te kunnen gebruiken.

Kaminer – Aszuiger – 10L – 800W

Kaminer - Aszuiger - 10L - 800W

Bekijk de dagprijs

Deze heavy duty aszuiger met een vermogen van 800 Watt is speciaal ontworpen voor het opzuigen van afgekoelde assen uit houtkachels, openhaarden en barbecues alsook voor het opzuigen van zagemeel. Het apparaat werk veilig, snel en is zeer gebruiksvriendelijk en beschikt tevens over een blaasfunctie.

Het vermogen van 800 Watt garandeert een goede reiniging van de hele verbrandingskamer, niet alleen van lichte assen en stof, maar ook mogelijke restanten van onverbrand hout – zelfs uit moeilijk bereikbare gaten. De stofzuiger is voorzien van een dubbel filtersysteem (HEPA filter en materiaalfilter) waardoor alle vuiligheid wordt opgevangen en niet terug in de ruimte wordt geblazen. Bovendien wordt de motor zo optimaal beschermd. De filters in de set kunnen eenvoudig worden verwijderd en onder stromend water worden gewassen, waardoor ze herhaaldelijk kunnen worden gebruikt.
`
Het vuil wordt opgeslagen in de sterke en duurzame 18 liter tank van roestvrij staal. Handige metalen veiligheidsklemmen maken de container eenvoudig te demonteren en maken een snelle lediging mogelijk. Het extra lange netsnoer van 2 meter zorgt ervoor dat u zonder gebruik van een extra verlengsnoer genoeg bewegingsruimte heeft. Door de slang andersom aan te sluiten kunt u tevens gebruik maken van de blaasfunctie van dit apparaat.

Powerplus POWX308 – Aszuiger – 20L – 1200W

Powerplus POWX308 - Aszuiger - 20L - 1200W

Bekijk de dagprijs

Deze as- en stofzuiger is geschikt voor intensief gebruik voor het reinigen van je open haard, barbecue of werkplaats. Zaagsel, barbecuekolen, asresten, met zijn krachtige 1200 W motor zuigt de aszuiger al het vuil op in zijn stevige tank. Het apparaat werk veilig, snel en is zeer gebruiksvriendelijk.

 • Hij zuigt zowel het fijnste stof als asdeeltjes met een temperatuur tot 60°C op.
 • De stevige, duurzame tank heeft een grote inhoud van 20 liter.
 • De dubbellaagse filter houdt de kleinste stofdeeltjes tegen en verhindert dat ze vrij rondwarrelen in de lucht. Ook beschermt de filter de motor tegen het fijne vuil.
 • Naast de zuigfunctie is de aszuiger ook uitgerust met een handige blaasfunctie waarmee je moeilijk bereikbare plekken stofvrij krijgt.
 • De wieltjes laten toe om hem makkelijk te verplaatsen en overal mee naartoe te nemen.
 • Je maakt de tank makkelijk leeg door het deksel eraf te nemen.
 • Bij dit toestel krijg je ook een vloerborstel en ontstoffingsborstel.

Kärcher AD 3.200 – Aszuiger – 17L – 850W

Kärcher AD 3.200 - Aszuiger - 17L - 850W

Bekijk de dagprijs

Faroly – Aszuiger – 15L – 800W

Faroly - Aszuiger - 15L - 800W

Bekijk de dagprijs

Tijdens de zomer BBQ-tijd of koude winters kan de Faroli aszuiger op vele momenten handig van pas komen. Het is de ideale oplossing voor het reinigen van BBQ-kolen, afgekoelde open haard as of zaagsel zonder beschadigingen aan de stofzuiger. Ook is deze aszuiger geschikt om bijvoorbeeld een vogelkooi uit te zuigen! Het vuil wordt opgeslagen in de sterke en duurzame 15 liter tank.

De aszuiger is veilig, snel en makkelijk te gebruiken. Zodra het puin is opgezogen en de as is afgekoeld, kun je gewoon het deksel openen en leegschudden in de vuilnisbak. De aszuiger heeft een hepa filter.

Voorzien van vuurvast materiaal in buis en ketel!

