Beste accu grasmaaiers in 2021


Accu grasmaaiers zijn gemakkelijk te gebruiken, zonder problemen en stil. Een van de vele voordelen van dit type maaier is dat hij licht van gewicht is en gemakkelijker te manoeuvreren is dan een gasmaaier die meer kracht nodig heeft om te duwen en achterop te lopen. Ook loopt het model op batterijen minder risico, terwijl de elektrische grasmaaier een gezondheids- en veiligheidsprobleem kan zijn als u in contact komt met water.

Deze gazonmaaiers zijn draagbaar door het gebruik van oplaadbare gazontractoraccu’s, ze zijn milieuvriendelijk en ze zijn zeer effectief omdat de meeste modellen ontladingsopties hebben waardoor ze even efficiënt als effectief zijn. Met deze gids en het verzamelde onderzoek kunt u een geïnformeerde beslissing nemen op basis van de verschillende factoren van elk model.

Bekijk hieronder de beste accu grasmaaier.

Greenworks G40LM41 Accu grasmaaier


Greenworks G40LM41 Accu grasmaaier

Deze Greenworks G40LM41 draadloze grasmaaier combineert maaien en verzamelen in één krachtig, betrouwbaar apparaat dat tuinliefhebbers helpt hun gazon te verzorgen. De grasmaaier heeft een snijbreedte van 41 cm en een opvangcapaciteit van 50 liter. Hij heeft verschillende hoogte-instellingen van 25 tot 80 mm. Met een volledig opgeladen accu kan de maaier 600 aan. Let op, de G40LM41 grasmaaier heeft een extra 40 V – 2 Ah/4 Ah accu en een 40 V universele lader nodig. Deze worden niet meegeleverd! Alle draadloze gereedschappen in dezelfde Greenworks voltagelijn werken op dezelfde accu, dus je hoeft slechts één 40 V accu te hebben om al je Greenworks gereedschappen van stroom te voorzien! Met 2 accu’s kan je nog langer doorwerken aangezien je de ene op kunt laden terwijl je de andere gebruikt. Erg handig!

Waarom we deze leuk vinden

 • Slimme technologie
 • Soepele werking en minder lawaai
 • Lichtgewicht en gemakkelijk te manoeuvreren
 • 40V batterijvermogen
 • Tot 70 minuten looptijd van de batterij

Onze beoordeling

De Greenworks gazonmaaier wordt met één druk op de knop aangedreven en de eenvoudig te bedienen, instelbare functies van dit model zorgen voor een zorgeloze ervaring.

Bekijk de dagprijs

Einhell GE-CM 43 Li M KIT Batterij Grasmaaier Power-X-Change


Einhell GE-CM 43 Li M KIT Batterij Grasmaaier Power-X-Change

De Einhell GE-CM 43 Li M BL KIT is een praktische Batterij Grasmaaier die je helpt bij het onderhouden van tuinen en parken. De machine wordt aangeraden voor gazons met een oppervlakte tot 500 vierkante meter. Dankzij de werking op een batterij biedt deze machine veel bewegingsvrijheid tijdens het onderhouden van gazons.

Waarom we deze leuk vinden

 • Einhell koolborstelloze Motor
 • Verstelbare maaihoogte
 • Slagvaste behuizing
 • Verstelbare duwboom
 • Opvangbak
 • Highwheeler
 • Mulching kit
 • Power-X-Change

Onze beoordeling

Het Einhell model is eenvoudig te gebruiken, geavanceerd en biedt dezelfde prestaties als een gasmaaier zonder het geluid, gedoe en de dampen.