Wolfgang – Aszuiger – 10L

Wolfgang - Aszuiger - 10L

Bekijk de dagprijs

Ideaal voor het schoonmaken van de barbecue, open haard of schoorsteen. Laat het as eerst afkoelen voordat je deze opzuigt. Kan ook worden gebruikt voor het opzuigen van zaagsel en het schoonmaken van de vogelkooi. Het vuil wordt via de 120 cm lange zuigslang met aluminium buis in het sterkte en duurzame reservoir van 10 liter gezogen. Deze stofzuiger is meer dan een opvangreservoir alleen. Om ervoor te zorgen dat je veilig en effectief kleine asdeeltjes kan opzuigen, zit er een HEPA-filter in. Dit zorgt ervoor dat alle asdeeltjes in het filter blijven en dus niet door de kamer gaan zweven.

Eurom Force – Aszuiger

Eurom Force - Aszuiger

Bekijk de dagprijs

Een handige stofzuiger, special ontwikkelt voor het opzuigen van as. Voorzien met vuurvast materiaal in buis en ketel

Technische specificaties Tankinhoud 15 l Nominale spanning AC (Un) 220-240 V~ Nominaal vermogen (Pn) 800 W Beschermingsklasse CLASS II Merk EUROM + HEPA FILTER

XXL Multifunctionele Duty Aszuiger – Kachel Pelletkachel Stofzuiger – Openhaard As Zuiger – Zakloos – Op Wielen – 20L – 1600Watt

XXL Multifunctionele Duty Aszuiger - Kachel Pelletkachel Stofzuiger - Openhaard As Zuiger - Zakloos - Op Wielen - 20L - 1600Watt

Bekijk de dagprijs

Deze heavy duty XXL aszuiger met een vermogen van liefst 2000 Watt is speciaal ontworpen voor het opzuigen van afgekoelde assen uit houtkachels, openhaarden en barbecues alsook voor het opzuigen van zagemeel. In tegenstelling tot gangbare aszuiger bevat deze asstofzuiger 4 wielen, waardoor hij makkelijk verplaatsbaar is. Het apparaat werk veilig, snel en is zeer gebruiksvriendelijk en beschikt tevens over een blaasfunctie. Geleverd inclusief, zuigmond houtzak en gratis tweede HEPA-filter.

Powerplus POWX312 – Aszuiger- 20L – 1500W

Powerplus POWX312 - Aszuiger- 20L - 1500W

Bekijk de dagprijs

Een gezellig haardvuur of een sfeervolle barbecue onder vrienden hebben één ding gemeen: de POWX312 als een nuttig hulpmiddel om ze nadien schoon te maken.

Deze aszuiger beschikt over een geïntegreerde filterreiniging. Door filtertrillingen valt het vuil in de stevige tank en zo kan je met dezelfde kracht verder reinigen. Je hoeft het vat hiervoor niet te openen: de eenvoudige filterreiniging wordt geactiveerd door een simpele druk op de knop.

Door de combinatie van een krachtige 1500W motor en een Hepa-filter, is deze stofzuiger niet alleen ideaal om afgekoelde assen of houtskooldeeltjes te verwijderen, maar ook om zaagsel weg te zuigen.

De POWX312 is uitgerust met een 20L-tank en een slang van 2m met aluminium aanzuigmond. Dankzij de 5m lange elektriciteitskabel kan je in alle vrijheid werken met deze aszuiger.

 • Dankzij deze POWX312 aszuiger van Powerplus hoef je je niet urenlang bezig te houden met schoonmaken na een feestje.
 • Je zaagt met dit toestel afgekoelde BBQ-assen, houtskooldeeltjes en zaagsel op zonder het te beschadigen.
 • De geïntegreerde filterreiniging is snel en eenvoudig in gebruik: je activeert ze met een simpele druk op de knop en zonder het vat te moeten openen.
 • Zo hoef je ook niet te vrezen voor rondvliegend zaagsel en behoudt je een propere lucht.
 • Deze krachtige aszuiger heeft een vermogen van 1500W en een duurzame stalen tank van 20l.
 • Dankzij de 5m lange elektriciteitskabel kan je in alle vrijheid werken met de POWX312.