Bekijk de dagprijs

WOLF-Garten 18BKEJ13650 Batterij/Accu Rood, Geel grasmaaier


WOLF-Garten 18BKEJ13650 Batterij/Accu Rood, Geel grasmaaier

Deze accumaaier A 3472V Li-Ion 18BKEJ13650 van WOLF-Garten heeft een CCM systeem (snoeien, verwerken en opvangen). Deze accumaaier is milieuvriendelijk en het gras in de grasopvangbak kan worden gebruikt als voeding voor het gazon. De accumaaier heeft een maaibreedte van 34 cm, een grasopvangbak van 30 L en een indicatielampje wanneer de bak vol is. De transparante hoes beschermt de accu. Ook heeft de accumaaier een handvat dat in hoogte verstelbaar is.

Waarom we deze leuk vinden

 • Onmiddellijke start
 • Oplaadbare batterij
 • Multi-positie hoogteverstelling snelvergrendelingswiel

Onze beoordeling

Deze milieuvriendelijke WOLF-Garten grasmaaier maakt gebruik van de meest geavanceerde lithium-ion technologie om tot 40 minuten looptijd zonder koolstofuitstoot te produceren voor een gezonder en veiliger milieu.

Bekijk de dagprijs

BLACK+DECKER BCMW33184L2 snoerloze grasmaaier


BLACK+DECKER BCMW33184L2 snoerloze grasmaaier

Met deze BLACK+DECKER BCMW33184L2-QW snoerloze 18V grasmaaier geniet je van ultieme werkvrijheid zonder gedoe met snoeren. Door de maaidiameter van 33 cm en de 2 duurzame 18V 4.0Ah Lithium-ion accu’s is deze ideaal voor kleine gazons tot 500m².

Deze grasmaaier heeft 5 hoogte instellingen van 25 tot 65 mm. Via de eenvoudige instelling per as kan je de hoogte heel eenvoudig aan naargelang jouw gazonconditie aanpassen. Dankzij het gebogen maaimes geniet je van verbeterde maaiprestaties en vang je meer gras op in de stevige 35L opvangbak. Zo kan je langer grasmaaien en vermijd je grasresten op jouw gazon.

De geïntegreerde en inklapbare handgrepen maken optillen nog makkelijker en zorgen voor een compacte opberging in de garage of het tuinhuis. De accu’s van deze grasmaaier kunnen uitgewisseld worden met alle andere elektrische gereedschappen die deel uitmaken van het BLACK+DECKER 18V POWERCONNECT accusysteem.

Waarom we deze leuk vinden

 • Heeft de vrijheid van draadloos gemak
 • Minimale rommel en bespaart tijd
 • Geeft u tot 30 minuten maaitijd
 • Perfect voor kleinere werven
 • 6 instelbare hoogte-instellingen

Onze beoordeling

Deze BLACK+DECKER draadloze gazonmaaier is het perfecte multifunctionele product waarmee u uw gazon kunt maaien, trimmen en kanten. Het is een compacte en tijdbesparende, eenvoudig te gebruiken maaier.

Bekijk de dagprijs

EINHELL Accu Grasmaaier GE-CM 18/30 Li Solo


EINHELL Accu Grasmaaier GE-CM 18/30 Li Solo

De Einhell GE-CM 18/30 Li Solo is een Accu Grasmaaier welke helpt om de tuin netjes te maken. Dankzij het gebruik van een accu is deze grasmaaier bijzonder milieuvriendelijk. Het onbelast toerental van de machine is 3500 toeren per minuut en er word een maaibreedte van 30 cm gegenereerd.

Waarom we deze leuk vinden

 • Koolborstelloze motor.
 • Verstelbare maaihoogte.
 • Extra grote wielen.

Onze beoordeling

De EINHELL draadloze grasmaaier is een slimme machine met borstelloze motortechnologie die een lange levensduur heeft, 1.000 of 1.200-watt hoogrendementsmotor levert het vermogen dat u nodig heeft om uw gazon te maaien voor de nabije toekomst.

Bekijk de dagprijs

Makita Accu Maaier DLM380PT2 2x 18V Grasmaaier


Makita Accu Maaier DLM380PT2 2x 18V Grasmaaier

* De 18 V LXT Makita accu past op ruim 160 machines. * Dubbel accu systeem: het gemak van 18 V, de kracht van 36 V. * Sterke accu-aangedreven grasmaaier voor middelgrote gazons. * Lage verbruikskosten door minder onderhoud en het ontbreken van brandstof en olie. * Centraal in 9 hoogtes te verstellen wielen voor optimale afstemming met het gazon. * Stil en milieuvriendelijk door het gebruik van Lithium-ion accu. * Opvouwbare duwbeugel voor plaatsbesparend opbergen. * Uitwisselbaar met en zonder sterbeveiligde accu’s en met een combinatie van de twee. * Uitgerust met acculading waarschuwingssysteem: één voor elke accu.Makita DLM380PT2 2×18 V Grasmaaier 38 cm

Onze beoordeling

De Makita gazonmaaier past zijn vermogen onmiddellijk aan zijn looptijd aan en is daarmee een efficiënt hulpmiddel voor het onderhoud van een opgeruimd gazon.

Bekijk de dagprijs

Bosch CityMover 18-300 accu-grasmaaier


Bosch CityMover 18-300 accu-grasmaaier

Accumaaier CityMower 18-300 Baretool (1 x 18 V Li-Ion accu (4,0 Ah) en AL1830 lader niet meegeleverd).

De CityMower18 is een lichte accumaaier die is ontworpen voor gemakkelijk onderhoud van een stadstuin. Deze beschikt over een krachtige 18V-accu met een geavanceerd accumanagementsysteem voor langere looptijden, waardoor snoerloze vrijheid mogelijk wordt zonder aan vermogen of efficiëntie in te boeten.

De ErgoFlex grepen zorgen tijdens het werk voor gemakkelijk hanteren en voor een comfortabele en gezonde houding. De maaier beschikt ook over een bedieningshendel met een in 3 standen verstelbaar maaihoogtebereik van 30 – 60 mm om zo de hoogte van het gras gemakkelijk te kiezen.

De graskam zorgt voor netjes trimmen langs muren en kanten voor snelle en gemakkelijke resultaten.

Onze beoordeling

De Bosch draadloze Grasmaaier is het perfecte gereedschap voor elk seizoen; hij mulcht bladeren om uw gazon in de herfst gezonder te laten liggen en maait uw gazon goed in het voorjaar en de zomer. Met zijn eenhendelverstelling past hij zich aan uw behoeften aan, ongeacht de tijd van het jaar; u maait er precies mee.

Bekijk de dagprijs

GARDENA Grasmaaier HandyMower Li-18/22 – Incl. accu


GARDENA Grasmaaier HandyMower Li-18/22 - Incl. accu

De nieuwe HandyMower van GARDENA is de ideale accu grasmaaier voor kleine gazons tot 50 m². De 18 Volt Li-Ion batterij biedt een werktijd van max. 20 minuten en is compatibel met andere GARDENA 18 Volt producten.

Waarom we deze leuk vinden

 • Door de looptijd van max. 20 minuten kun je ongeveer 50 m² maaien, wat ruim voldoende is voor de kleinere gazons.
 • Super gemakkelijk in gebruik dankzij het lichte gewicht en het compacte ontwerp
 • Zelfs de moeilijk te bereiken plaatsen zijn bereikbaar dankzij de draaibare handgreep
 • Dankzij het compacte ontwerp gemakkelijk op te bergen

Bekijk de dagprijs

Ego LM1701E-SP 42 cm zelfrijdende grasmaaier kit, incl. accu en lader


Ego LM1701E-SP 42 cm zelfrijdende grasmaaier kit, incl. accu en lader

De EGO LM1701E-SP accu grasmaaier is een van de krachtigste, zelfrijdende, oplaadbare maaiers op de markt.

U kunt het gras maaien, in de zak opvangen of mulchen (optioneel), terwijl u met de ledkoplampen tot in de avond kunt doormaaien. Als u klaar bent, is de grasmaaier dankzij het opvouwbare ontwerp in een handomdraai schoongemaakt en opgeborgen.