Asstofzuiger 20L 1200Watt aszuiger

Asstofzuiger 20L 1200Watt aszuiger

Bekijk de dagprijs

 • Compact ontwerp met een capaciteit van ongeveer 20 liter
 • volledig automatisch bedrijf – zonder extra stofzuiger
 • robuust ontwerp met flexibel
  1 m metalen zuigslang
 • Zuigmond van aluminium
 • gecoat stalen ketel
 • met wasbaar fijn filter
  (voor grof vuil en as)
 • Vliesfilter voor extra filtering van de fijnste deeltjes
 • krachtige 1200 Watt natuurlijk afgezogen motor
 • 2 snelsluitingen

VONROC Aszuiger 1600W – 20L inhoud – 3m Stroomkabel – Voor open haard, barbecue en werkplaats

VONROC Aszuiger 1600W – 20L inhoud – 3m Stroomkabel – Voor open haard, barbecue en werkplaats

Bekijk de dagprijs

In een mum van tijd is jouw barbecue, open haard, houtkachel of schoorsteen weer vrij van as. Deze as stofzuiger van VONROC is daarnaast ook zeer geschikt voor het opzuigen van fijn zaagsel na het klussen en dankzij de blaasfunctie zijn ook moeilijk bereikbare plekken stof, as of zaagsel vrij te maken. Al het vuil wordt opgevangen in de grote 20 liter tank.

Kaminer – Aszuiger – 20L – 1600 W

Kaminer - Aszuiger - 20L - 1600 W

Bekijk de dagprijs

Het aansteken van je haard in de koude maanden is heerlijk. De comfortabele warmte en een knapperend vuur geeft een gezellige en knusse sfeer. Voor een langdurig plezier van je kachel is het essentieel deze goed schoon te houden. Steeds als je de haard aansteekt, is er een goede luchttoevoer nodig voor een snelle ontsteking en efficiënte verbranding.
Met onze Kaminer as-stofzuiger ben je er zeker van dat je de hele verbrandingskamer goed schoon maakt en niet alleen ontdoet van as en stof, maar eveneens van houtskool en onverbrande stukjes hout. De meeste as-stofzuigers hebben een vermogen tot 1500 watt. Onze Kaminer stofzuiger beschikt over een vermogen van 1600 watt continue en 2000 watt maximaal en is daarmee een echte krachtpatser. De zuigkracht zorgt niet alleen voor een snelle schoonmaak van de verbrandingskamer maar ook voor het verwijderen van vervuiling op moeilijk bereikbare plaatsen.
De stofzuiger beschikt over een filtersysteem met een HEPA filter welke voorkomt dat zelfs het fijnste stof en allergenen je woonkamer in wordt geblazen. Ook beschermd het filtersysteem de motor tegen vervuiling en beschadiging. De filters zijn eenvoudig te reinigen met stromend water gaan daardoor lang mee.
Het vat heeft een inhoud van 20 Liter en is gemaakt van duurzaam roestvrijstaal. Hierdoor is het vat goed bestand tegen verbrandingsresten, stof en vocht. De handige metalen veiligheidssluitingen garanderen een snelle opening van het apparaat voor het legen van het vat. De flexibele zuigslang is robuust en van binnenuit verstevigd waardoor deze langdurig mee gaat.
Deze stofzuiger is niet alleen geschikt om je haard of barbecue mee te reinigen maar je zuigt er net zo gemakkelijk je werkplaats of garage mee schoon of verwijderd fijn stof en gruis tijdens het klussen. Ook beschikt dit apparaat over een blaasfunctie waarmee je vuil of bladeren naar 1 punt bij elkaar kunt blazen om het van daaruit op te zuigen.
De compacte en lichte bouwwijze zorgt voor een snelle en eenvoudige montage zodat je hem snel kunt gebruiken.