<
Één accu voor al uw apparaten

De krachtige Arc Lithium Accu is eenvoudig demonteerbaar en past op al het gereedschap uit de EGO serie. Hierdoor hoeft u maar één accu aan te schaffen voor al uw apparaten.

Bekijk de dagprijs

Greenworks G40LM35 Accu grasmaaier


Greenworks G40LM35 Accu grasmaaier

Deze Greenworks G40LM35 40 V draadloze grasmaaier combineert mulchen en het verzamelen in één apparaat. Hij is ons dunste model en klaart de klus, zelfs in smallere ruimtes. De grasmaaier heeft een snijbreedte van 35 cm en een opvangcapaciteit van 40 liter. Hij heeft verschillende hoogte-instellingen van 20 tot 70 mm zodat je gazon altijd de hoogte krijgt die jij wilt. Met een volledig opgeladen accu kan de maaier 500 m² aan. Let op, de G40LM35 grasmaaier heeft een extra 40 V – 2 Ah/4 Ah accu en een 40 V universele lader nodig, deze worden niet meegeleverd! Alle draadloze gereedschappen in dezelfde Greenworks voltagelijn werken op dezelfde accu, dus je hoeft slechts één 40 V accu te hebben om al je Greenworks gereedschappen van stroom te voorzien! Met 2 accu’s kan je nog langer doorwerken aangezien je de ene op kunt laden terwijl je de andere gebruikt. Erg handig!

Waarom we deze leuk vinden

 • Verticale opslag
 • Drukknop start
 • Snel opladen
 • Grote 10 inch achterwielen
 • Duurzaam

Onze beoordeling

De Greenwork is ontworpen voor zwaar werk en is tegelijkertijd licht van gewicht en gemakkelijk te verplaatsen.

Bekijk de dagprijs

Kopersgids voor gazonmaaiers op batterijen

Bij het zoeken naar een geschikte accu grasmaaier die aan uw specifieke behoeften voldoet, is het belangrijk om rekening te houden met bepaalde factoren.

Functies

Bij het zoeken naar het voor u meest geschikte product moet de functie van een gazonmaaier in ogenschouw worden genomen. Heeft het product verstelbare messen om aan uw wensen te voldoen? Kunt u de hoogte van de maaier veranderen? Heeft de grasmaaier een grasopvangbak of moet u het gras zelf oppakken? Heeft het product mulch/recycle?

Als het gemaaide gras niet in de opvangbak kan gaan en binnen het gebied van de messen blijft, worden ze heel fijn gemaaid en vervolgens op het gazon gedropt, waardoor uw gras er groen en fris blijft uitzien, omdat er geen voedingsstoffen in het gemaaide gras verloren gaan. Hoeveel onderhoud is er nodig? Als u een drukke levensstijl hebt, kan het gemakkelijker zijn om te kiezen voor een onderhoudsarm model. Wat is de gebruiksduur van de batterij?

Als u een klein tot middelgroot gazon hebt, hebt u geen lange looptijd nodig, terwijl iemand met een groter gazon misschien wil investeren in een gazonmaaier met een hogere accutijd, in plaats van een kleinere maaier. Heeft u een zelfrijdende maaier nodig? Deze gazonmaaiers drijven zichzelf aan, waardoor ze gemakkelijker te bedienen zijn. Overweeg deze keuze als u rugklachten heeft of een groot gazon wilt maaien.

beste goedkope grasmaaier

Vaak hebben maaiers die een mulchoptie hebben ook een zijafvoer waarbij het gemaaide gazon aan één kant van de maaier wordt gezet terwijl u het gras maait. Dit is goed voor grote grasvelden die niet opgeruimd hoeven te worden. Het is de moeite waard om na te denken over de vraag of u een maaier wilt die zeer weinig opstelling nodig heeft en gemakkelijk aan te drijven is. Wilt u ook andere buitenshuisapparatuur met dezelfde stroombron gebruiken?