Kaminer – Aszuiger – 20L – 1200W

Kaminer - Aszuiger - 20L - 1200W

Bekijk de dagprijs

Deze heavy duty XXL aszuiger met een vermogen van 1200 Watt is speciaal ontworpen voor het opzuigen van afgekoelde assen uit houtkachels, openhaarden en barbecues alsook voor het opzuigen van zagemeel. Het apparaat werk veilig, snel en is zeer gebruiksvriendelijk en beschikt tevens over een blaasfunctie.

Het vermogen van 1200 Watt garandeert een goede reiniging van de hele verbrandingskamer, niet alleen van lichte assen en stof, maar ook mogelijke restanten van onverbrand hout – zelfs uit moeilijk bereikbare gaten. De stofzuiger is voorzien van een dubbel filtersysteem (HEPA filter en materiaalfilter) waardoor alle vuiligheid wordt opgevangen en niet terug in de ruimte wordt geblazen. Bovendien wordt de motor zo optimaal beschermd. De filters in de set kunnen eenvoudig worden verwijderd en onder stromend water worden gewassen, waardoor ze herhaaldelijk kunnen worden gebruikt.
`
Het vuil wordt opgeslagen in de sterke en duurzame 18 liter tank van roestvrij staal. Handige metalen veiligheidsklemmen maken de container eenvoudig te demonteren en maken een snelle lediging mogelijk. Het extra lange netsnoer van 2 meter zorgt ervoor dat u zonder gebruik van een extra verlengsnoer genoeg bewegingsruimte heeft. Door de slang andersom aan te sluiten kunt u tevens gebruik maken van de blaasfunctie van dit apparaat.

EINHELL TC-AV 1618D – Aszuiger

EINHELL TC-AV 1618D - Aszuiger

Bekijk de dagprijs

Aszuiger TC-AV 1618 D – Aansluiting: 220-240 V / 50-60 Hz – Vermogen: 1200 W – Inhoud reservoir: 18 L Max. zuigkracht: 160 mbar – Diameter Zuigslang: Ø 36 mm – Lengte Zuigslang: 1 m – Metalen zuigslang – Draaghandvat – Inclusief blaasfunctie – Praktische opslag van de stroomkabel – Extra voorfilter zorgt voor betere filtering – Geleverd inclusief Plooifilter en voorfilter

TecTake 1200 – Aszuiger – 20L – 1200W

TecTake 1200 - Aszuiger - 20L - 1200W

Bekijk de dagprijs

TecTake stofzuiger voor het schoonmaken van open haard, oven, grill en dergelijke meer.

 • Robuuste stofzuiger
 • Volume: ca. 20 liter
 • Geen extra stofzuiger nodig, dit apparaat is volautomatisch
 • Stofzuigerslang uit versterkt kunststof
 • Aluminium mondstuk
 • Incl. wasbare stoffilter
 • Zeer krachtige zuigmotor (ca. 1200Watt)
 • Klemmen om de ascontainer snel en eenvoudig te legen.

Powerplus Dual Power POWDP6020 – Aszuiger – 20L – excl. accu

Powerplus Dual Power POWDP6020 - Aszuiger - 20L - excl. accu

Bekijk de dagprijs

Een gezellig haardvuur of een sfeervolle barbecue onder vrienden hebben één ding gemeen: de POWDP6020 als een nuttig hulpmiddel om ze nadien schoon te maken.

 • De POWDP6020 is uitgerust met een 20L-tank, waarin je geruime tijd vuil kan opvangen.
 • Hij heeft daarnaast een slang van wel 2m lang met aluminium aanzuigmond.
 • Het toestel is snoerloos en laat je dus in alle vrijheid werken.
 • De 20V batterij wordt niet meegeleverd. Je klikt ze heel eenvoudig op al het 20V gereedschap van Dual Power

El Fuego aszuiger – kachelzuiger – palletkachelzuiger 1200 Watt

El Fuego aszuiger - kachelzuiger - palletkachelzuiger 1200 Watt

Bekijk de dagprijs

Geschikt voor het stofzuigen van as (tot 40 ° C warm), met krachtige motor en grote roestvrijstalen opvangtank. Er kunnen ook veel andere soorten lichte grondstoffen, b.v. Stof of kruimels, mee worden opgezogen.
Dankzij de lange zuigslang en stroomkabel resulteert in een comfortabele werkradius. Het lage gewicht van 4,5 kg, is het apparaat ook licht en comfortabel draagbaar.

Ferm Vacuum cleaner Wet&Dry – nat en droogzuiger – stofzuiger – aszuiger

Ferm Vacuum cleaner Wet&Dry - nat en droogzuiger - stofzuiger - aszuiger

Bekijk de dagprijs

Met deze krachtpatser kun je niet alleen je stof opzuigen, maar ook restwater en as neemt deze slimme 3-in-1 op. IDEAAL om je BBQ en het huis netjes bij te houden!

Deze bouwstofzuiger heeft een 1000 Watt zuigturbine en is geschikt voor zowel droog- als natzuigen inhoud 12L.

Daarnaast heeft het apparaat een geïntegreerde blaasfunctie om het droogproces van verf of andere gemakkelijk drogende vloeistoffen te versnellen.

Ten slotte is deze bouwstofzuiger uitgerust met praktische onderdelen en accessoires om je leven net weer iets makkelijker te maken!

Waar is het artikel voor geschikt?
De bouwstofzuiger is geschikt voor het zuigen van voor de gezondheid ongevaarlijke stoffen en niet-brandbare vloeistoffen.

Hoge zuigkracht door krachtige 1.000 watt zuigturbine – voor veelzijdige natte en droge toepassingen
Eenvoudige filterrreiniging door semi-automatisch filterreinigingssysteem (SFC)

Gecertificeerde veiligheidszuiger van de stofklasse „L” volgens EU-norm voor goede gebruikersbescherming

Automatische uitschakeling bij bereiken van max. vloeistofniveau

Kinzo Asstofzuiger – 18L – 800W

Kinzo Asstofzuiger - 18L - 800W

Bekijk de dagprijs

Krachtige aszuiger met veel ruimte (18 liter) om je openhaard of houtkachel goed schoon te houden. Met filter en 800W motor kun je alle resten verwijderen zonder dat de hele kamer of jezelf zwart van de roet wordt. Van het gerenommeerde merk Kinzo. Met het snoer van 3 meter heb je ook nog veel bewegingsruimte met deze astofzuiger van Kinzo. De asstofzuiger beschikt naast een zuigfunctie ook over een blaasfunctie, zodat je asresten en stof weg kan blazen van plekken waar je niet kan komen. Bij de levering zit 1 filterpatroon inbegrepen.

Natuurlijkerleven – Aszuiger – 18 l

Natuurlijkerleven - Aszuiger - 18 l

Bekijk de dagprijs

Deze aszuiger is speciaal ontworpen voor het opzuigen van afgekoelde assen uit houtkachels, openhaarden en barbecues alsook voor het opzuigen van boor of zaagstof.

Ash cleaner | 18 L | 800 W

Ash cleaner - 18 L - 800 W

Bekijk de dagprijs

Nedis® aszuiger voor het eenvoudig reinigen van je oven, open haard en fornuis.

Perel – Aszuiger – 20 L – 1200 W

Perel - Aszuiger - 20 L - 1200 W

Bekijk de dagprijs

Güde GA 18 Liter Aszuiger 1200 Watt

Güde GA 18 Liter Aszuiger 1200 Watt

Bekijk de dagprijs

 • Met de Güde Aszuiger GA 18-1200.1 reinigt u eenvoudig Vuurkorven , Houtkachels , Barbecues etc .
 • Waar een normale stofzuiger op dit gebied zijn grenzen kent , is de Güde Aszuiger met zijn ingebouwde HEPA filter hier uitermate geschikt voor .
 • Met een tankvolume van 18 liter is hij geschikt voor de grootste klussen .
 • Door de handgreep is de Güde Aszuiger mobiel en ook goed buitenshuis te gebruiken .
 • De Güde Aszuiger is alleen te gebruiken voor KOUD as .
 • De Güde Aszuiger is ook geschikt voor stof afkomstig van kolen .

vidaXL Asstofzuiger met HEPA filter 1000 W 20 L zwart

vidaXL Asstofzuiger met HEPA filter 1000 W 20 L zwart

Bekijk de dagprijs

Deze krachtige asstofzuiger is perfect voor het snel en effectief verwijderen van as uit houtkachels, open haarden, vuurkorven, en meer. De asstofzuiger heeft een krachtige 1.000 W motor en 20 L opvangbak. Met zijn stevige en flexibele metalen slang en aluminium zuigkop kan de stofzuiger zelfs bij de moeilijk te bereiken plekken. Hij is uitgerust met een HEPA-filter om zelfs de kleine asdeeltjes op te vangen. De zuiger heeft een handig handvat voor makkelijk optillen en transport.