U kunt gazonmaaiers kopen die een korte, fijne maaibeurt voor het gras produceren, dit kan iets zijn om naar te kijken voordat u koopt. Een van de belangrijkste functies om naar te kijken bij de aankoop van een draadloze grasmaaier is de accu’s, dus zoek naar kwaliteit en vermogen, veel modellen hebben loodzuuraccu’s, hoewel sommige hebben nikkel-cadmium accu’s en sommige lithium-ionen.

Nikkel-cadmium accu’s kunnen waarschijnlijk het beste worden vermeden, omdat ze niet zo’n goede lading hebben als de andere en vervagen naarmate de lading afneemt. Sommige modellen hebben vaste accu’s, en sommige hebben accu’s die kunnen worden verwijderd om op te laden, maar het is een kwestie van keuze en wat voor u het handigst is.

Kenmerken

Bij de aankoop van een accu gazonmaaier is een ander aspect dat moet worden bekeken, de kenmerken ervan. Is hij licht of zwaar? Als u iets wilt dat draagbaar is en gemakkelijk te verplaatsen, dan moet u kiezen voor een lichtere grasmaaier. Maakt hij veel lawaai? accu gazonmaaiers hebben de neiging om minder lawaai te maken, maar zorg ervoor dat u dit onderzoekt als het iets is waar u naar op zoek bent. Is hij compact?

Om opslagredenen moet u kijken of het model gemakkelijk op te vouwen en op te bergen is. Welk type gazon heeft u? Zorg ervoor dat de grootte van het model dat u koopt geschikt is. Sommige grasmaaiers worden geleverd met opvangbakken die kunnen worden bevestigd of losgekoppeld. Is een maaier met roterende messen meer geschikt voor u? Dit kan het geval zijn als u ruwer gras op uw gazon heeft. Grotere modellen worden meestal geleverd met grasopvangzakken in plaats van dozen.

Prijs

Als u meer geïnteresseerd bent in hoe rendabel uw gazonmaaier is dan de kwaliteit van het maaisel dat de maaier produceert, dan kan het model op batterijen voor u zijn. Aangezien deze maaier geen accuvermogen meer heeft, kost het u alleen maar de oorspronkelijke prijs van het product. Hoewel deze producten de neiging hebben om te variëren in prijs, de accu grasmaaier is meestal de goedkopere gazonmaaier optie.

Bekijk de verschillende beschikbare types en zie welke het meest geschikt is voor uw behoeften, vergelijk de prijzen en overweeg welk product voor u de juiste optie is.

accu aangedreven grasmaaier

Hoe maak je een elektrische grasmaaier die niet wil starten?

Eerst moet u controleren of de stroomvoorziening is aangesloten, langere stroomkabels worden vaak uit het stopcontact getrokken bij het verplaatsen van de grasmaaier. Schakel over op een ander stopcontact of een andere kabel om te proberen de stroomtoevoer naar de gazon maaier te herstellen. Sommige verlengkabels worden gereset met een knop aan de zijkant van de maaikooi.

Ten tweede, probeer de defecte zekeringen in uw huis te vervangen. Het is mogelijk dat uw stopcontacten niet werken als de gazonmaaier de stroom heeft uitgeschakeld of een zekering heeft doorgebrand. Test de uitlaatkabel door een ander apparaat aan te sluiten. Uw zekeringen hebben aandacht nodig als het apparaat niet werkt.

Probeer de stekker uit het stopcontact te halen en de maaizak te legen. Het is mogelijk dat de grasmaaier niet start als de zak door het gazonmaaiersysteem als vol wordt ervaren. Reeds gemaaid gras wordt opgevangen in de maaizak aan de achterkant van de maaier terwijl u rond het gazon manoeuvreert. De maaier kan tijdens het gebruik uitvallen als de zak zijn volledige capaciteit overschrijdt.