Sauber A10 – Aszuiger – 20L – 1000W

Sauber A10 - Aszuiger - 20L - 1000W

Bekijk de dagprijs

 • Om de openhaard of barbecue mee te reinigen
 • Vuurvast reservoir van 20 liter inhoud
 • Metalen binnenbuis
 • Uitneembaar en zelfreinigend filter
 • Spleetmondstuk voor krappe ruimtes
 • Stroomsnoer van 3 meter
 • Vermogen: 1000 Watt
 • Kleur: zwart

Hoe kiest u de beste aszuigers?

Nu u de beste opties op de markt hebt doorlopen voor iemand die op zoek is naar een aszuiger, willen we graag dat u een paar minuten extra tijd neemt om deze gids door te lezen om de ideale aszuigerte kopen.

We hebben dit samengevoegd, rekening houdend met het feit dat dit misschien uw eerste aankoop van dergelijke apparatuur is, dus geef het een leesbeurt.

Soort gebruik

Het is vooral belangrijk om rekening te houden met de soorten apparatuur die stof doen opwaaien als u een professional bent.

Houtbewerkingsapparatuur is bijvoorbeeld berucht om het meeste stof te produceren. Schilders en verbouwers zullen daarentegen meer aandacht besteden aan moeilijk leesbare plekken.

Aanvullende functie-eis

Neem bijvoorbeeld slimme functies. Er zijn tal van modellen met energiebesparende functies, en je moet op zoek gaan naar hen als dat een onderdeel is dat je nodig hebt voor het werk.

Kies niet alleen voor opties om ze te hebben, want het kan zijn dat die opties na een tijdje gebruik moeten worden gerepareerd. Vooral voor professioneel gebruik is het niet slim om te kiezen voor dure functies en meer onderhoud.

Geef duurzaamheid en stevigheid ook een heroverweging. Hoe duurzaam moet uw machine zijn? Want u vindt er echt zware modellen bij, maar als u een zware machine gebruikt en alleen voor kleine schoonmaakbeurten, dan is dat een verspilling van het budget.

Toepasselijkheid zoals droog/nat kan zeer nuttig zijn voor alle soorten werk en is een ding minder om je zorgen over te maken. Een automatische uitschakelfunctie met betrekking tot het maximale waterniveau kan uw vereiste zijn als u vaak moet werken met natte gemorste vloeistoffen, zelfs als u een nat/droog model hebt.

Echter, voor reinigers die aan de bron zijn bevestigd, zal het volledig overbodig zijn, dus houd dat in gedachten.

Draagbaarheid

Er zijn twee basisopties als het gaat om draagbaarheid. De ene soort stofzuiger moet worden gemonteerd op elektrisch gereedschap, dat ook wel bekend staat als on-board varianten.

Deze typen stofzuigers worden op elektrisch gereedschap gemonteerd en verzamelen stof als er stof ontstaat. Perfect voor gebruik op kantoor. Onderhoudswerkers gebruiken deze machines vaak om te voorkomen dat er tijdens het werk stof wordt gemorst.

Als u echter een aszuiger wilt gebruiken in uw werkplaats waar verschillende toepassingen verschillende soorten stof vereisen op onzekere locaties, dan heeft u een universele aszuiger nodig. Deze zijn meestal licht van gewicht, soms snoerloos, en kunnen gemakkelijk worden meegenomen.

Zuigen

Een vuistregel voor het identificeren van een heavy-duty aszuiger is er een die 50 centimeter statisch water kan optillen. Let op de wateropnamecapaciteit van de aszuiger voordat u deze aanschaft als u specifiek op zoek bent naar een sterke zuigkracht.

Tenzij u werkt met dicht materiaal zoals dat op bouwplaatsen voorkomt en u vaak vloeistoffen moet afzuigen, zult u waarschijnlijk tevreden zijn met generieke varianten zonder dergelijke atletische kenmerken.

Bewegingsgemak

De kwestie van het gemak is zeer subjectief voor de bediener van de machine en het type toepassing. Als het slepen van bagage met wielen je instinct is, dan vind je de modellen aan boord op karren misschien wel het makkelijkst te gebruiken.

De gemiddelde reiniger heeft altijd wielen aan de machine bevestigd, zodat u met de machine in een ruimte kunt rondlopen. Dat vereist echter wel een vliegtuig dat vrij is van enige interferentie. Stel je voor dat je een koffer op een rotsachtige weg sleept, en je krijgt het beeld.

Dus, als u dergelijke modellen nodig heeft die gedragen kunnen worden, zou uw beste inzet waarschijnlijk lichtgewicht en ergonomische varianten zijn die ontworpen zijn om te worden gedragen door professionals voor langdurig gebruik en draagbaarheid.

Slang en sproeiers

Slangen en sproeiers kunnen moeilijk te lokaliseren zijn en zullen veel tijd en moeite kosten als ze apart van de hele eenheid moeten worden opgeslagen. Het kan dus zijn dat u op zoek bent naar een eenheid die ofwel een aparte doos heeft met de aangewezen opslagmogelijkheden voor de afzonderlijke stukken.

Dit geldt voor apparaten met een groot aantal opzetstukken voor professioneel gebruik. Een andere optie kan zijn dat de unit voorzien is van gleuven aan de zijkanten en de bodem om de sproeiers te monteren.

Over het algemeen moet uw slang lang en flexibel zijn om spleetjes te bereiken die moeilijk te reinigen zijn met een universele winkelvacuüm als u in een werkplaats werkt.

Verschillende soorten tips zijn handig om de lastige plekken te bereiken, grotere oppervlakken op te ruimen en de schoonmaakwerkzaamheden in het algemeen efficiënt uit te voeren.

Veelgestelde vragen

V: Moet ik me zorgen maken over statische druk?

Antwoord: Ja, het is een van de enige dingen waar u rekening mee moet houden als u een regelmatige gebruiker bent.

V: Is mijn model gebouwd voor nat gebruik?

Antwoord: Niet altijd. Controleer de kenmerken om een natte/droge variant te identificeren. Voor meer gevorderde gebruikers is een 50-inch statische waterdrukvariant compatibel met zware natte stofafzuiging.

V: Wat is HEPA?

Antwoord: HEPA is een certificering van vacuümfilters en machines van de naamgeversvereniging. Als u een professional bent, kunt u waarschijnlijk beter een HEPA-conforme machine aanschaffen voor een grotere duurzaamheid en de beste afzuiging.

Om HEPA-conform te zijn, moet de efficiëntie van een machine meer dan 99% zijn en moet deze in staat zijn om stofdeeltjes tot .3 micron af te zuigen.

V: Hoe zorg je ervoor dat een winkelvacuüm lang meegaat?

Antwoord: Maak het vaak schoon. Er wordt niet gefiltreerd in het opvangmechanisme. Dit kan de motor dus beschadigen als u hem met lange tussenpozen gebruikt zonder de opvangzak schoon te maken.

Conclusie

We hopen dat onze beoordeling van de beste aszuigers nuttig voor u is geweest. Laat het ons weten als we een van uw favoriete stofzuigers hebben gemist. Welke is uw favoriet? Waarom? En vergeet niet de koopgids en de FAQ sectie te lezen om deskundig advies over het onderwerp te raadplegen.

En als u dat bent, laat uw gedachten bij ons achter en help de gemeenschap. In ieder geval zijn we er trots op dat we in de aanwezigheid zijn van een gemeenschap die belang hecht aan netheid en het milieu. Blijf slim en efficiënt in en rond uw werkplaats. Goedendag.

Inhoudsopgave

Recent Posts