Controleer of het veiligheidsmechanisme van de gazonmaaier de motor niet stopt met starten. Veel gazonmaaiers hebben een veiligheidsfunctie die ervoor zorgt dat kinderen de motor niet kunnen starten. Er is meestal een speciale knop of hendel die moet worden ingedrukt terwijl de “start”-knop wordt ingedrukt.

Koppel de gazonmaaier los van de stroomvoorziening en probeer hem om te draaien zodat u de messen kunt bekijken. Zorg ervoor dat er geen gras, bladeren of ander afval is dat het draaien van de messen verhindert. Elektrische maaiers stoppen met werken als de maaimessen niet meer kunnen bewegen.

Hoe kan ik de batterij van een grasmaaier vervangen?

De accu’s van de grasmaaier bevinden zich op één van de twee plaatsen, onder de motorkap of onder de zitting van de maaier. Schakel uw gazonmaaier uit en verwijder de sleutels om hem te vinden. Neem een kijkje op beide plaatsen en laat de grendel voor de kap los zodat u bij de accu kunt komen. Als u een bevestigingsriem of -stang vindt die de accu op zijn plaats houdt, verwijder deze dan.

Wanneer u een accu verwijdert, zorg er dan voor dat u de zwarte of geaarde draad verwijdert. Als u merkt dat de connectoren zijn gecorrodeerd, gebruik dan een stijve staalborstel om ze schoon te borstelen. Als de accu zelf sterk is gecorrodeerd, gebruikt u bakpoeder en waterpasta en brengt u dit aan op de polen. Laat dit enkele minuten zitten voordat u de borstel en het water gebruikt om de corrosie af te spoelen. Droog eventueel resterend water af met een zachte doek.

Zorg ervoor dat u het mengsel of het water niet in de batterijcellen krijgt en spoel het grondig af voordat u het verwijdert. Aangezien zuiveringszout het batterijzuur neutraliseert en de batterij zal neutraliseren als het in de cellen terechtkomt. Maar als de connectoren veilig blijven, gebruik dan een platte schroevendraaier om de connector langzaam uit elkaar te wrikken en weg van de terminal. Zorg ervoor dat u de kabel niet afdwingt, omdat u de aangesloten aansluiting kunt loskoppelen.

accu vervangen grasmaaier

Als de negatieve kabel is verwijderd, verwijder dan de rode kabel. Wanneer u ten slotte de accu uit de houder hebt verwijderd, verwijder dan eventuele corrosie of vuil en droog de houder af. Plaats de nieuwe accu in de houder en bevestig de bevestigingsriem of -stang. Wanneer u de kabels opnieuw aan uw accupolen bevestigt, moet u beginnen met de positieve kabel, die rood is.

Sluit de accu aan op de positieve pool en draai de bout vast om deze vast te zetten. Zorg ervoor dat u de negatieve kabel, die zwart is, ook aan de betreffende aansluiting bevestigt. Plaats daarna het deksel van de batterij terug en test deze om te controleren of alles werkt.

Hoe lang duurt het om een grasmaaieraccu op te laden?

Zorg ervoor dat u de acculader instelt op 12 volt en 10 ampère of minder. Sluit de lader aan, de lader moet de accu binnen een uur volledig opladen bij de instelling van 10 ampère, maar het kan zijn dat u de accu langer moet opladen als de instelling van de ampère lager is.

Deskundige tip

Over het algemeen moeten gazonmaaiers op batterijen 300 keer worden opgeladen voordat ze hun vermogen beginnen te verliezen en mogelijk moeten worden vervangen. Om dit te vereenvoudigen, als u uw gazon twee keer per week gedurende 8 maanden per jaar maait, zou dat neerkomen op ongeveer 64 maaimachines voor dat seizoen. Dit betekent dat u op lange termijn geld bespaart.

Wist u dat?

Draadloze gazonmaaiers hebben de mobiliteit van een benzinemaaimachine en de milieuvriendelijkheid van een draadgebonden elektrische maaier.

Recent Posts